H Apple θέλει να βάλει μεγαλύτερες μπαταρίες στα επόμενα iPhone

, H Apple θέλει να βάλει μεγαλύτερες μπαταρίες στα επόμενα iPhone

H Apple σκέφτεται να βάλει μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας στα μελλοντικά iPhone, αλλά και σε άλλες συσκευές της. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι έχει ήδη καταθέσει δύο πατέντες σχετιζόμενες με τις μπαταρίες.

Η πρώτη από τις αιτήσεις ευρεσιτεχνίας της Apple έχει ως τίτλο της το “Metal Can Battery” και αφορά στην μείωση της απόστασης μεταξύ των εσωτερικών μερών ενός smartphone και της μπαταρίας, προκειμένου να μπορούν σε ένα smartphone ή ένα tablet δεδομένου μεγέθους να χωρέσουν μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες.

Το παιχνίδι εδώ παίζεται στο περίβλημα της μπαταρίας που θα πρέπει να είναι τόσο ενισχυμένο, ώστε να είναι όλα τα εσωτερικά μέρη της συσκευής ασφαλή. Ιδιαίτερη σπουδή πάνω στην επιστήμη των υλικών απαιτείται εδώ, προκειμένου να υπάρχει καλή λειτουργία στο περιορισμένο εσωτερικό ενός smartphone.

Στη δεύτερη πατέντα της η Apple, στην οποία βάζει τον τίτλο “Methods for Determining and controlling battery expansion”, εξετάζεται το ποιο είναι το όριο για την επέκταση μίας επαναφορτιζόμενης μπαταρίας, προκειμένου να τηρούνται όλα τα εχέγγυα ασφαλείας και αποδοτικής λειτουργίας. Πρακτικά ένα εργαλείο παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις αλλαγές στην μπαταρία.

Ο σκοπός εδώ είναι να μην εμφανιστεί το φαινόμενο της φουσκωμένης μπαταρίας που έχει εμφανιστεί κατά καιρούς σε smartphones και άλλες συσκευές. Άγνωστο είναι το εάν και πότε θα δούμε αυτές τις πατέντες της Apple να εφαρμόζονται στα μελλοντικά iPhone και όχι μόνο.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Καλό θα ήταν για αρχή να μην μειώνει την ονομαστική χωρητικότητα των τωρινών μπαταριών της όπως φέτος.Δεν ζητάμε να βαλει 6000 mah αλλα οι μείωσεις φέτος ήταν μεγάλες…Δώρο αδωρο να εχεις(τη) καλυτερη διαχειριση ενεργειας απο νεο cpu…

Kosmas

Πως θα πουλήσει αλλιώς; Το λογισμικό το υποστηρίζει 4-5 χρόνια και μαζί όλες τις εφαρμογές. Τί θέλετε να πεινάσουν;

nikos2021

Από το “θέλει” μέχρι να “βάλει” είναι κάπου….. 3 χρόνια δρόμος.

Για την apple μιλάμε…. helooooo.

SUPS 👨‍⚖️

βέβαια ολες οι πατέντες που βλέπουμε -πόσο μάλλον για τις μπαταριες- αυτες ειδικα παντα εφαρμοζονται απο τους αλλους εκτος απο την apple…Τα τελευταια χρονια απειρες πατεντες τετοιες βλεπουμε και ακομα με μπαταριες li-ion ειμαστε…

daylight

Δεν εχω δει ακομα τα σχολια απο κατω . Ειμαι σιγουρος πως ο Ελληναρας παλι θα βρει κατι να γκρινιαξει . Η γνωστη μιζερια . Εμεις οι τελειοι ποτε δεν ειμαστε απολυτα ευχαριστημενοι απ τους αλλους , ενω προκειμενω την Apple . Mια ζωη αρνητισμο ο ξερολας Ελληναρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.