HTC One mini ή Samsung Galaxy S4 mini; [poll]

Το ένα με αλουμινένιο σασί και οθόνη ανάλυσης HD 1280×720 pixels, το άλλο με οθόνη Super AMOLED και υποδοχή για κάρτες μνήμης micro SD. Το ένα με στερεοφωνικά ηχεία και κάμερα Ultrapixel, το άλλο με NFC. Και τα δύο 4G και τα δύο με οθόνη 4.3 ιντσών. Ποιό από τα δύο θα επιλέγατε και γιατί; HTC One mini ή Samsung Galaxy S4 mini; Πάρτε μέρος στο μεγάλο poll του Techblog και πείτε τη γνώμη σας.

HTC One mini, HTC One mini ή Samsung Galaxy S4 mini; [poll]

HTC One mini, HTC One mini ή Samsung Galaxy S4 mini; [poll]

HTC One mini, HTC One mini ή Samsung Galaxy S4 mini; [poll]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

73 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Stefanos

Παρόλο που το s4 mini φαίνεται πιο δυνατό εγω προτειμώ το htc.

Chris CD

Ζούμε στην εποχή όπου τα “mini” κινητά έχουν οθόνη μεγέθους 4,3″.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Kαι εγω είδα χθές το HTC ONE και μου αρεσε παρα πολύ.Οπότε htc one mini

Makis

Βλέποντας τα specs το μοναδικό αρνητικό για μένα από το HTC είναι η μνήμη. Εκεί κερδίζει το S4. Το HTC όμως βλέπω να έχει αρκετά καλύτερη οθόνη. Οι άλλες διαφορές για μένα είναι ανούσιες.

Τώρα σχεδιαστικά κερδίζει το HTC άνετα.

Αν στα review φανεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το 1gb ram και η τιμή είναι ίδια νομίζω θα προτιμούσα το HTC

Stef

Θα ήθελα στο one mini NFC, Radio FM!!:/

antonis

samsung= updates htc=χαλια sense.. σαμμτυ φορεβα!!

μιχαλης362

Πάντως αν η τιμή είναι ίδια λογικό είναι να προτιμήσει κανείς S4 Mini παρά το One Mini η μόνη το μόνο κακό που λέτε είναι στην οθόνη του S4 Mini που είναι χαμηλότερης ανάλυσης από τον Htc One Mini αλλά αυτό το σώσει η Samsung γιατί ότι και ανάλυση και αν είχε δεν παύει να είναι Amoled !!!

Μάκης

Chris CD –> +1000 !!
( Υ.Γ: Κώστα βάλε ένα κουμπί “like” στα σχόλια, με τα πιο δημοφιλή να εμφανίζονται πρώτα. θα είναι πολύ εξυπηρετικό!)

ManosK

Γιατι ΟΧΙ στο HTC :
– χειροτερη καμερα,
– καλυτερη οθόνη αλλα λογικα θα εχει μεγαλυτερη καταναλωση μπαταριας.
– Χαμηλοτερος επεξεργαστης (ghz),
– Δεν έχει NFC,
– Δεν εχει RadioFM
– Λιγοτερη RAM (οπως παντα τσιγκουνια στη RAM)
– Δεν εχει MicroSD (ελεος)
– Βαρυτερο , πιο παχύ, πιο μεγάλο
– updates οποτε και αν το θυμηθουν
Θα προτιμουσα το Samsung 🙂

nikos

θελω hands-on του htc για να συγκρινω καλητερα

Wolf

Το one mini είναι πιο μεγάλο σε διαστάσεις,έχει ένα gb ram το οποίο δεν είναι και ότι καλύτερο λόγο του htc sense,δεν δέχεται κάρτες microsd δηλαδή πρέπει να συμβιβαστεις με μόλις 12 gb το οποίο για μένα είναι τραγικό. Από την άλλη είναι πιο ακριβό σαν κατασκευή και έχει καλύτερη οθόνη αν και η super amoled είναι πιο κοντά στα γούστα μου. Τέλος η Samsung μας έχει αποδείξει ότι υποστηρίζει τις συσκευές τις και έχει και καλό service σε αντίθεση με την htc..! Εγώ διαλέγω galaxy s4 mini…!

Athanasios

Aν κάποιος θέλει κινητό για μόστρα πάει για το HTC. Αν κάποιος θέλει κινητό τηλέφωνο πάει για Samsung !!!

Σε όλες τις κατηγορίες το Samsung απλά είναι καλύτερο από το HTC !!!

Giwrgos

Τι να την κάνω την επέκταση μνήμης όταν δεν με αφήνει να μεταφέρω τις εφαρμογές στην SD? Έχω το S3 lte. Επίσης αν δεν του έβαζα ROM, της Samsung το UI δεν πάει πουθενά. Ειδικά στα μηνύματα ( στην συνομιλία) τσάμπα ο τετραπυρήνος και τα 2 gb ram.

tarif16

τιμη στα 400-450 ευρω?????????????????????ελεος…θυματα ψαχνουν….350 nexus 4

Κώστας D.

