Μάθε για το Heart Rate Monitor των Galaxy S5 και Galaxy Fit

Τα νέα Samsung Galaxy S5 και Galaxy Fit ενσωματώνουν μετρητή καρδιακών παλμών (Heart Rate Monitor) για να βοηθάνε τον κάτοχό τους που αθλείται να παρακολουθεί και να καταγράφει την κατάσταση της καρδιάς του. Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τη θέση που βρίσκονται αυτοί οι μετρητές και το πως χρησιμοποιούνται. Δείτε τα.

Heart Rate Monitor Galaxy S5, Μάθε για το Heart Rate Monitor των Galaxy S5 και Galaxy Fit

Heart Rate Monitor Galaxy S5, Μάθε για το Heart Rate Monitor των Galaxy S5 και Galaxy Fit

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JohnWave

Στο S6 λένε ότι θα μπορείς να δένεις το καλώδιο usb γύρω από το μπράτσο σου και να μετράς πίεση…Η ένδειξη θα εμφανίζεται στον φορτιστή…

Πως να απαντήσω σοβαρά σε μια τόσο γελοία καινοτομία…

jonjon

Ενδιαφέρον gadget το fit!

loni

Για το fit θα συμφωνησω γιατι καποιος που αθλητε δεν θα κραταει το κινητο ολη την ωρα. Οσο για το S6 ενας απινιδωτης θα εφερνε επανασταση! Η οθονη απο την μια πλευρα κ απο την αλλη το αποσπωμενο πλαστικο (παλι) καπακι!

jonjon

Και ένας μετρητής σακχάρου δεν θα ήταν κακός (trollαρω).

manolito

και στο s7 να ενσωματώσει και τίποτα νυστέρια για μικροεπεμβάσεις καθ οδόν… Ε ρε γελάνε και οι ρεγγες με την samsung!!!

Apostolis Vlv

αν ηθελα να πάρω κάτι που θα μετράει τον σφυγμο αυτο θα ήταν πιεσόμετρο, όχι κινητό!

nthegrpap

Για κάποιους είναι χρήσιμο και άκρως απαραίτητο. . .
Για όσους δεν γνωρίζουν είναι γελοία. . .
Και δεν είναι καινοτομία γιατί αυτό το είδος
Εσθητήρα τον ενσωματώνουν τα οξυμετρα
Που είναι όργανο μέτρησης του κορεσμού οξυγόνου
Στο αίμα.
Όποιος θέλει να δει τι ειναι αν ας Googlαρει πατοντας
Οξυμετρα. .. .
Οι τιμές τους ξεκινάνε 60€ περίπου.
Και τα επαγγελματικα σε χιλιάδες €.

VasiliSII

HR Monitor έχει το Gear 2 και το Gear Fit η ενσωμάτωση του και στο S5 δεν χρειαζόταν.
Ήθελα να ήξερα αφού στο S2 που έχω εγώ, με μια απλή εφαρμογή βλέπω τους καρδιακούς παλμούς μου… τι διαφορά μπορεί να έχει με αυτό που έχει το S5 οεο?

karkavelas

@Nthegrpap
Ότι και να πεις δεν μας πείθεις…

Ενα τεστ εγκυμοσύνης θα ηταν πιο χρήσιμο.

nthegrpap

@Apostoli Vlv Φιλικά πάντα. και τα πιεσομετρα του εμπορίου
Για τους παλμούς είναι αναξιοπιστα για την μέτρηση παλμών
Ιδίως όταν υπάρχουν αρρυθμίες στην καρδιά βγάζουν ότι
τους κατέβει. Άλλα Ντι άλλον. λάθος πίεση λάθος
και λάθος παλμους.
να συμπληρώσω οξυμετρο είναι εκείνη η συσκευή
που μπαίνει στο δείκτη του χεριού. . .

