HTC One A9: Με Android Marshmallow και οικείο design

H HTC ανακοίνωσε και επίσημα το νέο της smartphone, HTC One A9, το οποίο μας απασχόλησε αρκετά για το εάν θα είναι πράγματι η hero συσκευή που είχε υποσχεθεί η CEO Cher Wang. Κατά την επίσημη ανακοίνωση η HTC το χαρακτήρισε ως το καλύτερο κινητό που έχει κυκλοφορήσει εδώ και πολλά χρόνια.

Το HTC One A9 έρχεται με οθόνη 5 ιντσών AMOLED 1080p και είναι το πρώτο non-Nexus που έρχεται με Android 6.0 Marshmallow και η HTC υπόσχεται να φέρνει τα σχετικά updates 15 μέρες αφότου γίνουν διαθέσιμα από την Google. Είναι το πρώτο που έρχεται με Snapdragon 617 chip, το οποίο έχει οκταπύρηνο επεξεργαστή με 4 Cortex-A53 πυρήνες 1.5GHz και 4 A53 1.2GHz, Adreno 405 GPU και μνήμη RAM 2GB (χωρητικότητα 16GB) ή 3GB (χωρητικότητα 32GB).

Η HTC αναφέρει ότι σε θέμα design, δημιούργησε το HTC One A9 από την αρχή, αλλά δανείστηκε κάποια στοιχεία από προηγούμενα μοντέλα (βλέπε τις γραμμές για τις κεραίες από το HTC One M7 του 2013). Είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από μέταλλο και σε ολόκληρη την μπροστινή πλευρά έχει 2.5D Gorilla Glass 4. Έχει πάχος 7.2 χλστ. και βάρος 143 γραμμάρια.

Η κάμερα είναι 13 Megapixel με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας 1080p video recording (ο Snapdragon 617 δεν υποστηρίζει 4K), έχει υποστήριξη RAW capturing και Hyperlapse (stabilized time-lapse) videos, μπροστά έχει κάμερα 4MP UltraPixel με διάφραγμα φακού F/2.0 aperture.

Το HTC One A9 έρχεται σε δυο εκδόσεις με χωρητικότητα 16 ή 32GB, επεκτάσιμη μέσω κάρτας microSD. Το κεντρικό κουμπί λειτουργεί ως “always-on” αισθητήρα αποτυπωμάτων ο οποίος ξεκλειδώνει το κινητό ακόμη και όταν η οθόνη είναι κλειστή, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Play Store για πληρωμές. Ενσωματώνει μπαταρία 2150mAh με υποστήριξη Quick Charge 2.0 (και 3.0) ενώ η HTC θα λανσάρει Dot View II θήκη για το One A9 με gesture controls και όχι μόνο.

Το HTC One A9 θα κυκλοφορήσει την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου σε Opal Silver, Carbon Grey, Deep Garnet και Topaz Gold. Η τιμή δεν ανακοινώθηκε

Πως σας φαίνεται;

Update: +video

HTC One A9: Επίσημα με Android Marshmallow και οικείο design, HTC One A9: Με Android Marshmallow και οικείο design

HTC One A9: Επίσημα με Android Marshmallow και οικείο design, HTC One A9: Με Android Marshmallow και οικείο design

HTC One A9: Επίσημα με Android Marshmallow και οικείο design, HTC One A9: Με Android Marshmallow και οικείο design

HTC One A9: Επίσημα με Android Marshmallow και οικείο design, HTC One A9: Με Android Marshmallow και οικείο design

HTC One A9: Επίσημα με Android Marshmallow και οικείο design, HTC One A9: Με Android Marshmallow και οικείο design

HTC One A9: Επίσημα με Android Marshmallow και οικείο design, HTC One A9: Με Android Marshmallow και οικείο design

HTC One A9: Επίσημα με Android Marshmallow και οικείο design, HTC One A9: Με Android Marshmallow και οικείο design

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιαννης

Μόνο εμένα μου φαίνεται ίδιο με το iPhone 6??

