Google: Βελτιώνει τους χρόνους εγκατάστασης ενημέρωσης λογισμικού στα Pixel

Google Pixel, Google: Βελτιώνει τους χρόνους εγκατάστασης ενημέρωσης λογισμικού στα Pixel

H Google προχωρά στην βελτίωση του χρόνου εγκατάστασης των ενημερώσεων λογισμικού στα Pixel, που πλέον χρειάζονται λιγότερο συνολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας. Το γεγονός ότι μια εγκατάσταση μπορεί να διαρκέσει έως και 20 λεπτά παραμένει το μεγαλύτερο εμπόδιο.

Η Google εργάζεται για την επιτάχυνση της εγκατάστασης ενημερώσεων OTA σε συσκευές που υποστηρίζουν εικονικά διαμερίσματα A/B με μηχανισμό συμπίεσης. Οι βελτιώσεις μπορούν να μειώσουν τον πλήρη χρόνο εγκατάστασης OTA έως και 10 λεπτά.

Σε ένα Pixel 6 Pro, οι ενημερώσεις κώδικα βοήθησαν στη μείωση του χρόνου εγκατάστασης ενός πλήρους OTA 2,2 GB από 23 λεπτά σε περίπου 13 λεπτά. Παρομοίως, ένα αυξητικό OTA 376 MB χρειάστηκε 16 λεπτά έναντι 22 λεπτών αρχικά. Η πρώτη ενημερωμένη έκδοση κώδικα επιτρέπει τη μαζική λειτουργία COW σε ένα σύμπλεγμα, ενώ η δεύτερη ενημερωμένη έκδοση επιτρέπει τη χρήση δύο νημάτων για ταχύτερη συμπίεση στιγμιότυπου. Αυτή η τελευταία επιδιόρθωση από μόνη της βοηθά στη μείωση των χρόνων εγκατάστασης κατά περίπου έξι λεπτά.

Η Google έκανε αρκετές βελτιώσεις στα εικονικά διαμερίσματα A/B στο Android 13 που μείωσαν το μέγεθος του στιγμιότυπου κατά 25% σε 40% και τους χρόνους συγχώνευσης έως και 40%. Αυτές οι βελτιώσεις στη διαδικασία στοχεύουν στην περαιτέρω επιτάχυνση της εγκατάστασης OTA.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.