Χρήσιμα tips για να αποφύγετε την υπερθέρμανση του κινητού σας

Χρήσιμα tips υπερθέρμανση κινητού, Χρήσιμα tips για να αποφύγετε την υπερθέρμανση του κινητού σας

Η υπερθέρμανση είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε όλα τα κινητά, είτε μιλάμε για κατώτερης/μεσαίας κατηγορίας μοντέλα, είτε για ναυαρχίδες που κοστίζουν από 600, 700 ευρώ και άνω. Η άνοδος της θερμοκρασίας της συσκευής έχει αρνητική επίπτωση στην απόδοσή της.

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να έχουμε καλύτερο έλεγχο στην θερμοκρασία του κινητού;

1. Αποφύγετε την υπερθέρμανση της μπαταρίας
Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να εκθέσετε το κινητό σε θερμότητα, όταν είναι πλήρως φορτισμένο. Δεν είναι καλό να το φορτίζεται έως το 100%, ενώ και όταν πέφτει στο 0% έχει αρνητικές επιπτώσεις. Το ιδανικό είναι η μπαταρία να παραμένει μεταξύ 30 και 80%.

2. Αποφύγετε third-party φορτιστές και μπαταρίες
Κάποιοι third-party φορτιστές και μπαταρίες ανεβάζουν την θερμοκρασία του κινητού και επηρεάζουν τη λειτουργία του. Οι φορτιστές με διαφορετική ισχύ είναι πιθανό να προκαλέσουν απροσδόκητη άνοδο της θερμοκρασίας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα συνιστώμενα αξεσουάρ και μπαταρίες για το κινητό.

3. Μην αυξάνετε τη φωτεινότητα
Αν ανεβάσετε την φωτεινότητα της οθόνης, θα επηρεαστεί η μπαταρία. Αντί να ανεβάσετε την φωτεινότητα, χρησιμοποιείστε glare screen, με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό ακόμη και κάτω από τον ήλιο, χωρίς να ανεβάζετε την ένταση της φωτεινότητας.

4. Τοποθετήστε το κινητό σε μια σκληρή επιφάνεια
Πολλοί έχουν τα κινητά τους στο κρεβάτι ή στον καναπέ, ενώ φορτίζουν. Ωστόσο, οι επιφάνειες αυτές μπορούν να απορροφήσουν την θερμότητα που εκπέμπεται από το κινητό, την αποθηκεύουν και στη συνέχεια ανεβάζουν τη θερμοκρασία του. Προτιμήστε επιφάνειες όπως το πάτωμα ή το τραπέζι.

5. Αφαιρέστε τη θήκη
Η θήκη προστατεύει το κινητό από γρατζουνιές και πτώσεις, όμως επίσης η θερμότητα που εκπέμπει το κινητό, παγιδεύεται μέσα σε αυτή. Η αφαίρεση της θήκης μειώνει σε κάποιες περιπτώσεις την υπερθέρμανση.

6. Αποφυγή της υπερθέρμανσης του επεξεργαστή
Αποφύγετε να παίζετε απαιτητικά παιχνίδια ή να παρακολουθείτε video για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

7. WiFi
Το κινητό μπορεί να ανεβάσει θερμοκρασία λόγω της υπερβολικής χρήσης του Wi-Fi. Ειδικά οι χρήστες Android είναι πιο επιρρεπείς σε εφαρμογές που τρέχουν στο background καταναλώνοντας πόρους. Εάν επιτρέπεται στα apps να τρέχουν κατά αυτόν τον τρόπο, τότε είναι πιθανό να ανέβει η θερμοκρασία.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Neon

Εμένα με το παραμικρό πάει στους 70+ τώρα ειδικά το καλοκαίρι, Sony Xperia T3

Fanis

@neon πέτα το…

KostasB

Με λίγα λόγια… χρησιμοποιήστε τα smartphones σας μόνο ως κινητά τηλέφωνα και μόνο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες…

Lef7eris

Ωραία. Να μη φορτιζουμε και ταυτόχρονα να μην ξεμενουμε από μπαταρία (πείτε μου πως να το κάνω), να μην το έχουμε στο κρεβάτι, μόνο στο τραπέζι το κινητό, να μην έχουμε ψηλά τη φωτεινότητα για να χαρούμε την οθόνη που ουσιαστικά πληρώσαμε και αποτελεί ουσιαστικά το κινητό. Πήραμε καλό κινητό για να παίζουμε ένα πιο κομπλέ σε γραφικά παιχνίδι αλλά όχι, φιδάκι και τέτρις, να μη βλέπουμε βίντεο στην 5/5.5/6 ιντσών οθόνη, να δώσουμε άλλα 60€ αν χαλάσει ο φορτιστής, να μην έχουμε θήκη κι αν γρατζουνιστει ολόκληρο ή σπάσει η οθόνη θα πάρουμε άλλο μωρέ σιγά και το κερασάκι στην τούρτα μα μην μπαίνουμε και WiFi να μας έρχονται τα μηνύματα μας τα mail οι ενημερώσεις και ότι άλλο.
Σοβαρά τώρα;
Αστείο άρθρο τουλάχιστον

NtinosMD

Ας φροντισουν κ οι κατασκευαστες λιγακι. S7edge κ το πρωτο διαστημα ανεβαζε ειδικα στη φορτιση 40αρι. Πλεον σε φορτιση με την 7αρα , ενα 27αρι. Αρα δεν ειναι μονο η χρηση μας…

nikosar

@Lef7eris
Το άρθρο μας δίνει ” έξυπνες συμβουλές για να κρατάμε * κρύο το κινητό μας …. όχι να το έχουμε μόνιμα στο ψυγείο …μπορείς να κάνεις όλα αυτά που θέλεις δηλ. να το φορτίζεις ενώ τρως , ακούς μουσική , βλέπεις βίντεο , σκουπίζεις, τινάζεις τα χαλιά … αλλά με μέτρο ρε φίλε … κινητό είναι

KnightRider

Έπρεπε να υπάρχει και αυτό:

8. “Μην βάζετε εφαρμογές του τύπου Facebook,Messenger,Clean Master”
Το κινητό μπορεί να ανεβάσει θερμοκρασίες λόγω της συνεχόμενης εκτέλεσης μιας εφαρμογής επειδή χρησιμοποιεί επεξεργαστική ισχύ.

bezilys

Το βρίσκω ανούσιο αυτό το άρθρο σίγουρα η περισσότεροι εδώ μέσα ξέρουν πάνω κάτω αυτά τα πράγματα. Τα προσθέσω αν είναι αδιάβροχο το βουτάτε σε κρύο νερό για να κρυώσει!!

Bloodmaster

Εγω δεν εχω παραπονο απο το a3 2017! Το αλλαζω τα φωτα στα games και δεν καταλαβαινει τιποτα. Ουτε η μπαταρια ουτε απο θερμοτητα. Ζεστενεται ελαχιστα δηλαδη σε λογικα πλαισιο οσο θα περιμενε κανεις! Αλλα ειχα ενα ταμπλετ παλια θυμαμαι κινεζικο που λιγο games να επαιζες και μιλαμε για κανα angry birds ειχες καλοριφερ τσεπης τον χειμωνα και grill το καλοκαιρι. Φυσικα και δεν πηγε πολυ αφου ηταν αθλιο. Anyway ειναι πιστευω θεμα υλικων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X100s: Απολαύστε το σε όλο του το μεγαλείο

Η κινεζική vivo ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια τριάδα τηλεφώνων υψηλής τεχνολογίας, τα X100s, X100s Pro και X100s Ultra.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.