Πως ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Sony Mobile επιλέγει τα χρώματα των Xperia κινητών;

Καλλιτεχνικός Διευθυντής Sony Mobile χρώματα Xperia, Πως ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Sony Mobile επιλέγει τα χρώματα των Xperia κινητών;

Η Sony εδώ και μερικά χρόνια κυκλοφορεί τις προτάσεις της στην κατηγορία των κινητών τηλεφώνων υπό την ονομασία “Xperia”. Μπορεί τα smartphones της Ιαπωνικής εταιρείας να μην κυριαρχούν στην αγορά, όμως πρόκειται σίγουρα για αξιόπιστες συσκευές, των οποίων ο σχεδιασμός και οι χρωματικές επιλογές “σηκώνουν” πάντα συζήτηση.

Μέσα από μια σειρά άρθρων-συνεντεύξεων ονόματι Meet the Makers, η Sony συστήνει στο τεχνολογικό κοινό στελέχη του τμήματος Κινητής Τηλεφωνίας (και όχι μόνο). Στην πιο πρόσφατη συνέντευξη ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Kaoru Murai, μιλάει (στην πλειοψηφία των δηλώσεων του) για ένα πολύ ενδιαφέρον ζήτημα. Εκείνο είναι τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται οι χρωματικές εκδόσεις των Xperia smartphones. Μπορεί μεν να εκπροσωπεί την Sony Mobile, αλλά οι περισσότεροι κατασκευαστές θα διαλέγουν χρώματα για τις συσκευές τους με τον ίδιο (ή παρόμοιο) τρόπο.

Σύμφωνα με τον Murai, ο σημαντικότερος παράγοντας που καθορίζει τα χρώματα στα οποία θα διατεθεί ένα Xperia smartphone είναι οι προτιμήσεις των καταναλωτών στις χώρες που εκείνα θα κυκλοφορήσουν. Τα γούστα είναι διαφορετικά σε κάθε αγορά, γι’ αυτό και η ομάδα του κάνει πρώτα έρευνα, παίρνοντας την γνώμη καταναλωτών της εκάστοτε χώρας / περιοχής για κάποια χρώματα. Ο ίδιος τόνισε πως τα τελευταία 15 χρόνια έχει σημειωθεί πρόοδος στο κομμάτι σχεδιασμού (αναφορικά με την προσθήκη χρωμάτων). Αρχικά, τα κινητά τηλέφωνα κυκλοφορούσαν μόνο σε μαύρο ή ασημί χρώμα. Πλέον, και με την Sony να έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην… χρωματική επανάσταση, ο στόχος του Murai και της ομάδας του είναι οι συσκευές να “αναμειγνύονται φυσικά” στον τρόπο ζωής των χρηστών.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής Sony Mobile χρώματα Xperia, Πως ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Sony Mobile επιλέγει τα χρώματα των Xperia κινητών;

Ερωτηθείς για συγκεκριμένες χρωματικές προτιμήσεις αγορών, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής σημείωσε πως οι Ευρωπαίοι κλείνουν προς το ασημί, ενώ οι Ιάπωνες προς το άσπρο. Η συνέντευξη καταλήγει με τον Murai να αναφέρει πως το πιο “ξέφρενο” χρώμα που χρησιμοποίησε για κινητό είναι εκείνο του χρωμίου στο Xperia XZ Premium, μια πολύ ασυνήθιστη επιλογή για την περίοδο κυκλοφορίας του (αρχές 2017). Αργότερα όμως όλο και περισσότεροι κατασκευαστές υιοθέτησαν το εφέ του καθρέφτη στο πίσω μέρος των προτάσεων τους. Σε εκείνον αρέσει το συγκεκριμένο χρώμα γιατί “ανακατεύεται με το εξωτερικό περιβάλλον γύρω του κατόχου”.

Οι δηλώσεις του Kaoru Murai μας δίνουν μια ιδέα για τον τρόπο με τον οποίο οι κατασκευαστές επιλέγουν τα χρώματα στα οποία θα διαθέσουν τα smarpthones τους, όπως προαναφέρθηκε. Μερικές αγορές δεν αρέσκονται σε συγκεκριμένες αποχρώσεις και ίσως αυτός να είναι ένας εκ των λόγων που κάποιες εταιρείες δεν κυκλοφορούν όλες τις χρωματικές εκδόσεις των κινητών τους παγκοσμίως, όπως η Samsung. Πάντως, η Sony στο παρελθόν έχει πάρει πολλά ρίσκα με τα χρώματα που χρησιμοποίησε σε συσκευές της, όπως το ροζ ή το μοβ. Η ιστορία όμως απέδειξε πως επιβραβεύτηκε. Μπορεί ο OmniBalance σχεδιασμός των Xperia smartphones να μην αρέσει σε πολλούς, όμως τα χρώματα τους κεντρίζουν πάντοτε τα βλέμματα.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής Sony Mobile χρώματα Xperia, Πως ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Sony Mobile επιλέγει τα χρώματα των Xperia κινητών;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mary

‘Πως ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Sony Mobile επιλέγει τα χρώματα των Xperia κινητών;’

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τα σχεδιάζει, με κλειστά μάτια.

