HTC One M9: Εμφάνισε πρόβλημα υπερθέρμανσης στην MWC 2015

Εδώ και πολύ καιρό ακούγονται διάφορες πληροφορίες ότι η Qualcomm αντιμετωπίζει πρόβλημα υπερθέρμανσης με τη φετινή ναυαρχίδα Snapdragon 810 και θεωρήθηκε ότι αυτή ήταν η αιτία (ή τουλάχιστον η αφορμή) για να στραφεί η Samsung στον δικό της Exynos 7420. Oι μετέπειτα πληροφορίες έλεγαν ότι η Qualcomm ξεπέρασε τα προβλήματα υπερθέρμανσης, ενώ μεγάλα ονόματα όπως HTC, LG, Xiaomi, συνεχίζουν να την υποστηρίζουν.

Η LG μάλιστα βγήκε και δήλωσε ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα υπερθέρμανσης στο LG G Flex 2 που φοράει Snapdragon 810. Την Κυριακή στην MWC 2015 ανακοινώθηκε το HTC One M9 το οποίο φοράει επίσης το top-end chip της Qualcomm. Το θέμα είναι όμως ότι μάλλον τελικά ο Snapdragon 810 έχει ακόμη πρόβλημα υπερθέρμανσης.

Κάποιο ρουμανικό website πήγε στο περίπτερο της HTC και δοκίμασε το HTC One M9 για να δει τη νέα ναυαρχίδα στο AnTuTu benchmark. Αντί για το σκορ όμως που περίμενε να του εμφανιστεί, βγήκε ένα μήνυμα το οποίο έλεγε ότι η θερμοκρασία της συσκευής είναι πολύ υψηλή.

“The device temperature is too high. Please test again after cooling the device. Continue testing may cause the system to restart or shut down”.

Ωστόσο,αυτό θα μπορούσε να είναι κάποιο μεμονωμένο πρόβλημα, διότι μέχρι τώρα δεν έχουμε ακούσει από τους χρήστες του LG G Flex 2, να έχουν τέτοιο πρόβλημα.

Δείτε το hands-on του Techblog από τη Βαρκελώνη: HTC One M9 ελληνικό hands-on video [MWC 2015]

htc one m9 υπερθέρμανση, HTC One M9: Εμφάνισε πρόβλημα υπερθέρμανσης στην MWC 2015

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sam

Κρίμα… Νομίζω ότι η HTC επαναπαύτηκε στις δόξες του M8 και δεν έκανε ιδιαίτερη δουλειά φέτος… Προσωπικά θεωρώ ότι η πιο ενδιαφέρουσα πρόταση της έκθεσης ήταν το Edge της Samsung. Για όσους είναι αρκετά τα 32Gb και δεν έχουν θέμα με τη micro SD, είναι πολύ καλή επιλογή. Να δουμε κι από μπαταρία τι λέει κ υπομονή μέχρι το Σεπτέμβρη που θα πέσουν οι τιμές. 😛 Περιμένουμε να τα δούμε κι από κοντά.

Geo

@Sam διαφωνώ.
Πήρε ό,τι πρόβλημα-έλλειψη-παράπονο της είχαν επισημάνει από το προηγούμενο μοντέλο, και το διόρθωσε. Πχ κάμερα που όλοι συμφωνούσαν πως αν είχε καλύτερο το M8, θα ήταν το απόλυτο κινητό. Έβαλε από 4UP -> 20MP. Ανάλυση οθόνης όλοι κράζουν τις QHD και την αυτονομία τους, έβαλε (άφησε) FHD. Μπαταρία, ενώ ήδη ακούγονται καλά σχόλια για την αυτονομία του M8, την αύξησε κιόλας. Επεξεργαστή έβαλε τον καλύτερο/δημοφιλέστερο/τελευταία λέξη της τεχνολογίας τέλος πάντων. RAM έβαλε 3 GB LPDDR4, άντε να υπάρχει 1 κινητό που έχει 4GB, κι εκεί δηλαδή έβαλε ό,τι καλύτερο. Ηχεία έβαλε μέχρι και Dolby, ούτε εκεί υπάρχει κάτι καλύτερο στην αγορά.
Αυτά εσένα σου δείχνουν ότι επαναπαύτηκε? Δηλαδή τι θα σήμαινε για σένα πρόοδος? Κατά την περίοδο που έχει ανακαλυφθεί επεξεργαστής στα 2 Ghz να έβαζε η HTC 15GHz?