nthegrpap

@Καρκαβελας ότι πεις.
για μένα που παιδεύομαι εδώ
κι ένα χρόνο με τα νοσοκομεία
έχω πάρει ένα οξυμετρο
δεν θα πάω να πάρω με τίποτα το s5
για αυτήν την δουλειά. . . .
και δεν υπρρασπίζoμε την Samsung
Ούτε το S5.

fedoox

Άμα δεν κριτικάρει ο Έλληνα δεν μπορεί, λες και αυτός τα κάνει καλύτερα…
Σας πείραξε σε τίποτα που υπάρχει; Έβγαλαν το flash για να το βάλουν; Μεγάλωσε το μέγεθός και το πλάτος της συσκευής; Είναι κάτι πραγματικά άχρηστο;

Επειδή λοιπόν ξέρω τις απαντήσεις σας από τώρα, είναι ΟΧΙ. Οπότε κατακρίνεται γιατί είναι στο αίμα σας δυστυχώς…
Και επιπλέον επειδή το μεγαλύτερο σύνολο των Ελλήνων δεν γυμνάζεται, δεν σημαίνει πως γίνεται και στις άλλες χώρες το ίδιο.

Johnny

Ακόμη κι αν αθλείται κάποιος,τον μετρητή καρδιακών παλμών δε θα τον χρησιμοποιήσει πότε.Ποιός σοβαρός αθλητής θα κουβαλάει μαζί του ένα τηλέφωνο 5.1 ιντσών για να μετράει τους καρδιακούς του παλμούς όταν αυτό μπορεί να το κάνει με μια συσκευή όπως το gear fit ή με κάποιο άλλο “έξυπνο” βραχιόλι

sosimple

Ρε γατακια, κανεις δεν πηρε χαμπαρι τον πραγματικο λογο που η samsung εκανε το κινητο αδιαβροχο… Αντε ειναι η τυχερη σας μερα, θα σας το αποκαλυψω: Για να μη βραχυκικλωνει απο τον ανιχνευτη ουρων στο s6!! Ειναι πολυ μπροστα λεμε!!
Εχει πιστοποιηση 40 ποντους ουρα βαθος!

Τομ

Johny φιλε μπορεις να παρεις με 10 ευρω το πολυ ενα armband και να εχεις μαζι σου το τηλεφωνο ολη την ωρα στο μπρατσο σου και να κανεις τρεξιμο γυμναστηριο και να ακους μουσικη.

Κραζεις το gs5 που σου παρεχει την δυνατοτητα και αντιπροτεινεις αγορα gadget πολλων ευρω ως μια πολυ καλυτερη λυση. Τι να πω τωρα καμια λογικη. Επισης ενας σοβαρος αθλητης θα εχει ειδικο εξοπλισμο για αυτα τα πραγματα. Οτι features προσφερουν τα gadgets τα κινητα κλπ ειναι για καταναλωτες δεν ειναι για επαγγελματιες. Απλα σου κανουν την ζωη ευκολη.

Κραζουμε για να κραζουμε αυτο ξερω εγω. Οπως κραζουμε και το iphone. Στο τελος της μερας ομως τα galaxy και τα iphone πουλανε τραγικα περισσοτερο απο ολα τα αλλα. Και ο ιντερνετικο κοσμος απλα καθεται με την ηθικη ικανοποιηση και να λεει ποσο καλυτερο ειναι το κινεζικο του το, και το LG του με τους τρεις μηνες υποστηριξη και το χειροτερο android UI που υπαρχει.

fedoox

Φίλε Τομ, άσε το UI της LG απ’ έξω γιατί πας να ανοίξεις άλλο πόλεμο.
Πάντως συμφωνώ μαζί σου σε αυτό, θεωρώ καλύτερο το Touchwiz και ας αργεί ελάχιστα περισσότερο.

Και πάλι από την στιγμή που μπορούν να ενσωματώσουν κάτι κάπου χωρίς αντίκτυπο, δεν βλέπω το λόγο να μην το κάνουν και να τους κατακρίνουμε και από πάνω.
Αν είχαμε μια ανάλογη θέση σε τέτοιες εταιρίες, κολοσσούς, πάει στο καλό γιατί υποτίθεται ότι θα ξέραμε κάτι παραπάνω και θα μπορούσαμε να στηρίξουμε κάπου τις κριτικές μας.

