Δείτε πόσο ταχύτερο είναι ένα iPhone μετά την αλλαγή ταλαιπωρημένης μπαταρίας

Η Apple είχε συγκεντρώσει τα βλέμματα του τεχνολογικού κόσμου πάνω της πριν από μερικούς μήνες, όταν και παραδέχτηκε πως υποχρονίζει τους επεξεργαστές των iPhones (από το iPhone 6 και έπειτα) που είχαν ταλαιπωρημένες μπαταρίες. Έκτοτε, η εταιρεία έχει λάβει κάποια μέτρα, ζητώντας δημόσια συγγνώμη.

Σύντομα, με το iOS 11.3, οι χρήστες iPhones θα είναι σε θέση να ενημερώνονται για την υγεία της μπαταρίας του κινητού τους, ενώ θα επιλέγουν εκείνοι αν θέλουν να μειωθεί η ισχύ σε περίπτωση που το εξάρτημα ιόντων λιθίου είναι εξαντλημένο. Ως γνωστόν, από τις αρχές του έτους και μέχρι τα τέλη του, το Cupertino έχει θέσει σε ισχύ ένα πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταρίας στα iPhones με αρκετά χαμηλή τιμή (39 ευρώ την Ελλάδα). Εν τέλει, πόσο μεγάλη είναι η διαφορά στην ταχύτητα ενός iPhone από την στιγμή που θα αλλαχτεί η μπαταρία του; Ένας χρήστης του YouTube ονόματι Bennett Sorbo δημοσίευσε ένα βίντεο που παρουσιάζει την διαφορά στην ταχύτητα του iPhone 6S του, πριν και αφού η μπαταρία αντικατασταθεί.

Δείτε ταχύτερο iPhone αλλαγή ταλαιπωρημένης μπαταρίας, Δείτε πόσο ταχύτερο είναι ένα iPhone μετά την αλλαγή ταλαιπωρημένης μπαταρίας

Ο Sorbo άνοιξε μια σειρά από εφαρμογές, ενώ στο τέλος “έτρεξε” και το Geekbench 4 ώστε να συγκρίνει τις μετρήσεις του benchmark πάνω στον επεξεργαστή. Φυσικά, καθ’ όλη την διάρκεια της διαδικασίας ο ίδιος χρονομετρούσε, ώστε να υπάρξει μια πιο σφαιρική εικόνα για την ταχύτητα των πριν / μετά περιπτώσεων, εκτός των ευρημάτων του Geekbench. Τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα. Η διαφορά μεταξύ του 6S με εξαντλημένη μπαταρία και υποχρονισμένο επεξεργαστή είναι κάτι παραπάνω από αισθητή, απέναντι στο ίδιο ακριβώς μοντέλο με νέα μπαταρία. Ο συνολικός χρόνος είναι προφανώς μικρότερος στην δεύτερη περίπτωση, ενώ και τα αποτελέσματα του Geekbench μαρτυρούν την τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο.

Εν κατακλείδι, η μειωμένη ισχύς των iPhones με ταλαιπωρημένες μπαταρίες είναι πολύ “τσεκουρεμένη”. Μόλις εκείνη αντικατασταθεί από ένα νέο εξάρτημα, οι επιδόσεις επανέρχονται και το iPhone μοιάζει σαν καινούργιο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την σύγκριση μεταξύ των δύο περιπτώσεων στο βίντεο του Sorbo στην αρχή του άρθρου.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

36 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

Αγοραζεις κινητο με core i5 και στον ενα χρονο εχει γινει celeron. Ζητω η apple , τρεξτε νσ δωσετε το χιλιαρικο. Λολ

MixalisDoukis

@Jhon

Μιλάμε για μπαταρία 2 τουλάχιστον ετών και διαφορά στην ταχύτητα ελάχιστη απο ότι είδα σε βίντεο (δεν ξερω απο κοντα ποσο σπαστικο θα ειναι).
Υπάρχει δηλαδή android συσκευή που μετά απο 2 χρόνια τρέχει όπως ακριβώς όταν την αγόρασε κάποιος; Δεν νομίζω. Χώρια που θα σου δίνεται και η επιλογή να απενεργοποιήσεις την συγκεκριμένη ρύθμιση.

Και γιατί hate θα πέσει, android guy είμαι.

