HP Elite x3: Τέλος οι πωλήσεις του Windows 10 smartphone 1η Νοεμβρίου;

HP Elite x3 discontinued, HP Elite x3: Τέλος οι πωλήσεις του Windows 10 smartphone 1η Νοεμβρίου;

H HP ήταν μια από τις ελάχιστες εταιρείες που αποφάσισαν να λανσάρουν κινητό με Windows 10 Mobile και το Elite x3, ήταν από τα τελευταία smartphones με το mobile OS της Microsoft.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από τη Γερμανία, η εταιρεία αποφάσισε πως θα σταματήσει να πουλά το HP Elite x3 από την 1η Νοεμβρίου και θα σταματήσει την υποστήριξη της συσκευής 12 μήνες αργότερα.

Εκτός από την απόσυρση του HP Elite x3, έχουν ακουστεί πληροφορίες ότι και η ίδια η Microsoft σκέφτεται να βγάλει από την πρίζα το Windows 10 Mobile.

Το Elite x3 είναι high-end smartphone με dock, για να μετατρέπεται σε laptop ή desktop χάρη στο Continuum feature και πλήρη υποστήριξη x86 software (μέσω HP Workspace και Remote Desktop Client). Ωστόσο, παρά τις διάφορες εκπτώσεις, η τιμή παρέμεινε αρκετά ψηλά και δεν κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Όσο για τη Microsoft, τα τελευταία δυο χρόνια ακούμε για το Surface phone, το οποίο δεν κυκλοφόρησε ποτέ, αλλά η Microsoft δεν είχε τόσο καλή τύχη στο κομμάτι αυτό. Οι τελευταίες φήμες έχουν κάνει λόγο για το Microsoft Andromeda OS, μια modular πλατφόρμα που θα κλιμακώνεται από κανονικούς υπολογιστές έως και συσκευές τσέπης. Η ανακοίνωση της πλατφόρμας αναμένεται το 2018, υπάρχει δηλαδή αρκετός χρόνος για τον αποχαιρετισμό του Windows 10 Mobile.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alex-22-gk

Το ήθελα, το έψαχνα, αλλά λόγω της τιμής του …ευτυχώς που δε το πήρα. Α ρε micro, α ρε micro!!

JohnWave

Όταν λέγαμε ότι θα πάει άπατο κάποιοι εναπομείναντες λιγοστοί φανατικοί οπαδοί των windows mobile μας επιτίθονταν άσχημα. Φυσικά τώρα ούτε καν θα βγουν να παραδεχτούν ότι είχαν άδικο. Είναι η έντιμη τακτική “βρίσιμο και μετά κρύψιμο”.

Πέτρος Π

@JohnWave : Τι ακριβώς εννοείς ότι θα πάει άπατο? Το Lumia 950 που έχω πάει σφαίρα, ενημερώνεται ακόμα κανονικά και έχει όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ… Επίσης η κάμερά του είναι ακόμα από τις κορυφαίες σε κινητό, παρόλο που είχε κυκλοφορήσει 2 χρόνια πριν… Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί σε κάθε σχετικό άρθρο έρχονται και σχολιάζουν όλοι οι χρήστες android και περηφανεύονται… Δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε?? Προσωπικά το android μου φαίνεται πολύ άσχημο, με τα εικονίδια λες και απευθύνεται σε παιδάκια, και με τα bloatware σε βαθμό αηδίας… Για όσο αντέχει το κινητό μου δεν το σκέφτομαι καν να πάω σε άλλη πλατφόρμα, απλά περιμένω να δω την επόμενη κίνηση της Microsoft…

thanoik

Οταν τα windows phone ηταν στην εκδοση 8 ηταν το καλυτερο λειτουργικο απο την σαβουρα του android και του περιοριστικου ios,ακομα ειμαι φαν του λειτουργικου windows phone (8) και ας εχω iPhone.

Ster74

H HP το διέψευσε. Θα συνεχίσει να το πουλάει μέχρι το 2019: https://www.windowscentral.com/hp-may-kill-elite-x3-windows-10-mobile-later-year
Αυτά τα fake news τα διαδίδουν οι φανατικοί των androids από την ζήλια τους 😉

manosz

Κ εγώ τι 950 είχα φίλε Μ κ το αποχωριστηκα αναγκάστηκα λόγο καψίματος οθόνης..πραγματικά φοβερό τηλ..Κ το λειτουργικό Μ άρεσε πολύ..

kodis

πραγματικα ακομη και τα windows 10 θεωρω οτι ητανε καλυτερα απο τα 8 το προβλημα ητανε στην ελειψη βασικων εφαρμογων και δεν μπορω να καταλαβω το γιατι,ητανε σαν να εβαζε τρικλοποδια στον ιδιο της τον εαυτο η microsoft κι αυτος ητανε ο λογος που παροπλησα το 640xl κριμα θα μπορουσε να κυριαρχηση με ανεση απεναντι στο android & ios..τωρα αναγκαστικα ειμαι με σκουπιδadroid.

Νικ

@πετρος π τα είπες όλα

chris07

Όσοι είχαν windows phone το μόνο πρόβλημα που είχαν ήταν το store που ηταν απαράδεκτο γενικά σαν λειτουργικό μια χαρά Ηταν δυστυχώς η Microsoft το παράτησε στην τύχη του όπως θα παρατήσει και κάποια Στιγμή το Xbox

spyros pash

Eχω το 950 XL,και θα το αλλαξω οταν πια δεν θα δουλευει ! Φοβερη συσκευη και οι ενημερωσεις συνεχεις.

Στεφανος

Το 8.1 το καλύτερο λειτουργικό που πέρασε στα χέρια μου σε ταχύτητα. Με 512μβ ραμ εκτιναζε όλα τα Android με 1γβ. Με τα 10 καταστράφηκε τελείως και υποχρεωτικά πήγα σε Android

Ster74

Ναι, όταν βγήκαν τα 10, το κινητό έγινε άνω κάτω, αλλά με τον καιρό διορθώθηκαν όλα (σχεδόν) τα προβλήματα. Πάντα σε μια νέα έκδοση win υπάρχουν τέτοια θέματα. Λίγη υπομονή θέλει. Αν δεν έχεις υπομονή μην αναβαθμίζεις αμέσως μόλις βγει η νέα έκδοση. Περίμενε να έρθει στα ίσα της. Εγώ έχω ακόμη το 640 με win 10 και είναι (κατά τη γνώμη μου) καλύτερα από τα 8. Πιο όμορφα, καλύτερες ρυθμίσεις. Το store είναι το μόνο θέμα.

Σταύρος Χρι

Και εγώ συμφωνώ… Τα 10 είναι σκαλιά ανώτερα από τα 8 ! Το Lumia 950xl που έχω όχι απλά δεν έχει να ζηλέψει τπτ από τον ανταγωνισμό, αλλά έχω όποιες εφαρμογές χρειάζομαι, καθώς και η καμερά του συνεχίζει να με αφήνει με το στόμα ανοικτό καθημερινά !!!

JohnWave

@Πέτρος Π, άπατο σε πωλήσεις…και ναι πάτωσε όπως κάθε συσκευή πλέον με windows mobile. Αποδείχτηκε πως ο κόσμος είχε μεγαλύτερες απαιτήσεις από αυτές που είχες εσύ και λιγοστοί άλλοι. Δικαίωμά σου που συνεχίζεις να έχεις μικρές απαιτήσεις αλλά δεν μπορείς να τη λες στον άλλον που έχει περισσότερες από σένα και κρίνει έτσι αρνητικά ένα λογισμικό. Επίσης η λογική “αν κάτι δεν σας αρέσει μην το κρίνετε γιατί θα το κρίνετε αρνητικά” με ξεπερνά πραγματικά.

Ster74

@JohnWave @Πέτρος Π κουβέντα να γίνεται. Γι αυτό είναι τα σχόλια. Πάντως πρέπει να ξεκαθαρίζουμε τι κρίνουμε. Άλλο πράγμα οι συσκευές lumia, άλλο το λειτουργικό windows και άλλο το λογισμικό του store. Τα lumia (και το x3) ήταν ομολογουμένως φοβερές συσκευές για τα λεφτά τους κι ακόμη περισσότερα. Τα windows ήταν πολύ καλά. Το store ήταν το πρόβλημα κι αυτό γιατί 1ον δεν το στήριξε η ίδια η MS και 2ον “πολεμήθηκε” απ’ το μονοπώλιο της google (δεν είδαμε πχ chrome, gmail, drive για winphones). Και δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι το μονοπώλιο είναι προς το συμφέρον μας.

John

Είχε ο αδερφός μου το 640 αλλά και αυτός δεν άντεξε και πήρε Android. Για τα μπάζα και σαν λειτουργικό και σαν εφαρμογές. Όποιος λέει το αντίθετο απλά κοροϊδεύει τον εαυτό του και τους γύρω του.

Πέτρος Π

@JohnWave : Το θέμα των απαιτήσεων είναι καθαρά υποκειμενικό, για μένα τα Windows προσφέρουν περισσότερα σε σχέση με τα android γι’ αυτό και τα προτιμώ… Το να λες ότι έχω “μικρές απαιτήσεις” είναι τουλάχιστον κομπλεξικό…

Επίσης η λογική λέει ότι κρίνεις κάτι όταν το έχεις δοκιμάσει… Όταν βγαίνεις και κατακρίνεις τα Windows χωρίς να τα έχεις δοκιμάσει καν, όπως κάνει η πλειοψηφία εδώ, είναι γελοίο… Ακόμα και σήμερα το android βάζει χαρακτηριστικά που στα windows υπάρχουν εδώ και χρόνια, όπως η διαχείριση των ειδοποιήσεων και το always on… Επίσης η κάμερα των 950 είναι ακόμα ό,τι καλύτερο υπάρχει…

Επίσης αν διαβάσετε στα forums , οι χρήστες των Windows που πηγαίνουν στο android τις περισσότερες φορές δεν είναι ευχαριστημένοι, τους φαίνεται πολύ άσχημο το interface και ξαναγυρνάνε πίσω…

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι ο καθένας χρησιμοποιεί ό,τι τον βολεύει περισσότερο, αλλά ο μύθος με το υπερτέλειο android και τα κάκιστα Windows νομίζω ότι έχει γκρεμιστεί…

Σταύρος Χρι

@Πετρος Π συμφωνώ με αυτά που λες μέχρι και στην τελευταία τελεία!!! Πραγματικά κάθε φορά που πιάνω στα χέρια μου κάτι με android βλέπω ποσα πράγματα του λείπουν που έχουν τα Windows.. Υπάρχουν πράγματα που κάνουν μόνο τα Windows και πράγματα που κάνουν μόνο τα Android… Κανεις δεν μπορεί να πει ότι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο αντικειμενικά παρα μόνο υποκειμενικα… Εγω δεν έχω προβλημα κάποιος να κακολογει τα Windows phone αν δεν τον βολεψαν, αλλα όχι να μιλάνε και να λένε πράγματα κάποιοι χωρίς να έχουν δοκιμάσει καν το λειτουργικό… Προσωπικά έχω 2συσκευές Windows phone και 2 android… Αυτό που μου μένει είναι να πάρω και μια Ios συσκευή ώστε να έχω μια πιο ολοκληρωμένη αποψη

ΝΙΚΟΣ

Αν ηθελαν, μπορούσαν να διατηρήσουν ένα μερίδιο 4-5 %. Ορθώς δεν ήθελαν είναι η γνώμη μου.
Το μακροπρόθεσμο πλάνο είναι ένα λειτουργικό με ευελιξία στο πως θα εμφανίζεται σε διάφορες συσκευές. Αυτό το ένα λειτουργικό δεν μπορούσε να είναι το Mobile λειτουργικό παιδιά.
Καλό λειτουργικό το win 10 mobile , και τα 8.1 μια χαρά. Δεν πήραν μερίδιο ικανό να τραβήξει devs , και δεν ήταν πρόβλημα η πολιτική της google. Για την ιστορία και μόνο, πρόβλημα ήταν η έλλειψη καλών και φθηνών σχετικά συσκευών με 2 γιγα ραμ ,ώστε να ξεκολλήσουν από το 1 gb
(Επιλογή συνειδητή της νόκια και του μπάλμερ).
To 2 και σημαντικότερο είναι πως δεν αγόρασαν την νόκια συνολικά (χάρτες ,δίκτυα έμειναν εκτός) και νοίκιασαν το brand έως το 2017 ,παίρνοντας ουσιαστικά τις πατέντες και τεχνογνωσία.
Ποτέ λοιπόν δεν ήθελε πραγματικά η Msft να μπει δυνατά στα smartphones, απλά να τσιμπήσει πράγματα για τον στρατηγικο της στόχο που έγραψα στην αρχή. Και ο Μπάλμερ το ήξερε αυτό, γιατί το 1 λειτουργικό υπάρχει τουλάχιστον από το 2011 ως project.

Chris

Πρώην φανατικός των Windows mobile, αλλά όχι ρε παιδιά δύσκολα θα βρεις κάτι που δεν υπάρχει στο Android και αντίθετα δύσκολα θα βρεις κάτι που υπάρχει στα Windows. Είχα το πανέμορφο κατά τα άλλα lumia 720 και έτρωγα μπουλινγκ πάντα ήμουν αυτός που δεν είχε το τάδε παιχνίδι, την τάδε εφαρμογή, όχι περίεργα πράγματα.. Τα βασικά. Μετά πήγα σε s5 και βρήκα την υγεία μου μέχρι και σήμερα. Πριν κάτι μήνες δοκίμασα πάλι ένα lumia 950, πανέμορφο, γαματη κάμερα αλλά λείπουν βασικά πράγματα.

Ιωάννης jb

Νίκος είσαι λίγο εκτός τόπου και χρόνου ε;;
Η Google αλλά και η Apple έχουν ρίξει πάρα πολλά δις δολάρια σε ανάπτυξη λογισμικού και εφαρμογών… για να τους ανταγωνιστεί κανείς πρέπει να ρίξει τρις…
Η μικρομαλακη δεν έριξε σχεδόν τίποτα επειδή νόμιζε ότι θα τα καταφέρει και έτσι.. Δε της βγήκε τέλος..
Αν είχε ρίξει χρήματα τώρα θα είχε το πάνω χέρι λόγο συμβατότητας… θα σου έβγαζε και ένα surface Phone θα τους είχε κλείσει όλους…
Τη iPhone και γαλαξίες όλοι φαλημεντο!!
Ίσως το είδαν αυτό οι αντίπαλοι της και κάνανε ότι ήταν δυνατόν για να αποτύχει

Δεν τι φταίει κανείς που επέλεξε ένα δρόμο λάθος..
Νόμιζε ότι με φθηνές συσκευές, χωρίς πολύ διαφήμιση, χωρίς πολλά λεφτά στην ανάπτυξη εφαρμογών και χωρίς συμφωνίες με τους ανερχόμενους Κινέζους ότι θα τα καταφέρει..
Ε βλακεια έκανε ο χρόνος αυτό έδειξε

ΝΙΚΟΣ

@Ιωάννη jb περιέγραψα την πραγματικότητα. Καθόλου εκτός τόπου κ χρόνου. Μιλάς για δις και τρις σαν οπαδός ομάδας που πήρε τηλέφωνο στον Τσουκαλά και λέει να χωσει λεφτά ο πρόεδρας να τους γαμ..ουμε ούλους να ούμε,ασούμε.

JohnWave

@Πέτρος Π, γιατί απέτυχαν τα windows mobile; Γιατί οι χρήστες δεν ικανοποιήθηκαν από το appstore. Τι σημαίνει “δεν ικανοποιήθηκαν”; Σημαίνει ότι είχαν υψηλότερες απαιτήσεις είτε σε ποσότητα είτε σε ποιότητα εφαρμογών. Εσύ έμεινες στα windows mobile; Ναι. Σε καλύπτει το appstore τους; Nαι. Άρα τι έχεις; Λιγότερες απαιτήσεις από το appstore είτε σε ποσότητα είτε σε ποιότητα. Το αυτονόητο λέω και εσύ επιτίθεσαι μιλώντας περί κόμπλεξ. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις. Επίσης πως στο καλό έβγαλες στο μυαλό σου ότι δεν έχω δοκιμάσει τα windows; Στη μητέρα μου έχω πάρει lumia συσκευή και την έχω χειριστεί πάρα πολλές φορές γιατί μου αρέσει να ψάχνω πολύ τα πράγματα. Μάπα το appstore. Επαναλαμβάνω δεν είναι κακό να ζητάτε λιγότερα. Κακό είναι να κατακρίνετε αυτούς που ζητούν περισσότερα όταν μάλιστα αυτοί είναι συντριπτικά περισσότεροι σε σχέση με εσάς. Κάτι θα έπρεπε να σας πει αυτό. Οι χρήστες android γυρνούν πίσω στα Windows;;; Ασχολίαστο. Ο μύθος περί του καλού android και των κακών windows mobile έγινε πραγματικότητα. Οι συσκευές πάτωσαν σε πωλήσεις και η μία μετά την άλλη εταιρία πέρασαν στο android. Τα γεγονότα μίλησαν από μόνα τους. Κακό αυτό που έγινε ( δημιουργεί ολιγοπώλιο στα λογισμικά) αλλά μοιραίο να γίνει μιας και… Συνέχεια »

Πέτρος Π

@JohnWave : Χμμ μάλιστα, δλδ η εμπειρία που έχεις από τα Windows είναι ότι έχεις χειριστεί πολλές φορές το κινητό της μητέρας σου… Ό,τι να’ ναι… Γι’ αυτό ακριβώς λέω ότι οι περισσότεροι εδώ σχολιάζουν χωρίς να έχουν ιδέα… ‘Όταν κάποιος έχει δουλέψει μόνο συσκευές android ή Ios, λογικό είναι να μην παίρνει χαμπάρι τι γίνεται με τα Windows…

Για το ότι οι χρήστες Windows που πήγαν σε android γυρίζουν πάλι πίσω ανέφερα ό,τι διαβάζω σε σχετικά forums… Και εγώ προσπάθησα να δουλέψω με συσκευή android και μου φάνηκε τελείως άσχημη και καθόλου λειτουργική.. Μόνο και μόνο που δεν έχει live tiles, αλλά οι οθόνες είναι μια σειρά από κακοσχεδιασμένα εικονίδια μου φαίνεται πρωτόγονο…

Τέσπα, ο καθένας κάνει τη δουλειά του με ό,τι τον εξυπηρετεί περισσότερο, και στην τελική δεν έχουν και τόσο σημασία οι πωλήσεις… Οι μάζες ποτέ δεν αντιπροσωπεύουν το “καλύτερο”, αλλά αυτό που τους πλασάρεται… Γι’ αυτό και ο μισός πλανήτης έχει είτε IPhone, είτε Galaxy…

JohnWave

@Πέτρο Π, για να μην το κουράζουμε το θέμα : Για τους Χ,Υ λόγους o κόσμος δεν στράφηκε στα windows mobile. Εσύ πιστεύεις ότι έπρεπε να στραφεί, εγώ όχι λόγω κακού appstore. Στο παρόν θέμα έγραψα ακριβώς αυτό για το HP Elite. Ότι πάτωσε και αυτό όπως το περίμενα και ότι είχατε λάθος όσοι πιστεύατε ότι οι συσκευές με windows θα είχαν απήχηση στον κόσμο. Αν δεν είχαν απήχηση λόγω του κακού appstore ή επειδή όλος ο κόσμος είναι άσχετος και εσείς οι εναπομείναντες οι σχετικοί, αυτό ας το κρίνει η ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους, με πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ.

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Business HP

Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.