HTC CEO: Το One A9 είναι μια καλή εναλλακτική των iPhones

To HTC One A9 αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα σε event που θα πραγματοποιηθεί στη Ν. Υόρκη αλλά χάρη στις πολλαπλές διαρροές έχουμε μια πολύ καλή εικόνα για το μη ανακοινωμένο smartphone. Σε επιστολή που έστειλε προς τους υπαλλήλους της η CEO Cher Wang φέρεται να λέει ότι το A9 θα είναι μια καλή εναλλακτική των iPhone της Apple.

Σύμφωνα με την Focus Taiwan η Wang αναφέρει ότι το HTC One A9 “επιτυγχάνει την ισορροπία ανάμεσα στην ομορφιά, την επίδοση και την απλότητα”.

Από τις φωτογραφίες που έχουμε δει από την συσκευή, η HTC φαίνεται πράγματι ότι επιχείρησε να δημιουργήσει μια εναλλακτική των iPhone με λεπτή μεταλλική κατασκευή, οθόνη που αναμένεται στις 5 ίντσες με ανάλυση 1080×1920 pixels και Android 6.0 Marshmallow out of the box. Επίσης, περιμένουμε οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 617, κάμερα 13 Megapixel, μνήμη RAM 2 ή 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 16GB/32GΒ (+microSD).

Η τιμή του HTC One A9 έχει ακουστεί στα 599 ευρώ, που σημαίνει 150 ευρώ κάτω από το φθηνότερο μοντέλο του iPhone 6s (€749).

Ωστόσο, μέχρι την επίσημη ανακοίνωση, κρατάμε πολλές επιφυλάξεις.

HTC CEO: Το One A9 είναι μια καλή εναλλακτική των iPhones, HTC CEO: Το One A9 είναι μια καλή εναλλακτική των iPhones

HTC CEO: Το One A9 είναι μια καλή εναλλακτική των iPhones, HTC CEO: Το One A9 είναι μια καλή εναλλακτική των iPhones

HTC CEO: Το One A9 είναι μια καλή εναλλακτική των iPhones, HTC CEO: Το One A9 είναι μια καλή εναλλακτική των iPhones

HTC CEO: Το One A9 είναι μια καλή εναλλακτική των iPhones, HTC CEO: Το One A9 είναι μια καλή εναλλακτική των iPhones

HTC CEO: Το One A9 είναι μια καλή εναλλακτική των iPhones, HTC CEO: Το One A9 είναι μια καλή εναλλακτική των iPhones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θανασης

Δεν νομιζω οτι θα πουλησει…..(ειμαι hater της apple) Λορενα εχεις κανει λαθος στο κειμενο λεει κακη αναλλακτικη

NikosAr

Ξεκινάω λοιπόν πρώτος ..
Το θέμα είναι ότι πρέπει να είσαι διαφορετική πρόταση κι οχι εναλλακτική φθηνότερη του iPhone ..μα όλοι αυτο προσπαθούν !! Αυτός που του αρέσει το iPhone θα τα δώσει τα 150 € παραπάνω για τον λόγο ότι θέλει το iPhone .. αν θέλει εναλλακτική πρόταση και οχι iPhone θα κοιτάξει κάτι που να είναι διαφορετικό ..

rose

Δεν θα πουλησει μιας και υπαρχουν αντιγραφες του iphone απο κινα σε πολυ μικροτερες τιμες . Παντως πως να αλλαξει design μετα η apple στο 6s ,οταν ακομα και μεγαλα brand οπως η htc και η samsung της αντιγραφουν το design .

Κώστας R.

Ωραίο, αλλά με τέτοια τιμή δε το βλέπω να πουλάει ούτε ένα κομμάτι!

KostasB

Αυτοί οι μηχανικοί της htc ήθελα να ήξερα δεν μπορούσαν να τα βάλουν όλα σε μια τάξη; Από τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι τέρμα κάτω και το logo της εταιρείας από πάνω του μέχρι και το τεράστιο ακουστικό και την θέση του αισθητήρα εγγύτητας. Καλή προσπάθεια αλλά μοιάζει περισσότερο με πρωτότυπο παρά με τελική συσκευή.