ΝΙΚΟΣ

Στον χρόνο κατέρρεαν οι μπαταρίες των 4 $ του Premium ( χοχοχο ) IPhone. Οι κανονικές μπαταρίες που έχουν τα android και τα windows phone ( r.i.p) βγάζουν ΑΝΕΤΑ 2 χρόνια (περίπου 700 κύκλους φόρτισης) χωρίς να σακατεύουν την συσκευή σε απόδοση και αυτονομία. Παλέψτε να κάνετε κάποιοι το άσπρο-μαύρο και πως δεν σας φτύνουν ,αλλά βρέχει.
Τους έπιασαν και αναγκάστηκαν να το παραδεχτούν .Αλλιώς τα ίδια θα έκαναν και τα I-sheeps θα έβγαιναν και θα μας έλεγαν : Νεράκι το μηλαράκι μου,2/ 3 χρόνια με την ίδια μπαταρία. SUPER ,ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΟΛΟΙ! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ . Ούτε οπιομανείς οπαδοί ομάδων δεν συμπεριφέρονται έτσι.

Paul

@MixalisDoukis

Στα δυο χρόνια που λες δεν θα είναι μόνο η μπαταρία του android για πέταμα, αλλά και το τηλέφωνο είναι σε αχρηστία

Agnostos13

@MixalisDoukis:

Που να ξέρει ο άνθρωπος; Ποιός κρατάει android σύσκευή δύο χρόνια;

Κώστας Ζ.

@MihalisDoukis, υπάρχει αδερφέ… Για την ακρίβεια, υπάρχουν, και δεν είναι και λίγα…

kostas

φυσικα και υπαρχουν android που τρεχουν το ιδιο σωστα μετα απο δυο χρονια.αν ξερεις να το δουλευεις και δεν βαζεις μεσα οτι σαβουρα κυκλοφορει

Lsantas

oneplus one ακομη παιρνει update κάθε εβδομάδα lineage 14 . μπαταρια βαρια μια μερα…

John

Οσα δεν φτανει η αλεπου τα βγαζει κρεμασταρια. Ειχα κρατησει 2.5 χρονια το S6 και τα benchmark ηταν σαν την πρωτη μερα για να μην πω και καλυτερα σε αντιθεση με τα iphone που πεφτει η αποδοση μετρημενα στο 40%. Τωρα αν δεν εχετε προβλημα με τις εκβιαστικες τακτικες της apple εγω παω πασο. Παντως δειχνει κατι αυτο για τον χαρακτηρα του ανθρωπου που γινεται αβουλος ακολουθος και ενω πεφτει θυμα εκμεταλευσης δεν αντιδρα.

Agnostos13

@John:
Να το παραχωρήσεις στην Samsung να το βάλει στο μουσείο…και εσύ αντίστοιχα μπορείς να δηλώσεις για το βιβλίο γκίνες!

Αλέξανδρος

@Agnostos13 τώρα θα αστειεύεσαι έτσι; Στο android δεν υπάρχουν τέτοια τερτίπια, και αν κάποια εταιρεία πάει να κάνει την γκάφα της Apple εύκολα το βλέπεις γιατί έχεις πρόσβαση στο σύστημα (και χωρίς root σε κάποιες περιπτώσεις). Πέρα από την μπαταρία ένα smartphone -tablet android το κρατάς (αν θες) γιατί μπορείς να το μετατρέψεις σε ένα tv box, σε mini παιχνιδοκονσόλα κ.τ.λ. απλά συνδέοντας με μια οθόνη και πληκτρολόγιο και ποντίκι ή χειριστήριο για παιχνίδια. Αυτά που έχω κρατήσει: Nexus 7 σκυλί πραγματικά (το έκανα δώρο στον μικρό αδερφό μου και το δουλεύει καθημερινά ακόμη και τώρα επειδή τον βολεύει το μέγεθος) Lg g pad 8,3 πραγματικά πολύ φοβερό Lg g pro πέρα από την μπαταρία που αναγκάστηκα να αλλάξω δε έχω λόγια. Μιας και η δουλειά μου είναι εγκαταστάτης ανελκυστήρων, δε μπορείτε να φανταστείτε τι τράβηξε σε οικοδομές και πτώσεις. Xperia z ultra θηρίο και τότε θηρίο και τώρα. Lg g flex 2 που το πήρα για πρόχειρο αλλά μου άρεσε και το έχω μόνιμα και δεν σκέφτομαι κάποια αλλαγή τουλάχιστον τώρα στα κοντά. Ξυπνήστε και μη δικαιολογείτε την Apple. Τα κινητά και τα tablet καλά αλλά προσωπικά δεν μου αρέσει το ios (είχα το iphone 3gs). Για το κέρδος… Συνέχεια »

