Η Apple μεταφέρει τα εργοστάσια της στις Η.Π.Α;

Apple μεταφέρει εργοστάσια ΗΠΑ, Η Apple μεταφέρει τα εργοστάσια της στις Η.Π.Α;

O Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, πιέζει αφόρητα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Apple να μεταφέρει τα εργοστάσια κατασκευής των iPhone από την Κίνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στα πλαίσια του οικονομικού πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος Donald Trump έκανε τα πρώτα του σχόλια σχετικά με την μεγάλη πτώση των μετοχών της Apple την προηγούμενη Παρασκευή και ήταν σε μεγάλο βαθμό επικριτικός. Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο Trump εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του στην Apple για την παραγωγή των προϊόντων της στην Κίνα, αν και δήλωσε λανθασμένα ότι ο CEO της Apple, Tim Cook θα το άλλαζε σύντομα.

Στη συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο, ο Τραμπ ρωτήθηκε αν είναι ανήσυχος για την πτώση της Apple στη χρηματιστηριακή αγορά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. «Όχι, δεν είμαι», απάντησε. “Εννοώ, βλέπω, πως έχουν αναπτυχθεί πολύ. Ξέρετε, έχουν αυξηθεί εκατοντάδες τοις εκατό από τότε που έχω γίνει πρόεδρος…θα είναι εντάξει.” Αλλά δεν φαίνεται να είναι όλοι τόσο σίγουροι. Σε επιστολή προς τους επενδυτές την Τετάρτη, ο Tim Cook είπε ότι η τελική τριμηνιαία οικονομική κατάσταση της εταιρείας θα εμφανίσει απόκλιση από τον στόχο περί τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Cook ανέφερε μια σειρά ζητημάτων, μεταξύ των οποίων και τις χαμηλές πωλήσεις των iPhone, αλλά και τον εμπορικό πόλεμο του Trump με την Κίνα. Η χρηματιστηριακή αγορά άνοιξε την επόμενη μέρα με την Apple να βρίσκεται κάτω από τα 57 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία. Ο Trump είχε να πει και κάτι περισσότερο πέρα ​​από την υπόσχεση ότι η εταιρεία θα είναι μια χαρά μακροπρόθεσμα. “Η Apple είναι μια μεγάλη εταιρεία“, δήλωσε ο Trump κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του. “Κοιτάξτε, πρέπει να ανησυχώ για τη χώρα μου. Μην ξεχνάτε, η Apple φτιάχνει το προϊόν της στην Κίνα.” Και συνέχισε: “Είπα στον Tim Cook, ο οποίος είναι φίλος μου και μου αρέσει πολύ, να κατασκευάζει το προϊόν του στις Ηνωμένες Πολιτείες“. “Η Apple κάνει το προϊόν της στην Κίνα. Η Κίνα είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα προνόμια από την Apple…επειδή κατασκευάζουν το προϊόν τους κυρίως στην Κίνα.

Παρόλο που τα iPhone έχουν εξαιρεθεί από την επιβάρυνση δασμών που έχει επιβάλλει ο Trump στους Κινέζους εξαγωγείς, η απειλή της Κίνας για αντίποινα στην Apple δεν έχει εξαφανισθεί. Το σενάριο να μετάφερει τα εργοστάσια της η Apple από την Κίνα στις ΗΠΑ δεν έχει αποκλειστεί, μέσα από κάποια επίσημη δήλωση από μεριάς Apple, παρόλα αυτά φαίνεται απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο σύντομα, όσο και αν ο Donald Trump διαδίδει κατ’επανάληψη ψευδείς ειδήσεις για το αντίθετο.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitrisdim14

Αν μεταφερθούν τα εργοστάσια στις Ηνωμένες Πολιτείες τότε η τιμή του iPhone θα εκτοξευτεί 1000 € παραπάνω οπότε θα παίρνεις iPhone δυόμιση χιλιάδες ευρώ. Άντε γεια τότε. Και θα υπάρχουν τα xiaomi Και θα βγάζουν κινητάρες Όπως το mi8 mimix3 Και λοιπά με κάτω από 500 €. Και τότε θα σβήσει το καντήλι της Apple

Tasos Spanos

Το σωστό νομίζω ότι είναι να πάει στην Αμερική τα εργοστάσια της η Apple
Η Κίνα να μείνει μόνο με τα κινέζικα προϊόντα της που είναι μόνο για τα καταστήματα Όλα 1€ και να πουλάει σαβουρα γιατί κάτι άλλο δεν μπορούν να κάνουν

nwntas

Και ομως φιλτατοι,και 2500 ευρω να παει σιγα σιγα θα υπαρχουν καποια ατομα τα οποια θα λενε οτι το κινητο τα αξιζει..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Δεν εχουν ιατρια τα φανμποις σου λεωωωωωω……Αρμεεεεεεξτεε!!

Kostas

Πάντως ο Τιμ στην φώτο είναι ο ορισμός του “Με το πιστόλι στον Κρόταφο”
Και φίλε nwntas αν κάποιος σου ζητήσει δανεικά για να πάρει iPhone μη του τα δώσεις, ήμαρτον !
Σε κάθε άρθρο της apple θα βρεθεί ένας Σεφερλής να πει το ίδιο αστείο

Agnostos13

Αφού μαθεύτηκε οτι θα τα πάνε Ινδία…
Γιά ΗΠΑ βλέπω κάνα Mac Pro βαριά.

John Real

Προβλεπω με τα εργοστασια στις ΗΠΑ και τιμες απο 2000 ευρω και πανω , ενταξει οποιος θελει να κανει εφε στις καφετεριες πρεπει να δωσει κατι παραπανω αλλα δεν πειραζει.

nikos2018

Πιστεύω ότι, παρά τη ρητορική Τραμπ, οι εταιρείες καταλαβαίνουν ότι αν ακολουθήσουν το μονοπάτι αυτό θα χάσουν την ευελιξία τους στην διαμόρφωση της δικής τους οικονομικής πολιτικής και θα εξαρτώνται από τις ορέξεις της μελάνια και του συζύγου της.

Δεν νομίζω ότι μπορεί να υλοποιηθεί μία τέτοια “απειλή”, γιατί εδώ μιλάμε για εμπόριο και όχι εξωτερική πολιτική.

Nickolas

Δε μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο απ’τη μια μέρα στην άλλη, η επένδυση που χρειάζεται να γίνει είναι τεράστια. Επίσης δεν είναι η Apple που κατασκευάζει τα κινητά αλλά η Foxconn και αυτή είναι που πρέπει να κάνει τέτοια επένδυση. Μετά όμως ποιος λέει οτι δε θα επιβάλει η Κίνα αντίποινα στις ΗΠΑ και μετά πάλι οι ΗΠΑ στην Κίνα και πάει λέγοντας… ότι να ναι

Veritas

Το παιχνίδι είναι περισσότερο περίπλοκο απ ότι φαίνεται και εμείς είμαστε μικροί για να γνωρίζουμε τι παίζει παρασκηνιακά.

Γιάννης

Από πότε έχει δικά του εργοστάσια το μηλαρακι;

Νικος

Χοντρές φοροαπαλλαγές και μισθοί Ταϊβάν εν όψη στην appl

Petros

Tο τελος τις Ericsson και Νοκια θα έχει πάει για κλείσιμο σε μερικά χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.