iPhone 5c, Οι μισές πωλήσεις προέρχονται από πρώην κατόχους Android smartphone

Το iPhone 5c, σύμφωνα με τελευταία έρευνα, έχει αποδειχθεί πολύ πιο δημοφιλές από το iPhone 5s στην κατηγορία των χρηστών που έχουν ένα μέσο εισόδημα, και έχει προσελκύσει πελάτες που χρησιμοποιούν συσκευές της Apple για πρώτη φορά και προέρχονται από το οικοσύστημα του Android. Τα στοιχεία δείχνουν πως το 40% των αγοραστών του iPhone 5c εισπράττουν ένα μέσο εισόδημα το χρόνο, ενώ σε ποσοστό 20% ανέρχονται οι αγοραστές της ίδιας εισοδηματικής κατηγορίας οι οποίοι αγόρασαν το iPhone 5s. Τα παραπάνω προκύπτουν από μια νέα αναφορά της εταιρείας Kantar Worldpanel, που κατέγραψε τις πωλήσεις smartphone για τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2013.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως η ηλικία των πελατών που στράφηκαν στο iPhone 5c δείχνει να αυξάνεται, φτάνοντας στα 38 έτη, ενώ οι αγοραστές του iPhone 5s, για το διάστημα αυτό, να είναι ηλικίας 34 ετών, δείχνοντας πως αυτό οφείλεται στο ότι χρήστες Android της ηλικίας αυτής, προτίμησαν το iPhone 5c από το να επενδύσουν σε κάποια άλλη συσκευή, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας.

Επιπλέον, περίπου οι μισοί από τους χρήστες που προτίμησαν το iPhone 5c ήταν πρώην κάτοχοι Android smartphone των Κορεατικών ανταγωνιστών της Apple όπως η Samsung και η LG, ενώ όσον αφορά το iPhone 5s, το 80% των πελατών που προέβησαν στην αγορά του, ήταν ήδη κάτοχοι iPhone οι οποίοι απλά αναβάθμισαν το smartphone τους με τη νέα συσκευή της Apple.

Η ίδια έρευνα εστιάζεται στο ότι η επιρροή των νέων συσκευών της Apple δεν έχει μέχρι στιγμής την επιρροή στο μερίδιο αγοράς της Apple, στο βαθμό που είχε το iPhone 5 όταν κυκλοφόρησε και αυτό οφείλεται πιθανόν στο ότι τα iPhone 5s και 5c αποτελούν βελτιωμένες εκδόσεις του iPhone 5 και όχι κάποια εντελώς καινούργια κυκλοφορία, κάνοντάς τους πιο διστακτικούς στο να προβούν σε μια τέτοια αγορά.

Επίσης, η έρευνα έδειξε πως οι πωλήσεις του iOS για το διάστημα αυτό, καλύπτουν το 16% των πωλήσεων smartphone στην Ευρώπη, το 61% των πωλήσεων smartphone στην Ιαπωνία, το 35% στην Αυστραλία, το 16% στην Κίνα και το 41% στις ΗΠΑ, ποσοστά τα οποία μπορεί να ήταν μεγαλύτερα εαν η Apple είχε κυκλοφορήσει ένα νέο iPhone παρακάμπτωντας την κυκλοφορία του 5s και 5c.

iPhone 5c, iPhone 5c, Οι μισές πωλήσεις προέρχονται από πρώην κατόχους Android smartphone

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotiris

Άντε να δούμε και τα υπόλοιπα λειτουργικά να μαζεύουν κόσμο μπας και σιγά σιγα μπει στο νεκροταφείο της google και το android να ησυχάσουμε.

Darth

@Sotiris δεν υπάρχει όμως κάποιο αντιστοιχών δυνατοτήτων λειτουργικό……… αν και τωρα εμφανίζετε το jolla και άλλα υποσχόμενα λειτουργικά

μιχαλης

Δεν πρόκειται να γινει ποτέ αυτο . Ότι και να κάνεις την ελευθερία που σου προσφέρει το αντροιντ δεν την προσφέρει κανένα αλλο λογισμικό και για αυτό τον λόγο είναι εκεί που είναι και θα συνεχίσει να είναι για πολύ καιρό ακομα .

