Google Pixel 2: Έχουν υποδοχή ακουστικών, αλλά μεταφέρθηκε στην USB-C

pixel 2 headphone jack, Google Pixel 2: Έχουν υποδοχή ακουστικών, αλλά μεταφέρθηκε στην USB-C

H Google πήρε την απόφαση να αφαιρέσει την 3.5 χλστ. υποδοχή ακουστικών από τα Pixel 2 και Pixel 2 XL, ακολουθώντας τα βήματα άλλων κατασκευαστών, όπως η Apple. Αυτό φυσικά ήταν κάτι που δεν άρεσε σε πολλούς και δέχτηκε την ανάλογη κριτική.

Απαντώντας στα επικριτικά σχόλια μέσω του Google Pixel/Nexus Community, ο Διαχειριστής του, Orrin Hancock, αναφέρει ότι ουσιαστικά το Pixel 2 ακόμη έχει υποδοχή ακουστικών, απλώς έχει μεταφερθεί στην θύρα USB-C. Ο ίδιος προσέθεσε ότι αυτή είναι μια κίνηση που βλέπουμε σε κάποια από τα καλύτερα smartphones που είναι διαθέσιμα σήμερα.

pixel 2 headphone jack, Google Pixel 2: Έχουν υποδοχή ακουστικών, αλλά μεταφέρθηκε στην USB-C

Ο Hancock επισημαίνει ότι η αφαίρεση της 3.5 χλστ. υποδοχής ακουστικών επιτρέπει στην Google να προσφέρει καλύτερη “ηχητική και ψηφιακή εμπειρία, καθώς κινούμαστε στο bezel-less μέλλον”. Μέσα στο post του περιλαμβάνει επίσης και μια λίστα με τις Made by Google και Made for Google συσκευές, που είναι συμβατές με Pixel 2 και Pixel 2 XL.

“Θα θέλαμε να παρέχουμε λίγες ακόμη πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές για τα ακουστικά του Pixel 2. Το Pixel 2 διαθέτει ακόμη υποδοχή ακουστικών, αλλά την έχουμε μεταφέρει στην USB-C, ένα standard που γίνεται κοινό στα καλύτερα smartphones και laptops σήμερα. Με το να κινηθούμε προς την USB-C ως θύρα ακουστικών, μας επιτρέπει να έχουμε καλύτερη ψηφιακή και ηχητική εμπειρία καθώς κινούμαστε προς το μέλλον που θα είναι bezel-less…. Αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιοι από εσάς μπορεί να αναζητάτε USB-C ακουστικά και γι αυτό θα θέλαμε να σας δώσουμε κάποιες οδηγίες σχετικά με τις συμβατές συσκευές με το Pixel 2. Αυτό που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό είναι ότι τ ο Pixel 2 είναι συμβατό με USB-C headphones που υποστηρίζουν digital audio”, έγραψε ο Orrin Hancock, Google Pixel/Nexus Community Manager.

Να πούμε ότι τα Pixel 2 και Pixel 2 XL μέσα στο κουτί έχουν έναν αντάπτορα που συνδέεται στην USB-C και την μετατρέπει σε 3.5 χλστ. θύρα ακουστικών.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

μπλα μπλα μπλα θα σας ρουφιξουμε λεφτα απο τα νεα ακουστικα μπλα μπλα μπλα και αλλα λεφτα μπλα μπλα μπλα (οτι εκανε και η apple δλδ)

dark_master

@Darth πέρα από το γεγονός οτι δε μπορεις να φορτιζεις το κινητο και να ακους μουσική ταυτόχρονα (που ειναι το μονο που με ενοχλεί), από τη στιγμή που παρέχουν και αντάπτορα μέσα δε βλέπω κάτι αρνητικο σε αυτό.

Kostas

H τεχνολογία προχωράει η συνδεσμολογία αλλάζει! Σε λίγο θα κράζετε που δεν έχει floppy !
Βέβαια θα έχει πλάκα να διαβάζεις κολοτουμπες όταν εμφανιστεί το πρώτο κορεάτικο χωρίς headphone jack.

giannis

Η θύρα ακουστικών είναι παλαιά τεχνολογία. Σύντομα θα καταργηθεί από όλες τις εταιρείες. Απλά κάποιος έπρεπε να κάνει την αρχή και κάποιος να το συνεχίσει (βλ. apple και google).

