HTC One, Μην κάνετε όνειρα για stock Android

Το Google Galaxy S 4 με stock 4.2.2 Android χωρίς το TouchWiz UI σας ξετρέλανε και άμεσα το μυαλό μας πήγε και σε άλλα high-end smartphones που θα μπορούσαν να πάρουν λίγη από την αγάπη της Google. Ένα από αυτα, το HTC One θα μπορούσε να μεταμορθωθεί αν του αφαιρούσαμε το HTC Sense UI, όμως ο κατασκευαστής δήλωσε στην ιστοσελίδα TechnoBuffalo ότι δεν πρόκειται να κάνει κάποια τέτοια κίνηση.

Βέβαια το ερώτημα είναι να θα θέλατε να συμβεί κάτι τέτοιο, μιας και αρκετοί λατρεύετε το UI (user interface) HTC Sense.

Το HTC One κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάσα στη χώρα μας με τιμή 729 ευρώ.

HTC One, HTC One, Μην κάνετε όνειρα για stock Android

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sparky

XDA!!!

Κυριάκος

Με Τίποτα….Ο Μόνος λόγος που πάω htc πέρα από ομορφιά ποιότητα και ήχο είναι το sense ui…αν δεν ήθελα πήγαινα και σε nexus!

Nickolas

Και μενα μου αρέσει τρομερά το sense ui, το stock android είναι κακάσχημο.

MEDS

Δε νομίζω να διαλέγει κάποιος Stock Android για την ομορφιά και μόνο. Οι πιο πολλοί εδώ μέσα φωνάζουν για τις αναβαθμίσεις, και με το Stock Android υπάρχει εγγύηση. Εκτός αν όλοι αλλάζετε κινητό κάθε χρόνο, οπότε, το αν αναβαθμιστεί ή όχι, δεν σας αγγίζει. (Και αν όντως αλλάζετε συσκευή κάθε χρόνο, πάλι θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει λόγο μεταπωλητικής αξίας).

Panos7GR

Αυτός είναι και ο λόγος που ίσως δεν πάρω ποτέ HTC όσο ποιοτικές και γ…τες συσκευές κι αν έχει! Πολύ απόλυτη… Πάντα θεοκλειστα κινητά. Συμπεριφέρεται λες κι έχει να διαχειριστεί ένα κλειστό λειτουργικό. Πέρα από αυτό, ας αρχίσει πρώτα να ξεκλειδώνει τον bootloader ή τουλάχιστον να μην τον κλειδώνει τόσο κι ας μην βάλει ποτέ καθαρό Android στις συσκευές της.

Ακόμα και η Sony έχει βγάλει AOSP ROM για το Xperia Z (και παλαιότερα για το S σε συνεργασία με την Google). https://youtu.be/74_1nB_Z1Hw

Nickolas

@MEDS
Προσωπικά δεν αλλάζω κινητό κάθε χρόνο, αλλά το περιβάλλον εργασίας παίζει πρώτο ρόλο για μένα, όπως και να μου αρέσει το σχέδιο μιας συσκευής. Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για τη ναυαρχίδα της εταιρείας, εννοείται οτι θα πάρει την επόμενη και τη μεθεπόμενη αναβάθμιση, όπως έγινε και με το one x. Οι εφαρμογές θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται από τους developers, ειδικά μετά την έκδοση 4.0 και έπειτα, οπότε ούτε σε αυτόν τον τομέα υπάρχει πρόβλημα.
Δεν είναι οτι σου δίνει το stock android κάτι παραπάνω από τους launchers των εταιρειών, ίσα ίσα που το sense και οι υπόλοιποι launchers δίνουν έξτρα λειτουργίες και στην περίπτωσή μας και καλαισθησία.
Μιλάω πάντα για τα δικά μου γούστα, μην παρεξηγηθώ, άλλος μπορεί να θεωρεί το sense άχαρο και οτι το Htc One δε βλέπεται.

Αποστόλης Ρόδος

Συμφωνώ απόλυτα με τον Nickolas…
Οι High End συσκευές άλλωστε σε έναν “μέσο” gadgetάκια… αλλάζονται κάθε 1,5-2 χρόνια… (όπως θα έπρεπε για μένα) … για να υπάρχει απόσταση και διαφορά σχετικά μεγάλη στην τεχνολογία των συσκευών του.
Επίσης ειδικά οι Android συσκευες είναι τέτοιες που μπορείς να κανεις τα παντα στο λειτουργικό τους και να φορεσεις πανω τους οτι σχεδον γουσταρεις… (ΧDA)

MEDS

@Nickolas
Δυστυχώς φίλε μου, όσο υπάρχουν NEXUS, οι αναβαθμίσεις για όλους τους άλλους θα καθυστερούν, μέχρι που θα σταματούν τελείως. Δε συμφωνώ φυσικά με το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος μας, αλλά έτσι είναι. Προσωπικά, θα προτιμούσα να έτρεχαν όλα μα όλα stock android, παρά αυτό που γίνετε σήμερα με το κάθε κατασκευαστή να κρατάει τους καταναλωτές από τα @@ (με το μπαρδόν), να τους ξενερώνει ή να τους εγκαταλείπει.