Gvirginia

Γνώμη μου είναι ότι δε θα πουλήσει. Είναι χειρότερη συσκευή από το M9 και δε κατάλαβα γιατί προτίμησαν τον 617 αντί για τον 620 ή άντε κάποιον 800άρη,
Η παρουσίαση δε μ’άρεσε καθόλου επειδή μου θύμισε telemarketing και για το λόγο ότι έλεγε “Δίνουμε τελευταία τεχνολογία, καινοτομούμε” κτλ και σου δείχνει συσκευή των 300€ max.

Πραγματικά, περίμενα κάτι πολύ καλύτερο από την HTC όταν σε προετοιμάζει για “Hero device”.
Η τελική του τιμή θα παίξει καθοριστικό ρόλο…

Ekimolaos

Α ρε Wang, την αποτελείωσες την htc… Μου αποκαλείς συσκευή χωρίς boomsound και την καλύτερη που έχεις κυκλοφορήσει, ειρωνεία. Από πίσω κλασσικό htc και από μπρος bezel που βγάζουν μάτι ΧΩΡΙΣ stereo speakers… Πλάκα μας κάνεις!

NLS

“η HTC το χαρακτήρισε ως το καλύτερο κινητό που έχει κυκλοφορήσει εδώ και πολλά χρόνια”

…αν ζούσαμε πριν 50 χρόνια θα έλεγα ότι η Wang είναι θαμώνας σε οπιοποτείο…

Δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες του θανάτου της HTC ως μεγάλος κατασκευαστής.

pazzo

πολύ όμορφο. καλά και τα specs. Η τιμή του θα δείξει άμα θα μπορέσει να χωθεί στον ανταγωνισμό.
@Γιαννης, οντως μοιάζει αρκετά με το iphone 6. Αλλά να μην ξεχνάμε ότι η apple είχε πάρει σχεδιαστικά στοιχεία από το Μ7 για να φτιάξει το iPhone 6. Ετσι όπως το βλέπω εγώ, το Α9 είναι ένα λεπτό και πιο μαζεμένο Μ9. καμία περίπτωση αντιγραφης.

Finn

350€ για pre order αν είσαι Αμερική. Not bad

txds

δεν χρειαζοταν να κανει πολλα , ενα m9 με 1000ma παραπανω , 4 ραμ και νεα καμερα…. ας το εβαζε και σε τιμη λιγο πανω του κοστους και θα ακουγοταν το ονομα μας σε ολα τα φορουμ του πλανητη !

Gvirginia

$399 λέει προπαραγγελία, μετά βλέπεις τα μικρά γράμματα:
” Limited time, promotional for pre-order “

rose

Αν και αρχικα μου αρεσε ,σε βιντεο που το ειδα δεν δειχνει να ειναι το ιδιο ωραιο .Ειδικα στο κουμπι ειναι πολυ ασχημο,θα ηταν προτιμοτερο να το ειχαν βαλει πισω .

Marios

Στο Mashable νομιζω ειδα πως ρωτησαν ενα σχεδιαστη αν ειχαν στο μυαλο το iphone οταν το εφτιαχναν και απαντησε ναι! χαχαχαα

JohnWave

Θυμάμαι μια εποχή που όταν ασκούσα κριτική για τα bezels των One. Οι φανατικοί HTCάδες ( ναι δυστυχώς φανατικούς έχει κάθε εταιρία) τότε μου έλεγαν πως δεν γινόταν να κάνει αλλιώς γιατί έπρεπε να βάλει τα super ηχεία.Επίσης θυμάμαι να μου λένε ότι ο ήχος από τα εξωτερικά ηχεία είναι ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια αγοράς κινητού. Μάλιστα…φάνηκε από τις πωλήσεις των One…Κι ερχόμαστε στο σήμερα. Τα super ηχεία έφυγαν.Τα άθλια bezels έμειναν. Το design του, χειρότερο από τα προηγούμενα One. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά καλά αλλά σε καμία περίπτωση τόσο καλά ώστε να τα βάλει με ναυαρχίδες των άλλων εταιριών. Μια τιμή εκκίνησης στα 400€ στα μεγάλα καταστήματα θα μου φαινόταν λογική. Επίσης λογικό θα μου φαινόταν και το κλείσιμο της εταιρίας.

