HTC One (M8), 5 minor features που το κανουν καλύτερο από το M7

Οι βασικές διαφορές της φετινής ναυαρχίδας της HTC, HTC One M8 από το περσινό HTC One M7 είναι ήδη γνωστές, όμως υπάρχουν και κάποια δευτερεύοντα χαρακτηριστικά που το κάνουν ακόμη καλύτερο. Το νέο design στα power και volume keys, το κουμπί για πρόσφατα apps, περισσότερος χώρος στο cloud, DDR3 RAM και pressure sensor, το κάνουν να ξεχωρίζει περισσότερο.

Καλύτερα σχεδιασμένα power και volume keys
Το περσινό HTC One M7 ήταν μια καλοφτιαγμένη συσκευή γενικά αλλά όχι τόσο όσον αφορά στα κουμπιά του. Αυτό άλλαξε στο HTC One M8 όπου τα κουμπιά βελτιώθηκαν και είναι πιο διακριτά στο άγγιγμα και αποδίδουν καλύτερα στις εντολές.
, HTC One (M8), 5 minor features που το κανουν καλύτερο από το M7

Ειδικό κουμπί για τα πρόσφατα apps
Στο HTC One 7 έπρεπε να πατήσεις το home key για να γυρίσεις στην κεντρική οθόνη, παρατεταμένο πάτημα για να ανοίξει το Google Now και double-tap για να ανοίξει η λίστα με τα πρόσφατα apps. Αυτό άλλαξε με το HTC One Μ8 αφού προστέθηκε ειδικό κουμπί για τα πρόσφατα apps που κάνει την πλοήγηση πιο εύκολη.
, HTC One (M8), 5 minor features που το κανουν καλύτερο από το M7

Περισσότερο free cloud storage
Κάθε κάτοχος του HTC One M7 έπαιρνε 25 GB free Dropbox storage για δυο χρόνια ενώ το HTC One M8 δίνει πάνω από 65GB χώρο μέσω του Google Drive.
, HTC One (M8), 5 minor features που το κανουν καλύτερο από το M7
DDR3 RAM
Το HTC One M8 χρησιμοποιεί 2GB LPDDR3 RAM (κόκκινο χρώμα στην εικόνα) ενώ το HTC One M7 2GB LPDDR2 RAM chip. Το LPDDR3 προσφέρει υψηλότερες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων χωρίς να μειώνει τη διάρκεια της μπαταρίας.
, HTC One (M8), 5 minor features που το κανουν καλύτερο από το M7
Pressure sensor
Το HTC One M8 έχει έναν μικροσκοπικό αισθητήρα ατμοσφαιρικής πίεσης (μπλε χρώμα), γνωστό ως βαρόμετρο. Στα Android χρησιμοποιείται για να βοηθήσει το λογισμικό να προσδιορίσει το υψόμετρο καλύτερα και γρηγορότερα. Το HTC One M7 δεν έχει τον αισθητήρα αυτόν.
, HTC One (M8), 5 minor features που το κανουν καλύτερο από το M7

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
νικ

αντε αφου εβαλαν και αισθητηρα για να παρουμε και τα βουνα ας το αλλαξουμε το M7…

Τομ

Τα φυσικα κουμπια στο one επασχαν ασχημα. Οποτε κομπλε. Η DDR3 καλοδεχουμενη προσωπικα δεν περιμενω να καταλαβω διαφορα αλλα καλο ειναι να υπαρχει εστω και στο background η πιο ενημερωμενη τεχνολογια. Το dedicated multitasking button ειναι πολυ καλο και μου λειπει απο το GS3 μου. Αντιστοιχα πολυ καλα εκανε και η samsung που αφαιρεσε το Options button για χαρη του multitasking button. Με τοσο καλο multitasking στα android οφειλει το στοιχειο να ειναι διαθεσιμο με τον πιο ευκολο και γρηγορο δυνατο τροπο.