NLS

Που να ξεκινήσει και που να τελειώσει κανείς.
Μόνο μπερδεμένοι μπορεί να το αγοράσουν.

Nick

Symbian να είχε ,χειρότερα δεν θα πήγαινε..

Agnostos13

Οταν γραφαμε οτι ειναι μια συσκευη οσο το δυνατον πιο παρεμφερης με το iphone μας ελεγαν ορισμενοι ασχετους fanboys της Apple και οτι αυτο το design ειναι γνησιο htc!
Τωρα που τα λεει ο ιδιος ο CEO της HTC ειναι κι αυτος “ασχετος fanboy της Apple”; Η μηπως δεν τον ενημερωσαν ποιο ειναι το γνησιο design της εταιριας του;

Γιώργος

Πολύ άσχημα χτυπάνε αυτά τα τεράστια bezels , η apple έχει το δικό της , ας το πούμε κοινό (aka isheep) που δεν τους ενδιαφέρει αν είναι σαν παντόφλα αλλά για την HTC είναι σοβαρό αρνητικό.

Agnostos13

Η Apple εχει μεγαλα bezels λογω homebutton…
Οι αλλοι εχουν μεγαλα bezels…γιατι εχει και το iPhone!

Nio

Η HTC έχει συμφωνία με την Apple να χρησιμοποιούν το ίδιο design.
Τυχαίο?
Από πίσω καλό είναι. Αλλά από μπροστά πολύ παντοφλε.
Τα καλύτερα design για μεταλλικά κινητά είναι mate7 και oppo r7 plus. Αυτά να αντεγραφε στις 5 ή στις 5.5 ίντσες.

Themazerunner

Σιγα το Homebutton του iphone…που το αντιγραφουν κιολας.
Samsung και μικρα bezels δεν μπορει να φτιαξει αλλος ευκολα εαν δεν κατασκευαζει τις οθονες του ο ιδιος.H LG και η Samsung φτιαχνουν τις καλυτερες οθονες και με τα μικροτερα bezels.
Η apple χρησιμοποιει φθηνιαρικες οθονες και το touchid ειναι δικαιολογια.Το note 5 ανοιγει ταχυτατα και εχει το μικρο παχος.
Apple fail…αν υπαρχει εταιρεια που αντιγραφει το fail κακο του κεφαλιου της…που σιγα και να μην αλλα λεμε τωρα…κατι πρεπει να πουνε καποιοι για να νοιωσουν ικανοποιηση.

Ekimolaos

@Agnostos13
Ωχ θεέ μου… Εννοείται πως συνεχίζει να είναι το design που ξεκίνησε η htc, δεν είναι το πίσω μέρος του το θέμα, είναι η στρατηγική του… Επίσης είναι Η CEO, όχι Ο, είναι γυναίκα.

Αυτό που κάνει εδώ η htc είναι να πουλήσει ένα midrange με premium υλικά σε premium τιμή, αλλά φτηνότερη απ’του iPhone. Το θέμα όμως δεν είναι ποιος άρχισε πρώτος το design (που όντως είναι η htc), το θέμα είναι το αποτέλεσμα: μοιάζουν. Και εκεί βασίζουν την στρατηγική τους. Όχι στο “γιατί”, αλλά στο γεγονός. Αν είναι έξυπνη στρατηγική και αν θα πιάσει; Αυτό θα το μάθουμε απ’τις πωλήσεις.

Η δική μου γνώμη είναι ότι δεν πρόκειται ούτε τα έξοδα παραγωγής να βγάλει, κοινώς θα μπει μέσα η htc. Μπορεί κάποιος να πάρει το One M8 που είναι φθηνότερο, δυνατότερο, έχει BoomSound stereo speakers και εμφανισιακά από πίσω είναι ολόιδιο. Μεγάλο φάουλ κατά την γνώμη μου… Μόνο η κάμερα ΜΠΟΡΕΙ να είναι καλύτερη, αλλά σαν πακέτο είναι χειρότερο απ’το Μ8…