Stylianos

Καποιος προσφατος χρηστης Htc ο οποιος να εχει ασχοληθει εκτενεστερα με το κινητο,(προφανως οχι αυτο)με παλαιοτερα,αλλα προσφατα κινητα Ht.
Κατοχος του θρυλικου ΗD2,μετεπειτα του χειροτερου ολων Οne X.
Aκομα τα ιδια ειναι σε θεματα rooting,lock-unlocked bootloader,γιατι με το One X τη σιχαθηκα σαν εταιρεια,αλλα ακομα εξακολουθει να μου αρεσει το design της,ακομα κ αν μοιαζει με καποια αλλα κινητα.
Λιγακι off topic,sorry!

Panos

Για midrange είναι πολύ καλό. Αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την τιμή..

Gvirginia

@Marios Λέει: When I asked Nigel Newby-House, HTC’s executive director of North America strategy & planning, if the One A9 was basically an iPhone running Android, he eventually relented and said “yes.” Άρα δεν ήταν σχεδιαστής αλλά εκτελεστικός διευθυντής.

Επίσης έχουμε πει εκατό φορές ότι πρώτα βγήκε το M7 (02/2013) και μετά το iPhone 6 (09/2014). Αυτό που έκανε η HTC με το Α9 είναι ουσιαστικά ένα μεταλλικό Desire.

@Stylianos Είπαν ότι θα πωλείται ξεκλείδωτο Α9. Δηλαδή εκτός από SIM-free θα έχει και ξεκλείδωτο bootloader, χωρίς να χάνεις εγγύηση, καθώς και λιγότερο bloatware.

Αλέξανδρος

Μια χαρά είναι για midrange. Δεν χρειάζεται να γίνεστε Κατινες σε κάθε ποστ.

Marios

@Gvirginia Ναι ειπα νομιζω. Δεν ειμουν σιγουρος αν ηταν σχεδιαστης ή οτιδηπωτε αλλο. Απλα ειπα να αναφερω τι διαβασα. Και το iphone εβαλε τες αντεννες που ειχε και το htc συμφωνω αλλα τωρα το htc a9 εβαλε καμερα μικροτερη που θυμιζει iphone, εβαλε curved glass, το κατω μερος το θυμιζει ιδιαιτερα κ.α. Αρα ναι το iphone το αντεγραψε σε ορισμενα σημεια αλλα το α9 το αντιγραφει σε περισσοτερα. Ακομα με ο ιδιος ο εκτελεστικος διευθυντης το ειπε.

Arispan

Επισημη τιμη λιανικης 399 ευρω.Επιβεβαιωμενο.

Ιωάννης jb

Τη το γύρισαν όλοι στα πολλά χρώματα?? και δεν είναι αυτό μόνο αλλά σου δείνουν την εντύπωση οτι αλληλοαντιγράφονται όλοι με όλους!! βγάζω εξω φυσικά την sonara που δεν αντιγράφει κανέναν ούτε στα χρώματα ουτε πουθενα αλλου!!!
Αν η htc εχει πει οτι αυτό το κινητο είναι οτι καλύτερο έχει παρουσιάσει, τότε πραγματικά την λυπάμαι!!!! είναι για λύπηση πλέον αυτήν η εταιρία και με αυτά που κάνει και λέει ξεφτιλίζεται απο μόνη τις!!!!!
Πραγματικά πρέπει να φάει μεγάλο κράξιμο για αυτά που κάνει!!!! αλήθεια τώρα είναι τραγικά πράγματα

Gvirginia

@Marios Εγώ το “νομίζω” το κατάλαβα ως ότι νόμιζες ότι το είδες στο Mashable και όχι ότι νόμιζες ότι ήταν σχεδιαστής.
Και η ίδια η CEO είπε ότι είναι μία εναλλακτική αντί του iPhone, δε σημαίνει όμως ότι απλά πήραν ένα iPhone, του χάραξαν ένα “HTC” από πίσω και ιδού το Α9. Δες τα Desire τι κάμερα έχουν ή γενικά το σχεδιασμό τους….

Αυτό που προσπαθεί να κάνει η HTC είναι να τραβήξει αυτούς που πάνε σε iPhone για την κατασκευή και όχι για το iOS.
Εν τέλη, όπως είπα παραπάνω, σε καμία περίπτωση δεν περιμένεις μία τέτοια συσκευή να αποκαλείται “Hero”.

