HTC, στοχεύει να πάρει το 8-10% της αγοράς smartphones

Μπορεί Apple και Samsung να είναι οι δύο κυρίαρχες εταιρείες στο χώρο των smartphones που κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, όμως η HTC φαίνεται έτοιμη να διεκδικήσει το δικό της κομμάτι. Μετά την κυκλοφορία του HTC One M8 η εταιρεία στοχεύει να πάρει το 8 με 10% του συνόλου της παγκόσμιας αγοράς smartphones.

Σύμφωνα με τον CEO και συνιδρυτή της HTC Peter Chou, μετά την παρουσίαση της ναυαρχίδας της HTC One M8 που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους καταναλωτές καθώς τέθηκε προς πώληση αμέσως μετά την παρουσίασή του, η HTC ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και άλλες συσκευές που θα αυξήσουν τις πωλήσεις.

Η HTC φέτος δεν έχει επικεντρωθεί μόνο σε high-end συσκευές αλλά στρέφεται και σε πιο mid και low-end smartphones όπως τα HTC Desire 816, HTC Desire 610 και HTC Desire 310. Έτσι της δίνεται η δυνατότητα να συναγωνιστεί παρόμοιες συσκευές της ZTE, Huawei και Lenovo οι οποίες πουλάνε εκατομμύρια προσιτές Android συσκευές κάθε μήνα.

Βέβαια οι φιλόδοξες προσδοκίες της αμφισβητούνται από πολλούς αναλυτές καθώς η HTC το 2013 κατείχε το 5% της παγκόσμιας αγοράς smartphones και το μόνο που μένει να δούμε είναι αν τελικά θα επιτύχει το υψηλό στόχο της.

, HTC, στοχεύει να πάρει το 8-10% της αγοράς smartphones


Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
rigoMS

Mε τον στόχο θα μείνει…

Γιαννης

@rigoMS+1

AntonisCh

Εγω πιστεύω θα τα καταφέρει!!

dark_master

Αν παρουσιάσει προσιτά smartphones έχει τη δυναμική να τα καταφέρει. Δεν έχει κάτι να ζηλέψει από LG,Sony κτλ.Άλλωστε εκεί που παραδοσιακά πονούσε ήταν Ξ μη ύπαρξη της στο mid,mid-low price segment της αγοράς.

JohnWave

Θέλω να πετύχει το στόχο της γιατί βγάζει καλά και ποιοτικά κινητά αλλά δεν το βλέπω να τα καταφέρνει.

Sot

Μου θυμίζει Αστεριξ με του Γοτθους και Οστρογοτθους που θέλανε να κατακτήσουν τον κόσμο! 😀
Πέρα από την πλάκα όμως.. Η HTC αξίζει να πιάσει το 10%.

Λευτέρης

Δύσκολο

VasilisII

Τώρα που οι μεγάλες εταιρίες έχουν καταλάβει ότι έχει κορεστει η αγορά και στρέφονται σε άλλα ήδη η HTC ακόμα θα προσπαθεί να κρατηθεί σε μια αγορά που παρουσιάζει ύφεση. Λάθος στρατηγική κατά την γνώμη μου. Οι εταιρείες αυτές πρέπει να ψάξουν και νέο.

tom

Πολυ δυσκολα. Ομως τις το ευχομαι ολοψυχα γιατι μετα απο samsung ειναι η αμεσως πιο σοβαρη εταιρια. Ισως να ναι και στα ιδια

σπυρος

Η Samsung η πιο σοβαρή εταιρία; μάλιστα… και η HTC μαζί με την Samsung… φιλαράκι δεν ξέρω τι λες αλλά δεν θα τα έλεγες αυτα αν είχες HTC και ειχε πάει στο σερβίς 3-4 φορές και να είσαι χωρίς κινητό για 5 μήνες… για την Samsung δεν χρειαζεται να σχολιάσω καν…

Τομ

Δεν ξερω για το servuce της HTC μονο απο το προιον αυτο καθ εαυτο γνωριζω. Αν ειναι ετσι οπως τα λες (που τα εχω ξανακουσει και για αυτο τελικα δεν εχω παρει ποτε HTC και ας μου αρεσουν) υπαρχει προβλημα οντως. Για το service της samsung προσωπικα εχω να πω τα καλυτερα καθως οτι και να παθει το κινητο σου για δυο χρονια στο χαιδαρι υπαρχει one hour service που κανει ακριβως αυτο που λεει. Τωρα αν εννοεις κατι αλλο για την samsung δωσε μου να καταλαβω στο κατω. Αλλα ναι την θεωρω πολυ σοβαρη εταρια που ψαχνει αρκετα τα προιοντα της. Στα κινητα το παρακανει με το λειτουργικο καμια φορα αλλα εχεις και την επιλογη να μην ασχοληθεις με αυτα. Κατα τα αλλα δεν ξερω τι εννοεις γιατι δεν μου ειπες και κατι απλα εξεφρασες την δυσαρεσκεια σου.