sosimple

Πραγματικα δυσκολευομαι να πιστέψω οτι υπαρχουν ακόμα κάποιοι που επιλέγουν κινητό με βαση τη launcher έχει.. Απο τι στιγμη που μπορείς να βάλεις άλλο, πχ nova με πολύ περισσότερες επιλογές και δυνατότητες.. Προσωπικά το πρωτο πράγμα που κάνω μόλις πάρω κινητό οποιαδήποτε μάρκας είναι να αλλάξω launcher πολύ απλα γιατί όλοι είναι για λιγα πράγματα οι ενσωματωμένοι..

Darth

γι πολλούς λόγους θα διάλεγα ένα htc one αν είχε stock
1, καθαρό android χωρίς πολλά πολλά επάνω να τρώνε την μπαταρία και την ram
2. unlocked bootloadr = θα μπορούσα να το κάνω οτι θέλω και να του περάσω ότι θέλω από την xda και όχι μόνο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΝΩ ΤΗΝ ΕΓΓΎΗΣΗ
3. άμεσες αναβαθμίσεις (αν και αυτό δεν με ενοχλεί τόσο εφόσον αν θα έχει unlocked bootloader και aopk να ναι καλά τα xda)

μόνοι τους βγάζουν τα ματάκια τους πόσο παραπάνω πώλησης θα έκαναν αν έβγαζαν ένα htc nexus και ένα κανονικό………
καλό κατήφορο να έχουν πόσους μα πόσους ξέρω που δεν θέλουν το one λόγο του locked bootloader

Darth

@sosimple launcher? Πλάκα με κάνεις η διαφρα μιας sense rom με μια aopk είναι launcher?

καμία σχέση μια με την άλλη μόνο κάποια σημεία του kernel είναι ίδια (υποχρεωτικά) ολα τα άλλα είναι ξαναγραμενα στης αναγκες της εταιρείας

μόνο και μόνο ένα παράδειγμα(σε ένα σημείο και μόνο) ένα άκυρο τηλέφωνο xperia s system partition applications 240 +10 που περνάει μετά στα data 250 εφαρμογές και addon που τα περισσότερα τρέχουν όταν γουστάρουν και ξεσκίζουν την μπαταρια και την ram και για τους περισσότερους είναι παντελώς άχρηστα και κάνουν το κινητό ποιο αργό ξερεις ποσες εφαρμογές είναι άχρηστες από της 250? 185!!!

ξερεις ποσο ειναι μια rom της sony για αυτη την συσκευη? 550 (jb) ξέρεις ποσο μια aopk? 140

ολα αυτά έχουν πολλές επιπτώσεις στην συσκευη αν μια εταιρεία έβγαζε μια συσκευη με ότι σαβούρα θέλει και μια με aokp rom (λεγε με nexus) θα ήταν όλοι κερδισμένοι

Superuser

140mb η aopk;(<– aopk όχι aosp..)
και από τι.αποτελείτε; framework,launcher,dialer και 5 εφαρμογές;

Και η aosp(stock android)του nexus γύρω στα 400mb είναι

Darth

ο ναι αν αφαιρέσεις τα μπιχλιμπίδια της google και αφήσεις μόνο το market και το κατάλληλο framevork της google κάνα 180 200 είναι άλλα 200 είναι μπιχλιμπίδια της google που είναι τα πρώτα που σβήνω στα nexus μόλις κάνω root

Darth

@Superuser πάνε xda και δες όλες rom της προκοπές πχ για nexus 4 είναι από 150 μεχρι 180 mb

tsabasid

Παίδες, αν δεν είχατε Nexus, δε μπορείτε να καταλάβετε το πόσο ευέλικτη είναι η συσκευή. Unbrickable, updates από την πρώτη ημέρα. Σκεφτείτε πότε πήραν ICS οι περισσότερες συσκευές την ώρα που το GN και το Nexus S το τρεχαν από Νοέμβριο 2011. Αν κάποιος θέλει απλά μια συσκευή για δουλειά και σταθερότητα τότε μπορεί να μην τον νοιάζει. Αλλά αν το βλέπεις ως gadget, όπως πολλοί από μας, δε μπορώ να φανταστώ να πάω σε κλειστό firmware.

