HTC One X 16GB, Νέο μοντέλο με πιο χαμηλή τιμή

Το HTC One X 32GB ήταν το πρώτο τετραπύρηνο smartphone που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά και από την αρχή απέκτησε φανατικούς χρήστες. Ακόμα και σήμερα η επίσημη τιμή λιανικής είναι 699 ευρώ (εντάξει το βρίσκεις και πιο φτηνά) αλλά σύντομα θα κυκλοφορήσει στην αγορά με 16GB ενσωματωμένη μνήμη και τιμή 599 ευρώ.

Με το HTC One X 32GB και One X 16GB θα πορευθεί η ελληνική HTC στη χώρα μας μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν σκέψεις για να έρθει επίσημα το HTC One X+ στη χώρα μας. Σε ότι αφορά την επικείμενη αναβάθμιση των One X και One S ακούσαμε ότι αυτή θα είναι διαθέσιμη μέσα στις επόμενες εβδομάδες…

HTC One X 16GB
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.0.4 ICS (αναβαθμίσιμο σε 4.1 Jelly Bean)
Επεξεργαστής: NVIDIA Tegra 3 Quad-core 1.5GHz
Μνήμη RAM: 1GB
3G/ HSPA
Οθόνη: 4.7 ίντσες, S-LCD, 1280×720 pixels, Gorilla Glass
Κάμερα: 8 Megapixe, LED flash, Full HD video 1920×1080 pixels 30fps
Δεύτερη κάμερα: 1.3 Megapixel
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB
Κάρτα μνήμης: Όχι
Wi-Fi n, DLNA, Wi-Fi Direct, GPS, Bluetooth 4.0, micro USB (MHL), NFC
Μπαταρία: 1800 mAh
Διαστάσεις: χλστ.
Βάρος: 130 γρ.

, HTC One X 16GB, Νέο μοντέλο με πιο χαμηλή τιμή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MasterMind

Ήταν που δεν θα έβγαζε πολλές συσκευές η HTC! Στην ουσία βάζουν τρικλοποδιά στο One S αφού η διαφορά του με αυτό θα ειναι ελάχιστη.

Soulja Boy

HTC ONE KING NO.1 PHONE IN THE WORLD

mike

έχουν ξεφτιλιστει οι τιμές εντελώς ακου εκεί 600 μονο

lalanis

Nexus 4 κανείς;

Vasilis_G

Στα ίδια λεφτά S3 με χαοτική διαφορά και πλέον πιο φθηνά με NEXUS 4

GfK

Χαοτική διαφορά το S3 ??????

antonis

σε απόδοση ναι μπορεί να χαρακτηριστεί χαοτική η διαφορά.

Πέτρος Π

Καλά ποια χαοτική διαφορά?? Σε θέμα απόδοσης ακριβώς τα ίδια, με το HTC όμως να είναι πολλά επίπεδα ανώτερο από θέμα design, και με καλύτερη οθόνη…

md03582

χαοτικη διαφορα μεταξύ ποιανών και υπερ ποιανού?

karkavelas

Με την 4.1 αναβάθμιση του htc one x η χαοτική διαφορά είναι υπέρ του hox.
https://www.gsmarena.com/jelly_bean_update_for_htc_one_x_boosts_performance-news-5010.php

karkavelas

@MasterMind Μην ακούμε συνέχεια αυτή την πιπίλα με την HTC και ότι βγάζει πολλές συσκευές.
Βλέπουμε και Samsung που έχει βγάλει το gs3 σε 20 παραπλήσιες συσκευές,όπως gs3 mini και το άλλο gs3 με οθόνη 6.5 ίντσες, όπως επίσης για την apple με το Ipad 4 και ακολουθούν LG και άλλες.
Επίσης τρικλοποδιά δεν βάζει στο one s γιατί αν κάποιος δεν γουστάρει 4,8 ίντσες πάει σε one s ή σε κάτι άλλο αντίστοιχο.

