Η Ελλάδα η 4η πιο ακριβή χώρα όσον αφορά στην τιμή του iPhone

iphone price greece, Η Ελλάδα η 4η πιο ακριβή χώρα όσον αφορά στην τιμή του iPhone

Τα iPhones της Apple είναι σίγουρα από τα πιο ακριβά κινητά που υπάρχουν στην αγορά, αλλά η τιμή τους μπορεί να διαφέρει από χώρα σε χώρα. Μέχρι τώρα η Βραζιλία ήταν αυτή που είχε την πιο ακριβή τιμή του iPhone, ενώ από φέτος η Τουρκία πήρε την πρωτιά. Ωστόσο και η Ελλάδα είναι αρκετά ψηλά, καθώς καταλαμβάνει την 4η θέση στην παγκόσμια λίστα.

Η Deutsche Bank δημοσιοποίησε την ετήσια λίστα στην οποία καταγράφει τις παγκόσμιες τιμές για διάφορα προϊόντα και μεταξύ αυτών είναι και το iPhone.

Έτσι λοιπόν η Τουρκία είναι πρώτη με τιμή στα 1200 δολάρια ξεπερνώντας τα 1115 της Βραζιλίας. Ο συνδυασμός της πολιτικής αστάθειας στην Τουρκία σε συνδυασμό με την πορεία της τουρικής λίρας, εκτόξευσαν την τιμή του. Η τιμή του iPhone 7 128GB είναι 147% πιο ακριβή από αυτή που θα πλήρωνε κάποιος στις ΗΠΑ (1200 vs 815 δολάρια).

Την τριάδα συμπληρώνει η Ρωσία με τιμή 1086 δολάρια και ακολουθεί η Ελλάδα στα 1028 δολάρια. Στην πέμπτη θέση είναι η Πολωνία με 1005 δολάρια.

Όσο για τις πιο φθηνές χώρες, αυτές είναι οι ΗΠΑ και Ιαπωνία με ίδια τιμή στα 815 δολάρια. Η αμέσως επόμενη είναι η το Χονγκ Κονγκ με 821 δολάρια.

iphone price greece, Η Ελλάδα η 4η πιο ακριβή χώρα όσον αφορά στην τιμή του iPhone

iphone price greece, Η Ελλάδα η 4η πιο ακριβή χώρα όσον αφορά στην τιμή του iPhone

iphone price greece, Η Ελλάδα η 4η πιο ακριβή χώρα όσον αφορά στην τιμή του iPhone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jorge

Taxes taxes taxes

Βασιλης

Από τις φθηνότερες λέει ξεκάθαρα ο πίνακας. Από κάτω μας χώρες όπως Μαλαισία, Γερμανία, Ιταλία, Αμερική, άλλο αγοραστικό κοινό, άλλη αγοραστική δύναμη και φυσικά άλλη τιμή χοντρικής από τον επίσημο διανομέα. Ίδια τιμή αγοράζει ο περιπτεράς την πορτοκαλάδα και ίδια ο Σκλαβενίτης των εκατομμυρίων τεμαχίων;

manos

Όποιος γνωρίζει ας κάνει ένα κόπο να μου απαντήσει: Αν το αγοράσεις από φυσικό κατάστημα στην Αμερική είναι “ξεκλείδωτο”; Ή θα το φέρεις και δε θα αναγνωρίζει τη sim? Από φυσικό κατάστημα Ευρώπης; Ευχαριστώ

plousios

περιμένω τον πρώτο έξυπνο που θα γράψει “μνημόνια μέχρι να δακρύσουν τα κουνούπια”.

nikosar

@manos
Φυσικά και μπορείς να το αγοράσεις ξεκλείδωτο από Αμερική, όπως Apple Store ( απλά δεν θα το αγοράσεις με συμβόλαιο, αλλά μόνο συσκευή … όπως γίνεται παντού )

George

Μέχρι να σβήσει ο ήλιος;

Dam

47% πιο ακριβό. Αν ήταν 147% τότε η τιμή του θα έπρεπε να είναι 2013.05$

Chris_BMW

@ manos
Απο όπου κ να το πάρεις δρν θα έχεις πρόβλημα . Το μονο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις ειναι αυτό του φορτιστή καθώς θα χρειαστείς ανταπτορακι.
Γνώμη μου πάντα ειναι πως δεν αξίζει καθότι εδω στην Ελλάδα η παραεισαγωγή βασιλεύει και αν βρεις ένα καλο κατάστημα στο κέντρο η τιμή που μπορείς να “χτυπήσεις ” ειναι πολυ καλύτερη απο όλες τις αναγραφόμενες του πίνακα . Στην Γερμανία π.χ όπου ζει ο Αδερφος μου κανεις δεν ασχολείται με την τιμή αφού το περνούν σχεδόν δωρεάν με διετές συμβόλαιο .
Ο Αδερφος μου φαντάσου πήρε το 64 SE με 35 € συμβόλαιο + 100 € .

Don mitso mou

Εδώ που είμαι εγώ πως γίνεται να έχει τιμή 800€;;; ότι να ναι η έρευνα

Crazy

Στην γερμανια ειναι 200€ πανω ρε μάγκες

Don mitso mou

Και 800 από την επίσημη Apple. Γιατί στο Souq.com 700€ Έχει το 256 μοντέλο.

Παπαροκας tiamat

Μεχρι να πεθανει ο χαυλαντερ !

Makis

@ manos κανένα πρόβλημα, ό,τι Apple έχω αγοράσει είναι από Αμερική. Άσε που έχει ακουστεί ότι πάνε καλύτερες παρτίδες από Κίνα εκεί. Εμένα για παράδειγμα το on/off κουμπάκι στο πάνω μέρος της συσκευής SE που σχεδόν όλοι λένε ότι “κουδουνίζει”, σε μας 2 συσκευές, τίποτε απολύτως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.