Πώς το iPhone άλλαξε τον τρόπο ζωής μας

Πριν 10 χρόνια η Nokia ήταν η μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων στον κόσμο. Εκείνη την εποχή στην CES ένα από τα προϊόντα που θεωρούνταν πρωτοποριακό ήταν ένα mp3 player το οποίο είχε την δυνατότητα να στριμάρει μουσική από το internet.

Εκείνη την εποχή η Apple ήρθε να ταρακουνήσει τα νερά και να αλλάξει τον τεχνολογικό κόσμο στις φορητές συσκευές που γνωρίζαμε μέχρι τότε και να αυτοσυστηθεί ως την εταιρεία που θα καθόριζε τις εξελίξεις στον χώρο για τα επόμενα χρόνια.

Στις 9 Ιανουαρίου 2007 λοιπόν η Apple ανακοίνωσε το iPhone μία συσκευή αξίας 500 δολαρίων η οποία μεταξύ άλλων ήταν κινητό τηλέφωνο, mp3 player, φωτογραφική μηχανή, συσκευή η οποία μπορούσε να συνδεθεί και να περιηγηθεί στο διαδίκτυο όπως καμία άλλη φορητή συσκευή μέχρι τότε και επίσης υποστηριζόμενη από ένα μεγάλο αριθμό εφαρμογών από τις πρώτες σχεδόν ημέρες και όλα αυτά με την απλότητα χρήσης μίας οθόνης αφής. Πράγματα που τώρα φαντάζουν κοινά και δεδομένα αλλά πίσω στο 2007 έμοιαζαν βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Εκείνη την ημέρα ο Steve Jobs ανέφερε μεταξύ άλλων πως το iPhone αποτελεί μία επαναστατική συσκευή η οποία είναι μπροστά από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό τουλάχιστον 5 χρόνια. Και όπως αποδείχτηκε είχε δίκιο. Ο ανταγωνισμός σάστισε και ο πλανήτης το αγάπησε αμέσως. Το iPhone κατάφερε να κάνει την Apple την πιο κερδοφόρα εταιρεία στον πλανήτη. Οι άλλες εταιρείες ακολούθησαν την επιτυχία αμέσως κατασκευάζοντας συσκευές με παρόμοια χαρακτηριστικά φθηνότερες σε σχέση με το iPhone τις περισσότερες φορές δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε πολίτες σε όλο τον κόσμο να έχουν και να χρησιμοποιούν μία τέτοια συσκευή στα χέρια τους ένα smartphone όπως συνηθίσαμε να λέμε σήμερα .

Ας δούμε όμως πώς το iPhone άλλαξε την ζωή μας από την ημέρα που το γνωρίσαμε :

1. Είσαι όλη την ώρα online

Παλιά έπρεπε να ανοίξεις τον υπολογιστή σου να περιμένεις να συνδεθείς στο internet και να περιηγηθείς στις αγαπημένες σου ιστοσελίδες. Τώρα όλα αυτά έχουν αλλάξει γιατί απλά είσαι συνδεδεμένος όλη την ημέρα είτε μέσω wifi ή δεδομένων. Ήταν η πρώτη συσκευή που έκανε τόσο εύκολη και απλή υπόθεση το browsing μέσα από φορητή συσκευή.

2. Εφαρμογές και δυνατότητες

Μπορεί τώρα να σου φαίνεται δεδομένο όμως μέχρι τον Ιούλιο του 2008 το app store δεν είχε την μορφή που έχει σήμερα με τις αμέτρητες εφαρμογές που κάνουν τα πάντα. Στην αρχή υπήρχαν μόνο εφαρμογές της Apple. Κάποιοι λένε ότι το App store είναι αυτό που έκανε το iPhone και τα smartphones γενικότερα αυτό που είναι σήμερα. Οι εφαρμογές εκτοξεύουν τις δυνατότητες ενός smartphone και το πιο σημαντικό είναι πως ο κάθε χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί εφαρμογές που τον βοηθούν να είναι πιο παραγωγικός ή να οργανώνει καλύτερα τον χρόνο του ή την διασκέδαση του. Μπορεί να κάνει πιo προσωπική την συσκευή του να έχει και να χρησιμοποιεί αυτά που χρειάζεται περισσότερο.

