Η HTC αφήνει τα entry-level smartphones – Επικεντρώνεται σε επικερδή μοντέλα

Όσον αφορά στις πωλήσεις των smartphones, μια εξαιρετικά δύσκολή αγορά μετά και την είσοδο των Κινέζων, η HTC δεν έχει τς καλύτερες επιδόσεις. Παρά την έντονη φημολογία, η ίδια δηλώνει πως δεν θα αποχωρήσει από τα smartphones.

Η HTC αυτό που θα κάνει είναι να αλλάξει την στρατηγική και την προσέγγισή της. Σύμφωνα με τον Chia-Lin Chang, πρόεδρο του τμήματος Smartphone and Connected Devices της HTC, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στο να επιστρέψει στα κέρδη έπειτα από απώλειες για 7 συνεχόμενα τρίμηνα.

Αυτό θα γίνει μειώνοντας τον αριθμό των μοντέλων σε πολύ μικρό και τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα για “επικερδείς πωλήσεις”. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα entry-level smartphones λέγοντας ότι η HTC δεν θα διαθέτει πλέον τέτοια smartphones. Τα entry-level smartphones τα χαρακτηρίζει ως “εξαιρετικά ανταγωνιστικά”, αλλά χωρίς προοπτική κέρδους.

Πράγματι η αγορά των οικονομικών smartphones με τιμές κάτω από 150 δολάρια είναι κορεσμένη, ειδικά με τις προτάσεις των φθηνών Κινέζων. Η HTC θέλει να επικεντρωθεί σε πιο premium μοντέλα με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους, αλλά το ερώτημα είναι αν θα καταφέρει να αναστρέψει την πτωτική πορεία.

htc entry level smartphones, Η HTC αφήνει τα entry-level smartphones – Επικεντρώνεται σε επικερδή μοντέλα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

ακόμα και σε αυτή τη κατηγορία που λέει να αφήσει πάλι ακριβή ήταν…. Θα ακολουθήσει πιθανόν το παράδειγμα της Apple, ένα κινητό, μια μεγένθυση αυτού του κινητού και άντε κανά μικρό σε μέγεθος αλλά ακριβό κι αυτό…!!! 🙁

Sosimple

Αυτο που λεει η htc, ειναι θα πουλαω ναυαρχίδες με τιμη 1000ε που είναι επικερδής, και χαρακτηριστικά μετριου κινέζικου των 300ε.. Lcd οθονη, μικρή μπαταρία, μεγαλο μέγεθος συσκευής σε σχεση με την οθόνη του..
Αυτο πού κανει χρονια τωρα δηλαδή. Απλα θα κοψει τα μεσαια που εβγαζε με ακριβη τιμη.
Το πρόβλημα είναι ποιος θα το αγοράσει.. Πολυ λιγοι προφανώς οπως παντα.

One

Σωστη κίνηση αλλα πιστεύω ότι καλύτερα θα ηταν να ενωθεί με την άλλη Ταιβανεζικη εταιρεία Asus και να φτιάξουν μια μεγαλύτερη εταιρεία, και να μπορεί ετσι να προωθεί καλύτερα τα προϊόντα της.

Jorge

@One συμφωνώ, στις μέρες μας θέλει ένα πακέτο σήμερα. Αν και επίσης πιστεύω θα ήταν καλύτερο να βγάζει ένα κινητό (σαν την Apple) και να έχει αξιόλογα χαρακτηριστικά και τιμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.