Στα πάντα είναι καλύτερο το s4mini πλην τον ήχο στο ηχείο όπου εκεί υπερτερεί το htc one mini. Τώρα για την οθόνη ας έχει hd ανάλυση το htc one mini δεν μπορεί να φθάσει με τίποτα την super amoled! Και η ultrapixel camera του htc one mini είναι μόνο 4mp οπότε για εμάς που θέλουμε να τραβάμε φωτογραφίες σε 6mp(16:9) πάμε φουλ για galaxy s4 mini και 8mp που είναι αρκετά καλή.
S4 mini λοιπόν. Κινητάρα!

stelios GR

θα προτιμουσα το styling του htc, με την οθονη που ηδη εχει, αλλά με ολο το υπολοιπο hardware (και το λογοτυπο) της samsung…… εφ οσον ομως δεν γινεται αυτο, μαλλον s4 μινι…

JohnWave

To One θα διάλεγα γιατί :

->θέλω το κινητό που κρατάω στα χέρια μου να μου αρέσει εμφανισιακά.
->τα 12GB μου φτάνουν και δεν θέλω να χρησιμοποιώ εξωτερική κάρτα.
->Η ανάλυση της οθόνης και τα ppi πάντα με επηρεάζουν ακόμα κι αν στις 4.3 ίντσες δεν φαίνεται η διαφορά ( δεν το ξέρω αυτό ).

Τα περιθώρια του One mini είναι μεγαλύτερα από του S4 mini αλλά είναι τέτοιος ο σχεδιασμός του One που τα κάνει να φαίνονται μικρότερα στο μάτι.Πάντως στο τομέα “διαστάσεις” η Samsung έκανε σίγουρα καλύτερη δουλειά.

Το μεγάλο συγκριτικό μειονέκτημα του One mini είναι σίγουρα η RAM.Πάντως το κινητό μου που έχει 700MB απασχολημένα και 300ΜΒ ελεύθερα, τα πάντα τρέχουν τέλεια.Το Sense αν είναι βαρύ φαντάζομαι ότι θα μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα με έναν launcher ( πχ Νova ) οπότε δεν νομίζω να με προβλημάτιζε τελικά η μνήμη.

ΥΓ : Το πλεονέκτημα του ήχου στο One όπως πιθανόν και το πλεονέκτημα του S4 στην κάμερα δεν τα ανέφερα γιατί δεν με απασχολούν τόσο.

dark_master

Εγώ περιμένω να τα δω από κοντά για να αποφασίσω.Όσον αγορά την SD δεν με ενδιαφέρει γιατί παίρνω από το eBay ένα otg και κάνω τη δουλειά μου στη χειρότερη περίπτωση. Ίσα ίσα που προτιμώ την εσωτερική μνήμη γιατί ειναι πολύ πιο γρήγορη από την micro sd(άσε που πολλές γρήγορες micro sd σκάνε…). Το μόνο που με χαλά ειναι η Ram αν κ από οτι διάβασα στο gsmarena το κινητό τρέχει απροβληματιστα. Όσον αφορά την κάμερα λέγανε καλά λόγια στο review οπότε θα ήταν καλό να το δω κ από κοντά.

Γιαννης

Κανενα απο τα δυο!!! ελος παιδια μην πεφτετε αλλο στην παγιδα που εχουν στησει οι εταιρειες!!! καθε 3μηνο και νεο μοντελο! ελεος! εχουν τρελανει τον κοσμακη με τα κινητα! δεν χρειαζετε κανεις τοσα που εχουν τα κινητα! μην σας κοροιδευουν! αυτοι τα κονομανε χοντρα και η αξια των κινητων αυτων δεν εχει πανω απο 30 ευρω!!!

Teo

@JohnWave..θα αντικαταστήσεις το sence με Nova(launcher)..μάλιστα..και έτσι θα απελευθερώσεις Ram από το One mini..?
-Παρεπιπτόντως έχει ακουστεί ότι θα κοστίζει 449€..Εδώ λογικά θα έχει κάνα 50€ παραπάνω λόγο ΦΠΑ(και καλά..).
Αναμένουμε να έρθει από τα μέρη μας να το δούμε διπλα διπλα με τον ανταγωνιστή του και να επιλέξουμε(όχι εγώ..εγώ θέλω πάνω από 5 ιντσες κινητό).

Kostas K.

Απο θέμα απόδοσης το S4 ειναι σίγουρα πολυ πιο γρήγορο..Πιο υψηλά χρονισμενος ο επεξεργαστης,μεγαλύτερη μνημη ram και qhd οθόνη ειναι σίγουρο οτι θα ειναι πιο γρήγορο απο το one..Επειδή το πιασα και στα χέρια μου και ήμουν επιφυλακτικος (λογω s3 mini) πραγματικα παιδιά το κινητό σε αυτή την αναλυση με 1.5 gb μνημη και τον διπυρινο A15 πεταει ενω η οθονη αν και qhd ειναι πολύ εντυπωσιακή..Στο One mini θεωρώ fail το 1gb ram..Κατά τ αλλα εχει τα γνωστα κουσουρια του one (4 mpxl καμερα) και τα γνωστα + (ποιοτητα κατασκευης-design). Εγω απο τα 2 θα προτιμήσω την απόδοση οπότε S4 mini
Υγ Τελικα η Samsung μετα την κατηγορία Phablet με τη σειρά Note καταφέρνει και δημιουργεί άλλη μια κατηγορία απ οτι φαινεται αυτη των mini ναυαρχιδων με τους υπολοίπους απλά να ακολουθούν

DEMETRIUS

παντως σύμφωνα και με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του poll το mini one δεν πάει και πολύ πίσω!!

Kostas K.