3. Οθόνη αφής

Μέχρι τότε οι οθόνες αφής ήταν κάτι σπάνιο και άγνωστο για τους περισσότερους από εμάς. Τα σημερινά παιδιά πηγαίνουν στην τηλεόραση και την αγγίζουν όπως θα έκαναν σε ένα smartphone και μάλιστα παραξενεύονται όταν διαπιστώνουν πώς δεν είναι οθόνη αφής. Έκανε την χρήση με τα smarthphone απλή υπόθεση ακόμα και για ένα παιδί. Θα θυμάστε τα παλιότερα κινητά τηλέφωνα να έχουν στην συσκευασία τους ένα εγχειρίδιο χρήσης πολλών σελίδων το οποίο εξηγούσε τις λειτουργίες και τα μενού και τα κουμπιά της συσκευής. Στα σημερινά smartphones είναι περιττά αυτά των πολλών σελίδων εγχειρίδια γιατί η λειτουργία χρήσης των smartphone είναι πιο εύκολη και γρήγορη απο ποτέ και σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για αυτό είναι η οθόνη αφής.

4. Πλοήγηση

Το iPhone έχει αλλάξει επίσης τον τρόπο που ταξιδεύουμε και αναζητούμε πληροφορίες για μία πόλη ή μία νέα χώρα που επισκεπτόμαστε. Αποτελούν πια παρελθόν οι τεράστιοι χάρτες που υπήρχαν στα αυτοκίνητα. Πλέον έχουμε ότι πληροφορία χρειαζόμαστε σε μια συσκευή ανα πάσα στιγμή με τις διαθέσιμες εφαρμογές πλοήγησης.

5. Παιχνίδια

Το iPhone ζέστανε την σχέση που έχουμε με τα παιχνίδια μιας και έδωσε σε όλους μας ανεξαρτήτου ηλικίας την δυνατότητα να έχουμε μία φορητή παιχνιδομηχανή στα χέρια μας. Βέβαια με λιγότερες δυνατότητες από τις κλασικές φορητές παιχνιδομηχανές αλλά δεν παύει να μας χαρίζει πολλές στιγμές ξεγνοιασιάς με τους διαθέσιμους τίτλους παιχνιδιών που κυκλοφορούν στα καταστήματα εφαρμογών.

Φυσικά και δεν μπορείς να τα χωρέσεις όλα σε ένα άρθρο αλλά το iPhone έκανε και άλλα πράγματα όπως ότι σκότωσε μια για πάντα το Flash και ευχαριστούμε για αυτό, μας έδωσε την δυνατότητα να έχουμε έναν φακό όποτε τον χρειαζόμαστε πάντα στην τσέπη μας, μας έδωσε την δυνατότητα να ακούμε τα αγαπημένα μας podcasts και επίσης μας έδωσε την δυνατότητα να είμαστε συνεχώς συνδεδεμένοι και σε άμεση επαφή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια ο Jobs παρουσίασε το πρώτο iPhone

iphone anniversary, Πώς το iPhone άλλαξε τον τρόπο ζωής μας

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

36 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Έτσι είναι.
R.I.P Steve Jobs!
Respect

Fotis

Μπράβο Apple έστειλε την Νοκια από το 43% στο σπίτι της .

KnightRider

– IR Remote ???
– Manual Equalizer ???
– Eγγραφή βίντεο ???
– 3G βιντεοκλήση ???
– GPS ???
– Aνταλλαγή αρχείων μέσω bluetooth ???
– FM Radio ???
– File Manager ??

Tα ξεχνάμε αυτά ?? Οι περισσότεροι θυμάμαι μετά το μετάνιωσαν που το πήραν γιατί όταν το κράτησαν στα χέρια τους τότε κατάλαβαν ότι δεν μπορείς να στειλεις με bluetooth κλπ

O τρόπος ζωής που λένε είναι ότι έκανε απλά μεγάλο marketing ώστε να πεισει τους καταναλωτές να δινουν συνεχώς λεφτά και να παρουσιάζουν διαφημισεις λες και είναι κατι πρωτότυπο.

KnightRider

Tα υπολοιπα 5 τα κάναμε και τότε !!

Giorgos

@KnightRider ακόμα και τώρα θα κάνεις hate ..

Chris

2008 είχα το xpressmusic 5800…mp3 player με οθόνη αθης με store τις symbian φωτογραφική μηχανή συνέχεια online με offline χάρτες με φωνητική πλοηγηση με Bluetooth που έστελνε κ λάμβανε απο όλες τις συσκευές….ευτυχώς υπήρξε το Iphone κ μάθαμε τις οθόνες αφης κ ήταν προτωπορια κ τέτοιες μπουρδες

TechGeek

Δώστε κι άλλο πόνο πονεμένοι του Android. Σε λίγο θα αλλάξετε και την ιστορία μπας και σας τσούζει λιγότερο. Το smartphone με μεγάλη οθόνη, απλό UI και menu όπως είναι σήμερα σε όλα τα κινητά δεν θα υπήρχε χωρίς το πρώτο iphone και iOS 1 τότε. Δώστε κι άλλο πόνο όμως, ειδικά όταν το 2007 βγήκε η πρώτη έκδοση του Android που ήταν εντελώς γελοία και στιλ symbian. Και ξαφνικά 1 χρόνο μετά το Android αλλάζει δραματικά προς το iOS. Δώστε ΠΟΝΟ!!!