gkoutsos

@Sam το m9 ειναι βελτιωμενο σχεδον σε ολα τα χαρακτηριστικα απο το m8. δεν υπαρχει κατι που να ζητησεις και να μην το εχει (εκτος του ois στην καμερα). απλα αυτο το “επαναπαυτηκε” το λενε ολοι επειδη δεν ειδαν μεγαλη αλλαγη στο design, αφου η htc κρατησε της γραμμες design που ακολουθει m8 και τις βελτιωσε ελαχιστα στα σημεια. ομως το design του m8 ειναι το σημα κατατεθεν του και αυτο που κανει πολλους να το αποκαλουν ενα απο τα ομορφοτερα κινητα. ποιος ο λογος να το αλλαξει και να μην επικεντρωθει περισσοτερο σε αλλα σημεια? κι εγω θα ηθελα π.χ. η htc να μειωνε κι αλλο ή να αφαιρουσε τη μαυρη μπαρα αν γινοταν… το κινητο ομως ειναι και παλι πανεμορφο, ομορφοτερο απο το m8 κατα την γνωμη μου. οσον αφορα το αρθρο, θελω να πιστευω πως ειναι λογω του μη τελικου λογισμικου που φορανε τα m9 της εκθεσης ή ισως δεν φορανε ακομα την νεα, διορθωμενη φουρνια του 810, που λεγανε οτι θα ειναι ετοιμη μεσα μαρτιου ( https://www.phonearena.com/news/Snapdragon-810s-heat-issues-reportedly-dealt-with-mass-production-goes-to-mid-March_id65648 ). αλλιως, ειναι μεγαλο φαουλ της qualcomm να εχει καθυστερησει τοσο πολυ τη λυση (ή τη διαθεση της λυσης) του προβληματος και ετσι να δημιουργει και προβλημα στις εταιρειες… Συνέχεια »

Bottox

και για το G flex 2 λέει για την υπερθέρμανση ο Kώστας…δείτε στο 3:20
https://techblog.gr/mobile/lg-g-flex-2-hands-on-video-mwc-2015-1482/

Bottox

Kαι για το G flex 2 λέει για την υπερθέρμανση ο Kώστας…δείτε στο 3:20
https://techblog.gr/mobile/lg-g-flex-2-hands-on-video-mwc-2015-1482/

GiorgosM

Μάπα το στραγάλι και να σκεφτούμε ότι δεν έχει καν 2Κ οθόνη όπως άλλες ναυαρχίδες και είναι και 5 ίντσες. Υποτίθεται πως οι 64μπιτοι θα έφερναν και χαμηλότερες θερμοκρασίες, κρίμα βιαστικη κίνηση της Qualcomm

Giorgos

Πιστεύω δεν υπάρχει λόγος να πέσει πανικός από τώρα και να το θάψουμε πρόωρα το κινητό. Μπορεί να είναι σύμπτωση, μπορεί και όχι. Ας μην βγάλουμε ακόμα το συμπέρασμα ότι φταίει ο 810, όπως κατηγορούσε και η Σάμμυ. Πολλά κινητά ζεσταίνονται απλά επειδή αυτό είναι επίκαιρο πέφτει περισσότερο βάρος σε τέτοια περίπτωση.
Γνώμη μου είναι ότι την συγκεκριμένη συσκευή την ταράξανε στα benchmark και λογικό εκεί που βρισκόταν οποτε με το που τελειώσει το ένα test, αμέσως ξεκίναγε το επόμενο σε ένα αιώνιο loop από stress. Οποιαδήποτε συσκευή θα τα έφτυνε, ακόμα και high end gaming PC. Όσοι λοιπόν σκεφτόντουσαν να το τιμήσουν ας μην ρίξουν μαύρο ακόμα και ας περιμένουν να γίνουν τα πρώτα review από όλες τις γνωστές σελίδες και τους πρώτους χρηστες/αγοραστες. Και εγώ προσωπικά αν δεν ακούσω πάνω από 10 χρηστες παγκόσμιος να παραπονιούνται, δεν πιστεύω τίποτα.
Παρεμπιπτόντως ειμαι χρηστης Lumia 1020 και δεν σκοπεύω να αγοράσω Android.

Viel

για μια ακομα φορα φένετε ποσο αχρηστα και εκτος πραγματικοτητας ειναι τα bench! κανουν μια συσκευη να τρεχει σε ταχυτητες που κανονικα δεν πρόκειτε να τις φτασει για να βγαλει ενα σκορ και να χαρουν καποιοι. στην πραματικοτητα ποτε ενα τηλεφωνο δεν τρεχει ετσι και το αποτελεσμα καταπονησμός του hardware και προβληματα!