Asos206

Δε καταλαβαίνω γιατί τόσος ντόρος με το θέμα της υποδοχής του usb?
Εγώ που έχω το HTC u11 είχε μέσα στη συσκευασία κανονικά το ανταπτορακι για το καρφί και όλα καλά.
Και μάλιστα ο ήχος είναι πααάρα πολύ καλος από τα ακουστικά.
Λοιπόν δε βλέπω γιατί τόση κουβέντα….
(Παρεμπιπτόντως να μη το ματιάσω έχει βγει πολύ καλό το υ11 σε όλα, σε αυτονομία και απόδοση και στη φωτογραφική)

bezilys

@Asos206 τόσοι κουβέντα δεν την κάνουμε για την ποιότητα που βγάζει το tupe c έναντι του jack αλλά ότι δεν μπορεις πλέον να ακούς μουσική και να φόρτιζει το κινητό ή να βλέπεις ταινία από το φλασακι έξω κάτι ταυτόχρονα να ακούς από τα ακουστικά όλα αυτά δεν γίνονται με μια θύρα.
@Kostas αυτό δεν λέγεται πρόοδος άμα ήθελαν πραγματικά να κάνουν πρόοδο και βγάζοντας το jack να βάζαν δύο θύρες type c στο κινητό τότε μάλιστα αλλά μέχρι τότε ούτε για αστείο με μια θύρα!

arislp

Εν μερη συμφωνω οτι η τεχνολογια προχωραει αλλα..ΠΟΥ ειναι οι επιλογες μου?ως τωρα δεν υπαρχουν επιλογες για οποιον θελει type c ακουστικα…..η καθε εταιρεια απλα θελει να πουλαει αξεσουαρ…γιαυτο και βλεπετε τα ακουστικα type c της καθε εταιρειας δε δουλευουν με κινητο αλλης…..αφηστε τα περι τεχνολογιας και τετοιες βλακειες..καθεστε και τους υπερασπιζεστε λες και εχετε μετοχες…ολα για τα λεφτα γινονται..htc u11 εχω και αμα θελω να αγορασω ακουστικα ειτε θα παρω τξς htc ειτε της jaybird στα 199 ευρω…οταν οι σοβαρες εταιρειες ηχου (audiotechnica,sennheiser) αρχισουν να βγαζουν ακουστικα τοτε σιγα σιγα να μου βγαλουν το headphone jack..

Asos206

Βezilys για το δεύτερο που λες έτσι όπως το θέτεις έχει βάση… Ποιος όμως σήμερα βάζει φλασακι για να δει ταινία, οι ποιο πολύ φορτώνουν κατευθείαν την ταινία στο κινητό αφού τα ποιο πολλά από τα καινούργια κινητά έχουν μπόλικο αποθηκευτικό χώρο, όσο για το να φορτίζεις και να ακούς μουσική ή οτιδήποτε άλλο με ταυτόχρονη φόρτιση κατα εμέ είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις και καταστρέψεις προοδευτικά μια μπαταρία αφού ψήνεται και ανεβάζει θερμοκρασία. Γενικά αυτός ο κανόνας της ταυτόχρονης φόρτισης με διάφορες δραστηριότητες πρέπει να αποφεύγεται. Εγώ προσωπικά όταν το φορτίζω το βράδυ το βάζω στο αεροπλανάκι, νομίζω είναι η καλύτερη δυνατή γρήγορη και <> φόρτιση.

Paul

Και να σκεφτείς ότι όταν το έκανε η apple με το 7 η google έβγαζε φίδια ,,Αντιγραφείς ..αντε να χαθούνε

Kostas

Αρέσει δεν αρέσει είναι εξέλιξη που θα ακολουθήσουν όλοι, να κράζω τώρα και να το γυρίζω σε 6 μήνες- 1 χρόνο που και η δική μου αγαπημένη μάρκα θα κάνει κάτι τέτοιο είναι γελοίο.
Ο ανταγωνισμός για google και apple είναι σε επίπεδο οικοσυστήματος όχι συσκευών , αν θες jack πάρε συσκευή με jack, αν είχε τέτοια θέματα η google θα τρέχατε tizen ή χειρότερα οι “ειδικοί” εδώ μέσα

bezilys

@Asos206 δεν υπάρχει πιο το κάνουν υπάρχουν ανθρώπου που το κάνουν και μέσα σ αυτούς είμαι και εγώ γιατί να μου στερεί την μία θύρα άμα θέλει να την βγάλει τελείως την θύρα αυτήν τουλάχιστον να έβαζαν δύο type c!

ΚωνσταντίνοςΑΠΟ2010

https://store.google.com/us/product/moshi_usb_c_headphone_adapter_charger
Δεν υποστηριζω την αποφαση αυτη αλλα για ολα υπαρχουν λυσεις.

Dim

1. Δε μπορείς τα usb ακουστικά να τα βάζεις στο λαπτοπ
2. Ο αντάπτορας χάνεται, αντιαισθητικος, το πουλάει 20€ η Google!
3. Δε μπορείς να ακούς μουσική και να φορτιζεις. “ανεβάζει θερμοκρασία αν το κάνεις” χαχσχαχαχα δεν ισχύει, υπάρχει έρευνα;. Μήπως διαβάζεις και παραμύθι το κινητό το βράδυ για να μη χαλάσει γρήγορα;
4. Με το πορτοφόλι μου δείχνω στις εταιρίες τι θέλω.Την παρούσα στιγμή, με καθόλου επιλογές σε USB ακουστικά, επιλέγω τις άλλες εταιρίες. Χρησιμοποιώ και wired και bluetoth ακουστικά ανάλογα την περίσταση–» εγώ κερδίζω

Mary

Courage 😂😂😂

arislp

@Dim

Αυτο ακριβως…εκανα το λαθος εγω γιατι διαβαζα για καλο ηχο μεσω ακουστικων αλλα δεν..μετριος στη καλυτερη…γιαυτο και κοιταω να παω προς lg τωρα..βεβαια ειναι κινηταρα το u11…να τα λεμε ολα..απλα για καποιον audiophile αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει λογος να παει σε bluetooth η type c ακουστικα…καμια σχεση η ποιοτητα του ηχου..