@ DEMETRIUS δεν παει και πολυ πισω γιατι οι μισοι ψηφιζουν επειδη δεν γουσταρουν την Samsung..Αντικειμενικα αν το δεις η υλοποιηση της Samsung ειναι σαφως ανωτερη

dark_master

Δεν νομίζω οτι ειναι μόνο επειδή δεν πάνε την Samsung. Ίσως να έχουν κουραστεί επειδή βλέπουν το ίδιο σχέδιο συνέχεια.Ίσως όμως να ψηφίζουν και λόγω της καλής υλοποίησης του software με του hardware που προσέφερε η HTC με το One που δεν κολλάει πουθενά (ειδικά μετα το update σε 4.2.2).Μη ξεχνάς άλλωστε πως τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ειναι αυτά που πουλάνε πάντα κ σε όλους.

JohnWave

Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος κάτοχος HTC πόση RAM τρώει το Sense και αν αντικαθίσταται με launcher όπως στα κινητά άλλων εταιριών?

Billys

Αυτα τα specs τα ειχε το iphone 5 ενα χρονο πριν !!

**Grabs the pop-corn**

Αγγελος

s4 mini!!!!!!! Γιατι εως τωρα εχω αλαξει πολλες συσκευες htc. τελευταια που εχω( one s) (καλες συσκευες δεν λεω αλλα υποστηριξη μηδεν!!!! ) στο one mini δεν μου αρεσει το 1g ram και το μεγαλυτερο μεγεθος, επισης η μη υπαρξη καρτας μνημης και αποσπομενης μπαταριας.

dark_master

Σε One SV τρώει 75MB το Sense.Βέβαια αυτό διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο. Φυσικά και μπορείς να βάλεις ότι launcher θες πανω. Απλώς αν μάθεις το Sense δύσκολα βάζεις άλλον launcher.

Kostas K.

@ dark_master ενω τα σχεδια των αλλων εταιριων διαφερουν παρα πολυ..Τα lumia ιδια, τα htc ιδια (ασχετως αν σ αρεσει το design ή οχι αυτο ειναι υποκειμενικό)
Συμφωνώ για την καλή υλοποίηση της htc στο Οne αλλά εδω μιλάμε για άλλο τηλέφωνο που εχει την μιση μνημη..Το Sense με 1gb ram (δηλαδη 800mb ειναι τρελλο fail..) Μενουν περιπου 100-150 Mb ελεύθερα.. Ενα Viber να βαλεις και 2-3 ακομη εφαρμογές να τρέχουν μονίμως στο παρασκήνιο θα πάει το lag συννεφο

George

@Kostas K. αντικειμενικά δεν νομίζω ότι όλοι οι haters πήγαν να ψηφίσουν HTC επειδή μισούν την samsung, απλά προτιμούν άλλα χαρακτηριστικά σε ένα κινητό … το ONE έχει φοβερή σχεδίαση και υλικά κατασκευής, απίστευτο ήχο και φοβερή οθόνη με ένα λειτουργικό εντελώς ανανεωμένο και αποδεδειγμένα πιο ελαφρύ από αυτό της sammy(μιλάμε για sence 5 όχι τις προηγούμενες βλακειούλες της HTC)… σίγουρα στα benchmarks το s4 mini θα βγει πιο μπροστά και με διαφορά αλλά στην πραγματικότητα παίζει να δεις και διαφορά της τάξης του μισού δευτερολέπτου μέγιστο στο loading μιας σελίδας η μιας εφαρμογής….άρα το θέμα είναι τι θες να λες στους άλλους ότι έχεις κάτω από το καπό η το τι ευχαριστεί τον καθένα? στα μόνα ουσιαστικά χαρακτηριστικά που υστερεί το one mini είναι radio , nfc και micro sd τα οποία σίγουρα θα της κοστίσουν πελάτες που ψάχνουν παραπάνω…

JohnWave

@dark_master ευχαριστώ για την άμεση απάντηση 🙂 Δύσκολα να κρατούσα το sense γιατί παίζω πάρα πολύ με την παραμετροποίηση των οθονών μου εκτός αν το Sense είναι παραμετροποιήσιμο ( αλλαγή μεγέθους grid,πρόσθεση σειρών dock,tabs στο app drawer κτλ ).

Πάντως κανένα από τα δύο κινητά δεν θα έπαιρνα στα 500 ευρώ.Ακόμα και 350 να έρχονταν στα σκρουτζομάγαζα, θα προτιμούσα το Optimus G στα 355 γιατί και άψογη οθόνη έχει και 2GB RAM και 4πύρηνο επεξεργαστή που αποδεδειγμένα είναι τούμπανο και 25GB εσωτερικό χώρο και 8,5mm πάχος και μικρά περιθώρια πάνω και κάτω.

tech21man

Ποιοτητα συσκευης οθονης μαλλον δειχνει HTC, κατα τα αλλα η χαμηλοτερη αναλυση στο s4 mini θα ειναι ωφελιμη στις επιδοσεις. Δυστυχως το s4 βρωμαει χαμηλοτερη κατηγορια παντου (για μενα) ενω το HTC, δειχνει οντως σμικρυνση high end. Αλλα τελικα, πιο πολυ τα αδικει η εμμονη με τα Mini (που δεν ειναι καν μικρα σε μεγεθος) version των «καλων»!

Α ωραιο τηλεφωνο! Ποιο ειναι? Ειναι το ταδε μινι! Και ενω εχεις σκασει 400 ευρα σε κοιταει ο αλλος και σου λεει α δεν ειχες να παρεις το καλο ε?…Χα χα sad but true. Σα κουκλες ματροσκα μοιαζουν απο εξω. Και δεν εχουν και φοβερες σχεσεις στο hardware με τα αδερφια τους.

Αν ειχε κοτσια η samsung ας εβαζε τον s600 για 50 ευρω παραπανω στο mini και θα πυροβολουσε (μαζι και το μεγαλο S4) απλα δεν θα ειχε τα 400+ ppi…Τοτε θα ηταν mini S4!!!