Agnostos13

@Αλέξανδρος:
Μιάς και δείχνεις σχετικός…παλεύω με ένα Nexus 7 2013 με android 6.1 να βρώ τρόπο ωστέ τα soft keys να μην πηγαίνουν από κάτω σε landscape mode αλλά να μένουν στο πλάι (όπως στα κινητά) και η μόνη λύση που έχω βρεί είναι με root και custom rom…
Έχεις καμιά ιδέα πως μπορεί να γίνει αυτό που θέλω μιας που το android φημίζεται για το customization;

ΥΓ. Εγώ πάλι έχω ένα iphone 3G πλήρως λειτουργικό 24/7…

ΚΝ

Προσωπικά εχω ενα Xperia Z σχεδόν 4ετιας και δουλεύει μια χαρα…παρόλη την δυνατή χρήση που το κανω …και για αυτο το διατηρώ ως επαγγελματικό. Η μόνη διαφορά που εχω παρατηρήσει ειναι οτι αντι να κρατάει 2 μερες η μπαταρία πλεον κρατάει 1,5. Αυτο ειναι επιπεδο απο σοβαρές εταιριες με σοβαρό android λειτουργικό.
Σε αντίθεση το iPad Air που εχω βλεπω να αργεί …παρόλο που η μπαταρία του δεν εχει πέσει πολυ και με ανησυχούμε ..,μεχρι που έγινε το σκάνδαλο. Ευτυχως με προγράμματα το κρατάω καλα ακομα …αλλά σιγουρα ειναι ντρόπη για την Apple αυτο που κανει. Αν ειχα κινητο επαγγελματικό και μου έβαζε κόφτη η εταιρια σιγουρα θα της ειχα κανει μήνυση …. και μπραβο σε αυτους που το εκαναν στην Αμερική και η εταιρια τιμωρήθηκε…..

Αλέξανδρος

@Agnostos13 αν και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έχεις android συσκευή η απάντηση είναι:
Root+ την εφαρμογή gmd ayto hide soft keys. Μπορεί να βρεις και κάποιο module στο xposed.
Η αλήθεια είναι ότι σε Marshmallow δε το έχω δοκιμάσει αλλά δουλεύει τέλεια σε kitkat και Lollipop.
Δε νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα. Αν χρειαστείς κάτι εδώ είμαι αν και θα δουλεύει σίγουρα.
Να πας σε custom μόνο γι’ αυτό είναι υπερβολή εκτός αν θες και κάτι άλλο.

Petros

Την έχει καταπιεί η Samsung και σε λιγο και η Huawei, xiaomi την Apple

james

Το αρθρο μιλαει για ενα επιτηδες προβλημα των iphone και στα σχολια βγαινουν προβληματικα τα android επειδη το λεει ο agnostos13 και οι υπολοιποι καθονται και του απαντανε σοβαρα…

Αλέξανδρος

@james χαλάρωσε, το παιδί μπορεί να θέλει να μπει στο σωστό δρόμο. Γιατί το χαλάς;

Chris_BMW

@James

Εμείς λοιπόν μάθαμε γιατι τα I phone μετά απο 2 ενημερώσεις λειτουργικού ειναι κάποια δευτερόλεπτα πιο αργά ..
Εσυ μας εξηγείς σε παρακαλώ γιατι το Nexus της Google μετά απο 2 ενημερώσεις λειτουργικού ειναι ένα λεπτό πιο αργό ;;

https://youtu.be/l1AmU9bzbeI

Ειπαμε η Apple ειναι αυτή που ειναι αλλα δεν θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε για τα δυο λειτουργικά ..