Chris

@TechGeek οκ δεν στην χαλαμε την ιστορια σου….Ευτυχως που υπηρξε το iphone που επρεπε να φτάσει iPhone 5 για να βάλει κάμερα 8mp όταν πχ το c6 τις Nokia είχε απτό 2010…Αλλα οκ το ότι έχουμε σήμερα smartphone το οφείλουμε στην Αγια i apple

KnightRider

Eξακολουθεί όμως να μην υποστηρίζει OTG !! δεν μπορούμε να συνδέσουμε ούτε ένα στικάκι στο iPhone και ύστερα λέτε εμάς !!!

Ioannis

Σίγουρα το iPhone δεν ήταν το πρώτο Smartphone. Ήταν ένας ακόμα συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους 1000άδες που χρειάστηκαν για να έχουμε σήμερα Smartphones στα χέρια μας.
Το Nokia 7650 ή το HP iPaq h6315 ήταν πολύ πιο σημαντικές συσκευές στην εξέλιξη των έξυπνων συσκευών απ ότι το πρώτο iPhone, το οποίο τονίζουμε για μία ακόμα φορά ΔΕΝ θεωρείται Smartphone με την σημερινή έννοια καθότι δεν είχε δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών. Επίσης δεν είχε τη δυνατότητα 3g συνδεσης στο ιντερνετ το οποίο ηταν στανταρ σε πολλά κινητα της εποχής και αντ αυτου διατίθεται με συνδεσιμότητα 2g

Παρ’ όλα αυτα πραγματικά, έχει καμία αξία επιχειρήματος, το ποιος κατασκευάσε το πρώτο Smartphone? Προφανώς όχι. Με την ίδια λογική η Motorola κατασκεύασε το πρώτο τηλέφωνο, άρα είναι η καλύτερη, το οποίο προφανώς δεν ισχύει.

Giannis

Ρε παιδιά να κάνουμε ένα ρεφενέ εδώ μέσα, να πάρουμε ένα iPhone στον knightrider.
Το παιδί υποφέρει, δεν το βλέπετε; Ας κάνουμε μια καλή πράξη γιατί εκτίθεται κιόλας με αυτά που λέει.

panos

Δεκαρχονα γραφουν μονο εδω μεσα? Αντικειμενικα το πρωτο iphone ηταν ενα κινητο που δεν κολλουσε οπως τα νοκια με symbian, με μεγαλη οθονη για την εποχη του με τελεια αποκριση στην αφη, που εχανε ομως απο χαρακτηριστικα.

Manolis

Στην αρχή θεώρησα το άρθρο αυτό υπερβολικό ΟΜΩΣ λέει αλήθειες από την άποψη ότι τα έκανε όλα αυτά που κάνουμε σήμερα πιο απλά… Προσωπικά έχω λιώσει αρκετές Symbian και Windows συσκευές, ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ δεν σου τα έδινε όλα αυτά τόσο απλά…

Manolis

edit:Windows Mobile συσκευές

Antonis Marinos

Τίποτα και καθόλου δεν άλλαξε τη ζωή μας η εν λόγω συσκευή. Άρθρο που απευθύνεται είτε σε παιδάκια ηλικίας το πολύ 17-18 ετών, είτε σε fashion victims που δεν ήξεραν καν τι σημαίνει PDA ή smartphone μέχρι το 2007. Αν συνεχίσει με αυτή την “ποιότητα” άρθρων το Techblog, να το ξέρουμε τουλάχιστον να μην χάνουμε το χρόνο μας…

Gvirginia

Έχουμε σήμερα PDA όπως είχαμε πριν 10+ χρόνια ή έχουμε πιο εξελιγμένες συσκευές με τη φιλοσοφία του πρώτου iPhone?

Ο άλλος συγκρίνει megapixel του 2010+ σε άρθρο για το iPhone του 2007…

@Giorgos
Μην πολυασχολείσαι, το παιδί είναι κράμα Τρομπέν των Δασών και Ελένης Λουκά…

Chris

@Gvirginia κάνεις δεν σου χαλάει την φιλοσοφία.. Σε τπτ δεν ήταν πρώτο το iPhone….ακόμα κ σε ανάπτυξη κάμερας άργησε σε σχέση με τους άλλους….όσο για το iPhone του 2007 είχα ήδη κινητό που τα έκανε τα ίδια όταν όλοι άρχισαν να μας πριζουν τα ουμπαλα με το θαύμα τις τεχνολογίας….