Kostas K.

@ George όχι όλοι εννοείται αλλα ενα μεγαλο ποσοστό σίγουρα..Και σαφώς ειναι θέμα υλοποίησης στην τελική και έχουμε πολλα παραδείγματα για τετραπυρινα που παει το lag σύννεφο..Μακάρι να ειναι καλό το One mini απλά σαν πρωτη ματιά στα χαρακτηριστικα καπου με χαλανε οι τσιγκουνιές της Htc και δεν θεωρώ ότι θα τρέχει σωστα.. Θα το δούμε και απο κοντα με το καλό.. Για το Samsung που το είδα και απο κοντά και μπορώ να μιλήσω (αν και είχα τεράστια προκαταλειψη λόγω της φωλαε s3 mini) μπορώ να πω οτι απλά εντυπωσιάστηκα από την υλοποίηση της Samsung σε όλα τα θέματα (ακόμη και στην οθόνη που υποτίθεται χωλαίνει)

TheoYoBro

Καλό το HTC αλλά προτιμώ το S4 mini γιατι πιστευω πως αποδίδει λιγο καλύτερα! Ωραιο poll μακαρι να εχουμε και άλλα!

Ευθύμης Β

Μα γινεται να εχει ραδιοφωνο το Htc One και να μην εχει το mini ?????

Μιχαλης

Εγώ θα προτιμούσα το s4 mini για τα updates και την ram

dark_master

@ Ευθύμης Β λογικά θα έχει ραδιόφωνο. Μέχρι τώρα όλα τα HTC είχαν. Δεν νομίζω να ξεκίνησαν τα “κακά” των Samsung -Apple.
@ Kostas K. To S4 Mini το είδα και εγώ και μπορώ να σου πω πως μου άρεσε περισσότερο από το κανονικό S4 (Γούστα είναι αυτά). Η οθόνη του θεωρώ ότι είναι μια χαρά για τους περισσότερους όπως ήταν και του One S(ίδιο μέγεθος-ανάλυση οθόνης). Το μόνο κακό αυτής της ανάλυσης είναι ότι πολλά Wallpapers δεν “καθονται” καλά…
Όσαν αφορά το 1 Giga Ram που έχει το One Mini: και το One Χ που θα πάρει την 4.2.2 με Sense 5 έχει 1 Giga Ram ενώ ο επεξεργαστής του (σε Benchmarks) είναι ισοδύναμος με του Mini.Οπότε ας μη βιαζόμαστε να κρίνουμε πριν το δούμε.
(Αυτό πάντως που δεν ανέφερε κανείς είναι ότι φαίνεται να έχει καλή μπαταρία -σε αριθμούς σε σχέση και με το S4 Mini…στην πράξη αναμένουμε πάντα-). το οποίο συνήθως σημαίνει καλό συνδιασμό Software – Hardware ειδικά με την ανάλυση οθόνης που έχει(Δεν είναι απαραίτητο ότι όσο αυξάνονται τα mAh αυξάνεται και η ζωή της μπαταρίας).

dark_master

Παιδιά συγνώμη για το διπλό post.

Nikolaos Nikiforos

Πρωτα το 1gb που εσκασε σαν βομβα στ αυτια μου…..τωρα το οτι δεν εχει ραδιο που χρησιμοποιω πολυ και nfc που ομολογουμενως αγοραζοντας νεο κινητο μετα απο 2 και κατι χρονια θα ηθελα να εχει…..ξενερωσα , αν και μ αρεσει αποστευτα να το χαζευω!…παρ ολα αυτα παλι θα το αγοραζα…..ειναι αυτο που λενε ολοι για την samsung…..ολα μια ιδια κοψια….ειτε εχεις σκασει 150 ειτε 400 ευρω ολα ειναι ιδια στο ματι….ενας iphonakias ξαδερφος μου οχι κολλημενος οπως εμεις εδω , συζητουσαμε και μου λεει ´ γιατι δεν παιρνεις ενα samsung φθηνο?´…εκει καταλαβα πως ολα τα samsung στα ματια του απλου κοσμου ειναι ιδια και συνδεδεμενα στο μυαλο τους με το ´φθηνό´…..ε ουτε αυτο λεει….αρα htc one ….τωρα το ερωτημα ειναι 4.7 η 4.3 …. Εξαρταται το μπατζετ….

Νιο

Τι να τα κανετε τα mini ρε? Γκομενες ειστε? Παρτε 4.7′ κ 5′ να τα ευχαριστηθειτε..!! Να βλεπετε video κ εικονες να ευχαριστιεται το ματι σας… Παραθυρο ρε. Να σερφαρετε (οχι πανω στα κινητα.. στο ιντερνετ..!) να διαβαζετε κανα pdf με ανεση Να γυρνατε το κινητο να γραψετε μημυνα με τα 2 δαχτυλα οπως στο πληκτρολογιο του LG pro να το ευχαριστιεστε.

