Γνωρίζατε ότι υπάρχει Πανελλήνιο Σωματείο Χειριστών Drones;

Το Ειρηνοδικείο Αθηνών ενέκρινε το καταστατικό του Πανελλήνιου Σωματείου Χειριστών Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΠΕΧΜΕΑ). Το σωματείο ιδρύθηκε από την ανάγκη των χειριστών να εκπροσωπηθούν από έναν φορέα ο οποίος να υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους και να καλύπτει τις ανάγκες τους σε ζητήματα που εμπλέκονται και δημόσιοι φορείς.

Κάποιοι από τους βασικούς σκοπούς του σωματείου είναι: η ενημέρωση των μελών για θέματα που αφορούν κανόνες ασφαλείας των πτήσεων, η ανταλλαγή απόψεων των μελών για την διαμόρφωση κανόνων ασφαλείας και οδηγιών σωστής χρήσης και συντήρησης των Μ.Ε.Α., να συμβάλει στην διαμόρφωση κανόνων ασφαλείας σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς και με γνώμονες την προστασία του εθνικού πλούτου και της ανθρώπινης ζωής, να συνάψει και να διατηρήσει φιλικές σχέσεις ή και ακόμα να συνεργαστεί με άλλα Ελληνικά ή ξένα σωματεία καθώς και μορφωτικούς/ παιδαγωγικούς συλλόγους για κοινούς σκοπούς, να αναπτύξει την κοινωνική, επαγγελματική, ηθική και υλική αλληλεγγύη μεταξύ των χειριστών / μελών του σωματείου, να συνεργάζεται με φορείς πιστοποίησης και εξεταστικά κέντρα (δημόσια ή ιδιωτικά) χειριστών Μ.Ε.Α. με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την σωστή και ασφαλή χρήση των M.E.A., να οργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για την σωστή χρήση των Μ.Ε.Α.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Hellas U.A.V., στο www.hellasdrone.gr

Πανελλήνιο Σωματείο Χειριστών Drones, Γνωρίζατε ότι υπάρχει Πανελλήνιο Σωματείο Χειριστών Drones;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannogeorge

Άλλο ένα σωματείο για πρόεδρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon Drones

H Amazon παραδίδει παραγγελίες με drones σε Καλιφόρνια και Τέξας

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων οι παραγγελίες αυξήθηκαν για την Amazon που υλοποίησε το πλάνο παράδοσής τους μέσω drones σε Καλιφόρνια και Τέξας.

Gear Drones

Ανίχνευση αντικειμένων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο απο drones

Με την τεχνολογία του Verizon 5G Edge και της AWS Wavelength έγινε εφικτή η ανίχνευση αντικειμένων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση drones.

Gear Drones

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με πτήση επικίνδυνου drone

Ένα πολύ επικίνδυνο περιστατικό με διαδραματίστηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ίσως το πιο σοβαρό που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα.

Gear Drones

Ελληνικό drone θα αναπτύξει η ΕΑΒ σε συνεργασία με τρια Πανεπιστήμια

Η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο φέρει την ονομασία «Αρχύτας» ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και το drone θα είναι έτοιμο σε ενάμιση χρόνο.