Sol

Φιλε Τομ επετρεψε μου να διαφωνησω καθετα. Η Samsung δεν πειθει. Το επιχειρημα σου οτι επειδη η Samsung πουλαει πρεπει να ειναι ανεγγιχτη απο κριτικη δεν στεκει. Αν ο κοσμος το εκανε αυτο απο το ξεκινημα της επαναστασης των PC, θα βασιζομασταν ακομα στην IBM, που δεν θα ειχε κανεναν ανταγωνισμο, γιατι τοτε ειχε το 95% της αγορας στο χερι της. Η δυναμη του brand ειναι τελειως αλλο θεμα. Απο ποτε brands οπως η LG, η Sony και η HTC θεωρουνται πολυ υποδεεστερα της Samsung? Μην το ξεφτιλιζουμε. Και ο λογος που ασκουμε κριτικη στη Samsung ειναι γιατι μας ειχε συνηθισει σε κατι καλυτερο.

Και το LG μου με τους τρεις μηνες υποστηριξη, οπως λες, εχει παρει και το Kit Kat του και εχει και μπαταρια-σκυλο και ειναι και πολυ λογικα τιμολογημενο.

Φιλικα στα λεω ολα αυτα γιατι αν σταματαγαμε ολοι να βλεπουμε τα πραγματα με την προοπτικη του fan μιας εταιρειας, η αγορα θα προχωρουσε πολυ γρηγοροτερα και οι εταιρειες θα καινοτομουσαν πολυ περισσοτερο.

Nio

Λες κ δεν μπορεις να αλλαξεις το UI κ να βαλεις μια custom rom ή pure android με οσες χιλιετιες αναβαθμιση θελεις. Μην ξαναθιξετε κανενα UI κατανταει πολυ βαρετο….

JohnWave

Δεν το πιστεύω ότι διεξάγεται σοβαρή κουβέντα γι’ αυτό το τραγικό δούλεμα της Samsung. Aντί να επικεντρωνόμαστε σε χαρακτηριστικά και καινοτομίες που αφορούν πραγματικά ένα smartphone ( πχ καινοτομίες στις κάμερες, στις οθόνες, στο ui κτλ ) κάθεστε ορισμένοι και υπερασπίζεστε αυτήν την κοροϊδία.

Το κακό δεν είναι ότι υπάρχει αυτό το χαρακτηριστικό στο S5. Για όσους κάνουν τζόκινγκ μπορεί να είναι χρήσιμο. Το κακό είναι ότι η Νο1 εταιρία σε πωλήσεις προβάλλει έντονα αυτό το χαρακτηριστικό αντί να επικεντρώνεται σε σοβαρότερα χαρακτηριστικά και καινοτομίες.

fedoox

JohnWave, μαζί σου. Είσαι αρκετά σωστός σε αυτό που λες με ένα ΑΛΛΆ.
Εφόσον τα Smartphones έχουν φτάσει σε σημείο να ανταγωνίζονται τις κάμερες, η οθόνες του να έχουν περισσότερα – ίσα pixels με τις οθόνες των υπολογιστών και των τηλεοράσεων μας, τι κλαιγομαστε;

Για εμένα καλά έκαναν και το έβαλαν και καλά έκανε η Samsung και άφησε τα τεχνικά χαρακτηριστικά ως κύριο στόχο αλλά θα έπρεπε πρώτα να δώσει έμφαση στο UI, την εμφάνιση και φυσικά την αυτονομία και μετά να προχωρήσει σε αυτό το θέμα.

