H Meizu θα χρησιμοποιήσει λύσεις Huawei εάν χάσει τις άδειες της Google

, H Meizu θα χρησιμοποιήσει λύσεις Huawei εάν χάσει τις άδειες της Google

Το οικοσύστημα εφαρμογών και υπηρεσιών Huawei Mobile Service (HMS) θα χρησιμοποιήσει η Meizu, εάν αναγκαστεί να παύσει τη χρήση των υπηρεσιών Google. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση εδραίωσης των περιορισμών από την πλευρά των ΗΠΑ σε κινέζικες εταιρείες.

Το Huawei Mobile Service είναι ένα οικοσύστημα που αριθμεί αυτή τη στιγμή 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε 170 διαφορετικές χώρες του κόσμου, ενώ η Meizu εκτιμάται ότι θα είναι ο πρώτος Κινέζος κατασκευαστής πλην της ίδιας της Huawei που θα το έχει προεγκατεστημένο στα smartphones της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σταδιακά η Huawei εγκαταλείπει ακόμα και την έκδοση ανοιχτού κώδικα του Android για το δικό της Harmony OS. Μάλιστα, η νέα ναυαρχίδα της, το Huawei P50 θα είναι εκείνο το μοντέλο που θα παρουσιαστεί με το Harmony OS στη θέση του λειτουργικού και όχι κάποια έκδοση Android.

H Meizu φαίνεται ότι μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες με τους άλλους Κινέζους κατασκευαστές, αναφορικά με τους περιορισμούς που μπορούν να τεθούν σε αγορές-στόχους, όπως είναι οι ΗΠΑ και για τον λόγο αυτό επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να βασιστεί σε κινέζικο λογισμικό για τα μοντέλα της.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panagiotis Zannettou

Harmony Os δεν υπαρχει καντε ερευνα ανδροιδ με αλλο κουστουμι 😛

μαν

ετσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Smartphones Meizu

Polestar Phone: Τeaser βίντεο αποκαλύπτει το σχέδιο

Τον Σεπτέμβριο, η Polestar ανακοίνωσε τα σχέδιά της να λανσάρει ένα smartphone κατασκευασμένο από τη Meizu.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».