HTC: Κατέγραψε απώλειες 139 εκατομμυρίων δολαρίων

Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για την HTC, κάτι που το δείχνουν οι αριθμοί οι οποίοι λένε πάντα την αλήθεια. Η εταιρεία δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2015 όπου υπάρχουν απώλειες 139 εκατομμυρίων δολαρίων, κάνοντας όλους να απορούν για το αν υπάρχει τελικά σωτηρία.

Τα έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα 660 εκατομμύρια δολάρια για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με την ύφεση να ορίζεται στο 7% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο όπου η ζημία έφτασε τα 157 εκατομμύρια δολάρια. Στο τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου μπορεί οι απώλειες να ήταν κατά 18 εκατομμύρια δολάρια λιγότερες αλλά όπως και να έχει, οι δυσκολίες παραμένουν για την HTC.

Στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 είχε ανακοινωθεί ότι θα μειωθεί το εργατικό δυναμικό κατά 15% έτσι ώστε να μπορέσουν να μειωθούν οι λειτουργικές δαπάνες κατά 35% και να προσπαθήσει να μειώσει περαιτέρω τις ζημιές. Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η εταιρεία θα σταματήσει να δίνει πρόβλεψη για τα πιθανά μελλοντικά κέρδη και πωλήσεις συσκευών, προς τους επενδυτές, με σκοπό να προστατεύσει τη χρηματιστηριακή της αξία, κάνοντας το μέλλον ακόμα πιο σκοτείνό.

Ο CEO της HTC, Cher Wang, παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, παρά τα άσχημα οικονομικά δεδομένα, ενώ τόνισε ότι τα αποτελέσματα από τις περικοπές που ανακοινώθηκαν θα έχουν αντίκτυπο στις αρχές του 2016. Μένει να δούμε εαν όλα αυτά θα επαληθευτούν ή θα έχουμε μια ακόμα πιο άσχημη κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες για την πορεία της Ταϊβανέζικης εταιρείας.

HTC: Κατέγραψε απώλειες 139 εκατομμυρίων δολαρίων, HTC: Κατέγραψε απώλειες 139 εκατομμυρίων δολαρίων

HTC: Κατέγραψε απώλειες 139 εκατομμυρίων δολαρίων, HTC: Κατέγραψε απώλειες 139 εκατομμυρίων δολαρίων

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

χολή mode on: Άντε να κλείνει ένας ένας, μπας και μείνει μόνο η Samsung και δούμε επιτέλους μια άσπρη μέρα. Μια χαρά θα είναι το Android με μόνο 2-3 εταιρίες το πολύ και έτσι δεν θα μένουμε μόνιμα με αρχαίο λειτουργικό.

χολή mode off: Η HTC νομίζει ότι πουλώντας μη ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά σε τενεκεδένιο περίβλημα μπορεί να μοιάσει στην Apple… Όλα καλά, μόνο που το Android δεν είναι iOS και με την πολιτική της HTC στα updates είναι λογικό ο κόσμος να αλλάξει κατεύθυνση. Το ίδιο θα πάθει στο εξής και η Samsung αν δεν επαναφέρει τη σειρά S στην προ του S6 εποχή. Ο κόσμος θέλει καλά specs, καλή εμφάνιση και υλικά ανθεκτικά (το πλαστικό στα S4 και S5 μπορεί να μην έδειχνε στο μάτι, αλλά έχει καλή αντοχή). Αν θέλει να αντιγράψει την Apple ας το κάνει με τη σειρά A. Η μόνη πλέον που δεν πήγε στην μεταλλική προσέγγιση είναι η LG, η οποία δυστυχώς δεν βγάζει flagship κάτω από τις 5,5″…

NZ

Απέλυσε κόσμο, οπότε αποζημιώσεις, υπάρχουν κόστη κλπ. Δεν είναι απλά χασούρα από το συγκεκριμένο τμήμα. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαύονται! Η HTC στο παρελθόν έχει δώσει στην αγορά κινητάρες και είναι πολύ κρίμα να χάσει παντελ/ως το prestige της!
Ας δουν τι φταίει και ας προχωρήσουν αναλόγως…

Dionisis

Αυτη η εταιρεια με εχασε απο τοτε που ειχα το DHD και παρα το hardware για την εποχη του το αφησε παραμελημενο χωρις αναβαθμισεις.

vasilist

Κρίμα για την HTC είχε και έχει πολύ καλά τηλέφωνα.
Δεν θα πω για τιμές και spec καθώς εγώ την έβαλα στην black list λόγο Arvato service, έχασα ένα HTC one x από λάθη του service και δεν με κάλυψε ή εταιρεία ούτε να το θυμάμαι δεν θέλω… Το πρώτο τετραπύρηνο και μόνο 4 μήνες το χάρηκα.