Α ρε htc, μία απογοήτευση είσαι στο 2015…

viel

@Themazerunner το touchid δουλευει πιο γρηγορα απο το note και διαβαζει και μεγαλυτερη επιφανια που σημαινει ειναι και πιο ασφαλες! αλλα οπως ειπες καποιοι πρεπει να νιωσουν ικανοποιηση

rose

O ενας λεει εχει μεγαλα bezel λογω home button, o αλλος εχει φθηνιαρικη οθονη. Μια χαρα ειναι η οθονη της ,και τα τεραστια bezel μονο στο home button δεν οφειλονται . Ας μην φτανουμαι στα ακρα και να τα ισοπεδώνουμε όλα.

Agnostos13

Σιγα το homebutton λες εσυ…
Η Samsung μια χαρα το εχει υοθετησει εδω και χρονια και δεν λεει να φυγει απο αυτο(ισως αν το κανει η Apple καποια στιγμη να το σκεφτουν και αυτοι).
Αλλοι παλι πηγαν σε εικονικο κουμπι και ξαναγυρισαν (htc)…
Και το touch-id δεν ειναι καθολου δικαιολογια, αν ειναι να το κανουν σαν το ανεκδοτο της Samsung που προσπαθησαν να το χωρεσουν σε πλακε κουμπι, καλυτερα με μεγαλα bezel (πιο τιμια η προταση huawei)…
Η αλλαγη πιστευω θα ερθει με ενοποιηση οθονης-bezel-home button μεσω 3d touch και touchid. Τοτε οντως θα ειναι προκληση για τους κατασκευαστες οθονης και οχι τα μικρα bezel. Επισης η Apple απο Samsung και LG ψωνιζει “φθηνιαρικες οθονες” που “δεν μπορουν μπουν σε μικρα bezel”. Δηλαδη τις εταιριες που φτιαχνουν τις “καλυτερες οθονες” με τα “μικροτερα bezel”…απιστευτο;

Γιώργος

Ναι η Apple αγοράζει οθόνες απο την LG απλά δεν αγοράζει το τελευταίο μοντέλο πχ. που έχει το G4 με quantum dot και ανάλυση QHD αλλά ένα 2-3 γενιές πιο πίσω για να κάνει οικονομία και να αυξήσει το κέρδος. Άλλωστε σιγά μην ξέρουν οι Apple fans τι θα πει ανάλυση , χρωματικό εύρος κτλ. αν ήξεραν από τεχνολογία δεν θα αγόραζαν τα υπερτιμημένα προϊόντα του μήλου.

Themazerunner

H apple Οπως ειπες Γιωργο αγοραζει το πιο φθηνο lcd panel της LG και ακομη μιας αλλης εταιρειας που μου διαφευγει αυτη την στιγμη.Απλα κοιταζει να βαλει μια οθονη να κανει την δουλεια της και να μην αποσπα πολλους πορους απο το “φανταστικο” ios.(χαμηλες αναλυσης,πυκνοτητα,χρωματα κλπ).
Φθηνο κοστος μεγιστο κερδος.Αυτο την ενδιαφερει.Ειδαμε αλλωστε και με τα Mac τι ποιοτητα βαζει στις οθονες.
Για το Home button προσωπικα εικαζω οτι ειναι θα ειναι μια γκουμουτσα οχι λογω σουπερ τεχνολογιας αλλα λογω συσχετισμου αυτου ως μεγεθος και σχημα με το παρελθον.Σημα κατατεθεν που λεμε…η samsung με το μισο παχος κανει το ιδιο πραγμα ή θα μπορουσε ΑΝ ενδιεφερε την apple τα bezels να το βαλει στην πισω οψη του κινητου.(θα κραζανε μερικοι για αντιγραφη οι κολλημενοι οποτε…δισταζει να αλλαξει design).
Οποτε εν ολιγοις αυτα που φανταζονται μερικοι ειναι στην σφαιρα του εγωισμου και της φαντασιας τους.

chaos

Οσο παει και χειροτερευει καταντησε τα κινητα της να φαινονται χειροτερα και απο κινεζιες.