Οπως και να εχει οι εταιρειες ας κανουν οτι θελουν..το θεμα ειναι οι φτηνες δικαιολογιες που λενε…

Asos206

Dim ψάξε το λίγο καλύτερα για της μπαταρίες πρην αρχίσεις να ειρωνεύεσαι, στο κάτω κάτω κουβέντα κάνουμε ο καθένας λέει τη άποψη του.
Δε χρειάζεται τέτοιου τύπου σχόλια.
Ειδικά σε κινητό που είναι σε φόρτιση και φορτισμένο 100% και το χρησιμοποιούμε παράλληλα είναι καταστροφή.

bezilys

@Asos206 δεν πυστευω να υπάρχει κάποιος που να φόρτιζει το κινητό όταν είναι 100% αλλά ναι θα συμφωνήσω αυτό δεν είναι σωστό για την μπαταρία αλλά εμείς δεν μιλάμε όταν είναι φορτισμένο είδη το κινητό!

CSt90

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στον Hancock για την έξυπνη απάντηση που έδωσε, λες και δεν το ξέραμε πως η type-c μπορει να δωσει ήχο. Το μελλον μπορεί να ναι bezelless, bezelless όμως είναι και τα s8 τα οποία έχουν ακόμα πιο μικρά bezels, usb-c αλλά και 3.5mm.

Darth

@Darth πολλαπλασια φθορα στην type c πολυ μεγαλυτερος κινδινος να σπασεις την θυρα οταν εχεις συσκευη στην τσεπη (λογο κατασκευης της και οτι δεν γιρναει και ακουστικα εχουν την ταση να γυρνανε το καλοδιο)
με λιγα λογια χιλιες φορες bluetooth παρα να ξεκανω την θυρα

dionisis

Το εχω γράψει καιρό και βλέπω πολλοί το εχουν πιάσει. Οι τεχνολογίες αλλάζουν, και πρεπει να φευγουν. Ειναι σαν να με ενοχλει που στο macbook που πηρα πριν 3 χρονια δεν ειχε σιντιερα, και πραγματικα δεν το εχω χρειαστεί ποτε. Εχω ασύρματα ακουστικά και πραγματικα αυτη η ευκολια δεν συγκρίνεται με τιποτα, απο το αμαξι, τρεξιμο, η απλα στο σπιτι. Ενω με ακουστικα ενσύρματα αντε τα εχεις, κατσε 3 λεπτα να τα ξεμπλεξεις και απο εδω και απο εκει. Ευκολύνετε τον εαυτο σας παρτε ασυρματα, πλεον κυκλοφορουν και με λιγα λεφτα

Solon

Καλά μιλάμε κοιμάστε όρθιοι. Ένα σωρό σχόλια και κανένας δεν έχει πάει χαμπάρι τον πραγματικό λόγο που καταργήτε η θύρα ακουστικών.
Παίδες η 3.5 χλστ. είναι αναλογική ότι και να συνδέσεις δεν ελέγχεται. Το βάζεις στο σπίτι με ενισχυτή, σε αυτοκίνητο, σε μαγαζί άμα λάχει. Η θύρα από την USB είναι ψηφιακή, ελέγχεται.
Σε λίγα χρόνια όταν θα πας να το συνδέσεις με εξωτερικά ηχεία και ενισχυτή θα σου βγάζει ένα ωραίο μηνυματάκι που θα λέει ότι δεν έχεις άδεια χρήσης για αυτό. Πλήρωσε αν θες να ακούσεις την μουσική από ηχεία. Και κάθεστε και συζητάτε για το αν φορτίζει ταυτόχρονα με την αναπαραγωγή και άλλες βλακείες

arislp

@dionisis

Δεν εχει να κανει με την ευκολια…Οταν η ποιοτητα των bluetooth ακουστικων φτασουν αυτη την ενσυρματων τα λεμε…

Αντιστοιχη ποιοτητα των beyerdynamic pro 770 που κανουν 135 θα πρεπει να δωσω 500+ για να τη πετυχω και αν…απο τη στιγμη που η θυρα δεν πιανει χωρο δεν υπαρχει σοβαρη δικαιολογια…επειδη εσεις δεν θελετε να ακουτε μουσικη στην καλυτερη δυνατη ποιοτητα δε σημαινει πως ειμαστε ολοι ετσι..

Tzonaros

Ρε ο αλλος λεει ο ηχος απο το 3.5 ειναι αναλογικός χαχα οι κορυφαίοι dj που δουλεύουν με audio jack μαλλον δεν ξερουν. Ο λόγος ρε που βγαζουν το audio jack ειναι για να μην πληρώνουν την πατεντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.