Superuser

@Darth
Ποιος ο λόγος να σβήσεις τα μπιχλιμπίδια της Google;
Αφού η συσκευή πάει νερό και με αυτά(2gb ram)
Άσε που μένει ανεκμετάλλευτο το system partition
Το καλό, με αυτές τίς rom όταν βγαίνουν,θα ήταν να συνοδεύονται από kernel που να μειώνει το system partition και να αυξάνει την εσωτερική διαθέσιμη

Δεν έχω nexus 4 αλλά έχει ένας φίλος και το έχω δουλέψει αρκετά.Η συσκευή δεν κολάει πουθενά όσο και να την ζορίσεις

Όταν κάτι δουλεύει σωστά δεν το πειράζεις

Stylianos

Περιμενω τη στιγμη που η HTC θα βγαλει ενα κινητο σαν το HD2…εως τοτε ειμαι σε αναμονη…αν κ κατοχος ενος ΟΝΕ Χ,δεν πιστευω οτι βγηκε ποτε πιο παραμετροποιησιμο κινητο,προσωπικη μου αποψη το κινητο(HD2) ειναι ”σχολειο”!

Οσα κινητα κ αν εχουν πεσει στα χερια μου,(galaxy S3,one S,desire x HD mini …κλπ.)
απο την πρωτη μερα τα ξεκλειδωνω,δεν αντεχονται οπως ειναι ”μαμα”(για πολλους λογους)
Δε βρισκω το λογο να περιμενω να μου δωσει η εταιρια την τελευταια εκδοση σε update,οταν μπορω να το κανω μονος μου.
Οσοι διαφωνειτε μαλλον πρεπει να παρετε ενα Iphone να τελειωνουμε…

Παντα φιλικα!

Darth

@ 1. μπαταρία
2. μπαταρία
3. δεν τα χρησιμοποιώ (και πολλοί εκτός από μένα δεν το χρησιμοποιούν εκτός από maps που τα ρυθμίζουμε να μην ξεκινάνε όποτε θέλουμε)
4. μπαταρία
5. μπαταρία

δυστυχώς έκανα μαλακία και έχω nexus (ευτυχώς το πήρα όταν πήγα μια βόλτα έξω μέσο μιας φίλης μου)

τα παράπονα μου από την συσκευη
1, μπαταρία (αν και έστρωσε με αφαίρεση στιχοιον κάποιον και κάποιες παρεμβάσεις )
2. camera (οκ εδώ καλύτερα να μην έβαζαν ούτε στα κινητά των 100 ευρό δεν βάζουν τέτοια…)
3, αποθηκευτικός χώρος….. και όχι δεν δέχεται usb otg όπως διαπίστωσα έτσι μένω με ππ στα χέρια……

ευτυχώς έχω το xperia p που με κάλυψε σε όλα (έχει και otg)

Panos7GR

Υπάρχει λόγος που δεν πειράζουν το μέγεθος του system partition πολύ τόσο οι προγραμματιστές όσο και οι ίδιες οι εταιρείες. Αυτό γίνεται γιατί δεν ξέρει κανείς ποσά MB τελικά θα είναι η επόμενη αναβαθμισμένη ROM. Έτσι πάντα το system partition έχει περισσότερο χώρο αποθήκευσης από όσο θα έπρεπε… Αλλά και πάλι άμα είσαι root μπορείς να εκμεταλλευτείς το system partition. Το κανείς χειροκίνητα, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Καταρχάς όλες οι εφαρμογές που εγκαθιστάς στο κινητό σου, ακόμα και οι αναβαθμίσεις των προεγκατεστημένων εφαρμογών, αποθηκεύονται στον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης (δλδ στον φάκελο data/app). Το μόνο που έχεις να κανείς για να ελευθερώσεις εσωτερικό χώρο και να εκμεταλλευτείς το system partition είναι να μεταφέρεις τις αναβαθμίσεις των προεγκατεστημένων εφαρμογών σου ή οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής θες από το data/app φάκελο στον system/app. (Εννοείται πως για να γίνει αυτό χρειάζεσαι έναν file manager και μάλιστα έναν που να έχει δικαιώματα root, πχ τον ES) Επίσης εχουν διάφορα οι AOSP με την AOSP όπως ακριβώς έχει διάφορα η CyanogenMOD με την AOSP. Έτσι για να μην μπερδευτεί κανείς το λέω. Η AOSP (Android Open Source Project) είναι η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ stock ROM που έχει βγάλει η Google και την έχει δημοσιευμένη στο site της. Ενώ… Συνέχεια »

vtag

@Darth:Δηλαδή δεν αξίζει να αγοράσω το Nexus 4 από Αμερική ;;;(έχω galaxy nexus)
Δεν έμεινες ευχαριστημένος από την συσκευή(υλικά κατασκευής,hardware,κλπ.

antouan

@ vtag

Παρτο με κλειστά μάτια…Ποιοτικότατη.Την κάνεις οτι θες.Λεπτή ,της περνάς λίνουξ .Σκρολλάρει άψογα..Ζεσταίνεται λίγο αλλα λογικό..
Δεν πιστευω οτι υπαρχει high end συσκευη με 4.3+ ιντσες που να χει μπαταρια της προκοπης.
Πάντως και τα 400+ απευθειας απο δω ειναι παρα πολή καλη τιμή για αυτο που θα πάρεις.
Πρόσεχε μόνο γιατι γλυστράει…

Ηappy rooting..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.