Nexus smartphones: Επόμενα μοντέλα θα είναι πιο ξεχωριστά

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των Nexus smartphones είναι η πρόσβαση σε stock Android και η γρήγορη αναβάθμιση στην επόμενη έκδοση του OS μόλις γίνει διαθέσιμη, κάτι που δεν έχουν όσοι επιλέξουν κινητό άλλων κατασκευαστών.

Στο εξής όμως η Google θέλει να κάνει τα Nexus smartphones να ξεχωρίζουν περισσότερο. Κατά τη διάρκεια του Recode Code Conference, ο Sundar Pichai, CEO της Google αποκάλυψε ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να κάνει τα μελλοντικά Nexus να ξεχωρίζουν και αυτό θα γίνει βάζοντας περισσότερα features στο Android. “You’ll see us hopefully add more features on top of Android on Nexus phones. There’s a lot of software innovation to be had”, ανέφερε ο ίδιος.

Επίσης, ο Pichai τόνισε ότι η Google θα έχει άποψη ως προς το design των νέων Nexus που θα κυκλοφορούν. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παρέμβει στο design και τα χαρακτηριστικά που θα μπουν μέσα, έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεχωρίσουν από τα υπόλοιπα Android.

Ο CEO ξεκαθάρισε ότι η Google θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τρίτους κατασκευαστές για τη δημιουργία των Nexus, αλλά θα έχει μεγαλύτερο έλεγχο. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά που θα ενσωματώσει στο Android των επερχόμενων Nexus (κάτι που κάνουν οι τρίτοι κατασκευαστές στις συσκευές τους εδώ και καιρό).

more special nexus smartphones, Nexus smartphones: Επόμενα μοντέλα θα είναι πιο ξεχωριστά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techfan

Apla agoraste ena kinito kai kratiste to 2 + xronia… mporeite>?

Nick

Μόνο nexus βαρέθηκα πια να περιμένω updates από κατασκευαστες που δεν σέβονται τα χρήματα που σκας.

Geo pap

Κατοχος nexus 5 ολα λειτουργουν ρολοικ με ταχυτητα!περιμενουμε ενα καλο καινουριο μοντελο για να το αλλαξουμε και απο 5.2 ιντσες και κάτω !γιατι καλο ζρυσο το 6p αλλα πολυ μεγαλο,το 5x δεν το σχολιαζω καν.5-5,2 ιντσες με 820-823 snapdragon και μια καλη μπαταρια και ειναι το κινητο της χεονιας για εμένα !

Con456

Moto G σειρά να έχεις και στοκ ανδροιντ και να πάρεις αναβαθμίσεις στην μιση τιμη ! Εχω συσκευη Νεξους , την αγόρασα για την υποστήριξη αλλά η Google στο τέλος οχι μονο το έχει ξεφτυλίσει στις τιμές αλλα και σε αφήνει μετέωρο στο θέμα της αναβάθμισης

james

@Con456 Πως ακριβως σε εχει αφησει μετεωρο στο θεμα της αναβαθμισης το Nexus?

Ενα nexus 5 το ειχα παρει 300 ευρω και εχει παρει 20 αναβαθμισεις απο το 13 που βγηκε και ακομα παιρνει καθε μηνα. Ενα 5x το πηρα 240 και εχει παρει 10 αναβαθμισεις απο τον Οκτωβρη που κυκλοφορησε. Ξερεις κανενα αλλο που να εχει παρει περισσοτερες σε αυτη την κατηγορια τιμης ή σε οποιαδηποτε αλλη;

Τασος

Motorola μόνο όλες οι σειρές είναι κορυφή και ποιοτικές έχω moto g 2013 και moto g3 (2015) και είμαι υπερ ευχαριστημένος. και πραγματικά όποιος θέλει και ακριβό το επόμενο moto x (moto z) θα είναι τέλειο έτσι όπως δείχνει μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

gkoutsos

H google δηλωνει επισημα στους ορους των nexus συσκευων οτι προσφερει 2 χρονια μεγαλα software updates και 3 χρονια (ή 18 μηνες αφοτου αφαιρεθει μια συσκευη απο το google store, οποιο απο τα δυο εχει μεγαλυτερη διαρκεια) security updates. Αν αυτο λεγεται “σε αφηνει μετεωρο”, τοτε τι να πουμε για τους υπολοιπους…

Παντως εμενα μου αρεσει σαν ιδεα να γινουν οι nexus συσκευες πιο ξεχωριστες (στα δικα μου ματια ξεχωριζουν, αλλα στον μεσο χρηστη δεν νομιζω), και ετσι να αυξηθει η ανταγωνιστικοτητα τους. Ο ανταγωνισμος, ακομα κι απο την ιδια την google, μονο καλο μπορει να φερει.

