Google: Θέλει να λανσάρει τα δικά της Android chipsets

Μιας και στον τομέα του softaware έχει καταφέρει να γίνει κυρίαρχη, η Google θέλει σιγά σιγά να μεταπηδήσει και στο κομμάτι του hardware. Έχει κάνει κάποια δειλά βήματα όπως με το κακότυχο Nexus Q το 2012, ύστερα με τα Chromebook Pixel, Chromecast και τώρα το Pixel C. Όμως απ’ότι φαίνεται δεν σταματά εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Google θέλει να σχεδιάσει τα δικά της chipsets για Android συσκευές, όπως κάνει η Apple με τα δικά της SoCs που βρίσκονται στις iOS συσκευές.

Πιο συγκεκριμένα λέγεται ότι οι συζητήσεις ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό στην Google, η οποία ήθελε μια “enterprise connectivity συσκευή” – λογικά μιλάμε για το Pixel C που ανακοινώθηκε Σεπτέμβριο – που θα στηρίζεται εξολοκλήρου σε δική της τεχνολογία. Έτσι προέκυψε και η συζήτηση για την περίπτωση να σχεδιάσει δικά της smartphone chips.

Αναφέρεται ότι η Google θα μπορέσει με αυτόν τον τρόπο να ενώσει καλύτερα το software με το hardware, όπως για παράδειγμα χαρακτηριστικά που αφορούν στο augmented και virtual reality.

Ωστόσο, το δύσκολο κομμάτι στο όλο εγχείρημα είναι να βρει έναν δυνατό συνεργάτη, ο οποίος θα αναλάβει την κατασκευή των chips που σχεδιάζει η ίδια. Θα μπορούσε να βρει για παράδειγμα ένα τεράστιο όνομα όπως είναι η Qualcomm που κατασκευάζει κάποια από τα κορυφαία chips της αγοράς. Στη συνέχεια θα έπρεπε να πείσει εξίσου μεγάλα ονόματα στον τομέα των smartphones – βλέπε Samsung – να χρησιμοποιήσουν τα δικά της chips, κάτι που σαφώς δεν είναι εύκολο.

Εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς τι σκέφτεται να κάνει η Google, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να προορίζει το δικό της chipset για τα Nexus smartphones.

Google: Θέλει να λανσάρει τα δικά της Android chipsets, Google: Θέλει να λανσάρει τα δικά της Android chipsets

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
viel

η apple που δεν εχει εργοστασιο για τεραστια μαζικη παραγωγη και τα δινει στην foxconn ειναι που λενε οτι δεν τα φτιαχνει αυτη! τωρα η google που προσπαθει να βρει αλλον να κατασκευαζει αυτα που σχεδιαζει τι θα ειναι? πως θα ειναι soc της google αφου θα το κατασκευαζει καποιος αλλος? ελα ντε? γυριζει ο τροχος…..

Darth

δλδ πλέον θα έχουμε να κάνουμε όχι απλά με spyware στο επίπεδο του software αλλά hardware embedded spyware που δεν μπορεί να αποκλειστεί κάπως

Tsiki

Darth μπορείς άνετα να χρησιμοποιείς ένα 3210 και καθάρισες. Έλεος πια που κρατάτε όλοι τα μυστικά του κράτους και το μόνο θέμα που σας απασχολεί είναι μην σας παρακολουθούν.

Michael

“Μιας και στον τομέα του softaware έχει καταφέρει να γίνει κυρίαρχη, η Google θέλει σιγά σιγά να μεταπηδήσει και στο κομμάτι του hardware.”

Πότε κατάφερε η Google να γίνει κυρίαρχη στο software;;;

Ante_Geia

@Michael Καλα πλάκα μας κάνεις τώρα … Ποιανού είναι τα Android?

Michael

@Ante_geia Ξέρω πολύ καλά ποιας εταιρεία είναι το android αλλά αυτό δεν την κατατάσσει σε κυρίαρχη εταιρεία software.

Bloodmaster

Εδω κανεις λαθος αυτο ακριβως σημαίνει. Ολοι οι κατασκευαστες πλην της Apple και της Microsoft δουλεύουν android. Μιλαμε για εκατομμύρια συσκευες τον χρονο.

Michael

https://gs.statcounter.com/#all-os-ww-monthly-200812-201511-bar από το 2008 μέχρι 2015 το android(Google) είναι στο 8,04%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.