Ioannis

ενταξει ρε παιδια οκ. χαλαρωστε λιγο. ακομα και σημερα κανενα κινητο δεν ειναι το τελειο. ολα καπου υπερτερουν και καπου θα υστερουν. Οπως και ειπα παραπανω τα κινητα συνεχος εξελισσονταν. σκεφτειτε τα κινητα με κουμπακια που κυκλοφορουσαν ως τοτε με τις μεγαλες κεραιες και τις μηδαμηνες δυνατοτηες και ξαφνικα ερχεται καπου το 1997 το Nokia 9000 Communicator με επεξεργαστη ραμ και δυνατοτες ασυλληπτες για τα δεδομενα τις εποχης στην συνεχια ηρθαν πολλες συσκευες απο πλευρας νοκια κυριως με επεξεργαστες, ραμ λειτουργικο κλπ και ηταν η πρωτη επαφη με την γεννια των smartphones. Υπηρχαν πριν το iphone κινητα με οθονη αφης αλλα με Resistive Touchscreens που σε αναγκαζε να χρησιμοποιεις πενακι μιας και η χρηση με το δακτυλο ηταν ζορικη ηθελε αρκετη πιεση για να πιασει κατι. Και ναι το iphone ηταν το πρωτο κινητο που μπορουσες να το χειριστεις ευκολα με το χερι. Ηταν μια καινοτομια που στηριχθηκε η εξελιξη της οθονης στα smartphones. Ομως και η νοκια ηταν η πρωτη που μας εβαλε στον τομεα του hardware στην κατηγορια των smartphones εν αντιθεσει με τα απλα κινητα. Συνεπως για την εξελιξη των smartphones δεν αποτελεσε μονοδρομο η apple αλλα και αλλες εταιριες.

KnightRider

@Giannis
Δεν υπάρχει περίπτωση να έπαιρνα το iPhone – αν στην χειρότερη το κέρδιζα θα το πουλούσα και θα έπαιρνα ένα Z5 ή το S6 ή κάτι αντίστοιχο.

@Gvirginia

Φυσικά συγκρίνω κάμερα και δεν ειναι του 2010 είναι του 2007 όπως τότε που βγήκε το πρώτο iPhone. Το N95 και το iPhone βγήκαν το 2007 και το Nokia είχε 5MP με εγγραφή βίντεο 480p

Ιωάννης jb

Antoni marino k loipoi.. Η τεχνολογία τών σημερινών κορυφαίων smartphones… Στηρίζεται κατά κύριο λόγο στο iphone… Δε θέλετε να το καταλαβετε κακό του κεφαλιού σας!!! Θα κάνω μία προσπάθεια… Σκεφτείτε όλα τα σημερινά κορυφαία smartphones χωρίς την τέλεια απόκριση στην οθόνη… Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα!!!! Τη 5 τη 8mp μικρές η διαφορές!!! Σε σχέση με μία κορυφαία ψηφιακή των 400 ευρώ θα είναι πάντα για κλάματα!!!! Η apple εισήγαγε το σημαντικότερο την οθόνη αφής!!! Μετά τις εφαρμογές, μετα μας εδωσε κ τα tablet αλλο κορυφαιο… μετά τα βελτίωσε όλα κ στο 4αρι έκανε ένα αριστούργημα κ συνεχίζει δυνατά… πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό μέχρι κ σήμερα!!!! Δείτε sony πριν 4 χρόνια έδωσε το z είχε πάνω σχεδόν τα πάντα κ όλα αυτά σε ένα πανέμορφο smart… Η samsung που εκείνη την εποχή θέριζε το είδε κ στην επόμενη χρονιά (3χρονια πριν) έδωσε αδιάβροχο s5 αλλά με τραγικό design δε γίνονται όλα μέσα σε ένα χρόνο!!!! Θέλει δουλειά!!! Όταν τα έδωσε σχεδόν όλα πέρυσι στο s7 ήταν πλέον αργά με τις βλακείες τις πήρε την κάτω βόλτα!!! Η sony τα είχε όλα 3 χρόνια πρίν (z2) διότι δούλεψε πάνω σε αυτά…. Έτσι κ με την apple έδωσε το βασικό κ σιγά… Συνέχεια »

Enzo

Ό,τι και να λέτe οι haters της apple, η ιστορία από μόνη της αποδεικνύει ότι το iphone ειναι το πιο πετυχημένο smartphone ever.

Φανταστείτε ότι ολόκληρη Samsung έφτασε εκεί που έφτασε, απλά αντιγράφοντας εκείνα τα χρόνια το iphone, με το πρώτο Galaxy S.

