Google: Βελτιώνει τους χρόνους εγκατάστασης ενημέρωσης λογισμικού στα Pixel

Google Pixel, Google: Βελτιώνει τους χρόνους εγκατάστασης ενημέρωσης λογισμικού στα Pixel

H Google προχωρά στην βελτίωση του χρόνου εγκατάστασης των ενημερώσεων λογισμικού στα Pixel, που πλέον χρειάζονται λιγότερο συνολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας. Το γεγονός ότι μια εγκατάσταση μπορεί να διαρκέσει έως και 20 λεπτά παραμένει το μεγαλύτερο εμπόδιο.

Η Google εργάζεται για την επιτάχυνση της εγκατάστασης ενημερώσεων OTA σε συσκευές που υποστηρίζουν εικονικά διαμερίσματα A/B με μηχανισμό συμπίεσης. Οι βελτιώσεις μπορούν να μειώσουν τον πλήρη χρόνο εγκατάστασης OTA έως και 10 λεπτά.

Σε ένα Pixel 6 Pro, οι ενημερώσεις κώδικα βοήθησαν στη μείωση του χρόνου εγκατάστασης ενός πλήρους OTA 2,2 GB από 23 λεπτά σε περίπου 13 λεπτά. Παρομοίως, ένα αυξητικό OTA 376 MB χρειάστηκε 16 λεπτά έναντι 22 λεπτών αρχικά. Η πρώτη ενημερωμένη έκδοση κώδικα επιτρέπει τη μαζική λειτουργία COW σε ένα σύμπλεγμα, ενώ η δεύτερη ενημερωμένη έκδοση επιτρέπει τη χρήση δύο νημάτων για ταχύτερη συμπίεση στιγμιότυπου. Αυτή η τελευταία επιδιόρθωση από μόνη της βοηθά στη μείωση των χρόνων εγκατάστασης κατά περίπου έξι λεπτά.

Η Google έκανε αρκετές βελτιώσεις στα εικονικά διαμερίσματα A/B στο Android 13 που μείωσαν το μέγεθος του στιγμιότυπου κατά 25% σε 40% και τους χρόνους συγχώνευσης έως και 40%. Αυτές οι βελτιώσεις στη διαδικασία στοχεύουν στην περαιτέρω επιτάχυνση της εγκατάστασης OTA.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.