Πλάκα κάνω 😂

One

To Deep Sea Black ειναι τρομερό χρώμα!

John

Που καταντησε αυτη η εταιρεια , αλλοι βγαζουν αναδιπλουμενα κινητα , edge οθονες , μηδενικα bezels , τριπλες καμερες και αυτοι ασχολουνται ακομη με τα χρωματα στα προιστορικης σχεδιασης πλακιδια που ονομαζουν κινητα. Τραγικο.

Andrew cat

@john οταν οι κατασκευαστές πού αναφέρεις βάλουν στα κινητά τους 4k οθόνη και 960 fps τα ξανά λέμε

bezilys

Αυτό είναι το μέλλον οι αναδιπλουμενες οθόνες, οι Edge και οι τρίπλες κάμερες?? Μια χαζομάρα και μισή μια χαζή μόδα είναι τα edge, αναδιπλουμενο κινητό ακόμα δεν έχει βγει αλλα ακόμα και να βγει ακόμα και τσάμπα να μου το δίναν θα το σκευτομουν να το πάρω και τρίτον οι τρίπλες κάμερες είναι τουλάχιστον τραγικό σε λίγο έτσι όπως πάμε 10 κάμερες θα έχει το κινητό!!!

Ιωάννης jb

Mary.. Εσύ με το μήλο που αλλάζει design μόνο αν περάσει η τετραετία είσαι η τελευταία που πρέπει να γελάς.. Γέλα με τα χάλια σου καλύτερα

Mary

Να σου υπενθυμίσω ότι και τα Xperia τα τελευταία 4 χρόνο έχουν όλα τα ίδιο ντιζάιν, όποτε το σχόλιο σου θα χαρακτήριζα τουλάχιστον ατυχές.

John

Ναι 4k οθονη στα χαρτια (fullhd στην πραξη) και μαλιστα ξεπεραμενης τεχνολογιας (ips). Οσο για τα 960 fps ας εβαζαν καλυτερα διπλη καμερα.

Ιωάννης jb

Όλα τα xperia ίδιο design.. Το ακούσαμε και αυτό..
Τράβα κορίτσι μου και παίξε με το μήλο σου μη σου πω και τίποτα βαρύ βραδιάτικα..
Με το κάθε άσχετο εδώ μέσα

steliosGR

Κυριε Μουράι μου ασχοληθειτε με τις ειδυλλιακες αγριοκερασιες της ομορφης Ιαπωνιας, ή με την παραγωγη σακε, η με το σουσι. Για καλλιτεχνικος διευθυντης δεν την παλευετε και πολυ! Εκτος αν αναπτυξατε ειδικες τεχνολογιες και παγωσατε τον χρονο μεσα στα γραφεια της sony στο 2013.
Με εκτιμηση παντα, κι αγαπημονο

Ντ. Ζ

Η Sony είναι ετσιρειαρα. Καλό να ασχοληθεί με το πλήθος κατασκευών που κερδίζει κ ας παρατήσει το πιο αποτυχημένο κ ζημιογόνο τμήμα της. Αυτό των smartphones. Τραγικά άσχημα και τίποτα το ιδιαίτερο όσ. κ να χτυπιομαστε.

Παπαροκας tiamat

ντ ζ. παρατημενο το εχει το τμημα …. γι αυτο αφηνει κατι Α Χ Ρ Η Σ Τ Ο Υ Σ να το δοιηκουν . τι εννοω??? θα πρεπε ηδη να χε 1-2 bezeless κινητα με 2 φακους το καθενα απο αυτα που θα πιανουν σκορ οσο τα pixel στο dxo.

αυτα για αρχη ,απλα για ναναι επαρκως ανταγωνιστικη στην εποχη της….

ας κλεισει! και να πουλησει το ονομα της σε κινεζους φασονατζηδες οπως η sharp ,η nokia και η jvc.ζησαμε και χωρις motorola, blackberry και τοσους αλλους αχρηστους! οταν αυτοι εγκατεληψαν…

Petros

Αυτη η εταιρεία είναι για κλάματα, ειδικά τα 5-6 άτομα πανελλαδικά που τα έχουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.