παναγιωτης

αηδίες !!! σιγα μην εδιναν οι android users 500+ ευρω ενω το s3 κανει 250+
τα ψώνια μπορεί

le-cr

ρε παιδιά συγχωρέστε με αλλά πραγματικά κάθε φορά που διαβαζω τέτοια άρθρα με πιάνει αναγούλα….Ο λόγος είναι ένα σκηνικο που έχω ζησει από κοντα και τυχαία αφορά το iPhone(οπότε δεν θέλω να ΄κράξω κάτι συγκεκριμένο).
Φίλος που ψάχνει κάθε χρόνο για δουλειά σε ξενοδοχεία και παίρνει 650 ευρώ πέρυσι τον βλέπω με το iPhone 5 και μου το έδειχνε με έκπληξη..
Φέτος μου λέει ότι θα πάρει το iPhone 5s επειδή είναι πιο καινούργιο και ότι δεν τον νοιάζει που θα δώσει ‘άλλο ένα από τους λίγους μισθούς που παίρνει…
Εγώ απλά λυπήθηκα όχι αυτόν(κακό δικό του) αλλά όλο τον κόσμο που οι εταιρίες του έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου και πάει στην κατευθυνση που θέλουν αυτές…
Μπαίνω κάθε μέρα στο techblog και κάθε μέρα σχεδόν βλέπω ανακοίνωση οχταπύρηνου μοντέλου….τόσο καταιγισμός δλδ έλεος…ας συνέλθουμε λίγο….
Αυτά…..Είπα απλώς τι σκέφτηκα μόλις διάβασα το άρθρο, παρακαλώ μην ξεκινήσει κράξιμο….

Beowolf

Μάλλον θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη από πάνω.
Ως κάτοχος HTC one, δηλώνω με σχετική βεβαιότητα, ότι μια καλή αντρόιντ συσκευή ΔΕΝ έχει ανταγωνισμό.
Όσο για την Google, νομίζω…. μολις η Shell σταματήσει να κάνει κουμάντο, θα σβήσει και η γκουγκλ.

Dimitrinho

Το iphone 5c δεν θα το επαιρνα ποτε το θεωρω τεραστια αποτυχια και φερνει την apple πολλα χρονια πισω και αμα ζουσε ο steve jobs δεν θα εβγαινε ποτε κατι τετοιο.Ευτυχως που υπαρχει το iphone 5s που ειναι το κορυφαιο κινητο που εχει βγει ποτε.
Στο 5c βαλτε οτι ειναι πανακριβο χωρις να εχει κατι το ιδιαιτερο και χαρακτηριστικα που υπηρχαν πανω απο 1 χρονο πριν και πλαστικουρα αντι για αλουμινιο ελεος δηλαδη αυτο το κινητο δεν ειναι apple.

tiamat

το iphone 5c ειναι η μεγαλυτερη σαβουρα που εχει βγαλει ποτε,γι’αυτο το λογο το εργοστασιο στη κινα συνεχως μειωνει τη παραγωγη.

τωρα αν καποιοι παλιοι ANDROIDαδες το αγορασαν ειναι τιποτα παιδακια με τα λεφτα του μπαμπα η’ καποιο γενικωςανιδεοι και καλα εκαναν και πηγαν στο ios αφου ειναι οτι πρεπει γιαυτους και τις φτωχες, σχεδον ανυπαρκτες αναγκες που εχουν απο ενα κινητο

giorgio

Και δικός μου φίλος πήγε από Android (Ace) σε 5C και αν εξαιρέσουμε κάποιες ευκολίες που είχε συνηθίσει στο πρώτο, δηλώνει κατευχαριστημένος.

Sotiris

@darth σε αυτο που λες έχεις δίκιο αλλά το android έφτασε εκεί που ειναι με την στήριξη του κόσμου. Για να φτάσουν εκεί και τα αλλά λειτουργικά πρέπει απλά να εμπιστευτούμε και να τα δοκιμάσουμε. Έτσι κι αλλιώς δεν εχει να προσφέρει τίποτα αλλο το android διότι από την 4.0 μέχρι 4.4 εχει μείνει ουσιαστικά τελείως στάσιμο.

tech21man

Σιγα την “ελευθερια” που δινει το android.

Darth

@Sotiris εγώ προσωπικά θα δοκιμάσω το Jolla (μάλιστα θα αγοράσω συσκευή) είναι το μοναδικό live λειτουργικό που έχει δυνατότητες του android αλλά χωρίς όλα αυτά τα κουλά πράγματα που σου τα βάζεις με το ζόρι η google
Για αυτό και θα δώσω μια ευκαιρία (είχα παλιότερα το n9 με meegeo και πιστεύω θα βολευτώ πολύ καλά)

giorgio

@Darth, Ν9, θεϊκή συσκευή και λειτουργικό. Α, ρε Nokia…..

Darth

Η μοναδική συσκευή που με ενθουσίασε πάρα πολύ και σαν hardware και σαν software… Ειδικα σαν software.

Kostas K.