Dimos

@Nikolaos Nikiforos εγώ πάλι όπως και πολλοί άλλοι όταν ακούμε Samsung μας έρχεται στο μυαλό μια κορυφαία συσκευή(Galaxy S, NOTE), το Brand που ανέδειξε το Android σαν λειτουργικό, η εταιρεία που είναι πρώτη σε πωλήσεις παγκοσμίως, η εταιρεία που καινοτομεί σε κάθε μοντέλο με χαρακτηριστικά που την φέρνουν στην κορυφή στις επιδόσεις και σου προσφέρει απίστευτη εμπειρία χρήσης, η εταιρεία που έχει ρίξει η χτυπιέται στα ίσα με την Apple στην κορυφή (οι άλλες κοιτάνε με τα κυάλια)…Θες κι άλλα?…Ο “απλός κόσμος” όταν πάρει κινητό Samsung με 400-500 ευρώ,ας έρθει να μας πει ότι είναι ίδια κοψιά με το Samsung των 150 ευρώ! Καλημέρα σας!

dark_master

@ Dimos Νομίζω πως η Samsung αναδειχθηκε και όχι ανέδειξε το Android. Το μυστικό επιτυχίας του Android είναι ότι υπήρχε από φθηνές έως και ακριβές συσκευές.Σε καμία περίπτωση δεν το ανέδειξε! Αν είχε αυτή τη δύναμη θα είχε προωθήσει το δικό της λειτουργικό (Bada,Tizen). Μη ξεχνάς ότι το πρώτο smartphone της Samsung (Omnia) είναι κατασκευής HTC αν αυτό σου λέει κάτι (άσχετα τη πορεία της εταιρείας αργότερα)
Επίσης αυτο που λέει ο Nikolaos Nikiforos δεν είναι καθόλου λάθος αν σκεφτείς το μέγεθος της γκάμας της Samsung στις φθηνές συσκευές.
Όσον αφορά τις επιδόσεις καλό θα ήταν να κοιτάξεις και προτάσεις άλλων εταιρειών (ακόμα και άγνωστων στο ευρύ κοινό στην Ελλάδα όπως Xiaomi,Oppo αν δεν θες να πας στις γωνστές “πεπατημένες” HTC,Sony LG.Καλώς η κακώς η Samsung καθιερωθηκε στη συνειδήση του κόσμου σαν το αντίπαλο δέος της Apple κυρίως λόγω της κόντρας της με την Apple και την διείσδυση των φθηνών συσκευών της σε μεγάλη μερίδα του κοινού.
Προς θεού δεν λέω ότι δεν είναι καλή εταιρεία ή ότι δεν έχει προσφέρει πολλά στον τομέα των κινητών αλλά καλό θα ήταν να μην παθιαζόμαστε τόσο με μια εταιρεία ειδικά όταν δεν έχουμε κανένα προσωπικό όφελος!

DEMETRIUS

@ Kostas K.από πια αποψη αντικειμενικά ανωτερη;;

Dimos

@dark_master αν κάνω κάπου λάθος σε αυτά που είπα,διόρθωσέ με..Αλλά ακούγεται κάπως οταν σου λεει ο αλλος οταν ακουει samsung η πρωτη λεξη ειναι φθηνη συσκευη των 150€…ελεοςςςςς

fanis

δε γουσταρω htc με τιποτα…ετσι s4…

ioannis ch

οποιο ειναι 100ευρω φθηνοτερο

dark_master

@ Dimos Δεν μου ακούγεται κάπως αλλά φυσιολογικό αν σκεφτείς ότι η Samsung έβγαζε και βγάζει και Feature phones(και έτσι την έμαθε ο αρχικά ο κόσμος). Απλώς όσο συνεχίζει να βγάζει απλές – οικονομικές συσκευές ο κόσμος θα την έχει συνυφασμένη στο μυαλό του με αυτό το τρόπο.
Από τη στιγμή δε όταν έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο αλλά και τα περισσότερα μοντέλα στη κατηγορία 100-250 ο κόσμος δύσκολα θα αλλάξει αποψη. Σκέψου πως αντιμετωπίζονται τα Blackberry, τα HTC και τα Nokia στην Ελλάδα και πως σε χώρες όπως πχ Αμερική,Αγγλια.
Εδώ ο περισσότερος κόσμος έχει ακόμα συνδέσει τη Νοκια ακόμα με το μενού των ’90 και όχι με τα Windows Phones.
@ Fanis καλά κανεις και μας αναφέρεις την άποψη σου αλλά δικαιολόγησε την κιόλας.

Αλέξανδρος

Καλυτερα specs,αντικειμενικα εχει το s4 mini! το one mini υπερισχυει μονο στην οθονη αλλα λιγες διαφορες θα παρατηρησει κανεις με αυτην του s4 mini η οποια ειναι εξαιρετικη επισης…και ειναι super amoled plus, καλυτερη τεχνολογια και απο αυτη που χρησημοποιηηθηκε και στο κανονικο s4 απλα με λιγοτερα ppi…συν το οτι η μικροτερη αναλυση οθονης σιγουρα θα δωσει μεγαλυτερη διαρκεια στη μπαταρια, μεγαλυτερο smoothness και καλυτερες επιδοσεις σε ταχυτητα..! ο μονος λογος που θα μπορουσε να διαλεξει κανεις το one mini θα ειναι η συμπαθεια προς την htc η αντιπαθεια προς smasung η ο σχεδιασμος που ειναι υποκειμενικο κριτηριο…τωρα ο καθενας διαλεγει ο,τι θεωρει καλυτερο για τον εαυτο του…

Darth

@Αλέξανδρος οθόνη, ηχεία, κατασκευή λογισμικό έχει όμως ενα τεραστειο μειουν την RAM

Kostas K.