Antonis Marinos

Όπως βλέπω, η αρχική μου εκτίμηση επιβεβαιώνεται: είτε απαντούν/σχολιάζουν άτομα που δεν πρέπει να είναι πάνω από 18-20 χρονών (άρα δεν ξέρουν καν ότι PDA υπάρχουν εδώ και 20 χρόνια, ή ότι υπήρχαν smartphones 4-5 χρόνια πριν βγει το iPhone), είτε άτομα που δεν είχαν επαφή με την τεχνολογία πριν το 2007 και απλά είναι θύματα του marketing της Apple. Από αυτή την άποψη, μάλλον το παρόν “άρθρο” πέτυχε το στόχο του…. 🙁 Το (ξανα)γράφω: η Apple δεν καινοτόμησε πουθενά, δεν έφερε πουθενά και ποτέ cutting-edge τεχνολογίες, δεν “άλλαξε τη ζωή μας” με οποιονδήποτε τρόπο, δεν πρωτοτύπησε ούτε σε ένα feature των συσκευών της (αυτό ισχύει από καταβολής Apple, αλλά είπαμε, οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν πρέπει να είχατε καν γεννηθεί τότε, οπότε δεν έχει νόημα να το συζητήσουμε). Για την ακρίβεια, το iPhone στο σύνολό του είναι αντιγραφή/συρραφή ήδη υφιστάμενων features. Καλύτερες συσκευές από το iPhone υπήρχαν και υπάρχουν και σήμερα. Αυτό που έκανε πάντα η Apple, και το πέτυχε σε πρωτοφανή βαθμό τα ’00s, ήταν να πακετάρει όμορφα και ελκυστικά τα προϊόντα της, και κυρίως να τα προμοτάρει ασυστόλως και αδιαλείπτως. Και εκεί ακριβώς βασίζεται η επιτυχία της, και σε αυτό την αναγνωρίζω και της βγάζω το καπέλο.… Συνέχεια »

Gvirginia

@KnightRider
Δεν αναφερόμουν σε εσένα για τις κάμερες αλλά στον Chris.

@Chris
Καταρχάς δεν είναι δική μου φιλοσοφία. Με τον όρο αυτό θέλω να πω την υλοποίηση / χαρακτηριστικά / UI κτλ.
Εκτός αν θες να μου πεις ότι πριν το πρώτο iPhone είχες multitouch κινητό.
Δες τα κινητά που βγήκαν πριν το iPhone και μετά.
Τι σχέση έχει η τεχνολογία της κάμερας, δε μπορώ να καταλάβω. Δε μιλάμε ότι είναι οι καλύτερες συσκευές αλλά ότι η πρώτη έδωσε ώθηση για εξέλιξη στην ήδη κορεσμένη αγορά. Έκανε πιο εύκολα κάποια πράγματα.
Και η Nokia είχε 40MP σε συσκευή, τι σημαίνει αυτό? Ότι ήταν καλύτερη η συσκευή της από πχ τα Galaxy?
Όχι γιατί υστερούσε σε άλλα πράγματα (Symbian / WP) σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Εδώ αντίπαλα στελέχη έχουν παραδεχτεί ότι υποτίμησαν το iPhone και άλλαξε την αγορά. Αλλά όχι, ο Ελληνάρας που θέλει να υποστηρίζει πάντα ότι έχει αγοράσει και κάνει τα πάντα vs, έχει δίκιο.

KnightRider

Η Apple γενικά έχει στόχο να κοροϊδέψει το κοινό και να τους πείσουν πως είναι πρωτοποριακοί κάνοντας πράγματα που άλλες εταιρείες είχαν παρουσιάσει ~2 χρόνια νωρίτερα.

Πούλησε λόγω marketing όχι λόγω λειτουργιών !! Αλλιώς δεν θα υπήρχε ανταγωνισμός και θα ήταν σχεδόν όλα ίσα.

Chris

@Gvirginia το θέμα κάμερας απλα το ανέφερα για να πω κ μόνο ότι τα I phone ποτε δεν πρωτοτυπησαν σε κάτι….κ προπάντων δεν ανακαλύψαμε τα smartphone απο την apple…τώρα αν θέλετε όλοι να κολλάτε σε μια κουβέντα κολληστε…σορρυ είχα smartphone την εποχή του iPhone 1 με όλες τις πρωτοποριακές λειτουργίες του iPhone κ ακομα κ σήμερα προτιμώ να δώσω τα λεφτά μου για το 950 κ το Ζ5 παρα να τα πετάξω στο ψέμα της apple

dimitris

δεν ξερω για τα υπολοιπα χαρακτηριστικα παιδια ΑΛΛA εμενα αυτο που μου εκανε εντυπωση μεχρι και το iphone 5 ηταν η οθονη αφης!! μεχρι τοτε δεν ειχα πιασει κινητο με τοσο ακαριαιο αγγιγμα και αμεσοτητα και μου εκανε τοτε εντυπωση…να πω την αληθεια τωρα υπαρχουν αρκετα κινητα με εντυπωσιακες οθονες και ακαριαιο αγγιγμα αλλα παλι το iphone πιστευω ειναι ενα σκαλι πιο πανω ΜΟΝΟ σε αυτο το κομματι της οθονης, ετσι δεν λεω για αναλυση κλπ..αυτα

Enzo

Όσο κι αν προωθείς ένα προιόν μέσω marketing, αν το προιόν ειναι μάπα θα πάει άπατο, αργά ή γρήγορα, κάτι που σίγουρα δεν συνέβη με το iphone.

