Xiaomi 12 Ultra: Θα έχει αισθητήρα Sony 50 Megapixel

Xiaomi 12 Ultra, Xiaomi 12 Ultra: Θα έχει αισθητήρα Sony 50 Megapixel

Xiaomi 12 Ultra, Xiaomi 12 Ultra: Θα έχει αισθητήρα Sony 50 Megapixel

Η Sony εκτιμάται ότι έχει δώσει σε κατασκευαστές τον νέο της αισθητήρα, ο οποίος θα είναι στα 50 Megapixel. Το μέγεθος του αισθητήρα είναι 1/1.1″, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην αγορά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές από κινέζικες πηγές, η Sony φέρεται να ετοιμάζει τον αισθητήρα Exmor IMX800, μία μονάδα για την οποία έχουν κυκλοφορήσει διάφορες φήμες μέχρι στιγμής. Υπήρχε μια σχετική πληροφορία ότι αυτή η μονάδα θα βρει τη θέση της στο Xiaomi 12 Ultra.

Η διάσταση 1/1.1″ καθιστά τον αισθητήρα της Sony έναν από τους μεγαλύτερους στην αγορά, με το Xiaomi 12 Ultra να εκτιμάται ότι θα έχει κύρια κάμερα 50 Megapixel, ενώ θα υπάρχουν και άλλες δύο κάμερες στα 48 Megapixel.

Στην περίπτωση του Xiaomi 11 Ultra, είχαμε στη θέση του επεξεργαστή τον Samsung GN2, στα 50 Megapixel, αλλά με διαστάσεις 1/1.12″, επομένως η προσθήκη του αισθητήρα της Sony στο Xiaomi 12 Ultra θεωρείται ως ένα βήμα σημαντικής αναβάθμισης σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.