NLS

Και λίγα είναι. Κρίμα μεν, αλλά φταίνε.

Νίκος Z3c

Κρίμα πάντως. Τα πήγαινε τόσο καλά στην αρχή και μετά την πήρε η κάτω βόλτα ενώ τουλάχιστον στις ναυαρχίδες οι συσκευές τις είναι καλές. Μετά άρχισε να βγάζει 10 παραλλαγές της κάθε ναυαρχίδας χωρίς να έχει κάποιο νόημα αυτό . Ελπίζω να βρει το δρόμο της όπως παλιά, κατά την άποψή μου δεν χρειάζονται πολλές συσκευές αλλά μια σε κάθε κατηγορία με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά,υποστήριξη σε update και λογική τιμή εκκίνησης η οποία θα πέφτει μέχρι να βγει το επόμενο μοντέλο.

sint

Από την ώρα που προσπαθεί να είναι ίδια με το iPhone, δεν έχει λόγο ύπαρξης.Σε όλα ίδια. Ιδιο στην χωρίς ανανέωση σχεδίαση, στα μεγάλα μπεζελ,στην εμμονή στο μέταλλο κ το γυαλί αλλά ταυτόχρονα χωρίς βασικά specs,στη μικρή κ ενσωματωμένη μπαταρία, λογικό το τελος.Κρίμα για τους εργαζόμενους, κατά τα άλλα, αναμενόμενο.

dark_master

@forneverarrow αντε να κλείνουν όλες… τι τις θέλουμε μωρέ τις HTC,Sony, Blackberry? καλά δεν είμαστε με τα μονοπώλια? Τι μας λένε ότι ο ανταγωνισμός οφελεί και βλακείες? Σωστά ε?
Aμα γίνουν ολιγοπώλεια όχι μόνο δε θα βλέπεις updates αλλά οι τιμές θα είναι στο θεό.
Νόμος προσφοράς και ζήτησης…. ήλπιζε κ παρακάλα εσύ για αυτό…

Στο θέμα μας τώρα. Ασχέτως εταιρείας οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που την πληρώνουν πάντα…δυστυχώς!

chaos

Με το νεο iphone που κυκλοφορισε ολα θα αλλαξουν.

One

Αμα κλήσει η HTC από που θα αντιγράφει η iPhone? 😛

Πάντως εγω δεν θελω να κλήσει γιατι βγαζει πιο ποιοτικά κινητα από Κινεζους και Κορεατες. Απλα δεν καινοτομεί πλεον και υπάρχουν παρα πολύ παιχτες στο Android. Ισως θα έπρεπε να βγαλει και Windows phone για να υπαρχει περισσότερος ανταγωνισμος και στα λειτουργικά συστήματα.

Τέλης

Και να πουληθεί/κλείσει η HTC και η Sony mobile δεν τρέχει τίποτα , έτσι και αλλιώς έχουν να βγάλουν κινητό της προκοπής εδώ και κάτι χρόνια. Άλλωστε υπάρχουν πλέον πολύ ποιοτικά Κινέζικα (Huawei , Xiaomi , Lenovo) και θα καλύψουν το μικρό κενό (4% και οι δύο μαζί).

παπαροκάς tiamat

Μαυτα που δα Δε θα τη βγαλει τη χρονια…

παπαροκάς tiamat

‘ και να προσπαθήσει να μειώσει περαιτέρω τις ζημιές. Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η εταιρεία θα σταματήσει να δίνει πρόβλεψη για τα πιθανά μελλοντικά κέρδη και πωλήσεις συσκευών, προς τους επενδυτές, με σκοπό να προστατεύσει τη χρηματιστηριακή της αξία, κάνοντας το μέλλον ακόμα πιο σκοτείνό ‘

dark_master

παπαροκάς tiamat το ίδιο έκανε και η Dell. έγινε ιδιωτική εταιρεία…

Τέλης πες μου ότι οι εταιρείες που αναφέρεις έχουν δώσει αναβαθμίσεις όσο οι Sony,HTC.. μόνο η Xiaomi το κυνηγά. Lenovo (και όχι Motorola) καθώς και Huawei δίνουν με το σταγονόμετρο αν κ όποτε… ούτε το Stagefright δεν έχουν δώσει… λογικό να πουλάνε λιγότερο… μη κοιτάς μόνο το περίβλημα της συσκευής…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.