@ DEMETRIUS από όλες τις απόψεις..Κάμερα,Οθόνη (ναι και οθόνη, η super amoled plus που εχει την δυνατότητα και βαζει η Samsung σε αυτες τις αναλύσεις δεν παίζεται-οταν το δεις από κοντα θα καταλάβεις) μικρότερο,ελαφρύτερο,λεπτότερο, micro sd, NFC, Ραδιόφωνο, μεγαλύτερη Ram, αποσπωμενη μπαταρία. Στο μόνο που υστερει ειναι στην εσωτερικη μνημη που θα πρεπε να ειναι μεγαλύτερη και στην ποιοτητα κατασκευής που το HTC ειναι σαφώς ανώτερο..Εχω την εντύπωση οτι το HTC θα ειναι και ακριβότερο απο το Samsung κάτι που κάνει το S4 να παίζει μονο του..

(για να μην μιλησω για bootloaders,firmwares και αναβαθμισεις που εκει χανεται η μπαλα)

Δημήτρης Κ.

Χίλιες φορές καλύτερα One Mini.Καιρό έχω να πιάσω ένα κινητό premium κατασκευής σε αυτό το ιντσάζ…

dimitris

πaiδια εγω πιστευω πως το s4 mini ειναιι καλητερο σε ολα εκτος των υλικων κατασκευης και τα pixels επισεις μην ξεχνατε οτι το το s4 mini εχει την νεα εκδοση του svoice εχει music hub game hub video hub sicial hub sumsung apps k.α μπορεις να βαλεις sd αλλα και πολλα αλλα καλουδια τις sumsung και η τιμη του θα πεσει γρηηγορα ιδη το sumsung galaxy s3 σε μαγαζια skrouz κοστιζει 345 και εχει τετραπιρινο ενω η htc δεν ριχνει τιμες οπως και η apple η οποια τοσα χρονιια στα i phone kai ta ipad χρισιμοποιουσε επεξεργαστες και οθονες της sumsung ενω τωρα θα χρισιμοποιουν επεξεργαστες taiwan που ειναι αγνωσηι ετερια τσσαμπα χρημα

dark_master

@ Dimitris H TSMC (η ταιβανέζικη εταιρεία που αναφέρεις) είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ημιαγωγών στο κόσμο. (αυτή κατασκευάζει chips για Nvidia και Qualcomm) Οθόνες η Apple έχει χρησιμοποιήσει τα τελευταία 2 χρόνια από Sharp,LG. Το γεγονός ότι δεν πέφτουν οι τιμές είναι καλό και συνάμα κακό. Καλό γιατι διατηρείται υψηλή μεταπωλητική αξία,κακό γιατι το κόστος κτήσης παραμένει υψηλό και μετά από καιρό. Αν θες τη προσωπική μου γνώμη είναι καλύτερο να παραμένουν οι τιμές ψηλά γιατί: 1 αυτό που αγοράζεις δεν χάνει την αξία του την επόμενη ημέρα ειδικά αν τιμολογείται ψηλά 2 όταν αγοράζεις premium προιόντα δεν θες να χάνουν την τιμή τους τόσο εύκολα. Για να μην παρεξηγηθώ άλλο το προιόν να κρατά την τιμή του και άλλο το να είναι υπερτιμολογημένο! Τα καλούδια της Samsung είναι όντως πολύ ωραία αλλά για μένα είναι άχρηστο bloatware ειδικά αν δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω στη γλώσσα μου (όπως S Voice) ή έχει παρεμφερείς εφαρμογές που μου προσφέρει το ίδιο το Android (Music Hub). Αντιθέτως θα προτιμούσα έναν πολύ καλό Smart Dialer σαν αυτόν του Sense που να δουλεύει κανονικά στα Ελληνικά και να μη χρειάζεται να έχω τις επαφές μου στα Αγγλικά για να δουλέψει. Όσον αφορά… Συνέχεια »

thanos3

S4 mini καλύτερο, one mini ομορφότερο και ποιοτικότερο, οπότε HTC one mini και από εμένα.

Nikolaos Nikiforos

@ Dimos , αν διαβασεις προσεχτικα τι γραφω…γραφω λοιπον το πως “βλεπει” ενας ανθρωπος πο εχει iphone (συνηθως αυτοι πιστεψε με δεν ξερουν τι θα πει τετραπυρηνος επεξεργαστης , 2giga ram , super amoled κτλ ) τα samsung … και η φραση που χρησιμοποιησε αυτος ( ο οχι τοσ πορομενος με την τεχνολογια νορμαλ ανθρωπος) ηταν “γιατι δεν παιρνεις ενα samsung που ειναι φθηνο?”…αυτο μου ειπε…δεν μου ειπε ουτε S4 ΟΥΤΕ S3 ΟΥΤΕ ΤΕΤΡΑΠΥΡΗΝΟ ΚΤΛ…. ειτε θελοετε ειτε δεν θελετε να το χονεψετε δεν θα καταλαβει κανεις αν αυτο που κρατας ειναι το s3 mini , η το s4 που τα σπαει σε spec η το δικαρτο samsung)….και για να μην αρχισετε να βαρατε παλι δεν ειναι αυτη η δικη μου αποψη αλλα ειναι οι αποψη ολων των κοινων ανθρωπων που δεν ξερουν πιο ειναι το techblog και το gsmarena κτλ

DEMETRIUS

@Kostas K. Πίνεις κυριολεκτικά νερό στον όνομα της σαμσουνκ

Kostas K.