James

@Chris_BMW δεν είναι ασυνήθιστο όταν προστίθενται νέες λειτουργίες στο software, μια συσκευή να μη μπορεί να το διαχειριστεί το ίδιο καλά. Για του λόγου το αληθές σύγκρινε και το iPhone 6 με iOS 9, 10 και 11 (ή όποιο άλλο θέλεις). Αλλα εδώ μιλάμε για άλλο πράγμα. Ίδιο software αλλά φθαρμένη μπαταρία…

Για να μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε σου απάντησα. Εγώ δε νιώθω καμία ανάγκη να απολογηθώ για την κάθε εταιρία 😉

Μάνος

Έχω xiaomi mi4c 2 χρόνια τώρα. αγορά των 110€ τότε.πριν από κανένα μήνα η μπαταρία του άρχισε να τα παίζει αφού συμπληρώθηκαν οι φορτίσεις της λόγω 2 φορτίσεων την ημέρα κατά ελάχιστο.αλλαξα την μπαταρία με 15 ευρώ και το τηλέφωνο είναι καινούριο.υπ όψιν ότι έχει φάει πάνω από 100 αλλαγές ρομ τα τελευταία 2 χρόνια.κοινως το σκίζω.οποτε πείτε μου εσείς ποιος είναι ο κερδισμένος;

Chris_BMW

@James

Εννοείτε οτι δεν μπορει να διαχειριστεί το Software το ίδιο καλα μια συσκευή Android..

Είπαμε μονο η κακιά Apple κοροϊδεύει ..

Ουτε εγώ υπερασπίζομαι κάποια εταιρεία πλην όμως ένα λεπτό διαφορα μετά απο ΔΥΟ εκδόσεις λειτουργικού δεν έχω βρει σε κανένα I phone .. Τωρα το 6 επειδή το αναφέρεις απο ios9 σε 11 ειναι 3 επιπλέον ενημερώσεις λειτουργικού καθότι αυτό βγήκε με εγκατεστημένο το iOS 8 και πάλι όμως ένα λεπτό διαφορα δεν θα το δεις ..

Αυτά προς απάντηση οτι ψευδώς βγαίνουν προβληματικά τα Android απο τα σχόλια ενω στην πραγματικότητα ολα κυλούν ρολόι ..

Θυμάσαι που σου είπα οτι ενθουσιάστηκα με το one plus 5 που πήρε ο κολλητός μου;;
Ε ..έβαλε την 8 και μάντεψε .. άλλο τηλέφωνο μου λέει Χρηστο .. πολυ χειρότερο . Μετά απο μια ενημέρωση λειτουργικού ! Και σε ένα περιβάλλον πολυ κοντά στο pure android..

KnightRider

Κάτοχος Galaxy S3 που το χω 5 χρόνια με custom rom και η μπαταρία δεν έχει τίποτα !!

Agnostos13

@Αλέξανδρος:
Από ότι βλέπω δεν γλυτώνουμε το root… Με xposed ίσως το gravitybox που έχει κάποιες σχετικές ρυθμίσεις να μπορεί να κάνει και αυτό! Εν πας περιπτώση σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Η αλήθεια είναι οτι πίστευα οτί ήταν πολύ πιο απλό αλλά τελικά δεν είναι!

@James:
Το κακό είναι οτι νομίζεις οτι επιλέγω iOS γιατί δεν θέλω να δοκιμάσω το Android. Η αλήθεια είναι οτι επιλέγω iOS επειδή έχω δοκιμάσει το Android!

James

@Chris_BMW το δικό μου Nexus πάντως (όπως και των περισσότερων) συνολικά είναι πιο γρήγορο και ας είναι πιο αργό σε speed test σε σχέση με δύο εκδόσεις πριν. Προστέθηκαν πράγματα που σου κερδίζουν χρόνο μέσω λειτουργικότητας και καλύτερης διαχείρισης μνήμης. Και η μπαταρία δύο χρόνια μετά δεν έχει δείξει σημάδια κόπωσης. Σε καμια περίπτωση δεν αισθάνομαι ότι με κορόιδεψαν και μου έκαναν τη συσκευή χειρότερη, γιατί την αισθάνομαι καλύτερη. Για το one plus δεν έχω άποψη.

@agnostos13 μου είναι αδιάφορο τι έχεις δοκιμάσει και τί προτιμάς να αγοράζεις. Οταν συστηματικά παραπληροφορείς μου αρκεί για να μην παίρνω στα σοβαρά τις απόψεις σου. Την άποψη του Χρήστου συνήθως τη σέβομαι και ας διαφωνούμε. Τη δική σου όχι.

Agnostos13

@James:
Αν κάτι δεν συμφωνεί με τα “πιστεύω” σου το ερμηνεύεις ως παραπληροφόρηση;
Κατά τα άλλα μας λες οτι δεν έχεις διάθεση να υπερασπιστείς εταιρείες!

