Google: Αντί για Qualcomm Quick Charge θα απαιτεί USB-PD στο μέλλον

Όσον αφορά στο πρωτόκολλο φόρτισης των Android smartphones, δεν υπάρχει μόνο ένας κανόνας που ακολουθείται. Η ίδια η Google χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο USB Power Delivery από πέρσι για να δώσει γρήγορη φόρτιση στις συσκευές της.

Ωστόσο, οι περισσότεροι Android κατασκευαστές βασίζονται στο Qualcomm Quick Charge, ενώ άλλοι έχουν τις δικές τους εκδόσεις όπως DASH charging στο OnePlus 3.

Δυστυχώς και οι δυο περιπτώσεις θεωρούνται “ιδιόκτητες” λύσεις και απαιτούν συγκεκριμένο hardware σε συσκευή/φορτιστή/καλώδιο, χορήγηση αδειών. Επιπλέον, μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα συμβατότητας με desktop ή notebook που έχουν USB PD charging και το αποτέλεσμα είναι να φορτίζουν εξαιρετικά αργά.

Η Google φαίνεται πως θέλει να αλλάξει τα πράγματα, κάτι που είναι εμφανές από την προσθήκη που έκανε στο Android 7.0 Compatibility Definition λέγοντας ότι όλοι οι κατασκευαστές θα πρέπει να προσαρμοστούν αν θέλουν να έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικές εφαρμογές.

“Type-C devices are STRONGLY RECOMMENDED to not support proprietary charging methods that modify Vbus voltage beyond default levels, or alter sink/source roles as such may result in interoperability issues with the chargers or devices that support the standard USB Power Delivery methods. While this is called out as “STRONGLY RECOMMENDED”, in future Android versions we might REQUIRE all type-C devices to support full interoperability with standard type-C chargers.”

Γιατί όμως είναι αυτό τόσο σημαντικό; Είναι επειδή στο μέλλον θα μπορούσαμε να έχουμε απλά έναν φορτιστή για laptop, smartphone, ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Όλες τους θα συνδέονται με USB-C επειδή όλες υποστηρίζουν USB Power Deliver και θα φορτίζουν γρήγορα από τον ίδιο επεξεργαστή. Αυτό είναι και το πραγματικό νόημα να έχεις ενοποιημένο interface, όπως το USB-C. Αν οι κατασκευαστές συνεχίσουν να χρησιμοποιούν δικές τους λύσεις, δεν θα υπάρξει ενοποίηση.

google usb type c, Google: Αντί για Qualcomm Quick Charge θα απαιτεί USB-PD στο μέλλον

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Απλό ρε παιδιά … μη φτιάχνεται εσείς …θα τα φτιάξει η google

KnightRider

To γεγονός να κοιτάξουν να βάλουν καλύτερη μπαταρία το έχουν σκεφτεί ποτέ καθόλου ???

Με τα Quick Charge το μόνο που θα καταφέρουν είναι να χαλάσουν οι μπαταρίες πιο σύντομα !!!!

Darth

@KnightRider όταν λες καλύτερη να φανταστώ μεγαλύτερη λες

για την ώρα με την τεχνολογία που υπάρχει εμπορικά διαθέσιμη (δλδ τεχνολογία στης μπαταρίες 10+ χρόνον) 3 τρόποι υπάρχουν για μεγαλύτερη μπαταρια

1. πολύ μεγαλύτερη συσκευη (6+ ιντσες)
2. πολύ ποιο χοντρή συσκευη (δεν νομίζω να θέλει καποιος τούβλο)
3. πολύ αδύναμη συσκευη (720 οθονη αδύναμο cpu κλπ)

και στα 3 χάνεις σε κάτι (Φορητότητα , χρηστικότητα, δύναμη)

για άλλη τεχνολογία στης μπαταρίες την ΞΕΧΝΑΣ απλά γιατί πίσω από συσκευές αποθήκευσης και παραγωγής ενεργείας υπάρχουν τεράστια συμφέροντα πανγοσμιου κλίμακας(προφανος μηλαμε για πετρελαιοεταιριες και κυβερνήσεις ολόκληρες που ζουν και κυβερνούν και εχουν δυναμη καθαρά και μόνο λόγο μονοπώλιου στην διαχείριση ενεργείας) ετσι μόνο οταν αποφασίσουν αυτά τα συμφέροντα ότι τους συμφέρει κατι το διαφορετικό και προσαρμόσουν τα νήματα τους κατάλληλα τοτε και θα δούμε κατι (γιατί μπαταρίες δεν είναι μόνο στα κινητά…. άλλου παιζει μπάλα πόλη ποιο σοβαρά)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.