@ DEMETRIUS δεν με ενδιαφέρει αν κάτι γράφει πανω Samsung Sony ή HTC. Αρκεί να αξίζει. Αν με γνωρίζες θα καταλαβαινες οτι fan boy δεν ήμουν ποτε ούτε πρόκειται να γίνω λες και θα μου δώσουν αυτοι να φάω. Ίσα ίσα που τον τελευταίο καιρό η Samsung τρώει πολύ κράξιμο με τις κινήσεις της. Απλα με ρώτησες και αυτό που πιστεύω αυτό λέω και στο αιτιολογησα κ όλας. Στα ματια μου σαν υλοποιηση ειναι καλυτερη της samsung. Το s3 mini ηταν μέγα fail. Αυτό όμως τώρα αξίζει (όχι στα 500 που ζητάνε βέβαια η τιμή είναι αστεία)
@ Nikolaos Nikiforos το να βλέπει κάποιος άνθρωπος που δεν ασχολείται με την τεχνολογία έτσι τα πραγματα με την Samsung και με οποιαδήποτε αλλη εταιρια πιστεύω οτι δεν ενδιαφέρει κανέναν εδώ μέσα. Αυτές είναι συζητήσεις για ανθρώπους που δεν ασχολούνται με την τεχνολογία και το μονο που τους νοιάζει είναι να πουλήσουν μουρη με το κινητό που έχουν πανω στο τραπέζι στην καφετέρια

Nikolaos Nikiforos

@kostas βεβαιως και επρεπε να σε ενδιαφερει η αποψη ενος ανθρωπου που δεν ασχολειται με την τεχνολογια γιατι αυτοι αποτελουν ενα μεγαλο μερος της αγορας και ειναι ενδεικτικο το πως αντιλαμβανεται ο περισσοτερος κοσμος ενα προιον στο οποιο εσυ το βλεπεις και αρχιζουν στο μυαλο σου να τρεχουν νουμερα και benchmark και ο αλλος που το βλεπει να λεει ´α μωρε , το samsungακι…πηρε ενα τετοιο λιγο πιο μικρο και η κοπελα μου ´ …. Και σε στελνει αδιαβαστο 😉

Dimos

@Nikolaos Nikiforos μόνο αδιάβαστο δεν μας στέλνουν…Αν θεωρείς ότι αυτοί αποτελούν μεγάλη μερίδα στην αγορά, τότε οκ…Τι να πούνε και αυτοί που έχουν φέρει 1η την samsung σε πωλήσεις παγκοσμίως (αλήθεια, αυτοί πόσα εκατομμύρια είναι)? Ε δεν γίνεται τόσα εκατομμύρια να ακούνε Samsung και να τους έρχονται στο μυαλό “το Samsungακι το φθηνό”. Αυτό ακριβώς που είπε ο Kostas K. παραπάνω…Αυτοί που τα λένε είναι να πουλάνε μούρη στην καφετέρια και τίποτα παραπάνω!

Αλέξανδρος

@NIkolaos Nikiforos αν εσυ παιρνεις κινητο με βαση οχι το τι ειναι καλυτερο για σενα αλλα με το τι πιστευουν οι αλλοι γι αυτο τοτε κριμα..! εδω δε λεμε με ποιο κινητο πουλας περισσοτερη μουρη η μαγκια..αν ειναι ετσι πανε σκασε 740 ευρω και παρε ενα i phone..! το κινητο εξαλλου το παιρνεις για τον εαυτο σου και οχι για το τι θα σου λενε οι αλλοι..αν εισαι εσυ ικανποιημενος με αυτο τοτε τι σε νοιαζει? για σενα δεν ειναι? η μηπως για να το δειχνεις στους αλλους και να σου λενε “μπραβο, καλο κινητο και ωραιο”…φιλικα παντα…

DEMETRIUS

@Kostas K. Καταρχήν ελπίζω να μην παρεξηγήθηκες δεν το είπα με κακία η ο,τι άλλο!κατα δευτερον έκανα τέτοιο σχόλιο γιατι είπες τα πάντα για την σαμσουνκ ενώ για το htc είπες μόνο για την τιμή!Αυτό..Πάντα μα πάντα φιλικά!

Kostas K.

@ DEMETRIUS Αυτό έλειπε να παρεξηγηθω για κινητά τηλέφωνα! Εδω ειμαστε να ανταλλασουμε αποψεις και να συζηταμε και οχι να τσακωνόμαστε! Οπως λεει και ο Κωστας η τεχνολογια μας ενωνει..;)
P.s είπα και για τα 8 gb μνημης που ειναι λιγα..!

Nikolaos Nikiforos

@SAMSUNGακηδες …. αν εσας δεν σας ενδιαφερει οταν σκατε την 600αρουμπα , αυτο που περνετε να μην εχει και κοινωνικο αντικτυπο , τοτε θα μπορουσατε και πολυ ευκολα να παρετε και ενα κινητακι mid η ακομα και low range κινητο “για να κανετε τη δουλεια σας ” οπως λετε….δηλαδη δεν κανετε τη δουλεια σας με ενα nexus που εχει τη μιση τιμη ? οποιος μου λεει οτι παιρνει s4 και δεν το παιρνει ΚΑΙ για μουρη τοτε φευγω, παω να γραψω αλλου , σε αλλο post , δεν υπαρχει συννενοηση ….οτι πειτε παιδια….προσωπικα και δεν το κρυβω ουτε ντρεπομαι να το πω οπως εσεις με ενδιαφερει πολυ αυτο που (πρωτα) με ικανοποιει εμενα στις αναγκες μου και στα θελω μου να μην φαινεται φθηνιαρικο και να αρεσει και στο ματι του αλλου….αλλα αυτο δεν εχει να κανει με την πραγματικοτητα η οποια ειναι οτι η samsung εχει πολλα , μα παρα πολλα κινητα των150 ευρω και μεσω αυτων εγινε γνωστη μεχρι να βγαλει το S ….

