Gurman: Τα iPhone θα αποκτήσουν USB-C του χρόνου αλλά είναι απλώς ένα “προσωρινό μέτρο”

iphone, Gurman: Τα iPhone θα αποκτήσουν USB-C του χρόνου αλλά είναι απλώς ένα “προσωρινό μέτρο”

Η Apple θα κάνει το άλμα στο USB-C με τη σειρά iPhone 15 του επόμενου έτους, όπως με σιγουριά υποστήριξε ο αναλυτής του Bloomberg Mark Gurman. “Το iPhone 15 είναι ουσιαστικά μια κλειδαριά για να αποκτήσετε USB-C το φθινόπωρο του 2023, νικώντας την εντολή κατά ένα χρόνο”, σημείωσε.

Ο νέος νόμος της ΕΕ εφαρμόζεται τεχνικά σε νέες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές που πωλούνται από το φθινόπωρο του 2024 και μετά, οπότε η Apple μπορεί να στριμώξει για έναν ακόμη χρόνο χρήσης της θύρας Lightning. Όμως ο Gurman πιστεύει ότι το Cupertino δεν θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή.

Μάλιστα, ο αναλυτής γράφει ότι το βασικό iPad, το τελευταίο tablet της Apple με Lightning, θα κάνει τη μετάβαση στο USB-C αργότερα φέτος. Στη συνέχεια, η σειρά iPhone 15 θα ακολουθήσει το επόμενο έτος.

Αυτές δεν είναι οι μόνες συσκευές της Apple που χρησιμοποιούν τη θύρα Lightning – τα AirPods, αλλά και επιλεγμένα περιφερειακά όπως το Magic Mouse, το Magic Keyboard και το Magic Trackpad το κάνουν επίσης. Αυτά θα μεταβούν σταδιακά και σε USB-C.

Η νομοθεσία της ΕΕ εξαιρεί συγκεκριμένα συσκευές που υποστηρίζουν μόνο ασύρματη φόρτιση – όπως το Apple Watch. Ο Gurman πιστεύει ότι η χρήση USB-C από την Apple θα είναι βραχύβια και ότι ο τελικός στόχος της εταιρείας είναι να χρησιμοποιεί μόνο ασύρματη φόρτιση όπως το MagSafe. Η Lightning υπάρχει εδώ και μια δεκαετία, αλλά τα iPhone με USB-C δεν θα διαρκέσουν τόσο πολύ, προβλέπει ο αναλυτής. Ακόμη και τα iPads αναμένεται να μειώσουν την ενσύρματη φόρτιση στο μέλλον.

Ο Gurman πιστεύει ότι η Apple είναι τόσο πεισματάρα με το USB-C επειδή θέλει να παρουσιάσει το διακόπτη ως δική της ιδέα και όχι κάτι που επιβλήθηκε από το νόμο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.