Προσωπικά, επι χρόνια είχα android (s3, note 3, s6 edge) και τώρα που άλλαξα στο 7άρι, πραγματικά αντιλαμβάνομαι το μεγαλείο του iphone. Απλά δουλεύει άψογα.

haris

Ρε παιδιά και εγώ android έχω ΑΛΛΑ όταν πρωτοβγήκε το iphone είχα ένα samsung το jet αν θυμάμαι καλά με resitive οθόνη και το είχα πληρώσει ένα κάρο λεφτά και δοκιμάζω το iphone του φίλου και μου έπεσαν τα σαγόνια…
Ελεος ορισμένοι έχετε χάσει κάθε μέτρο,η Apple μας έδειξε πως πρέπει να είναι ένα τηλέφωνο.
Δηλαδή ΤΕΛΕΙΑ οθόνη αφής που φαίνεται ΚΑΙ κάτω από έντονο ήλιο,ΤΕΛΕΙΑ υλοποίηση λειτουργικού,σωστές αναλογίες συσκευής ΑΦΗΣ,κατάστημα αγορών σωστά υλοποιημένο,ποιοτικές συσκευές με τακτικές αναβαθμίσεις κλπ
Τι Nokia Motorola και άλλες βλακείες με ανολοκλήρωτα os και πανάθλια μενού.
Ναι δεν ήταν κορυφή παντού ναι δεν είχε πάντα τα καλύτερα χαρακτηριστικά ΑΛΛΑ όπως λένε και στους αγώνες αυτοκινήτου κερδίζει πάντα αυτό που έχει την καλύτερη συμπεριφορά και ΟΧΙ την μεγαλύτερη ιπποδύναμη…
Ναι κόντεψα να το σπάσω στον τοίχο όταν μετά από αναβάθμιση τα έχασα όλα και πήγα σε android όταν πιά ήταν πολύ κοντά σε ποιότητα τα δύο λειτουργικά.
Δηλαδή ΟΛΟΣ ο πλανήτης είναι άσχετοι και δήθεν σύμφωνα με την λογική κάποιων,είμαι με ένα xiaomi mi5 μιά εκπληκτική συσκευή που έχει ένα σημαντικότατο πλεονέκτημα για τα δικά μου γούστα,μοιάζει η υλοποίηση του android με το ios ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ…

Mike

Είστε γραφικότατοι… Οι πιο πολλοί, που σχολιάζετε σαν να είστε ιδιοκτήτες της Apple, της Google ή της Samsung.

Μπορεί να μην σας αρέσει, αλλά με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, η apple κατάφερε και ΑΛΛΑΞΕ το κινητό τηλέφωνο όπως το ξέραμε έως τότε. Ρίσκαρε, τόλμησε και πέτυχε. Προς απόδειξη, κοιτάξτε ΟΟΟΛΑ τα κινητά μέχρι το Δεκέμβριο του 2006. Και ξανακοιτάξτε ΟΟΟΟΟΛΑ τα κινητά μετά. Πού πήγαν τα πλήκτρα ΟΕΟ;;; Όσο για τα PDA και τις λοιπές “έξυπνες” συσκευές, πού ήταν μέχρι τότε; Μήπως δεν ήταν χρηστικές ή μήπως απευθύνονταν σε “εξειδικευμένους” πελάτες;

Και από την άλλη πλευρά, μπορεί να ζοριστείτε κι εσείς, αλλά οι παρωπίδες της Apple σε παααααρα πολλά θέματα, βοήθησε τον ανταγωνισμό να την αντιγράψει και να κάνει τα iPhone-like πια κινητά πιο φιλικά και προσιτά στους καταναλωτές. Δεν ενδιαφερόταν για τον ανταγωνισμό, και (από αλαζονεία;) έμενε κολλημένη στο να κάνει ακόμα πιο κλειστό το οικοσύστημα του iPhone.

Και για να μην παρεξειγούμαι, είμαι/ήμουν χρήστης τόσο Symbian, Android, iOs, Windows Mobile. Και τέλος το ποιο είναι το πιο είναι καλύτερο, εξαρτάται από το ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ο καθένας!!!