Nikos

Εχω το one και μπορω να πω ειναι και το μικρο αν ειναι το ιδιο δεν προκειται κανεις να πει κατι στραβο για το μινι…και το samsung σιγουρα ειναι καλο αλλα το sence 5 δεν το εχει….Εκει ειναι για μενα η μεγαλη η διαφορα τους….απλα ειναι ΤΕΛΕΙΟ…Kαι δεν εχει το παραμικρο λαγκαρισμα….ουτε τικ εκανε εδω και ενα μηνα..

Dimos

@Nikolaos Nikiforos εντελώς φιλικά πήγαινε γράψε αλλού. Είσαι ποζεράς φίλε..Τέλος…Δεν έχεις θέση αντικειμενική εδώ μέσα. Πήγαινε για καφέ και ακούμπησε το μήλο σου καλά πάνω στο τραπέζι για να μπορεί το μάτι του άλλου να το βλέπει καλά και να σου δίνει συγχαρητήρια που έχεις IPhone…Κρυβόσουν λίγο στα προηγούμενα post,αλλά τώρα φανερώθηκες…Πήγαινε αλλού! Εντελώς φιλικά για να μην εκτεθείς παραπάνω!

forneverarrow

Εγω έχω το S3 mini και είμαι απίστευτα ικανοποιημένος. Οπότε η ψήφος μου παει στο S4 mini. Αν πέσει και η τιμή λίγο θα το πάρω χωρίς δεύτερη σκέψη.

Nikolaos Nikiforos

Κωστα μονο αυτο και κλεινω σε εντελως φιλικο κλιμα για τον φιλο μας τον @Dimo … κατ αρχην για να επιστρεψουμε στο θεμα μας 1)ψηφισα htc one για τον μοναδικο σχεδιασμο του και ποιοτητα κατασκευης και ελπιζοντας πως το 1 giga ram θα αντεξει στον χρονο για τα δυο επομενα χρονια μεχρι να ξανααλλαξω κινητο….
2)δεν εχω αποκλεισει το s4 mini γιατι δεν φοραω βαμενα γυαλια οπως κατι αλλοι. το θεωρω ανταξιο του ονοματος του κανονικου s4
3)προσπαθω να εξηγησω σε κατι κολλημενα μυαλα πως τουλαχιστον το 50% των χρηστων κινητων τηλεφωνων δεν γνωριζει τι κανει ενας τετραπυρηνος επεξεργαστης snapdragon
4)ειναι γεγονος πως αν βαλεις στη σειρα ολα τα μοντελα της samsung απο το φθηνοτερο στο ακριβοτερο ειναι σαν τους “αδελφους Νταλτον”….ιδια εξωτερικα και αλλαζει το μηκος
5)δεν εχω iphone , δεν θα με χαλαγε ομως να ειχα αν τηρουσε τα θελω μου
6)ποζερας , ναι ειμαι οπως και οι υπολοιποι 10 εκατομυρια ελληνες που για να “κανουμε τη δουλεια μας” ψαχνουμε κινητα τηλεφωνα του ενος και κατι μισθου

Dimos

@Nikolaos Nikiforos κι εγώ έδωσα λεφτά κοντά σε ένα μισθό μου για το κινητό. Κι ας είναι κακάσχημο για πολλούς άλλους…Εμένα με νοιάζει να το χαίρομαι εγώ όμως…Όχι τι θα πει ο κάθε απλός χρήστης…Τελειώνω εδώ την συζήτηση εντελώς φιλικά!

ΑΓΓΕΛΟΣ

Μια ερωτηση ! το s4 mini εχει gorilla glas και αν ναι ποιο? 1,2,3?

Σοφία

Samsung….εγγύηση …!!;

Serg

Καλησπέρα, εμένα μου αρέσουν και τα 2. Τώρα έχω ένα iPhone στο οποίο κατέληξα από android που ηταν καταπληκτικό μεν, ειχε άθλιο πληκτρολόγιο δε( μιλάμε για 2,5 χρόνια πριν) + το rendering των εφαρμογών για πολλά μεγέθη οθονων ήταν άθλιο. Αυτά είναι παρελθόν. Περίμενα καιρό να δώ μια συσκευή μικρή, android, και με premium κατασκευή-χαρακτηριστικά. Σίγουρα με πειράζει η ελαφρυτερη κατασκευή της Samsung ( όσοι φίλοι έχουν s3,s4 εκτός θηκης τα κινητά φαίνονται λες και περπατησαν ελέφαντες πάνω τους) και δεν μου αρέσει το μέγεθος του 1 mini καθώς και η μπαταρία που δεν βγαίνει . Γι’αυτό θα περιμενω να κυκλοφορήσουν και οι 2 συσκευές κανένα 2μηνο για να καταλήξω, αλλιώς υπάρχουν και οι κορυφαίες χτες συσκευές που σήμερα είναι μισοτιμης. Αν μου έλεγαν να διαλέξω σημερα από της 2 θα διαλέγα s4mini για την μπαταρία του, το μέγεθος, την sd, και θα το έβαζα σε θήκη να δείχνει καινούριο μήνες. Επίσης να πω πως από ένα smart phone περιμένω αψωγη συνδεσιμοτητα, καλό πληκτρολόγιο, διάρκεια μπαταρίας πάνω από μια μέρα εάν δεν παιζω, και ομαλές μεταβιβάσεις από εφαρμογή σε εφαρμογή.

Γιώργος

Εαν και το πρωτο μου smartphone ηταν htc και ημουν ευχαριστημενος πολυ απο το κινητο πηρα το s4mini πολυ απλα γιατι υστερει σε πολλα χαρακτηριστικα το htc.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.