MasterMind

@karkavelas Φιλε μου ειμαι χρήστης one X και πρωην Desire HD. Επινα νερό στο ονομα της HTC αλλά πλέον μου εχει σπάσει τα νεύρα με τις βλακειες της. Εχει απελπιστεί απο τις λιγοστές πωλήσεις που κανει και εχει βγάλει ενα σωρό μοντέλα “Ναυαρχίδες” που το ενα ακυρώνει το αλλο.

βλέπε Sensation – Sensation XE – Sensation XL και τώρα One X – One X+ – One X 16gb και δεν ξερω και εγώ τι άλλο θα βγάλει ακόμα. και το κορυφαιο ειναι οτι το X με το X+ εχουν 0.2ghz CPU, 300Mah μπαταρία και 0.2 (νομιζω) της ιντσας φακό στην κάμερα!!!

Κορόιδευα την Apple για τα 4-4S αλλά φαίνεται οτι υπάρχουν και χειρότεροι.

GfK

To OneX+ βγήκε για ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό,
δεν ακυρώνει το OneX στο οποίο θα πέσει η τιμή σγά σγά
Κάπιος να μας πει πώς και γιατί θεωρεί το sgsIII ανώτερο.
Έχω περάσει άπειρες ώρες στο Πλαίσιο παίζοντας με τα 2 κινητά
και μπορώ να πω πως η οθόνη του SIII είναι εξωπραγματική και πολύ φωτεινή, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, πολύ φαντεζί.
Το HTC από την άλλη χάνει πόντους με τα παλιομοδίτικα capacitive προ-ics κουμπιά

Nickolas

@MasterMind
Το θέμα όμως είναι τελικά είσαι ευχαριστημένος με τη συσκευή σου? Αν εσύ κάνεις σωστά και απροβλημάτιστα τη δουλειά σου τι σε απασχολεί? Εκτός βέβαια και αν αλλάζεις κινητό κάθε 2-3 μήνες και σε απασχολεί η αξία μεταπώλησης. Το one x+ πάντως το πιο πιθανό να κυκλοφορήσει σε ελάχιστες χώρες ή ακόμη και σε συγκεκριμμένους providers σε αυτές τις χώρες.

Enzo

Αντίστοιχη περίπτωση με τον mastermind είμαι κι εγώ. Είμουν φανατικός της htc που το γύρισε σε samsung (πλέον έχω S3 και για την γυναίκα S2). Μόνο αν κάνει κάποιος αυτή τη μετάβαση θα καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Και τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή (samsung πρώτη σε πωλήσεις με διαφορά).

GfK

πείτε ρε παιδιά δυο λόγια παραπάνω..
Τι παραπάνω προσφέρει ένα samsung από ένα htc ?

MixalakisS

Ναι με 50 κινητά λογικό ειναι να είναι πρώτη η Σαμ σε πωλήσεις, λογικό δεν είναι ? Συμφωνω με τον φίλο παραπάνω, πολύ “ψευτικη” (μη με φάτε) η οθονη του SG3 προτιμώ προσωπικά το one x. απορώ πως δεν έχει προσελκύσει κόσμο αφού βγάζει κ δυνατές και ποιοτικές συσκευες :O

MasterMind

@GfK Δεν νομίζω οτι απο το HTC ελειπαν 0.2ghz CPU Και 300 Mah μπαταρία για να γινει ανταγωνιστικό…
απλως με τσατίζει το γεγονός οτι μετά απαξιώνουν το προηγουμενο μοντέλο και βγάζουν τις αναβαθμίσεις ΑΚΟΜΗ πιο αργά (αν ειναι δυνατόν αυτό με την HTC).

@Nicolas ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την συσκευή. Δεν ειμαι με την υποστίριξη της HTC. Εννοείται οτι με ενδιαφέρει η αξία μεταπώλησης διότι δεν θα το κρατήσω για πάντα. άλλη τιμή έχει να ειναι δευτερο μοντελο και αλλο 3ο και 4ο. Ειναι λογικό αυτό.

