H Apple θέλει να κάνει το iPhone φορτιστή μέσω της… οθόνης

, H Apple θέλει να κάνει το iPhone φορτιστή μέσω της… οθόνης

, H Apple θέλει να κάνει το iPhone φορτιστή μέσω της… οθόνης

Η Apple φέρεται να μελετά το ενδεχόμενο το iPhone του μέλλοντος να φορτίζει άλλες συσκευές από το γυαλί της οθόνης του. Η Apple έχει αναφερθεί και στο παρελθόν στην πρόθεσή της να επιτρέψει στo iPhone να λειτουργεί ως ασύρματος φορτιστής.

Το σχέδιο της Apple είναι να μπορεί κανείς να φορτίζει άλλες συσκευές που ακουμπούν απλώς στο γυαλί της οθόνης ενός από τα μελλοντικά μοντέλα του iPhone. Με παρόμοια τεχνολογία φέρεται ότι θα προικιστεί και κάποιο μελλοντικό μοντέλο του iPad, χωρίς, όμως, να μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα το πότε θα μπορεί να γίνει αυτό. Είναι νωρίς για να μιλά κανείς με χρονοδιαγράμματα.

To χαρακτηριστικό αυτό θα ονομάζεται Display Wireless Charging και έχει περισσότερο νόημα για την φόρτιση των αξεσουάρ που συνοδεύουν το iPhone, όπως είναι ένα smartwatch ή τα Bluetooth ακουστικά. Η είδηση έχει προκύψει από την παρουσίαση μίας σχετικής πατέντας που έχει καταθέσει η Apple και η οποία δείχνει ότι έχει ασχοληθεί αρκετά με το θέμα.

Το εάν θα τη δούμε να βρίσκει και την εμπορική εφαρμογή είναι άλλη υπόθεση. Εκείνο που θα πρέπει να διασφαλιστεί πρώτα είναι ότι η μπαταρία του iPhone θα έχει το πλεόνασμα ενέργειας που απαιτείται προκειμένου να φορτίζει και άλλες συσκευές.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

RRC Πιστοί μου!! Και επισημα σας γνωστοποιώ το νέο μας αρτικόλεξο που σημαίνει Retina Remote Charging
Θέλω να το κοινωνήσετε με κάθε ευκαιρία σε όποιον κ αν συναντησετε. Πχ Καλη χρονια με υγεία θα σας λένε? Θα αντέυχεστε υγεία σαν την μπαταρία του Iphone μου που οσονούπω θα φορτίζει από την υπέρλαμπρη οθόνη σαν το αστρο του Σείριου κ άλλες συσκευες του γαλαξιακού μας οικοσυστήματος!! Τι δε τα ξέρατε , θα τους λετε με ελαφρυ μειδίαμα υπεροχής κ αβαντ γκαρντ σνομπισμού? Μπείτε να ενημερωθειτε ρομποτακηδες κ παραθυρακηδες !!
Καλή χρονιά, καλο σορτινγκ κ stack sharing της μετοχάρας μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.