O MediaTek Dimensity 2000 θα έρθει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 898 της Qualcomm, με αρχιτεκτονική 4 nm.
O MediaTek Dimensity 2000 θα έρθει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 898 της Qualcomm, με αρχιτεκτονική 4 nm. Η MediaTek θα παρουσιάσει ακόμα ένα chip, το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει αρχιτεκτονική 5 nm και θα είναι και εκείνο κατασκευασμένο από την TSMC.
Οι δύο νέοι επεξεργαστές της MediaTek θα ριχτούν στην μάχη του ανταγωνισμού των SoC εντός του 2022, χρονιά που θα εδραιωθεί η κυκλοφορία του Qualcomm Snapdragon 898. Ενώ το όνομα Dimensity 2000 θεωρείται δεδομένο, το όνομα του δεύτερου high end επεξεργαστή της MediaTek δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.
Οι επεξεργαστές της MediaTek εκτιμάται ότι θα προσφέρουν πολύ καλή εκμετάλλευση της ισχύος τους, σε συνδυασμό με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Το στοιχείο που θα διατηρήσει η MediaTek και στις νέες της mobile προτάσεις θα είναι η προσιτή τιμή, κάτι που θα χρησιμοποιήσει προς όφελός της προκειμένου να κερδίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από την Qualcomm.
To 2022 προμηνύεται να είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά για τον τομέα των επεξεργαστών.
Newsletter Techblog
Κάθε Παρασκευή στις 19:00 — smartphones, προσφορές, επιλογές. Χωρίς spam.
Τα ακριβά καλώδια HDMI αξίζουν τα χρήματά τους; Μάθε τι πρέπει να κοιτάς στην αγορά, πότε έχει νόημα να ξοδέψεις περισσότερα και ποια χαρακτηριστικά είναι απλώς marketing.
Το iPhone 18 Pro έρχεται με μικρότερο Dynamic Island, νέα Siri εφαρμογή και πιθανή επιστροφή του Plus. Δες τι ξέρουμε μέχρι τώρα και αν αξίζει να αναβάλεις την αγορά σου.
Δυστυχώς δεν θα υπάρξει επεξεργαστής ανάλογος του snapdragon 898 απο mediatek. Παντα θα ειναι πιο πισω
το θεμα ειναι τα cpu της καθε mediatek να μην εκτοξεουν τις τιμες των smartphone που τα ”φορανε”…