Themazerunner

https://www.youtube.com/watch?v=JEYgR9G151k

Γι’αυτον που ειπε οτι το fingerprint του iphone 6s ειναι γρηγοροτερο απο του Note 5.(τελευταια μοντελα).Απλα επειδη τους το ειπε η apple το πιστευουνε…και σε slow motion μαλιστα.

NLS

Το fingerprint είναι ΜΑΚΡΑΝ πρακτικότερο στην πλάτη.
Αυτό διασταυρωμένο… ιδιόχειρα.

Νομίζω η καλύτερη υλοποίηση (αν και δεν το έχω δει από κοντά) είναι της Huawei στο S.
Έξυπνο και που έχει και άλλες λειτουργίες.

Εγώ θέλω να δω και την πρακτικότητα του iris scanner στα 950 αλλά δεν είναι on-topic να το συζητήσουμε.

Η HTC το χάνει το τρένο (πιο πολύ δηλάδή) με τις κινήσεις της.
Απορώ πως κάποιοι είναι εκατομυριούχοι και παίρνουν τέτοιες αποφάσεις και αυτοκαταστρέφονται (γιατί οκ το design team έχει μια ιδέα μια κοτσάνα για να πει κάτι να δείξει ότι δουλεύει – την τελική απόφαση την παίρνει η κεφαλή).

Κρίμα. Είχα ελπίδες ότι θα βγει το Α9, θα κοστίζει ΛΟΓΙΚΟΤΕΡΗ τιμή και μαζί θα έβγαζε και ένα high-end πραγματικό για να κάνει το μπαμ. Φαίνεται ότι δεν μπορούν πια τα παιδιά…

Παπαροκάς tiamat

Ποσο μαρεσει οταν επαληθευομαι και κλεινουν μερικα στοματα!
Από τη πρωτη στιγμη! και τα πρωτα leaks ολοι παρεξενευτηκαμε με την εμφανιση χαρακτηριζοντας το ως ενα πολυ κακο iphone 6 wanna be! Ουδεμια απολυτως σχεση με το πρωτοποριακό m7 που ειχε δανεισει στοιχεια στην apple.

H htc απο καινοτομος και εμπνευστης, κατηντησε φτωχος κινεζος αντιγραφεας του iphone! ,Να λοιπον που βλεπουμε οτι δεν έγινε τιποτα τυχαια ,αλλα εξεπιτηδες !

Να θυμίσω σε αυτο το σημειο ενα post μου προ μηνων που ελεγα απλα οτι οι γυναικες ειναι απλα λιγες και ακαταλληλες για τετοιες θεσεις σε εταιρειες τεχνολογιας ! Δεν ειναι burberry η τεχνολογια κυρια μου!!
Επειδη εσεις σιγουρα κράτατε iphone αντι για htc, πηρατε ολοκληρη την εταιρεια στο λαιμο σας! Καλο κλεισιμο λοιπον

Λευτερης

Ειλικρινά μονο απο τα σχόλια εγώ πέρα καταλαβαίνεις το ποσο τυφλοί είναι οι οπαδοί της Apple. Αυτό το design ανήκει στην HTC. Η Apple αντέγραψε το design του M7 (και επειδή ξέρω ποσο ασχετοι είστε, το m7 είναι μοντελο του 2013). Για του λογου το αληθές δείτε εδω :https://www.google.gr/search?q=htc+m7+iphone+6&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIyo7Bgv7QyAIVQVYUCh0V6AYX&biw=360&bih=512#imgrc=y3d4fmIc76k_vM%3A

Themazerunner

Τους το χαλας Λευτερη τους το χαλας…αφου δεν τους το ειπε η apple δεν ειναι ετσι.

Agnostos13

Γραψτε το 5-6 φορες ακομα μηπως το πιστεψετε…
Για τον CEO της HTC παλι δεν βλεπω να σας πιστευει, ειναι μεγαλος fanboy της Apple!

viel

για αυτον που ειπε για το id με το βιντεο.. καλυτερα να καταλαβεις την διαφορα των animations!

