H Huawei βγαίνει από το Top 5 των κατασκευαστών smartphones

, H Huawei βγαίνει από το Top 5 των κατασκευαστών smartphones

Πολλοί θα σπεύσουν να πουν ότι αυτή είναι μια αναμενόμενη εξέλιξη, αλλά σίγουρα αποτελεί είδηση το γεγονός ότι η Huawei δεν έχει πλέον μία από τις 5 θέσεις της λίστας των κορυφαίων κατασκευαστών smartphones σε παγκόσμια κλίμακα.

Τα στοιχεία μιλούν για το πρώτο τρίμηνο του 2021 και προέρχονται από την Strategy Analytics. Στην αγορά των smartphones παρατηρείται άνοδος της τάξης του 24%, με 340 εκατομμύρια μονάδες να αποστέλλονται συνολικά μόνο στο πρώτο τρίμηνο του έτους, παρόλο που υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην αγορά, όπως, για παράδειγμα, η έλλειψη στην προσφορά επεξεργαστών. Οι κινέζοι κατασκευαστές smartphones βλέπουν και εκείνοι τα νούμερά τους να κινούνται ανοδικά, οδηγούμενοι από τη ραγδαία άνοδο του 5G στην κινέζικη επικράτεια.

, H Huawei βγαίνει από το Top 5 των κατασκευαστών smartphones

Παρόλα αυτά, για πρώτη φορά εδώ και καιρό, η Huawei βλέπει τον εαυτό της να βγαίνει από το Top 5 των κατασκευαστών smartphones, όπως μαρτυρούν τα δεδομένα της Strategy Analytics. H πρώτη πεντάδα, λοιπόν, βρίσκει την Samsung και την Apple να κατακτούν την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα και την Xiaomi να ακολουθεί. Η τέταρτη θέση ανήκει στην Oppo, ενώ την πεντάδα κλείνει η Vivo, η οποία είχε εντυπωσιακή άνοδο στην αγορά της Κίνας μέσα σε ένα τρίμηνο.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos

Πολύ κρίμα να βλέπεις έναν κολοσσό να πέφτει από εκεί που ήταν νούμερο ένα πριν τρία χρόνια… Μετά το μπαν απτις ΗΠΑ πήρε την κατρακύλα και οι ελλείψεις επεξεργαστών έδωσε το ακαριαίο χτύπημα…

Gadgetfreak

Μεγα κρίμα, όπως και για την LG αλλά τι να κάνεις, όπως είπες μετά την απαγόρευση της Αμερικής πήρε την κάτω βόλτα. Κράτησε ποιότητα όμως όσο μπόρεσε.

Evan

Μην μπερδεύεστε…. Η ποιότητα καλά κρατεί….. Οι πωλήσεις όμως όχι και εκεί βασίζεται το αποτέλεσμα πτώσης (και οχι λόγο ποιότητας)

JohnWave

Αναμενόμενη η μεγάλη πτώση. Αν δεν πετύχει και το Harmony OS έστω στην Κίνα, τότε θα έχει την τύχη της LG.
Τουλάχιστον έχουμε τη Xiaomi και τη BBK να μπαίνουν όλο και πιο δυνατά στο παιχνίδι.
Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε η Huawei να εξαγοραζόταν δήθεν από μια νέα εταιρία καθ’ όλα αποδεκτή από τις ΗΠΑ και να να δραστηριοποιούταν μέσω αυτής της εταιρίας. Λέω χαζομάρα;

Gadgetfreak

Μεγάλο ροστερ η BBK αρκετες επενδύσεις και πολλά εταιρίες από κάτω.
Xiaomi σούπερ δυνατή αλλά φοβάμαι μην αντιδράσει απέναντι της η Αμερική όπως στην Huawei.
Δεν θα μπορούσε να πουληθεί η Huawei πιστεύω λόγω των σχέσεων της με το κράτος, αλλά πουλήθηκε η Honor περιμένουμε να δούμε το honor 50 γιατί το Honor 40 που βγήκε υπό Huawei δεν είχε Google Play να δούμε αυτό.
Το harmony OS τώρα τι να κάνει? Δύο μεγάλα sit που έτρεξαν την aloha-beta έκδοση σε emulator βρήκαν ότι είναι Android aosp από κάτω. Αν είναι αυτό τότε είναι απλά ένα skin και τίποτα άλλο άρα? Μια τρύπα στο νερό. Μακάρι να μην είναι έτσι αλλά δεν το βλέπω να γίνεται

μαν

προσωρινο μονο ειναι αυτο σε 2 χρονια ολοι θα εχουν harmony os, θα σπασουν τα καρτελ

SUPS 👨‍⚖️

καλα ας βγει πρωτα, ας ξεπερασει τα miui/oxygen στη Κινα και βλεπουμε….

Γιαννης

Ετσι νομιζεις; εδω δεν καταφεραν τα windows mobile να σταθουν τοοοσα χρονια και θα κρατηθει η huawei με το harmony? Μακαρι να συμβει αυτο για τον ανταγωνισμο αλλα οχι δεν θα γινει

Ends

Τα windows mobile δεν είχαν κανένα Μπαν . Είναι δυνΑτον να τα συγκρίνουμε? Πίστεψέ με εάν δεν ήταν το μπαν η huawei θα τους είχε πατήσει όλους έτσι για πλάκα. Τώρα θέλει να απεξάρτηση έχει και το μπαν . Δυσκολο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.