Solon

Το 2006 παρουσιάστηκε το πρώτο πραγματικό smartphone και δεν ήταν το iPhone. Ήταν το HTC TyTN II που αν εξαιρέσεις την οθόνη αφής όπου όντως το iPhone ήταν πρωτοπόρο είχε όλα τα υπόλοιπα και μάλιστα επίσης κάποιες δυνατότητες που το iPhone δεν μπόρεσε ποτέ να τις αποκτήσει όπως μεταφορά αρχείων και συγχρονισμό επαφών μέσω bleutouth.
Και κάμερα είχε, και προγράμματα με χάρτες εξαιρετικά για όλο τον κόσμο και app stores, και mp3 έπαιζε και video έπαιζε και JAVA προγράμματα και παιχνίδια είχε ένα σωρό και ότι ήθελες.
Και η οθόνη αφής μπορεί να ήθελε πενάκι αλλά από την άλλη είχε ενσωματωμένο πληκτρολόγιο εξαιρετικό στο οποίο πληκτρολογούσες πολύ ποιο γρήγορα και αξιόπιστα από την οθόνη αφής του iPhone και για διορθώσεις και επιμέλεια εγγράφων εν κινήση ήταν πoλύ καλύτερο από το αφής του iPhone.
Τα δούλεψα και τα 2 και με τίποτα δεν δέχομαι πως το iPhone ήταν αυτό που έφερε την επανάσταση. Ίσως ήταν αυτό που έκανε τα smartphones γνωστά στον πολύ κόσμο. Αυτό ναι, το έκανε, όπως και ότι είχε την πρώτη οθόνη αφής με γρήγορη απόκριση. Κατά τα άλλα ήταν πίσω από τον Τιτάνα ένα χρόνο και όσοι το έχουν δουλέψει ξέρουν πως λέω την αλήθεια.

Tony Cool

Παιδιά μισό λεπτό. Όχι απλά δεν συμπαθώ την apple, αλλά την θεωρώ και μεγάλο εχθρό της καινοτομίας. Οι συσκευές της είναι ο ορισμός της έκφρασης φύκια για μεταξωτες κορδέλες. Δεν θα αγόραζα iPhone ακόμα και αν έκανε 100 ευρώ, όχι από κόμπλεξ, απλούστατα γιατί τα πράγματα που κάνω στο android μου ΔΕΝ μπορούν να γίνουν στο iPhone.
ΑΛΛΑ:
Όποιος δεν παραδέχεται ότι αν δεν είχε υπάρξει ποτέ το iphone το τοπίο της κινητής τηλεφωνίας θα ήταν πολύ διαφορετικό (προς το χειρότερο) μάλλον είναι κολλημένος. Δεν σηκώνει καν κουβέντα το θέμα ρε παιδιά, τους CEO της Samsung, της LG και της NOKIA άμα ρωτήσετε και αυτοί θα το δεχτούν! Και μη μου πει κανείς ότι τα φτηνότερα κινητά έχουν παραπάνω λειτουργίες, χαιρω πολύ, έχω κινητό Nokia με Symbian του 2004 με περισσότερες λειτουργίες από iPhone! Δεν είναι αυτό το θέμα μας. Κάποια πολύ συγκεκριμένα πραγματάκια το iphone τα έκανε και κάνει εξαιρετικά και αυτό μας έχει ωφελησει όλους είτε έχουμε apple είτε όχι.

Ιωάννης jb

Marino.. Είσαι λάθος στα πάντα!!!
Τι πάει να πει ρε μη σου πω κ καμιά βαριά κουβέντα 18??
Ακόμη κ 18 να είναι κάποιος δε θα μπορούσε να έχει γνώσεις??
Εγώ 30 είμαι αν θες να ξέρεις κ σίγουρα ξέρω πολύ περισσότερα από σένα στο θέμα που μας απασχολεί…
Ακόμα κ 40 να είσαι ακόμα κ 50 αυτά που λες δείχνουν την ασχετοσυνη σου πάνω στο θέμα!!!
Μάλλον είσαι πάνω από 30 κ θα έχεις πολύ φόρτο εργασίας με αποτέλεσμα να μη ξέρεις τι σου γίνεται έχεις χάσει επεισόδια ή έχεις χάσει γενικότερα..

Με το να λες δεν καινοτομησε πουθενά η εταιρία δε καταφέρνεις να την μειώσεις!!
Κ στη τελική αν καινοτομησει μία εταιρια τι πάει να πει αυτό???
Δλδ μας λες ότι όταν καινοτομεί μία εταιρία θα πρέπει να αποδεχθεί όλος ο κόσμος ότι είναι φοβερή ακόμα κ αν κανει κάτι που δεν θα αρέσει..

