Η Google υπόσχεται updates στα Pixel μέχρι τον Οκτώβρη του 2019

pixel software updates, Η Google υπόσχεται updates στα Pixel μέχρι τον Οκτώβρη του 2019

Η πολιτική της Google όσον αφορά στις αναβαθμίσεις των συσκευών είναι σχεδόν ίδια όπως με τις Nexus συσκευές. Δίνει Android updates για 2 χρόνια, security updates για τρία χρόνια. Ουσιαστικά με τα Pixel δεν αλλάζει κάτι, αλλά η Google ανέβασε τις πληροφορίες στην Android support page.

Τα Pixel και Pixel XL ανακοινώθηκαν πέρσι τον Οκτώβριο, και τα δυο θα λαμβάνουν “σίγουρα” τα νέα Android updates μέχρι τον Οκτώβριο του 2018. Αυτό σημαίνει ότι η Google εγγυάται τις αναβαθμίσεις για τα επόμενα δυο χρόνια, αλλά αν θέλει μπορεί να δώσει κι άλλα software updates.

Επίσης μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, οι δυο ναυαρχίδες της θα λαμβάνουν security updates.

Το περίεργο είναι ότι στην σελίδα της υπάρχει ένα μικρό κομμάτι για τις συσκευές “Google Play edition” και το χρονοδιάγραμμα των updates. Ωστόσο, δεν έχουμε δει GPe συσκευές από το HTC One M8, που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2014. Στη σειρά Google Play edition έχουμε δει μοντέλα όπως Samsung Galaxy S4 και Sony Xperia Z Ultra, τα οποία είχαν stock Android και έπαιρναν τις αναβαθμίσεις απευθείας από την Google.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Επειδή είναι χουβαρντάς … Άντε τρεχάτε να αγοράσετε 2 χρόνια update.. πω πω !!

chris07

Το μόνιμο πρόβλημα στα Android
λες και είναι αντιπροσωπία αυτοκινήτου
μόλις πάρεις το αμάξι από εκεί δεν σε ξερουμε.

forneverarrow

Αυτή η μοναδική αλλά σημαντική παράμετρος καθιστά οποιαδήποτε android συσκευή άνω των 300€ ασύμφορη. Δεν γίνεται να αγοράζεις στα 700€ και παραπάνω και να έχεις αναβάθμιση μόνο για 1,5-2 χρόνια!! Ειδικά από τη στιγμή που: 1) πλέον το hardware είναι τόσο ισχυρό που δεν υπάρχει θέμα συμβατότητας για μια τετραετία και 2) η Apple αναβαθμίζει ακόμα το iPhone 5s του 2013… Τουλάχιστον τα πεταμένα 700€ είναι λιγότερο πεταμένα στην περίπτωση της Apple!

james

Μην ξεχνάμε οτι τα Android υποστηρίζονται και μέσω Google play services και στον τομέα της ασφάλειας και σε νέες λειτουργίες για 5-6 χρόνια. Επίσης σχεδόν όλες οι ενσωματωμένες στο λειτουργικό εφαρμογές (browser, dialer messenger κλπ) αναβαθμίζονται μέσω play store για χρόνια.

Αν σε ενδιαφέρει μόνο ο αριθμός έκδοσης του λειτουργικού είναι τρία χρόνια. Στην πραγματικότητα όμως είναι πολύ παραπάνω.

Panos7GR

@james: +1
Το οποίο η Apple το κάνει στα παλαιότερα μοντέλα της μετά την 2ετία τουλάχιστον. Με την διαφορά ότι η Apple δεν έχει το συστημα αναβαθμίσεων των system apps μέσω του Store της, συνεπώς κάνει και καλά αναβάθμιση στην επόμενη έκδοση και στην ουσία μόνο αναβαθμίζει τα system apps της, περνάει τα security patches της, ρετουσάρει τον launcher να θυμίζει τον ίδιο με το φετινό iPhone και αλλάζει τον αριθμό στην έκδοση λειτουργικού για να σου τονώνει την αυτοπεποίθηση ότι και καλά αναβαθμίστηκες.
Τέτοια αναβάθμιση να τη βράσω! Αναβάθμιση επόμενης έκδοσης από τα Lidl για αριθμολάγνους.

Paris

@forneverarrow
Σωστος με μια μικρη διορθωση…
Η apple εδωσε το ios 10 απο το iPhone 5 και μετά,
Και δεν δινει μονο νεα features αλλα και μεγαλυτερες
επιδοσεις πάνω στο εκάστοτε hardware! στα benchmarks
το iPhone 5 συγκεκριμενα δινει μεγαλυτερες βαθμολογιες
στο ios10 απο οτι εδινε στο ios6. καθως και στο “real life”
η διαφορα μεσα απο tests ειναι αισθητη!!! Δεν ξερω για ποσο
ακομη η Apple θα αναβαθμιζει το iphone 5 αλλα μεχρι στιγμης
και μετα απο τα χρονια που εχουν περασει δεν μπορει καποιος
κατοχος του να ειναι παρα μονο ευχαριστημενος οπως και εγω!!!
Ειναι λοιπον αδικο να δινεις τοσα λεφτα για μια συσκευη και με
τον επομενο χρονο να σταματα η υποστηριξη της…

giannis

Σοβαρά τωρα? Συγκρίνεται την apple στα updates με τους υπόλοιπους? Που το παλιοπεντάρι μας πήρε ios 10? Και γράφετε και σχόλια σε τεχνολογικό site? Αυτά τα λέτε και παραέξω ή μόνο εδώ με nickname?
Έδωσε η google updates για 2 χρόνια και πανηγυρίζετε σαν να πήρατε το champions league, την στιγμή που εμείς απλά κάθε χρόνο περίμένουμε τον Σεπτεμβριο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.