Γενικώς για την “κόντρα” εντος εισαγωγικών μεταξύ One X και SGS3 επειδή και εγώ ημουν μεταξύ των 2 πριν παρω το X, αυτό που με κέρδισε ήταν η καλύτερη ποιότητα κατασκευής του X και το περιβάλλον Sense του οποίου ειμαι τρομερος υποστηρικτής. Το S3 μου φαινεται πολυ πλαστικό και άδειο χωρις το Sense. Γούστα ειναι αυτά βέβαια.

Για να κλείσω ομως θα πω οτι ειδα jelly bean cyanogenmod για S3 και εμεινα…παγωτό! μιλάμε για το καλύτερο και πιο παραμετροποιήσιμο περιβάλλον EVER!

Γιάννης

Ποιες είναι οι πολλές συσκευές, που συνεχίζει να βγάζει η HTC; Η συσκευή είναι μία το ONE X σε 3 εκδόσεις 16, 32 και 64 (θυμίζω ότι δεν υπάρχει sd slot οπότε έτσι ο καθένας επιλέγει αυτό με την χωριτηκότητα που επιθυμεί), λογικά και οι τρεις θα υποστηρίζονται για το ίδιο χρονικό διάστημα (ελπίζω τουλάχιστον).
Μια διαφορά τώρα υπάρχει όσον αφορά την έκδοση με τα 64 gb γιατί εδώ έχουμε μικρές διαφορές στον επεξεργαστή, μπαταρία, αλλά και έναν ενισχυτή beats audio στο εξωτερικό ηχείο. Μένει να κυκλοφορήσει και να δούμε αν είναι ουσιαστικές ή απλά κάποιο facelift για να παραμένει δυνατά στον ανταγωνισμό.

MasterMind

Υποθέτω οτι ξεχνάς με την προηγουμενη ναυαρχίδα “Sensation” τι έγινε…το αφήνουμε αυτό! Σειρά One: έχουμε το V για τον “φτωχό”, το S για τον ενθουσιώδη και το X για τον “Τα θέλω ολα και δεν με νοιάζει πόσο”. Τιμές 100-150 ευρώ διαφορά το ένα με το άλλο, χοντρά χοντρά και οι δυνατότητες της καθεμιάς συσκευής έχουν αρκετή διαφορά. Μέχρι τώρα υπάρχει λογική και σχέδιο marketing! Ανακοινώνουν One X+ με απειροελάχιστη διαφορά με το X! αυτομάτως παγώνουν η ηδη πολικές πωλήσεις του X γιατί το target group της συσκευής αυτής δεν έχει να κάνει με την τιμή αλλά με την απόδοση. Έπειτα ανακοινώνουν X με 16GB που η τιμή του ειναι κοντά στο S. Το target group του S ενδιαφέρεται για την τιμή οπότε στα ίδια λεφτά παιρνει καλύτερο πράγμα οπότε παγώνουν και οι πωλήσεις του S! Αν αυτο σου φαίνεται οργανωμένο marketing την ώρα που ηδη η Samsung και η Apple σαρώνουν την αγορά, τι να πω… το μονο που επιφυλάσσομαι ειναι εαν ΔΕΝ βγει τελικώς το H+ στην ευρωπαική αγορά. Τότε υπάρχει λογική μιας και το αμερικάνικο X ειναι διπύρηνο αντί για τετραπύρηνο. (προσέξτε το αυτό εσείς οι Samsungάδες που διαβάζετε reviews απο αμερικάνικα Site και λέτε οτι είναι… Συνέχεια »

GfK

το X+ κυκλοφορεί ήδη στην Ευρωπαϊκή αγορά.
Μόλις το παρήγγειλα από clove.co.uk

Teo

@MasterMind και το S3 το Αμερικανικο ειναι διπυρηνο φιλος…οποτε,2 πυρηνες κοντραρονται.