Ngavoun

Νομίζω ότι προστέθηκε και η λειτουργία knock on ! Γενικα πάντως πολύ όμορφη συσκευή κατά την αποψη μου

Ιωάννης

Μετα απο ένα χρόνο η htc μας φέρνει ένα κινητό εμφανώς πιο μεγάλο απο το m7 το οποίο στην ουσία δεν έχει μεγάλες διαφορές απο το προκάτοχο του.
διαστάσεις m8 146,4 x 70,6 x 9,4 χιλιοστά
(διαστάσεις z2 146,8 x 73,3 x 8,2 χιλιοστά… διαστάσεις g2 138,5 x 70,9 x 8,9 χιλιοστά)
δε ξέρω αλλά εμένα δε με ενθουσιάζει το m8 παρά τα:
2gb ddr3
βαρόμετρο (δεν είμαι 100% σιγουρος ότι έχει, αλλά αφου το λέτε εσείς σας εμπιστεύομαι)
dual 4 mp camera
φυσικά και θα προτιμoύσα το z2 το οποίο και αυτό έχει βαρόμετρο, περισσότερη ram και 20 mp camera
άλλωστε η htc δεν είναι που εχει γραμμένη την χώρα μας στα παλιά τις τα παπούτσια?????

Τομ

Ιωαννη κανενας δεν εχει μεγαλες διαφορες απο τον προκατοχο του με εξαιρεση το G2. Γιατι το Ζ2 ποσο καλυτερο απο το Ζ1 ειναι νομιζεις. Καμερα θα σιγουρα καλυτερη το sony.

Το θεμα με το HTC One M8 ειναι η εμφανιση του και το λειτουργικο του. Ο σχεδιασμος αγγιζει τα ορια της χλιδης και τα ξεπερναει μαλλον. Και επισης το sense ειναι απο τα πιο γρηγορα UI και ειναι και ομορφο. Αρκετα διαφορετικο απο το αγνο android αλλα με την καλη εννοια. Απο την αλλη το λειτουργικο της sony ειναι πολυ ομορφο σχεδον σαν αγνο αλλα με πινελιες sony, ομως λαγκαρει πιο συχνα. Εχει πολυ γραφικο στοιχεια για αυτο ισως.

Γουστα ειναι αυτα σιγουρα πλεον ολες οι μαρκες εχουν κατι πολυ δυνατο να δωσουν. Η Sony στα speccs ειναι πρωτοπορος η LG στο value το ιδιο ενω η samsung ειναι παντα μια ολοκληρωμενη επιλογη με πολλα τικακια σε πολλες κατηγοριες. Και βεβαια η HTC δινει ρεστα σε σχεδιασμο απο περυσι αλλα και απο πιο πριν.

Ιωάννης

τομ πριν ένα χρόνο η sony έβγαλε το xperia z κανονικά με αυτό πρέπει να συγκρίνεις και όχι με το z1!!!!!
Το z1 βγήκε 6 μήνες πριν…. εντάξει μη τρελαθούμε δε μπορει να έχει τρελές διαφορές,
κατά τα άλλα έχεις κάποιο δίκιο
αλλά πως να το κάνουμε γούστα είναι αυτά, εμένα με χαλάει η htc ίσως επειδή μας έχουν και λιγάκι γραμμένους εδώ στην Ελλάδα αλλά δεν είναι μόνο αυτό!!!!
περίμενα περισσότερα..
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΒΑΛΕ CARD SLOT
ΑΥΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ CAMERA ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ!
Εμένα η σχεδίαση δε μου αρέσει το ότι είναι στιβαρό κινητό είναι κάτι το σημαντικό
Είναι μεγάλο πολύ (διαστάσεις: 146,4 x 70,6 x 9,4 χιλιοστά)..

True

Πολυ ωραιο το HTC M8!Προσωπικα το θεωρω πιο ωραιο και πιο premium απο το Ζ2.Το Ζ2 ναι μεν εχει καλητερη καμερα και 3 gb ram αλλα οι υπερβολικα τετραγωνισμενες του γωνιες το κανουν να φαινεται πολυ πιο μεγαλο απο το M8 και αs εχουν το ιδιο υψος.Επισης ο παραγωντας sar εναι παρα πολυ καλος στο M8 με 0,46 w/kg σε σχεση με το Ζ2 που αναμενεται να εχει 0,77 w/kg (οπως το Ζ1 λογω του ιδιου desing και των ιδιων υλικων κατασκευης).Το μονο θεματακι με το Μ8 ειναι η καμερα του(4mp) αλλα λογω του μεγαλου του αισθητηρα μια χαρα φωτογραφιες τραβαει και σε χαμηλο φωτισμο!Εξαλλου τα κινητα δεν ειναι καμερες dslr!