Οταν το Android εχει 80% μεριδιο αγορας λογικο δεν ειναι να προέρχονται απο το Android? Καποιος που εχει Iphone 5 πολυ δυσκολα να πάρει το 5c αφου ουσιαστικά δεν προσφερει τιποτα παραπανω (μάλλον το αντιθετο θα ελεγα)

Dami

@tiamat δεν ήξερα οτι οι αγοραστές χωρίζονται σε “παιδακια με τα λεφτα του μπαμπα ή καποιοι γενικως ανιδεοι,με φτωχες και ανυπαρκτες αναγκες” και σε “εξπερτ users ή αντρακλες με δικα τους λεφτα που ξερουν τι θελουν και ασχολουνται όλη μερα με το κινητο τους”….αναλογα παντα με το λογισμικο που χρησιμοποιουν.Δλδ εγω που σκέφτομαι να ξαναγυρίσω σε IOS επειδή βαρέθηκα το lag και τα crashes του S3,οπως και το να κλείνω συνέχεια εφαρμογες για να ξεκολλήσει…πρεπει να ανήκω στην πρώτη κατηγορία.Λεφτα του μπαμπα δεν εχω φιλε αλλα δεν ξερεις κιολας τις αναγκες του καθενος….και στην τελικη αν εισαι super user εσυ,το 90% του πλανητη δεν ειναι σαν εσενα και ψαχνουν απλα μια συσκευη που να τους βολευει στην καθημερινότητα (ασχετως βέβαια αν ολα τα 15χρονα έχουν S3 κ S4 που λογικα με τον δικο σου τρόπο σκεψης πρεπει να δουλευαν απο τα 12 για να τα μαζεψουν…μονο και μονο επειδη ειναι super duper users).Get a life απλα και κατα προτίμηση real life.Βγαλτε την χολη αλλου και οχι στο blog που μπαινουμε για ενημερωση

nikos

οι περισσότεροι χρήστες i -phone έχουν συνηθίσει και δινούν λεφτά χωρίς να το ψάχνουν χωρίς να ξέρουν ότι τα i-phone είναι υπερτιμημένα

Dimitrinho

nikos ενταξει το καταλαβαμε τωρα πες μας ποσα λεφτα σε πληρωνει η samsung

GT

Κάθομαι και γελάω όταν διαβάζω ότι η sammy πληρώνει ανθρώπους για να γράφουνε αρνητικά σχόλια για ανταγωνιστές σε διάφορα τεχνολογικά site, αλλά με αυτά που διαβάζω θα αρχίσω να τα πιστεύω πραγματικά… είναι δυνατόν να βγάζετε τέτοια χολή και να χαρακτηρίζετε όπως χαρακτηρίζετε αυτούς που αγοράζουν iphone ?? δηλαδή σας φαίνεται τόσο περίεργο που κάποιοι θέλουν να αγοράσουν μια συσκευή η οποία θα λειτουργεί σωστά , δεν θα κολλάει και θα κάνει τη δουλειά που θέλουν??επειδή το android έχει μεγαλύτερη παραμετροποίηση σημαίνει ότι αυτόματα είναι καλύτερο και καλύπτουν τους πάντες??? και αυτό το υπερτιμημένο πραγματικά μου προκαλεί γέλιο όταν το ακούω…. εσείς για τις πλαστικές ναυαρχίδες του android πόσα πληρώνετε δηλαδή και το iphone είναι υπερτιμημένο??δηλαδή στη sammy η στην HTC κλπ κλπ αξίζει να δώσεις 700+ για κινητό ενώ στην apple όχι??? ο καθένας αγοράζει αυτό που τον καλύπτει , γι αυτό που το χρειάζεται και σκάει όσα θέλει…. και σας το λέει αυτό ένας κατευχαριστημένος κάτοχος HTC One……

μιχαλης

Δεν σου δίνει ελευθερία το αντροιντ ? Ένα ροοτ να κάνεις και είσαι ελεύθερος να κάνεις πραγματικά ότι θες χωρίς περιορισμούς αρκει όμως να ξέρεις και απο αυτα .

tiamat

αγαπητε #demi i do have a life and a lifestyle and technology it’s a vital and important part of them, γι’αυτο λοιπον αναποφευκτα εχω και τη δικη μου αποψη για το τι γινεται στο χωρο. οταν καποιος θελει να διαθεσει τα χρηματα του στο να κανει το αμαξι του γρηγορο ας πουμε,δεν με αφορα σαν θεμα και δεν συμμετεχω, τα κινητα και τα γκατζετ ομως αποτελουν μια αλλη πραγματικοτητα για μενα οποτε αναγκαστικα και θα υποστεις τη γνωμη που εκφερω οσο και αν σου ειναι δυσαρεστη. αυτος ειναι και ο ρολος ενος blog αλλωστε. δεν υπαρχει blog σε κανενα επιπεδο πολιτικο η’ αθλητικο η’ οτιδηποτε και να μην υπαρχουν αντικρουομενες αποψεις και θεσεις γι’αυτο θα σου συνιστουσα να εισαι λιγο πιο open minded και να μην τα περνεις ολα τοσο “σοβαρα”. φυσικα υπαρχουν και παιδακια που εχουν s4 με τα λεφτα του μπαμπα. ειναι ομως η πλειοψηφια?? .καταλαβες τωρα τι λεω? γενικως το iphone c ηταν μια αποτυχημενη κινηση της apple η οποια αποτυπωθηκε και στις αποψεις πολλων fan, εξισου οπως διαφανηκε και στις πωλησεις. το εργοστασιο παραγωγης στην κινα μειωσε δραστικα τη παραγωγη του και εριξε ολο το βαρος στο καλυτερο και ποιοτικοτερο s. αν βρεθηκαν καποιοι πρωην χρηστες… Συνέχεια »