Mary

Από μπροστά ειναι πολυ άσχημο ρε παιδια! Και πες οκ ήθελαν τόσο μεγάλα περιθώρια τουλάχιστον δεν μπορούσαν να τα γεμίσουν με ένα μεγαλύτερο κουμπί; Ειναι δυνατόν να βάζουν ένα τόσο μικρό κουμπάκι για να κοτσαρουν το htc απο πάνω; Ποτε θα ξεκολλήσει απο αυτο το πράγμα αυτη η εταιρεια…

Beowolf Ahates

Eυτυχώς που ενημερώνομαι από σας παιδιά, ότι έφτασε το τέλος της htc.
Eδώ και 5 χρόνια ενημερώνομαι…

Gp

Ή htc είναι εταιρεία που μοιάζει με την apple κατά κάποιο τρόπο. Είναι μεν ακριβή αλλά έχει μια αίσθηση πολυτέλειας με κορυφαια ποιότητα κατασκευής και smooth λειτουργία. Οι κινέζοι μπορεί να έχουν καλύτερα specs αλλά σε θέμα softwear υστερούν. Κακά τα ψέματα, ότι πληρωνεις παίρνεις.

Fanis

Δε το κλείνουν το μαγαζί να τελειώνουμε;;; 2150mah μπαταρία;;; πάνε καλά;;; αλλά απ την άλλη αν έκανε 150 € θα ήταν καλό αλλά το κόβω να ζητάνε 500 αυτοί!

lolek

@ Fanis διαφωνω μαζι σου γιατι αν κλεινει μια εταιρια αρχικα δεν συμφερει εμας ως καταναλωτες. Το μονο που συμφωνω εινσι για την μικρη μπαταρια. Ξερεις πολλες συσκευες με 1080 amoled οθονη, full μεταλικο , snap 617 με 2/3 giga ram καμερα με οπτικο σταθεροποιητη κ την τρομερη ultrapixel μπροστα να κανουν 150 ευρω. αληθεια αν ξερεις πες μου γιατι συντομα θα ψαχτω για συσκευη κ θα μου αρεσε κατι τετοιο.Για να μην πω για το sense που ειναι η πιο lagfree υλοποιηση μετα τα nexus.Πραγματι η htc χρεωνει ακριβα κ δεν ριχνει τις τιμες κ αυτο ειναι το μεγαλο της προβλημα αλλα μην λεμε κ υπερβολες. Δεν θελω να σε θιξω αλλα δεν πιστευω πως καμια επωνυμη εταιρια δεν θα εβγαζε τετοιου επιπεδου συσκευη με τιμολογηση κατω απο 400€ αρχικη

micr0g

Μετά το Μ8 το χάος. .

Ηλίας Χ.

Δεν θα πω πολλά πολλά. Η συσκευή είναι χάλια. Ασύμμετρο κάτω μέρος, υπερβολικά άσχημο εμπρόσθιο μέρος με το logo και το “κουμπί” να επιμηκύνει την συσκευή, κάνοντας τη σαν τηλεκοντρόλ, το πίσω μέρος είναι απλά βαρετό και γενικά η συσκευή δεν έχει ενδιαφέρον.

Προσωπικά η ιδέα “Mid-Premium” μου αρέσει. Συσκευές δηλαδή με καλή ποιότητα κατασκευής, καλή κάμερα όμως με πιο αδύναμα specs, αναλύσεις οθόνης και έμφαση στο design, άρα λεπτότερες συσκευές, άρα κατά πολύ μικρότερες μπαταρίες.
Πλέον με τον Snapdragon 615-617 και 2GB RAM μπορείς να κανεις τα πάντα, εύκολα, γρήγορα και χωρίς κολλήματα. Εκτός από το να βγαζεις πάνω από 5000 πόντους στο Geekbench. Θεωρώ πως οτιδήποτε πάνω από έναν Snapdragon 615 και 2-3 GB RAM είναι Overkill για κινητό. Γιατί; Γιατί δεν υπάρχουν εφαρμογές που θα εκμεταλλευτούν όλη αυτή την απόδοση.

