H Samsung μιλά για αισθητήρα 200 Megapixel σε εξαπλό camera setup

, H Samsung μιλά για αισθητήρα 200 Megapixel σε εξαπλό camera setup

Εντυπωσιακά, ομολογουμένως, τα όσα υπόσχεται στο teaser της η Samsung, κάνοντας λόγο για smartphone με έξι κάμερες και 200 Megapixel. Μάλιστα, η Samsung σημειώνει ότι θα πρέπει να αναμένουμε σχετικές ανακοινώσεις αυτή τη χρονιά.

Σε μία διαμόρφωση με έξι διαφορετικές κάμερες, η Samsung υπόσχεται επισήμως ότι είναι εφικτό να έχουμε συνολικά 200 Megapixel, όλα αυτά, φυσικά, με τη βοήθεια του Exynos chip, το οποίο και θα αναλάβει την επεξεργασία όλων αυτών των δεδομένων. Φήμες θέλουν την Samsung να λανσάρει ένα smartphone με τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος και μία διπλή μπροστά, μέσα στο 2021.

Ο αισθητήρας που θεωρείται πιθανό να βρίσκεται σε αυτή την υλοποίηση είναι ο ISOCELL S5KGND στα 200 Megapixel, με μέγεθος αισθητήρα 1.37 ίντσας και μέγεθος pixel 0.64 μm. Εφαρμόζεται η τεχνική 4 pixel σε ένα και το μέγεθος που προκύπτει είναι 1.28 μm. Μπορεί να υποστηρίζει, επίσης, την τεχνική των 16 pixel σε ένα, για φωτογραφίες μεγέθους 12.5 Megapixels, οι οποίες θεωρούνται ιδανικές για νυχτερινές λήψεις ή για φωτογραφίσεις σε δύσκολες συνθήκες φωτός.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantine4U

Ολοταχώς & για τα 600mp που επίσης εργάζεται εδώ & καιρό. Απλά λόγω μεγέθους δεν χωράει ακόμα σε smartphone. Αυτοί οι αισθητήρες θα καταστήσουν τους περισκοπικους τηλεφακούς αχρείαστους αφού με πλήρη την ανάλυση & crop σε ενα συγκεκριμένο μέρος της φωτογραφίας έχεις το αποτέλεσμα που θα είχες με έναν ζουμ φακό, μπορεί & καλύτερο.

Solon

Ας τον βάλει στο νέο Galaxy Fold μαζί με τον Exynos με AMD γραφικά και πουλάω το S21 μου κοψοχρονιά εδώ και τώρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.