Google: Κυκλοφορεί δικό της smartphone μέσα στη χρονιά;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google θα λανσάρει το δικό της κινητό φέτος. Σε αντίθεση με τα Nexus smartphones, τα οποία τρέχουν stock Android και κατασκευάζονται από μεγάλα ονόματα για λογαριασμό της Google, αυτό θα το αναλάβει η ίδια.

Από τη στιγμή που θα είναι συσκευή της Google, τα updates θα έρχονται πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα Android, στα οποία οι κατασκευαστές πρέπει να εγκρίνουν τις εκδόσεις του Android πριν γίνει το download και η εγκατάσταση.

Σε κάποιο βαθμό η Google θα ακολουθήσει τα βήματα της Apple, η οποία έχει αναλάβει τόσο το software όσο και το hardware των συσκευών της. Η Apple έχει ένα κλειστό software που χρησιμοποιείται μόνο από την ίδια, ενώ το Android της Google είναι ανοιχτό και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια συσκευές ανά τον κόσμο.

Ο CEO της Google έχει δηλώσει πρόσφατα ότι η εταιρεία θέλει να καταβάλει περισσότερη προσπάθεια στην κατασκευή κινητών και πρόσφατα πήρε τον πρώην πρόεδρο της Motorola ως υπεύθυνο του τμήματος hardware.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Telehraph, ακόμη κι αν η Google κυκλοφορήσει το δικό της smartphone, η ίδια αναμένεται να συνεχίσει και τη σειρά Nexus. Όσο για το κινητό με το δικό της brand, λέγεται ότι θα έρθει αργότερα μέσα στη χρονιά.

google smartphone, Google: Κυκλοφορεί δικό της smartphone μέσα στη χρονιά;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Επιτέλους …!!

ManS

Όλο και αυξάνεται ο ανταγωνισμός… για να δούμε τι θα καταφέρει η Google!

alex

Κατι τετοιο ομως δεν θα εβγαζε νοημα, εκτος και αν η Google δωσει μεγαλη ωθηση οσον αφορα το hardware, καθως το Android εχει φτασει στο 80% μεριδιο αγορας χωρις η Google να εχει δικο της κινητο. Μαλιστα για να δωσει αυτην την ωθηση η Google θα πρεπει να ξοδεψει δισεκατομμυρια για αναπτυξη, marketing, υποστηριξη πωλησεων κ.α.

Paul

Έτσι μπράβο .Μπάς και μπει ένα τέλος στον αχταρμά

James

Αυτες οι συσκευές θα είναι τα nexus, απλά θα είναι 100% σχεδιασμένα από τη Google και μάλλον δε θα έχουν το λογότυπο της εταιρίας κατασκευής. Η Google προς το παρόν δε διαθέτει δίκτυο διανομής και service ώστε να το κάνει μόνη της και ούτε έχει νόημα να βγάλει μία νέα σειρά, εφόσον αυτό που θέλει, μπορεί να το κάνει με την υπάρχουσα.

Anakin

Δεν θα καταφέρει να ρίξει την τεράστια Samsung από την πρώτη θέση

Nick Papakyriazis

Βρε λες να αγοράσει το mobile τμήμα της HTC που πάει για τα τάρταρα ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.