Τεσπα, το HTC One A9 ( αλήθεια, γιατί όλες οι εταιρίες ονομάζουν τις “Mid-Premium” σειρές “Α”? ) δεν μου άρεσε καθόλου, λόγο σχεδιασμού. Και αυτό πιστεύω πως θα είναι η αρχή του τέλους της HTC. Εάν δεν δείξει κάτι αξιοπρεπές στις επόμενες συσκευές δεν θα έχει μέλλον…

dark_master

@Lolek υπάρχει ήδη συσκευή με 2040mAh η οποία ήταν High End, με overkill χαρακτηριστικά για την εποχή της και απίστευτη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το πρώτο butterfly (πάλι της HTC) και με οθόνη SLCD κιόλας.

@Fanis συσκευές με τα χαρακτηριστικά που δίνεις δεν υπάρχουν. Αλλά ακόμα κ αν στο δώσουν, δεν θα έχουν μέσα playstore, υποστήριξη στις αναβαθμίσεις, χαμηλό SAR κτλ κτλ κτλ…
Μέσα στο κόστος της κάθε συσκευής υπολόγισε και το after sales support όπως είναι πχ οι αναβαθμίσεις (δεν ξέρει όλος ο κόσμος να περνάει custom roms). Το κόστος των κατα τόπους γραφείων, το κέρδος των μεταπωλητών, τα πιστοποιητικά που πρέπει να πληρεί μια συσκευη για να έρθει ευρώπη κτλ κτλ κτλ. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και οι “φτηνές” κινέζικες εταιρίες όταν έρχονται ευρώπη το κόστος κτήσης των συσκευών τους μεγαλώνει.

Στο θέμα μας τώρα, στα θετικά της συσκευής είναι ο ξεκλείδωτος bootloader. Αναμένω βέβαια τις πρώτες εντυπώσεις των χρηστών για να δω πως τους φαίνεται κτλ. Σαν τεχνικά χαρακτηριστικά δεν εντυπωσιαζει μιας και που οι περισσότεροι περιμέναμε ναυαρχίδα. Σαν εμπειρία χρήσης όμως θέλω να δω τι μένει μιας και που στο τέλος αυτό είναι που μετρά.

Versavel

Τετέλεσται… Δεν υπάρχει πλέον HTC. Έχω ακόμα το Desire HD σε άριστη κατάσταση και μπορώ να πω πως ακόμα στεκεται στο ύψος του.

Eleni

θέλω και εγώ να πω μια φαντασία. Έχω την αίσθηση ότι η Apple έχει κάνει συμφωνία για την κατασκευή του htc θέλοντας να μπει σε Android χωράφια , με ένα σχέδιο που θα διανύσει αυτή την χρονιά και του χρόνου θα έχει αλλάξει. Με αποτέλεσμα πέρα από τις πωλήσεις του iphone να έχει και μερίδιο από Android. Σου λέει όποιος δεν μπορεί να πάρει iphone θα τον πιάσουμε στην htc και παράλληλα θα έχουμε αποκλείσει ένα πακέτο αγοράς από το να πάνε σε άλλη συσκευή. Λέμε για να περνάει η ώρα. ….

dialteo

Τιμή Expansys 620€ για προπαραγγελία
Είναι ακριβό σαν μαγαζί αλλά το 620€ δεν γίνονται σε καμία περίπτωση 400€ σε άλλους retailers. (άντε να γίνει 549€ ή 499€)

zois

βλεπω καποια ποστ που την τιμη απο 500 μεχρι 600 και δν την εχουν ξαναδει ποτε σε κανενα κινητο μα καλα απο αλλο γαλαξια ειναι μερικα ατομα, τρ για την χαμιλη μπαταρια οκ δν λεω εγω εχω το 6 πλυς καιμε φουλ σκληρή χρηση δν με εχει αφυσει αλλα και να γινει αυτο ενα power bank 8000 mah εχει 20 ευρω

Yannis1890

Τόσα χρόνια που η HTC πρωτοπορεί τι κέρδισε;
Το κοινό αδιαφορεί και επιβραβεύει αυτους που εν μέρει την αντιγράφουν.
Γι αυτο και αυτή θα “αντιγράφει” αυτους που την αντιγράφουν μπας και δει χαΐρι

Nikos

H HTC δυστυχως σε δυο χρονια δε θα υπαρχει. Δε παρουσιαζει τιποτα καινουριο πλεον, σαν να βαριεται να βγαλει κινητα. Αυτη την εντυπωση μου δινει. Το design ασχολιαστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.