Η Google σχεδιάζει τη μετατροπή αισθητήρα του Pixel 8 Pro σε εργαλείο προσωπικής υγείας

Google Pixel 8 Pro, Η Google σχεδιάζει τη μετατροπή αισθητήρα του Pixel 8 Pro σε εργαλείο προσωπικής υγείας

Το Pixel 8 Pro είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα θερμοκρασίας, με τη Google να έχει μεγάλα σχέδια για το χαρακτηριστικό.

Η Google υπέβαλε μια αίτηση στην FDA που θα της επιτρέπει να προωθήσει τη λειτουργία ως τρόπο μέτρησης της θερμοκρασίας του σώματος ενός ατόμου, τη στιγμή που τώρα ο αισθητήρας υπάρχει μόνο για να “μετρήσει τη θερμοκρασία επιφάνειας των καθημερινών αντικειμένων”. Ενώ η FDA εξετάζει την αίτηση της Google για να κάνει τον αισθητήρα του θερμομέτρου “εργαλείο προσωπικής υγείας”, η έκδοση 4.06.7 της εφαρμογής Fitbit αποκαλύπτει κάποιο κωδικό που υποδεικνύει ότι η εφαρμογή θα βοηθήσει να γίνει πιο χρήσιμος.

Σύμφωνα με το 9to5Google, η έκδοση 4.06.7 της εφαρμογής Fitbit δείχνει πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το θερμόμετρο στο Pixel 8 Pro για να μετρήσετε τη θερμοκρασία σας. Μια κάρτα στην οθόνη Today της εφαρμογής Fitbit θα λέει: “Επιλέξτε εάν θέλετε να επιτρέψετε στο Fitbit να αποθηκεύει δεδομένα θερμοκρασίας σώματος στο προφίλ σας στο Fitbit. Μόλις πατήσετε “Αποθήκευση”, το θερμόμετρο του τηλεφώνου σας θα αρχίσει να μοιράζεται δεδομένα με το Fitbit, συμπεριλαμβανομένου αυτού και όλων των μελλοντικών αποτελέσματα εκτός και αν σταματήσετε να τα μοιράζεστε.”

Οι θερμοκρασίες που καταγράφονται από τον αισθητήρα θερμομέτρου στο Pixel 8 Pro θα εμφανιστούν στην εφαρμογή Fitbit, αν και θα πρέπει να ρυθμίσετε την εφαρμογή να ανοίγει χρησιμοποιώντας τον Λογαριασμό σας Google. Μόλις πατήσετε το κουμπί “αποθήκευση”, οι θερμοκρασίες σας θα εμφανιστούν στην εφαρμογή Fitbit με τη μορφή γραφήματος, αποτυπώνοντας την τάση της θερμοκρασίας του σώματός σας.

Κομμάτια του κώδικα εξηγούν επίσης στους χρήστες τη διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας του σώματος και της θερμοκρασίας του δέρματος. “Η θερμοκρασία του σώματος λαμβάνεται από ένα θερμόμετρο και αντανακλά τη θερμοκρασία μέσα στο σώμα σας. Η διακύμανση της θερμοκρασίας του δέρματος είναι η διακύμανση της θερμοκρασίας που λαμβάνεται από τον καρπό σας ενώ κοιμάστε.” Ακόμα, ενώ ο συγχρονισμός της εφαρμογής Fitbit με το Pixel 8 Pro στέλνει αυτόματα μετρήσεις θερμομέτρου στην εφαρμογή Fitbit, μια ο κώδικας εξηγεί ότι θα μπορείτε να “καταγράψετε μη αυτόματα τα αποτελέσματά σας στο Fitbit”.

Αυτή η λειτουργία θα προστεθεί κάποια στιγμή στο μέλλον αφού τώρα μόλις κυκλοφόρησε η έκδοση 4.04 της εφαρμογής Fitbit, προσθέτοντας το υπόλοιπο ποσοστό μπαταρίας της συσκευής που τρέχει την εφαρμογή στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android featured Google

Android 15: Έφτασε το πρώτο developer preview – Όλα τα νέα

Η Google ανακοίνωσε το πρώτο developer preview για την επερχόμενη νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, του Android 15.

Smartphones Android Smartphones featured Google

8 tips από τη Google για επιπλέον διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο smartphone σας

Εάν είστε κάτοχος Android τηλεφώνου, τότε υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Internet gmail Google

Google Gmail: Πώς θα βάλει τέλος στο spam για την προστασία των χρηστών

Η Google αναλαμβάνει δράση προκειμένου να εμποδίσει τα spam μηνύματα στο Gmail, αποσκοπώντας στην προστασία των χρηστών.

Software Android featured Google

Android 15: Το πρώτο preview έρχεται αυτή την εβδομάδα

H Google έχει μείνει λίγο πίσω στο χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία της πρώτης Προεπισκόπησης προγραμματιστή του Android 15.