vasilis

περιμένω να κυκλοφορήσει το fit καθώς θα είναι η πρώτη συσκευή χειρός που θα προμηθευτώ καθαρά για τους λόγους που δημιουργήθηκε μεταξύ των οποίων και το hart rate. Πιστεύω ότι οι συσκευές αυτού του τύπου θα είναι πιο απαραίτητες και από τα κινητά μας σε μερικά χρόνια. Προφανώς και οι δυνατότητες τους θα είναι πολύ μεγαλύτερες και ναι και ανάλυση ούρων θα κάνουν και πιθανόν και ανάλυση μαλακίας στον εγκέφαλο για κάποιους που μόνο να κράζουν ξέρουν. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και μια κατηγορία καταναλωτών η οποία θέλει να κρατά στατιστικά του τρόπου ζωής για να τα αναλύει και να βελτιώνει την καθημερινότητα και την ζωή του. μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια συσκευή που να το κάνει αυτό 24/7. Μπορεί τα στοιχεία η ή ανάλυση ούρων αν μην είναι ακριβής καθόλου όμως δεν πειράζει γιατί σκοπός δεν είναι η μέτρηση των ούρων στην λεπτομέρεια αλλά η διακυμάνσεις στις μετρήσεις.

Τομ

@Sol Συμφωνω με το σχολιο σου ομως το 90% της κριτικης δεν ειναι εποικοδομιτικη ειναι κραξιμο. Μαζι σου για την χρησιμοτητα της κριτικης και τα οφελη της. Δεν ειπα οτι η LG ειναι υποδεεστερες οι εταιριες που λες. H sony ειναι μια εταιρια που ανεβαινει παρα πολυ τελευταια και η HTC ειναι αξια. Ειχα sony παλια αλλα δεν εμεινα ευχαριστημενος. Ομως ηταν αλλη εποχη και το κινητο ηταν μεσαιο. Τα νεα z θα ειναι σιγουρα καλυτερα ειδικα το z2. Η HTC κανει για μενα λαθη αλλα υποκειμενικα, δηλαδη πραγματα που δεν μου αρεσουν εμενα και οχι οτι γενικα δεν ειναι καλα. Πχ πιστευω οτι επενδυει πολυ στα εξωτερικα ηχεια και δινει πολυ χωρο σε αυτα σε ενα ηδη μεγαλο κινητο, αλλα σε καποιον μπορει να αρεσει. Ομως μην κραζουμε την samsung και το μονο ουσιαστικο επιχειρημα που λενε ειναι οτι το κινεζικο που πηρα ειναι το ιδιο με καλυτερη τιμη. Ουτε να λεμε οτι “χιλιες φορες με το LG μου”. Τα lg ειναι τελεια για value for money αλλα δεν ειναι σε καμια περιπτωση καλυτερα απο τα samsung. Και για αυτο εχουν και χαμηλοτερη τιμη. Πιο συγκεκριμενα τα LG κανουν οτι κανει η samsung στο λιγο χειροτερο. Ετσι πιστευω ας… Συνέχεια »

stamatis21

Μην ανγχωνεστε.αυτο το χαρακτηρ.ειναι πολυ καλο ειδικα σε ηλικιες μεγαλες.πλεον ο σαμαρας για βγαλει επιδομα για αγορα s5 ωστε ολοι να το προμυθευτουν κ ετσι αμεσως αμεσως ο αδωνης θα βγει κ θα πει για να μην τρεχετε τζαμπα στα νοσοκομεια παρτε πρωτα πιεση μδ s5 κ αν η δειτε αρυθμιες ελατε

jimo

ειμαι αθλητης απο τα 13 μου και εφτασα 30 ασχολουμε παραπολυ σοβαρα με πολεμικες τεχνεσ και επαγκαλματικο bodybuilding τα τελευταια 10 χρονια ειληκρινα δεν υπαρχει χρησιμοπτητα σε τετοια εφαρμογη δεν βοηθαει πουθενα ουτε σε αθλητεσ του στίβου ουτε πουθενα ειναι παντελοσ αχρηστο !!! δεν εχω μετρησει καν ποτε ουτε την πιεση μου αν αθλησε δεν εχεισ τετοιουσ φοβους ! οποτε καθαρα απατεωνια το συγκεκριμενο ψευτοκεινοτομο αστειο τησ samsung !!!