Ekimolaos

@Agnostos13
Ok αγορίνα, ό,τι πεις. Μίλα χωρίς να κατανοείς το νόημα του τι γράφει ο καθένας, αν και πιστεύω ότι δεν μπαίνεις καν στον κόπο να διαβάσεις πάνω από 2 σειρές…

Τα παρατάω και σ’αυτό το post… Πείτε ό,τι θέλετε, γεμίστε το comment section με έλλειψη λογικής και φουλ παραπληροφόρηση, πραγματικά ό,τι γουστάρετε παιδιά! Προσπάθησα πάντως! :’D

rose

@λευτερης…. Απο πισω εχουν μια ομοιοτητα το m7 με το iphone . Το A9 ομως ειναι 100% αντιγραφη iphone6 .
Οσο τυφλοι ειναι οι σκληροπηρινοκοι φαν της apple ( πχ. Ιδανικη οθονη 4″, 1gb ram ) αλλο τοσο ειναι και μερικοι android φανς που βλεπουν μονο οτι τους συμφερει , οπως κανεις τωρα.

Ekimolaos

@rose (και λοιπούς)
Όπως λένε και οι φίλοι μας οι Κινέζοι, “μια εικόνα είναι 1000 λέξεις”:

https://www.htc.com/managed-assets/shared/desktop/smartphones/htc-one/color-picker/silver.png

Δεν θέλω να σε στενοχωρίσω, αλλά πράγματι είναι ολόιδια τα One M7 και One A9 από πίσω, με την μόνη διαφορά ότι στο Α9 η κάμερα βρίσκεται πάνω απ’τα antennae lines αντί για κάτω (ώστε να μην βρίσκεται πάνω στο hardware της οθόνης για να κάνουν το κινητό πιο λεπτό, πράγμα που στην σειρά One M δεν τους ένοιαζε γιατί ήταν curved το πίσω μέρος, όχι flat.).

Δεν υπερασπίζομαι καμία εταιρία, γιατί απλά δεν είμαι fan καμιάς, είμαι καταναλωτής, όχι μέτοχος. Το μόνο πράγμα που υπερασπίζομαι εδώ -προσπαθώ δηλαδή- είναι η κοινή λογική. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν, μόνο η λογική και η σωστή πληροφόρηση, βγάλτε τα μάτια σας χωρίς λόγο άμα θέλετε, your call.

rose

Οπως ειπα και πριν καποιοι εχουν παροπιδες.

Bloodmaster

Να πω και εγω την γνωμη μου για να ειμαι ουδετερος? Και τα δυο ειναι για τον ΚΑΔΟ

Λευτερης

@rose
Τι παρωπιδες ρε φιλέ; Βγάζει το 2013 ,η HTC το Μ7 με full metal body και antenna stripes λευκές. Βγάζει η Apple το 2014 το iphone 6 με ακριβως τα ίδια χαρακτηριστικά. Και έρχονται κάποιοι το 2015 και λένε οτι ξ HTC έκλεψε το design και έρχονται και μιλάνε και για παρωπιδες. Που ήσουνα όταν βγηκε το iPhone 6 να πεις το ίδιο;

Agnostos13

Ναι ρε Ekimolaos…ειναι ιδιο με το M7…ευτυχισμενος τωρα;
Γιατι εχει και πλαστικο περιβλημα οπως το M7…τι δεν εχει;
Γιατι εχει και μεταλικη προσοψη οπως το Μ7…τι δεν εχει;
Γιατι εχει και καμπυλωτη πλατη οπως το Μ7…τι δεν εχει;
Γιατι εχει ακριβως με τον ιδιο τροπο, χωνευτη την καμερα οπως το M7…τι δεν εχει;
AAA…και εχει και το ιδιο ακριβως HTC σημα οπως το M7!!!
Τι ελεγα..;
Α ναι!
Φτυστο στο Μ7…αφου να σκεφτεις και εγω στην αρχη νομιζα οτι ξαναλανσαρε το Μ7 στο χαρακτηριστικο Rose Gold του χρωμα!

παπαροκάς tiamat

Agnostos 13 απλα τους ισοπεδωσες !… 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.