Πόσα Pixel phones έχει καταφέρει να πουλήσει η Google;

pixel phones sales, Πόσα Pixel phones έχει καταφέρει να πουλήσει η Google;

Με την έλευση των Pixel phones και την αντικατάσταση των Nexus, η Google ακολούθησε μια διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά στα smartphones. Η ίδια έχει πλέον τον πρώτο λόγο στον σχεδιασμό του κινητού και όχι ο εκάστοτε κατασκευαστής, ενώ και οι τιμές είναι πιο ψηλά από τα Nexus.

Το ερώτημα είναι πως τα πηγαίνουν σε πωλήσεις τα Pixel και Pixel XL; Δυστυχώς η Google αποφεύγει να δώσει αριθμούς πωλήσεων, όμως το Play Store μας δίνει μια πολύ καλή εκτίμηση.

Το Google Play Store δίνει πληροφορίες για το πόσες φορές έχει εγκατασταθεί μια εφαρμογή και στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε το Pixel Launcher app. Το app μέχρι τώρα ήταν στην κατηγορία 500.000 – 1.000.000, ενώ πλέον άλλαξε σε 1.000.000 – 5.000.000, πράγμα που σημαίνει ότι τα πρώτα μοντέλα της σειράς Pixel μέσα σε 8 μήνες έχουν πουλήσει περί το 1 εκατ. κομμάτια.

Ο Pixel Launcher είναι αποκλειστικά στα Pixel και Pixel XL (δεν είναι διαθέσιμος ούτε για το Pixel C tablet), οπότε ο αριθμός αφορά μόνο στα smartphones. Η πρώτη προσπάθεια της Google δεν είναι κακή, ενώ το ενδιαφέρον ίσως είναι μεγαλύτερο με τα Pixel 2.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat

Γιατι αραγε δε δινει πωλησεις για το αντι iphone του κ@λου!? 😉

Σταύρος Χρι

Ναι πουλάει σαν τρελό… Κάθε μέρα όπου σταθείς και όπου βρεθείς pixel βλέπεις !
Προφανώς και δεν δίνονται οι αριθμοί γιατί οι αριθμοί των πωλήσεων είναι κάτι συγκεκριμένο και αν δηλώσει ψεύτικους αριθμούς φαίνεται… αντίθετα αν αφήσεις να υπονοηθεί κάποιος ψεύτικος αριθμός πωλήσεων κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει ευθέως… Η google έδωσε τόσο μεγάλη τιμή στα pixel 1) για να κάνει τον κόσμο να πιστεψει ότι είναι κάτι καλύτερο του ανταγωνισμού και 2) για να αυξήσει τον τζίρο της κάθε πώλησης ! Ήξερε ότι δεν θα πουλήσει μεγάλο αριθμό κομματιών έτσι αύξησε υπερβολικά το κέρδος ανά κομμάτι ποντάροντας στο όνομα και στους ελάχιστους που ξεγέλασε !

Πάνος

Παιδια, οποιος ψαχνεται λιγο παραπανω, ξερει οτι υπαρχουν 10 διαφορετικοι τροποι να εγκαταστησει το pixel launcher σε οποιοδηποτε κινητο, οποτε τα downloads στο store δε λενε τιποτα

Ante_geia

Ναι καλά … Εγώ λέω 10

JohnWave

Η τιμή του σε συνδυασμό με ένα από τα χειρότερα design που έχουν υπάρξει,το έθαψαν. Δεν νομίζω ότι θέλει πολύ ανάλυση το πράγμα. Τώρα αν ακριβώς την ίδια συσκευή την είχε βγάλει η Αpple θα έσκιζε αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία…

James

Οι αριθμοί στο play store δε λένε και πολλά. Πχ το Google play services δείχνει να είναι εγκατεστημένο σε 1 δις συσκευές, ενώ υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2 δις ενεργές συσκευές και έχουν πουληθεί συνολικά καμία δεκαριά δις με το play services εγκατεστημένο.

Επίσης η Verizon είχε πει ότι τα pixel αντιστοιχούν περίπου σε 7.5% των πωλήσεων της και πουλάει περίπου 8 εκατομμύρια ανά τρίμηνο. Άρα περίπου 600.000 πιξελ ανά τρίμηνο επί τρία τρίμηνα μόνο από Verizon, χωρίς να υπολογίσουμε πωλήσεις από play store και όπου αλλού διατίθεται.

Πάντως σίγουρα πάνω από 3 εκατομμύρια δεν πρέπει να έχει δώσει συνολικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Μεγάλο leak αποκαλύπτει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, 1.400 nits μέγιστη φωτεινότητα HDR

Το Pixel 8a της Google είναι προ των πυλών καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάιο στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών I/O της εταιρείας.