Κατα τα αλλα δεν μπορω να θεωρησω πιο σοβαρες εταιριες της Sony και την LG επειδη βγαζουν κινητα flagship με το τσουβαλι. Σε δυο χρονια μεσα το flagship μου θα ειναι τεσσερις γενιες πισω. Ασοβαρο

Τομ

Α και βεβαια σοβαροτατη εταιρια ειναι και η apple και ας την κραζει ο κοσμος. Ασε που η apple τεινει να γινει η φτηνη επιλογη στο high end τελευταια.. Macbook με καλυτερα χαρακτηριστικα και τιμη απο ultrabook και iphone σε μικροτερη αρχικη τιμη απο android flagships. Αληθεια αν βγαλει ενα 4.7 iphone 6 η apple στα 700 ευρω ξερετε τι εχει να γινει με τις φετινες τιμες στα android?

σπυρος

Θέλω να σου πω ότι η Samsung με το s5 αυτή την στιγμή δεν είναι καθόλου value for money… δείχνει και είναι πολύ ακριβό για αυτα που παρέχει στον καταναλωτή… απλά εκμεταλλεύεται την φημη της που ξεκίνησε από το s2 μέχρι και το s4… επίσης το touchwiz ήταν κακογραμμένο τώρα δεν ξέρουμε τι έχει γίνει… εντάξει παιδιά η Apple δεν πρεπει να συγκρίνεται με το Android είναι 2 εντελώς διαφορετικές πλατφόρμες

Τομ

Πως ακριβως αυτα που μου λες ειναι επιχειρηματα για την ασοβαροτητα της samsung? Ακριβως τα ιδια με τους αλλους προσφερει στην ιδια τιμη. Δεν ειναι μεταλλο ειναι υποστηριξη λογισμικου και αξεσουαρ. Ο καθενας οτι προτιμαει. Το touchwiz δεν ειναι καθολου κακογραμμενο απλα εχει τοσα πραγματα που μπορεις να το κανεις να κολλαει. Εγω με s3 και δεν κολλαω σκεψου ενας με s5 που κραταει λιτο το UI του και εχει κλειστα τα περισσοτερα smart features πως θα παει.

Τελικα τι εννοεις με το σοβαρη εταιρια εσυ value for money? Δεν ρωταω ειρωνικα απλα εχω περιεργεια να δω που καταληγεις. Δηλαδη εσυ ποια θεωρεις σοβαρη εταιρια;

Την apple γιατι να μην την συγκρινουμε σταματησε να παραγει κινητα; Η πλατφορμα ειναι μεν θεμα επιλογης αλλα και το ios και android απευθυνονται σε πολυ συγκεκριμενο κοινο. Σε αυτους που θελουν ενα κινητο.

Κώστας Βλαχάκης

Παιδια, για την HTC ειναι το αρθρο. Μην βγειτε αλλο off-topic.

Τομ

Οκ εχεις δικιο

Ιωάννης

για 13 αν δε κάνω λάθος έφτανε δεν έφτανε το 5% και τώρα θέλει να το διπλασιάσει?????
καλά ας τους να ονειρεύονται εκεί στην htc!!!!!!!
βλέπω να μένει σταθερή και πολύ τις είναι!
με τόσες κινεζιές που πήραν φόρα!!!! ανεβαίνουν nokia, lg,sony πέφτουν aplle και samsung

Τομ

Η LG οντως ανεβαινει η sony δεν το βλεπω. Μακαρι για την HTC. Apple εγω πιστευω θα ανεβει φετος και η sammy ισως πεσει λιγο.

Αληθεια κανα chart με market shares 2013 εχουμε; Οταν ψαχνω κατι τετοια βρισκω μονο για Αμερικανικη αγορα.

tiamat

αμα δε κλεισει φετος και τυχερη θα’ναι.

GP SALON

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ,ΑΡΧΙΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ. ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΧ ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΤΑ BENCHMARK. ΜΑΚΑΡΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ,ΑΛΛΟ ΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.