Εδώ λέμε ότι άλλαξε την ιστορία κ ήταν κορυφαίο στα πιο σημαντικά πράγματα!!!!
Αυτά μετράνε

Ιωάννης jb

Μαρινο και κάτι τελευταίο αν θες να ξέρεις το μάρκετινγκ είναι από τα σημαντικότερα πράγματα για να πετύχει μία εταιρία!!!
Αλλά όταν μία εταιρία πάει από το κακό στο χειρότερο κ στα τέλη τις δεκαετίας του 90 είναι ένα βήμα πριν το κλείσιμο.. Αυτό σημαίνει ότι όχι απλά δεν έχει λεφτά για προμοσιον αλλά δεν έχει ούτε για να πληρώσει τους υπαλλήλους τις!!!
Τα προϊόντα που έβγαλε από το 98 κ μετά ήταν σχεδόν όλα εντυπωσιακά κ ο κόσμος άρχισε να την προτιμάει ξανά… Άρχισε κ παλι να γινεται γνωστο όνομα…. Οι μετοχές ανεβαίνουν συνεχώς από το 2001 κ μετά…
Δεν είναι μόνο μάρκετινγκ πάρτο χαμπαρι!!!!
Ο κόσμος την αποδέχτηκε κ αγόρασε τα προϊόντα τις…
Είχε μεγάλα κέρδη κ σαν μία πολύ σοβαρή εταιρία που είναι επένδυσε αρκετά κ στο μάρκετινγκ!!!

Vasilist

Μπούρδες για να δικαιολογήσουν τα λεφτά τους οι πικραμένοι και να ενισχύσει το μάρκετινγκ η Apple.
Ευτυχώς δεν είμαι 15-25 και είχα την τύχη να έχω smart phone πριν το iPhone και δουλεύω στον χώρο από το 2003.
Για νά μην τα λέμε και όλα μαύρα όμως θα συμφωνήσω ότι η υλοποίηση οθόνης ήταν πολύ καλή στο iPhone το πρώτο , παίρνοντας την οθόνη τις τότε capacitive οθόνες που είχαν τα pda στα καταστήματα και την έβαλαν σε τηλέφωνο όπως και τα ωραία εικονίδια με την εύκολη χρήση του τηλεφώνου πέρα από αυτά όλα τα αλλά είναι αερολογίες για διαφήμιση.
Και εγώ ήμουν κάτοχος του 3gs και του 5s που ακόμα πετάει (το έχω δώσει στην γυναίκα) αλλά τέτοιες μπούρδες περί Apple δεν έχω πει.
Απλά έπιασε το νόημα το έκανε εύκολο και προσιτό στον κόσμο και άρεσε αυτό, τα Windows mobile ήταν πολύπλοκα για τον απλό κόσμο με control panel, settings, program installations, κινούμενα εικονίδια και συντομεύσεις κτλ και το Symbian ήταν στα όρια του έτοιμο να πάρει την θέση του το ios η το android.0

Τάκης

Ναι μεν υπήρξαν και άλλες συσκευές οι οποίες ήταν σημειο αναφοράς στην εξέλιξη του σήμερα “smartphone” αλλα ναι παιδιά οσο και να το κράζουμε το iphone έπεισε τον κόσμο με το marketing που είχε και με τις απλούστατες λειτουργίες του. Έπειτα η το touch screenπου ειχε δεν συγκρίνεται με της ούτε καν γυαλινες οθονες που ειχαν τοτε θυμαμαι τα νοκια ειχα πλαστική σαν μεμβράνη η οποια δεν έπιανε αρκετές φορές και δεν σου εκανε καλη αίσθηση στο χερι σε αντίθεση με το iphone. Βεβαια η κάμερα η οποια ειχε το πρωτο iphone μεχρι και το 3gs ηταν απαίσια και δεν εποιανε αλλα κινητα της τοτε εποχης τα οποια τραβαγανε σαν compact κάμερες απο το 4 και μετά έκανε σημαντική αλλαγη.Τελος η apple επιασε απο την πειθω που ειχε για να τραβηξει κοσμο και τα καταφερε.Δεν ειναι το καλυτερο τηλεφωνο το iphone αλλα ειναι ενα απο τα καλύτερα και σε αυτο συμβάλλει το λογισμικο της και η απλότητα τον πραγμάτων της

Vel.gr

@Enzo συμφωνώ μαζί σου σε αυτά που λες… σαφώς και είναι το πιο πετυχημένο smartphone άλλωστε το λένε και οι πωλήσεις… μπορεί να έπεσε λίγο σε ποσοστά αλλά πάλι είναι στην κορυφή και θα συνεχίσει να είναι πιο πάνω από την Samsung
Είχα κάνει το μεγαλύτερο λάθος το 2012 όταν ήμουν ανάμεσα στο IPhone 5 και στο Galaxy S3 και αγόρασα το Galaxy.. Δεν είχε περάσει χρόνος που άρχισε να κολλάει και είχα εκνευριστεί πολύ για τον λόγο ότι το αγόρασα 670€.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.