Hackers υποκλέπτουν δεδομένα μας από τα charging stations που φορτίζουμε τα κινητά

, Hackers υποκλέπτουν δεδομένα μας από τα charging stations που φορτίζουμε τα κινητά

Όσοι ταξιδεύουν συχνά, αλλά και αυτοί που ταξιδεύουν λίγες φορές μέσα στον χρόνο, θα έχει τύχει να δουν το ποσοστό της μπαταρίας του κινητού του να κατεβαίνει και πολύ πιθανόν να έχει τύχει να χρησιμοποιήσουν ένα δημόσιο charging station. Hackers λοιπόν, εκμεταλλεύονται την αθωότητα όσων πιστεύουν πως το να φορτίζεις την συσκευή σου με την χρήση θύρας USB είναι ακίνδυνο.

Η επίθεση αυτή είναι γνωστή και ως “juice jacking”, και ουσιαστικά οι κακόβουλοι χρήστες εγκαθιστούν malware στα charging station μέσω της θύρας USB που υπάρχει σε αυτά ή αφήνοντας επίτηδες καλώδια USB τα οποία μπορούν να κλέψουν δεδομένα ανυποψίαστων χρηστών που βάζουν τις συσκευές τους να φορτίσουν. Τα μολυσμένα αυτά charging station, μπορούν να κλειδώσουν τις συσκευές του χρήστη ενώ στην χειρότερη περίπτωση μπορούν να κλέψουν δεδομένα και κωδικούς πρόσβασης.

Σύμφωνα με το Los Angeles County District Attorney Office, τέτοιες επιθέσεις εντοπίστηκαν σε charging station αεροδρομίων, ξενοδοχείων και άλλων τοποθεσιών στο Los Angeles, ωστόσο οποιοσδήποτε κάνει χρήση τέτοιων δημόσιων φορτιστών θα πρέπει να γνωρίζει αυτήν την μορφή επίθεσης.

Ο πιο εύκολος και άμεσος τρόπος προστασίας είναι η χρήση του μετασχηματιστή ρεύματος που υπάρχει στο πακέτο αγοράς της εκάστοτε συσκευής καθώς και του ίδιου του καλωδίου, ενώ ένας άλλος τρόπος είναι και η χρήση powerbank τα οποία θα μπορέσουν να φορτίσουν τις κινητές συσκευές σας όταν είστε στον δρόμο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.