James

@Agnostos13 ξαναδιάβασε τι έγραψα. Άμα θέλεις κατάλαβε το κιόλας. Είπα οτι δε σέβομαι εσένα προσωπικά, όχι τις αντίθετες απόψεις. Έδωσα και παράδειγμα για να στο κάνω πιο εύκολο.

Agnostos13

@James:

Αν δεν έχω ξεχάσει να διαβάζω είπες οτι δεν σέβεσαι τις απόψεις μου γιατί παραπληροφορώ συστηματικά!
Και σε ρωτάω που στηρίζεις τους ισχυρισμούς οτι παραπληροφορώ;;;
Εκτός και αν απλά έχεις κάποιο κόμπλεξ με το άτομο μου και ψάχνεις πως θα το δικαιολογήσεις…

James

@Agnostos13 τους στηρίζω σε αυτά που γράφεις εσύ. Εκτός και σου βάζει κανένας άλλο λόγια.

Δηλαδή εσύ από τη μεριά σου θεωρείς κομπλεξικούς όσους δεν εκτιμούν την άποψη σου; Μήπως αυτό είναι μεγαλύτερο κόμπλεξ από αυτό που μου προσάπτεις; Για σκέψου το λιγάκι 😉

Agnostos13

@James:
Πολύ συγκεκριμένο το επιχείρημα σου!
Συγνώμη φίλε μου αλλά το να μην σέβεσαι την άποψη μου χωρίς συγκεκριμένο-αντικειμενικό λόγο δείχνει τουλάχιστον εμπάθεια…

James

@Agnostos13 να σου πω λιγακι. Όταν γράφεις οτι κανένας δεν κρατάει Android για δύο χρόνια και παρακάτω λες ότι έχεις iPhone 3g πλήρως λειτουργικό, θεωρείς ότι είναι μια άποψη που πρέπει κάποιος να την πάρει στα σοβαρά; Δεν παραπληροφορείς κάποιον που δεν ξέρει όταν γράφεις ότι ένα κινητό δύο χρόνων είναι για πέταμα και ένα άλλο που κλείνει δεκαετία είναι πλήρως λειτουργικό; Για κάνε μας λίγο τη χάρη που έχεις και αξίωση για σοβαρότητα

Stavros p.

Oneplus One τρεχει android 8.1 διχως bugs και μπαταρια να κρατα 4 χρονια χρησης μετα ακομη μια ολοκληρη ημερα. Εσεις που λετε οτι ειναι οκ να πεφτει η αποδοση της μπαταριας συμφωνω αλλα εδω το θεμα ειναι πως η Apple εριχνε επιτηδες τις επιδοσεις του επεξεργαστη με σκοπο να “προστατεψει” την μπαταρια και όχι να σε “αναγκασει” να αγορασεις το “νεο” iphone. Εγω θεωρω πως ειναι τεραστιο σκανδαλο επιπεδου dieselgate και μου φαινεται πως ολα τα μεσα και παγκοσμιως και στην ελλαδα πολυ light το εχουν δει. Μιλαμε για στεγνη εξαπατηση.

Agnostos13

@James:
Για το αν κρατάει κάποιος android συσκευή πάνω από 2-ετία δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, οι περισσότεροι που ξέρω «τυχαίνει» να αναβαθμίζουν πάντως συχνότερα…όσο για το iphone 3g-είτε το πιστεύεις είτε όχι-το έχω και λειτουργεί!
Αν δεν θες να το πιστέψεις είναι δικό σου θέμα…αλλά δεν νομίζω οτι καθιστά τις απόψεις μου λιγότερο σοβαρές…

james

@Agnostos13 “δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά”, “οι περισσότεροι που ξέρω τυχαίνει”, “το έχω και λειτουργεί”

Πού πήγε το “Ποιός κρατάει android σύσκευή δύο χρόνια;” και το “έχω ένα iphone 3G πλήρως λειτουργικό 24/7”;

Πλήρης αναξιοπιστία και αερολογία. Για σοβαρότητα δεν το συζητάμε καν

Αλέξανδρος

Ρε παλικάρια ειρήνη υμίν. Ο καθένας με τις προτιμήσεις του. Χαλαρώστε.

Agnostos13

@James:
Δεν βγάζω άκρη…
Λυπάμαι!

tarif16

…πόσο έληξε το ματς τελικά?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.