ixtreme

Ως πρωην κατοχος htc one x & αλλων συσκευων της ιδιας εταιριας εχω να πω.Τα κινητα της απευθυνονται σε λιγοτερο απαιτητικους χρηστες η μαλλον σε χρηστες που τους ενδιαφερουν μονο τα βασικα. Θεωρω οτι σχεδον ολες οι συσκευες της ειναι πειραματα κι εμεις που τα αγοραζουμε (και μαλιστα ακριβα) για να τα δοκιμασουμε, πειραματοζωα.Σου λεει η htc καποια στιγμη θα πετυχει το πειραμα.Μονο που οταν πετυχει (αν πετυχει) δε θα εχει πειραματοζωα για να τα δοκιμασουν…

MasterMind

ixtreme μπορείς να εξηγήσεις τι εννοείς;

ixtreme

εννοω πολλες συσκευες της που βρισκονταν σε πειραματικο σταδιο, τις εβγαλε αρων αρων στο εμποριο χωρις να εχουν τελειοποιηθει, για να χτυπησει τον ανταγωνισμο και μολις ανακοινωνονται οι πρωτες παρενεργειες σε ενα προιον, προβαινει στις αναλογες διορθωτικες αλλαγες….

md03582

@ixtreme ως νυν κάτοχος htc one x και άλλων 5 συσκευων στο παρελθον, συσκευών της ιδιας εταιριας (οταν οι λοιπες lg, samsung, κτλ βγάζανε φριτεζες και μιξερ και δεν ειχαν ιδεα τι εστι εξυπνο κινητο), είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και περιμένω να ακούσω ακριβώς τι εννοείς πειραματικό στάδιο και πειραματόζωα, όχι με αερολογίες και γενικότητες αλλά με συγκεκριμένα παραδείγματα.

Μήπως εννοείς αυτά τα “πειράματα” που πρώτη έκανε η htc και πετύχανε όλα?

https://www.youtube.com/watch?v=fWDHYqBSjQg

Enzo

Από πλευράς marketing όντως η samsung έχει σαφή στρατηγική την οποία εφαρμόζει. Και επειδή έχει καταφέρει να καθιερωθεί, αυτό που έχει χτίσει το διαφυλλάσει (αυτό που λέγαμε για υποστήρηξη). Ακόμη και οι developers κάποιων εφαρμογών πριν βγάλουν στο κουρμπέτι μία εφαρμογή, θα βεβαιωθούν πρώτα ότι η εφαρμογή τρέχει όπως πρέπει να τρέχει στις συσκευές με το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Και αυτή τη στιγμή το s3 είναι αυτό που σαρώνει στην αγορά. Από την άλλη η htc αλλιώς ξεκίνησε (με το desire) και αλλού έχει καταλήξει. Κάνει απέλπιδες προσπάθειες να αυξήσει τις πωλήσεις της καταφεύγοντας στον κανιβαλισμό των μοντέλων της. Βάζω και στοίχημα ότι όταν θα έρθει η ώρα για αναβάθμιση λογισμικού όλων αυτών των παρόμοιων συσκευών θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση. Εγώ συγκεκριμένα πριν 2 χρόνια πήρα το htc desire s και θεώρησα ότι έχοντας τον συνεχιστή του θρυλικού desire, έχω ένα καταπληκτικό κινητό. Επειδή το κινητό ήταν αλουμινένιο και βαμένο μαύρο, μέσα σε ένα μήνα από τότε που το πήρα, είχε γίνει χάλια από τα χτυπηματακια (όπου έφυγε το μαύρο χρώμα). Να σημειωθεί ότι αυτό το πρόβλημα υποτίθεται ότι το λύσανε με το one s αλλά και πάλι το ίδιο συνέβαινε. Επειτα μετά από ένα χρόνο είχα πρόβλημα με… Συνέχεια »

Makis

Ποια είναι η γνώμη σας; αξίζει να το πάρει ένας μέσος χρήστης τώρα που η τιμή του είναι κάτω από τα 400-390 ευρώ; Εναλλακτικά; και γιατί;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.