Kimonas7

Παιδιά γιατί τόσο hate με το Nexus 5x? Συμφωνώ πως θα μπορούσε να βγει αρκετά καλύτερο σε features ,αν είναι όμως να θυμόμαστε το τέρας 5 του 2014 δεν καταλήγουμε πουθενά. Έτσι κ αλλιώς και κάμερα έχει εξαιρετική για τα λεφτά του και η μπαταρία πήγε σε acceptable επίπεδα από το χάλια.
Και το κυριότερο, με 230€/16gb και 310€/32gb ΠΟΙΟ άλλο μπορεί σε αυτή την κατηγορία specs και το χτυπήσει σε τιμή και υποστήριξη από τη “μαμά” google? Μόνο από εμφάνιση δε λέει. Δεν το έχω το τηλέφωνο προς αποφυγή παρεξηγήσεων…
Ελπίζουμε να δούμε από του χρόνου τα καλύτερα!

thanoik

Πάντως οταν ειχα το nexus 4 και 5 δεν ανησυχουσα καθολου για την επόμενη εκδοση Android,ήξερα οτι θα την παρω σιγουρα που στα επομενα τηλέφωνα ειναι αβεβαιο πλην Motorola που και αυτη στα ποιο ακριβα της μοντελα.

thodoris

Με nexus 5 εδώ και αρκετό καιρό (τόσό πού που δε θυμάμαι καν πόσο το έχω). Όπως λέει και ο Geo pap, λειτουργεί απροβλημάτιστο μετά από βαριά χρήση και μπόλικες πτώσεις. Είναι και το ιδανικό μέγεθος. Αν δούμε κάτι νέο και ενδιαφέρον, μόνο τότε θα αλλάξω στο νέο nexus.

Ανακιν

Επειδή θέλει να προωθήσει τα nexus η Google καθυστερεί τις αναβάθμισης στις άλλες συσκευές αλλά να θυμάσαι Google ότι Apple στα κινητά δεν θα γίνεις μόνο η Samsung μπορεί

Asdfa

Nexus και πάλι nexus. Το 5 το χω απ.τοτε που βγήκε, χρόνια αναβαθμίσεις και πάντα γρήγορο. Φέτος που δεν θα πάει την μεγάλη αναβάθμιση σκέφτομαι να αλλάξω κινητό και μάλιστα θα αφήσω τα λεφτά μου μόνο σε nexus αυτό που θα βγει για το 16! Εκεί πραγματικά ξερω ότι θα είμαι οκ…

Darth

@Nick και μια ερώτηση… γιατι καίγεσαι τόσο πολύ για τα updates? …… το σημαντικό δεν είναι να λειτουργεί συσκευη και να ειναι σταθερή?

gkoutsos

@Ανακιν Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι αυτο που ειπες δεν εχει καμια λογικη, ετσι?
“Η google καθυστερει τις αναβαθμισεις στις υπολοιπες συσκευες για να προωθησει τα nexus”… το ακουσαμε κι αυτο!

Εχεις ιδεα οτι τα λεφτα που βγαζει η google απο τα nexus, ειναι μηδαμινα σε σχεση με τα λεφτα που βγαζει απο τις υπηρεσιες της και τις διαφημισεις? Οσο πιο ενημερωμενες ειναι οι συσκευες android, τοσο καλυτερα μπορει να προσφερει τις υπηρεσιες αυτες, με αποτελεσμα να εχει και περισσοτερα εσοδα… Οποτε το ιδανικο για την google ειναι ολες οι συσκευες android, ανεξαρτητως κατασκευαστη, να ειναι οσο πιο ενημερωμενες γινεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software AI featured Google

Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες χωρίς συνδρομή

Η Google ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI στο Google Photos θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή.