HTC 8X ή Sony Xperia T, Κόντρα στα 6 κατοστάρικα +poll

Αν είχατε να επιλέξετε ανάμεσα σε αυτά τα δύο μοντέλα, τι θα βάρυνε περισσότερο την απόφασή σας, τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το λειτουργικό σύστημα ή ένας συνδιασμός και των δύο αυτών;

HTC 8X
Λειτουργικό σύστημα: Windows Phone 8
Επεξεργαστής: Qualcomm MSM8960 Snapdragon S4 1.5 GHz διπύρηνος
GPU: Adreno 225
Μνήμη RAM: 1GB
3G/ HSPA
Οθόνη: 4.3 ίντσες, S-LCD2, 1280×720 pixels, Gorilla Glass 2
Κάμερα: 8 Megapixel, LED flash, Full HD video 1920×1080 pixels
Δεύτερη κάμερα: 2.1 Megapixel, 1080p video
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB
Κάρτα μνήμης: Όχι
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth, micro USB, NFC
Μπαταρία: 1800 mAh
Διαστάσεις: 132.3×66.2×10.1 χλστ.
Βάρος: 130 γρ.

Sony Xperia T
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.0.4 ICS (αναβαθμίσιμο σε Android 4.1 Jelly Bean)
Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon MSM8260A Krait 1.5GHz διπύρηνος
Adreno: 225
Μνήμη RAM: 1GB
3G/ HSDPA
Οθόνη: 4.6 ίντσες, LCD, Mobile Bravia Engine, 1280×720 pixels
Κάμερα: 13 Megapixel, LED Flash, Full HD video 1920×1080 pixels
Δεύτερη κάμερα: 1.3 Megapixel, 720 p video
Ενσωματωμένη μνήμη: 32GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth, micro USB, FM Radio, NFC
Μπαταρία: 1850 mAh
Διαστάσεις: 129.4×67.3×9.4 χλστ.
Βάρος: 139 γρ.

, HTC 8X ή Sony Xperia T, Κόντρα στα 6 κατοστάρικα +poll

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
xperiakias

Xperia T!!! μονο το design φτανει!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ Α.

Το htc πωλείται σχεδόν σε όλα τα καταστήματα στα 500 ε…με αυτή τη τιμή να γίνεται η σύκριση και οχι με τα 600αρια !!!! του πλαισίου..

fanis

αν ηθελα νοκια θα περνα νοκια…..

Teo

Γι αυτό αν ακούσεις καμια κανόνια από Mεταμόρφωση μεριά..μην απορήσεις ποια εταιρία θα είναι !!!

ΓΙΑΝΝΗΣ Α.

κώστα συμφωνώ, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η τιμή το πλαισίου μου φαίνεται το λιγότερο..τραγική. από τη πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα κινητά της htc το 8Χ τιμολογήθηκε στα 499 ε…και αυτή τη τιμή έχει σε όλα τα καταστήματα στο εξωτερικό μέχρι τώρα.
δε συνηθίζω να γκρινιάζω για τις τιμές σε μας τις περισσότερες φορές, απλά τους αγνοώ… αλλά είναι απαράδεκτο το +100 στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Pantazis Savvas

κοιτωντας τα χαρακτηριστικα κ μονο περα απο το λειτουργικο συστημα το xperia ειναι πολυ ανωτερο του 8X κακα τα ψέματα παρολο που ειμαι fun της htc…αυτο που με χαλαει στα windows phone ειναι η ελλειψη sd card…

Γιώργος

Δεν πας πουθενά σήμερα χωρίς android ή iOS . Σε 1 χρόνο που θα έχουν γίνει έτσι και τα wp μιλάμε…Συγκρίσιμες δεν είναι οι 150.000 με τις 800.000,εφαρμογές.
Επίσης αν δεν κάνω λάθος τα wp/iOS είναι κλειστά συστήματα…Ενώ το android ανοιχτό!
Άσχετο αν είμαι Sony fanboy-όσο κι αν μοτ τη σπάει που δεν δίνει jellybean στα xperia 2011…
T for τούμπανο !

Nickolas

@Γιώργος
Σήμερα το βράδυ παρουσιάζονται τα wp8 τα οποία μεταξύ άλλων υποστηρίζουν bluetooth file sharing, usb otg, μεταφορά αρχείων από τον υπολογιστή με drag n drop κλπ Οπότε με αυτά και πολλά άλλα που θα παρουσιαστούν σήμερα δε νομίζω οτι μπορείς να το κατατάξεις πια σα λειτουργικό στην ίδια κατηγορία με το ios. Βάλε και το πόσο smooth και γρήγορο είναι σα λειτουργικό νομίζω με κλειστά μάτια το HTC 8X. Όσον αφορά τα app stores η πλειοψηφία των γνωστών εφαρμογών υπάρχουν και στα wp, άσε που σε όλα τα stores το 80% το εφαρμογών είναι της κακιάς ώρας.

EliasKir

Δεν παιρνω μερος στο Poll, απλα θελω να πω πως αν η Microsoft εκανε τα Windows Phone πιο παραμετροποιησιμα (ή εστω λιγοτερο κλειδωμενα ωστε να ειναι ευκολο για τους developers να δημιουργησουν custom roms κ.α.) θα ανεβαιναν κατακορυφα στις πωλησεις.

Οι εφαρμογες δεν ειναι και τοσο μεγαλο ζητημα, μιας και μπορει το Google Play και το Apple Store να εχουν απο μισο εκατομμυριο, αλλα το 90% ειναι σαβουρα. Οι συχνοτερα χρησιμοποιουμενες εφαρμογες υπαρχουν σε ολες τις πλατφορμες.

Το θεμα ειναι οτι αν καποιος θελει απλα ενα smartphone να τα κανει ολα ευκολα, παιρνει iPhone. Αν θελει παραμετροποιηση παιρνει Android. Οποτε τα Windows ειναι σχεδον χωρις λογο υπαρξης. ΣΧΕΔΟΝ…

Τελος, οταν μιλαω για customization, εννοω απο power users που τους αρεσει να ψαχνονται.
(Εχω Nexus με custom rom, custom kernel, custom theme, custom launcher, custom recovery και μπορεις να ρυθμισεις απο τα χρωματα της οθονης μεχρι το ποσο συχνα θα χρησιμοποιειται μια συχνοτητα του επεξεργαστη).

Λευτέρης

James Bond 😉

JohnWave

Aν και θεωρώ πως η HTC έκανε ένα λαθάκι στο θέμα του design κάνοντας πιο όμορφο από το 8X το κατώτερο σε χαρακτηριστικά 8S, θα έπαιρνα το 8X για δύο λόγους :

1) Δεν βλέπω στο Τ να αναφέρεται gorilla glass.Λέει βέβαια “Shatter proof and scratch-resistant glass” αλλά δεν ξέρω αν είναι το ίδιο ανθεκτικό το γυαλί του με τα Gorilla.
2) Θέλω Windows 8 για αλλαγή ( βαρέθηκα τα υπόλοιπα) και δεύτερον επειδή διαβάζω πολύ θετικά σχόλια για αυτά.

Αποοστόλης

Κουκλιά και τα 2, ( αν και με χαλάνε οι μπαταρίες τους, πολύ!!!!)… αλλά το Sony Xperia T είναι πολύ καλύτερο και δυνατότερο στα πάντα από το HTC 8X και τρέχει και Android που σημαίνει πως μπορείς να το κάνεις να δείχνει και σαν windows phone, με tiles, φυσικά με τον κατάλληλο launcher 7 (ελπίζω σύντομα και 8)

Να σημειώσω πως θεωρώ τα tiles στα windows phone φοβερά εξυπηρετικά, λειτουργικότατα και ξεκούραστα στα μάτια… όσοι έχετε Android δοκιμάστε τον free “launcher 7” και θα με θυμηθείτε… 😉

teo46

αν εκαναν και τα 8 με οθονιες, αντι να ψαχνεις σε μια οθονη πανω κατω θα αφηνα το android…για την ωρα ειναι οτι καλυτερο για μενα λογο παραμετροποιησης.

all

αν και το htc χάνει από την αφετηρία λόγω windows… το Xperia T είναι το κάτι άλλο και θα το είχε για πλάκα!

Μάρκος

Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης νομίζω. Το Xperia T είναι πολύ μπροστά σε όλα τα επίπεδα από το X8. Το design άψογο, η οθόνη τέλεια και το hardware δεν υπάρχει!

dionisis

στη φωτογραφία που είναι δίπλα δίπλα, φαίνετι πως το xperia T πολλά χρόνια μπροστά σε θέμα design. σε θεμα λογισμικού τώρα, το jelly bean πιστεύω κάνει τη διαφορά από τα windows 8

grigsgr

Εμένα δύο πράγματα με ενοχλούν στα κινητά πλέον. Να μην έχουν υποδοχή για εξωτερική μνήμη και να μην έχουν ραδιόφωνο. Υπήρχε και το θέμα της δεύτερης μπροστινής κάμερας αλλά πλέον λύθηκε. Νομίζω κι εγώ στο Τ θα κατέληγα λόγω συνήθειας. Αλλά τα 8 φαίνονται επίσης πολύ δελεαστικά.

Μιχάλης Φωτιάδης

Το Xperia T λόγο Sony!!!

impro72

Οσον αφορά τις τιμές είτε 500 είτε 600 έχουν περίπου την ίδια τιμή και στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. (Ας έχουμε στο νού πως οταν στο εξωτερικό λεει 500 για να έρθει θέλει και 20 -30 ευρώ ή αν είναι απο Αγγλία θέλει και νέο φορτιστή αν δεν έχουμε).
Απο κεί και πέρα, πιστεύω πως τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι πολύ παρόμοια αλλά το θέμα είναι το τι τα κάνει το κάθε λογισμικό. Το windows phone έχει αποδείξει ότι με πολύ μικρά χαρακτηριστικά ( π.χ. lumιa 610) καταφέρνει να μην έχει προβλήματα, restarts και lag. Τα android παλι έχουν σαφώς τα πάντα και είναι πολύ ανοιχτά αλλά είναι λίγο τσαπατσούλικα και αρχίζουν και να παλιώνουν σαν φιλοσοφία. Ετσι θα επέλεγα 8Χ

dorasot

καλησπερα, εγω πηρα προχθες το xperia t, όλα του καλά αλλά απογοητευτηκα απο τη καμερα του, εχει έντονα αποχρώσεις του πράσινου και κάθε φορά που θες να βγάλεις φωτογραφία πρέπει να τρέχεις κ στις ανάλογες ρυθμίσεις και μιλάω και κανονικές συνθήκες, όσο για τις νυχτερινές λήψεις….κρίμα τα 600€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.