Μιχαλης

Εμένα αυτό που με χάλασε ξανά ειναι η κάμερα . Έβαλαν πάλι σχεδόν την ίδια έβγαλαν το ois που ειναι πολύ σημαντικό και μου έβαλαν μια δεύτερη κάμερα που κάνει χάλια εστίαση . Άμα δείτε διάφορες φωτογραφίες θα δείτε εκεί που πατάς για να εστίαση εστιάζει σωστά αλλά τα υπόλοιπα πίσω μερικά είναι θολά μερικά κανονικά . Είδα συγκριτικό με το Nokia refocus και έκανε πολύ καλύτερη δουλειά χωρίς επιπλέον hardware . Απαράδεκτο

dark_master

@ Ιωάννης τι εννοείς με το ότι η HTC μας έχει γραμμένους στα παλιά της τα παπούτσια? Τι δηλαδή προσφέρει στο εξωτερικό κ δεν το προσφέρει εδώ?
@ Tom ο OIS βγήκε για 2 λόγους.
1 δεν ταίριαζε το Camera Module της Qualcomm (αν δεις τη παρουσίαση της στο WMC 2014 θα καταλάβεις)
2 Ίσως να μην συνεργαζοτανε Καλά με την τεχνολογία UltraPixel (υπάρχουν φήμες ότι αυτός ευθυνοτανε για τις κοκκινιλες στη κάμερα του One).

Όσον αφορά τη RAM δεν ξέρω κατά πόσο η προσθήκη της θα είχε σημαντική διαφορά στο Android αφού μέχρι τώρα τα κινητά που την έχουν δεν έχει παρατηρηθεί σημαντική διαφορά σε σχέσημε μοντέλα με 2 GB RRam.
Επίσης προτιμώ ένα κινητό να μην έχει bloatware και 2 GB RAM παρά ένα με 3 αλλά bloatware.
Άλλωστε η παραπάνω RAM μερικές φορές σημαίνει κ μεγαλύτερη κατανάλωση…

Tom

@Ιωαννης γιατι θα πρεπει να το συγκρινω με το προ-προηγουμενη flagship? Τι λογικη εινια αυτη; 😀 Ας μην βγαζει flagship 2 φορες τον χρονο η sony δεν ειναι δικο μου λαθος που συγκρινω κινητα με διαφορα 6 μηνων της Sony ειναι.

Ουσαστικα μεγαλες αλλαγες στα κινητα θα εχουμε πια οταν αλλαζουν οι επεξεργαστες. Απλα το HTC η σου αρεσει εμφανισιακα και το θες η διαφορετικα δεν εχει κατι παραπανω να προσφερει. Αν ψαχνεις για speccs η value δεν εισαι για HTC ψαχνεις κατι αλλο. Sony Samsung η LG. Η HTC προσφερει χλιδα και ενα ομορφο και γρηγορο UI και τιποτα αλλο ουσιαστικα. Να μου πεις γιατι οι υπολοιποι τι προσφερουν;

Paris

Ξερω πως πολους απο εδω δεν τους ενδιαφερει ιδιαιτερα μα για μενα προσωπικα το θεμα του ηχου ειναι πολυ σημαντικο… απορω τωρα μετα την αποχωριση του beats audio απο τις νεες συσκευες της htc αν θα συνεχισουν να βγαζουν ιδια ποιοτητα ηχου με τους προκατοχους τους…

Τομ

@Paris Απο μια κριτικη που ειδα ο ηχος ειναι σχεδον ιδιος. Αν σου αρεσει ο ηχος τυπου beats δηλαδη μην φοβηθεις το M8 επειδη δεν εχει το branding πανω. Εμενα δε μου αρεσει ο ηχος beats πχ αλλα εσενα αν σου αρεσει εισαι κομπλε.

ΖΕΡΒΟΣ ΜΑΡΚΟΣ

Γιατι οι άλλοι τι προσφέρουν samsung s4 και ακόμα περιμένω την αναβάθμιση σε 4.4

ΖΕΡΒΟΣ ΜΑΡΚΟΣ

Υ.Γ. Και όσοι έχουν κάνει αναβάθμιση έχουν προβλήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.