Τα λεφτά του μπαμπά

@tiamat Αγόρι μου εμείς εδώ στη Γλυφάδα θέλουμε και μπορούμε το χρώμα του κινητού μας να ταιριάζει και με το outfit μας. Δε χρειάζεται να ζηλεύεις, μπορείς και εσύ να βάψεις το κινητό σου με ο,τι χρώμα θες σε κάποιο απο τα μαγαζάκια στο Αιγάλεω.

Dami

@tiamat φιλε μου(γιατι απο τη στιγμη που δεν εχω να χωρισω κατι μαζι σου,φιλο σε θεωρω) αλλα δεν εξεφερες απλα μια αποψη..εθιξες μια “μειονότητα” της παγκοσμιας αγορας οι οποίοι εχουν αγορασει Iphone,που προφανως εσενα δεν καλυπτει τις ανάγκες σου.Αυτο ομως δεν τους κανει ανιδεους,ούτε εχουν φτωχες ανάγκες επειδη δεν εχουν τις ιδιες ανάγκες με εσενα.Διαβάζοντας λοιπον ξανα το αρθρο…και συγκεκριμενα την παραγραφο 2,αποδεικνύεται ότι έχεις μια δική σου οπτική γωνία η οποια ειναι υπέρ του Android συστηματος γιατι μιλάει για μεσο όρο ηλικίας 38 ετων και 34 αντιστοιχα για 5c και 5s.Δεν μου φαινεται και τοσο παιδικη η ηλικια και αν κρινω και απο το οτι το 40% των ipad που αγοράστηκαν τη «Μαύρη Παρασκευή» ήταν από χρήστες Android…τότε έχουμε ενα τεράστιο κομμάτι των καταναλωτών που σύμφωνα με εσενα ειναι ανιδεοι ή παιδια του μπαμπα που στράφηκαν στην αγορα μιας IOS συσκευής! Στραβος ειναι ο γιαλος η στραβα αρμενιζεις? Το ότι τα έχεις κανει πλακάκια με το android φαίνεται απο το 1ο σου κιόλας ποστ,δεν χρειάζεται να κράζεις τους υπολοιπους που γουσταρουν και στην τελικη έχουν και τα χρηματα για μια IOS συσκευή.

Aroulis235

Εγώ έχω ένα sammy grand 2 σε μαύρο, όχι χρώματα και αηδίες. @tiamat σωστό σε βρίσκω. @τα λεφτά του μπαμπά “Αγόρι μου εμείς εδώ στη Γλυφάδα θέλουμε και μπορούμε το χρώμα του κινητού μας να ταιριάζει και με το outfit μας.” Εγώ, και αρκετοί άλλοι εδώ νομίζω, είμαστε xda devs, οπότε καθαροί geeks. Θέλουμε ένα κινητό που να μπορεί να χειρίζεται ακόμη και καφετιέρα nespresso(ως επεξεργαστής.) Το iphone μπορεί να το κάνει αυτό? Οοοοοόχι. Το iphone είναι ένα κινητό μόνο για να παίρνει τηλ άντε και για μερικές εφαρμογούλες τύπου fb, twitter, flipboard, και μερικές άλλες μαλα___. Τα android είναι για δουλειά όπου κι αν είσαι, αναπαραγωγή ταινιών σε HD ανάλυση, streaming στην TV, σύνδεση περ/κών με OTG, καλύτερες φωτο λόγω της manual ρύθμισης, cloud computing, ρυθμίσεις προγραμματιστή, φτιάξιμο και δοκιμή API, α, και, οι συσκευές είναι 10000x φτηνότερες σε σχέση με το ios! Το android είναι μονόδρομος για το 80% των συσκευών παγκοσμίως, πόσω μάλλον για τους χρήστες τους!

Erevos

Δυο φίλους έχω με iphone 5s και ούτε το email τους δεν ξέρουν να ανοίξουν , ούτε το Safari για να μπουν στο internet , τι να λέμε τώρα , σε αυτό το κοινό απευθύνεται η Apple.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.