Τέλος για το Google Tango λόγω του ARCore

Google Tango τέλος, Τέλος για το Google Tango λόγω του ARCore

Το τέλος της πλατφόρμας επαυξημένης πραγματικότητας (AR) Google Tango ανακοίνωσε η Google για χάρη του ARCore. Η Google ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας για smartphone για να εστιάσει στο ARCore.

Βέβαια, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη καθώς ήδη η εταιρεία είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της όταν αποκάλυψε το ARCore. Πλέον όμως έχουμε χρονοδιάγραμμα για τη διακοπή του Tango.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η υποστήριξη του Google Tango θα σταματήσει την 1η Μαρτίου του 2018.

«Ευχαριστούμε την απίστευτη κοινότητα προγραμματιστών που έκαναν τόση μεγάλη πρόοδο με το Tango τα τελευταία τρία έτη» ανέφερε η εταιρεία σε tweet της και πρόσθεσε: «Θα χαρούμε να συνεχίσουμε το ταξίδι μας με εσάς στο ARCore».

Η Google ανακοίνωσε το Tango το 2014 κι έκτοτε κατάφερε να το κάνει να τρέξει μόνο σε μερικές συσκευές. Η ιδέα ήταν μια λύση AR με βάση ένα smartphone ή τάμπλετ, που δημιουργούσε 3D πλέγματα στον χώρο με τρόπο παρόμοιο του Microsoft HoloLens. Ωστόσο ήταν σχεδόν βέβαια ότι οι κατασκευαστές κινητών δεν θα ενσωμάτωναν μια αρκετά ακριβή δυνατότητα στις συσκευές τους.

Όμως, η προσπάθειά της σίγουρα απέφερε καρπούς καθώς το ARCore δανείζεται στοιχεία από την τεχνολογία του Google Tango. Το ARCore έχει πιο απλό σκεπτικό καθώς εστιάζει στην ανίχνευση επιπέδου αντί για να δημιουργεί 3D πλέγματα του χώρου. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να τρέχει σε smartphones όπως τα Galaxy S8 και Pixel.

Ο Clay Bavor, επικεφαλής AR/VR της Google ανέφερε στο TechCrunch: “Ο στόχος μας με το Tango ήταν πραγματικά να αποδείξουμε ότι η βασική λειτουργία λειτουργεί και είναι δυνατή. Προφανώς άλλοι έχουν ξεκινήσει να επενδύουν στην smartphone AR, αλλά ο στόχος μας με το Tango πάντα ήταν να προωθήσουμε αυτή τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές”.

Παρόλα αυτά, όπως και να έχει, οι χρήστες που αγόρασαν συσκευές που το βασικό χαρακτηριστικό τους ήταν η ενσωμάτωση του Tango (όπως το Asus ZenFone AR) δεν θα είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos

Εγώ αγόρασα με 249 ευρώ (black friday public)το Lenovo phab 2 pro. Είμαι ευχαριστημένος από το κινητό και δεν ξέρω αν χρησιμοποιήσω ποτέ το tango. Μακάρι αν δεν υπάρχει το tango η lenovo να δώσει νεώτερη έκδοση από android 6. Το hardware την υποστηρίζει άνετα.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

και γ@μω τις υποστηριξεις απο τη google…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.