vasilakos

@jimo
Προφανως δεν απευθύνεται σε εσένα. Για τους αθλητες του στίβου ασε αυτούς να κρίνουν. Και γενικότερα κρίνε κάτι εφοσον το έχεις δοκιμάσει. Btw σε κανένα εικοσαημερο θα κυκλοφορήσει και προφανώς δεν απευθύνεται σε αθλητές ειδικά πολεμικών τεχνών, μπορεί να το κουτουλισουν σε κανενα κεφάλι κατα λάθος

sosimple

Και εγω τρεχω 10 χιλ καθε εβδομαδα. Ο συγκεκριμενος σενσορας μου ειναι παντελως αχρηστος. Ποσο μαλλον για το 99% των αγοραστων. Και την αντιστοιχη εφαρμογη που εχω και κανει το ιδιο πραγμα, με την ιδια θεωρια, δεν την εχω χρησιμοποιησει ποτε.
Αμα διαβασεις στο insomnia, κανε μια αναζητηση με το ονομα μου εκει oldnew γιατι εχω και το s2.
Θα δεις οτι με χαρακτηριζανε “ο αρχηγος των φαν της samsung”. Οποιος κανει κριτικη, πολλες φορες την κανει γιατι οντως θεωρει αστεια καποια χαρακτηριστικα.
Η samsung το εβαλε απλα για να τραβηξει κοσμο. Δεν εχει καμια χρησιμοτητα πρακτικα..
Επισης επειδη επανηλημενα παρακολουθω το xda, μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι και λογω knox, αλλα και επειδη ολοι οι ψαγμενοι dev απογοητευτηκανε με το s5 (το περιμενανε για να αλλαξουν συνηθως το g2 που πηρανε προσωρινα οι περισσοτεροι) , αποφασισαν να μη το αγορασουν. Το g2 (μονο αυτο και κανενα αλλο lg) εχει σημερα σχεδον εφαμηλη υποστηριξη με τα galaxy. Οι μεγαλυτεροι dev, πχ ο dorimanx που ετρεχα τους kernel του στο s2, μαντεψε για ποιο κινητο βγαζει τωρα kernel… Για το g2
Τα πραγματα αλλαζουν. Αυριο μπορει να γραφουμε οτι την καλυτερη υποστηριξη εχουν τα sony.

Sot

Δεν έχετε σκεφτεί κάτι όλοι σας.
Σκεφτείτε να τα ρίχνετε σε μια γκομενα και να της δείχνετε τους χτύπους της καρδιάς και το πόσο λιώνετε γι αυτήν!
τέζα το γκομενακι… 😀

jimo

@sot χαχαχαχα ναι το φανταζομαι και εκεινη την στιγμη οι παλμοι σου να ειναι τοσο χαμηλοι που θα σου πει η γκομενα οτι δεν ψηνεσαι !!χαχχ ασε που αμα βρεισ κοπελα να ενθουσιαστει με ενα κινητο μαλον θα καλταληξετε να παιζετε pacman και δεν θα κανεισ τιποτα σοβαζρο αργοτερα το βραδυ !! φιλικα παντα το λεω ως αστειο δεν θελω να προσβαλω !!

tiamat

τα ιδια ακριβως με #sosimple.

και γω ειμαι φαν του τρεξιματος αλλα ποτε δε μετραω τους παλμους αφου το θεωρω αχρηστο και εντελως περιττο. το μονο που κραταω ειναι οι χρονοι και τα χιλιομετρα μου με τα runtastic και runkeeper.

αν ειναι αχρηστο για εμας που ασχολουμαστε με τρεξιματα, φανταστειτε τι θα ειναι για τους αλλους που δεν ασχολουνται καν με αθλητισμο !!!

ενα τιποτα .μηδεν..
το αλλο που ειχε το s4 που μετραγε υγρασια και θερμοκρασια μου ηταν πολυ πιο χρησιμο!!!!

sot

@jimo
xa xa xa..!!! +1000

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.