Sosimple

Κακ στο flex2 που η lg λεει οτι δεν έχει πρόβλημα, τα περισσότερα benchmark βγαζανε σκορ μικροτερο απο τον 800αρι, ακριβώς γιατι η cpu ειχε πρόβλημα.. Εκει δεν εβγαζε μυνημα, απλα χαμηλωνε ταχύτητα για να μη κολλήσει.. Σαν πολλα τα κρούσματα..

dark_master

Το γεγονός ότι έτυχε σε μια συσκευή που μάλιστα δεν είναι η τελική το έχουμε σκεφτεί?
Το Μ9 το είχαν στα χέρια τους phonearena και gsmarena μέρες πριν παρουσιαστεί κ δεν ανέφεραν κανένα τέτοιο προβλημα υπερθέρμανσης.
Επίσης το Software δεν είναι το τελικό για να το κρίνουμε.
Οπότε ας κάνουνε υπομονή… Το ίδιο βέβαια ισχύει κ με τις άλλες συσκευές που παρουσιαστηκαν στο WMC…

Panayiotis

Ναι ειμαι η Ηtc και δεν θα ελεξω τα μοντελα που θα παρω μαζι μου στην παρουσιαση να μην εχουν καποιο hardware προβλημα καποιος του εκανε ζημια καταλαθος .Δεν μπορω να δεχτω τετοια εταιρεια να μην ελεγχει τα βασικα.

plaka

Παιδια ολο αυτο το διαστημα πολλες ετερειες που ανακοινωσαν τον 810 ειχαν προβλημα με την υπερθερμανση αν οχι ολες. για αυτο βρηκε την ευκαιρια η σαμσουνγκ πανω σε αυτο το στραβοπατημα το σοβαρο της qualcomm να αναπτυξει ενα θηριο ισως το καλυτερο επεξεργαστη μεχρι σημερα και να τον βγαλει στην αγορα εξυπνη κινηση… Αλλα εχουν θεματα τα 810 της qualcomm 1000%

Γιάννης σε λέω

Ο καθένας τελικά λέει το μακρύ του και το κοντό του. Πρώτον, ποιος σας είπε με σιγουριά ότι και ο νέος Exynos δεν υπερθερμαίνεται υπό ορισμένες συνθήκες, δεύτερον στη συγκεκριμένη έκθεση όλα τα κινητά πήραν φωτιά, αφού τα δοκίμαζε συνεχώς πολύς κόσμος, οπότε ενδεχομένως ήταν κάποιο προσωρινό πρόβλημα, τρίτον μη βιάζεστε να κρίνετε ακόμα τίποτα. Στην πράξη θα δοκιμαστούνε όλα όταν κυκλοφορήσουν μαζικά. Παρεμπιπτόντως το S6 Edge μου άρεσε πολύ γενικά εκτός από την τιμή του.

Sot11

Συγνώμη αν ισχυει ότι έχει μεγάλο προβλημα ο επεξεργαστής η Qualcomm γιατι τον κυκλοφορεί; Δοκιμές δεν κανουν πριν κυκλοφορήσουν ένα προϊόν; Αν ειναι δυνατόν!

Miko

ΟΧΙ! Δεν το πιστεύω!!! :Ρ
Πάντα πίστευα οτι ο 810 δεν αξίζει ούτε την φήμη της Qualcomm, ούτε τα λεφτά των κατασκευαστών… κάπου είδα οτι τον αγοράζουν 190 δολλάρια;;;;
Μετά απο αυτό και μετά τα benchmarks του M9 μπορώ να πω με σιγουριά οτι για φέτος καλό θα είναι να κοιτάξουμε αλλού, όπως σε Exynos ή MediaTek.
Ο Exynos εντυπωσιάζει με τα σκορ του, και η MediaTek έχει κάνει πολλά βήματα προόδου, ειδικά στην GPU που μειωνεκτούσε… το entry level SoC ΜΤ6732 και το mid-range SoC MT6752 είναι ανώτερα σε όλα τα πεδία απο τα SoC SD 410, SD 615 αντίστοιχα.
Το μόνο καλό που είδα στον 810 είναι η GPU αλλά και αυτή είναι στα ίδια επίπεδα με την Mali-T760 του Exynos στο S6 edge (btw αυτή την GPU έχει και ο ΜΤ6752 – μεσαίας κατηγορίας SoC της Mediatek, ο ΜΤ6795 δεν ξέρουμε τι θα φοράει).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.