HTC: Aπογοητευτικά αποτελέσματα το Q4, αισιοδοξία για ανάκαμψη με VR

Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2015 για την HTC, καταγράφοντας λειτουργικές απώλειες ύψους 4.1 δισεκατομμυρίων δολλαρίων με αρνητικό περιθώριο κέρδους 16.1%, αναγκάζοντας τον κολοσσό απο την Ταιβάν να στηρίζει τις ελπίδες για ανάκαμψη, στην εικονική πραγματικότητα.

Παρά τα άσχημα αποτελέσματα, η HTC αύξησε τα κέρδη της απο τις πωλήσεις smartphone κατά την διάρκεια του Q4 και αυτό σύμφωνα με την εταιρία, οφείλεται στην σειρά Desire την οποία το κοινό υποδέχθηκε θερμά, ιδιαίτερα κατά την εορταστική περίοδο αλλά και στο Οne Α9 που απασχόλησε τις αγορές σε Ασία, Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη.

Επίσης, ο νέος προσανατολισμός της HTC, αναμένεται να δώσει μεγαλύτερη βάση σε συσκευές και εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας αλλά και άλλες smart συσκευές, όπως τα wearables. Συγκεκριμένα, απο το Q1 του 2016, βάση θα δωθεί στο UA Healthbox, ένα all-in-one body fitness σύστημα, το οποίο είδαμε στην CES τον προηγούμενο μήνα αλλά και στο headset εικονικής πραγματικότητας, Vive.

Nα θυμίσουμε οτι και κατά το δεύτερο αλλά και κατά το τρίτο τρίμηνο του 2015, τα αποτελέσματα ήταν εξίσου απογοητευτικά, με την διοίκηση της HTC να πιστεύει πως παρά την μεγάλη ζημιά που υπέστη η εταιρία τον τελευταίο χρόνο, οι κινήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2016, θα οδηγήσουν σε γρήγορη οικονομική ανάκαμψη.

, HTC: Aπογοητευτικά αποτελέσματα το Q4, αισιοδοξία για ανάκαμψη με VR

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
παπαροκάς tiamat

Εχει καταντησει ναναι η ελλαδα των κινητων

Mary

Πραγματικά, δεν θα μπορούσες να το θέσεις σωστότερα!
Κρίμα πάντως, περίμενα περισσότερα από την htc!

γιωργος

ας εδινε το ιδιο προιον σε χαληλοτερη πολυ τιμη τοτε να βλεπες ανακαμψη αλλα δεν!

vkrd

Ακριβά κινητά πουλάει η HTC. Για Ελλάδα τουλάχιστον.

NLS

Κάποιοι τα είχαν πει…

Ανακιν

Πάει για κλείσιμο και αυτή τώρα μόνο η Apple μένει και είμαστε κομπλέ

Panos7GR

Τον δρόμο για την ανάκαμψη τον έχει δείξει εδώ και καιρό η LG με το G2. Θυμάται κάνεις πως ηταν η LG πριν από αυτό; Αν όχι, θα σας πω μόνο Optimus 2X και Optimus 4X HD. Η LG άρχισε να ανακάμπτει ύστερα την συνεργασία της με την Google για το Nexus 4, βγάζοντας το διδυμάκι του Optimus G. Μετά τι έκανε; Αφουγκράστηκε την αγορά η οποία τι ήθελε; Ένα φρέσκο design διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα (έβαλε power & volume buttons στην πλάτη), μεγάλη οθόνη αλλά μικρή σε μέγεθος συσκευή (έβαλε 5,2 ιντσες οθόνη με ελάχιστα bezels), μεγάλη αυτονομία (έβαλε μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία, όταν οι υπόλοιποι έναν σκόντο με σκοπό το λεπτό design), αποσπώμενη μπαταρία (το έβαλε και ήταν οι μόνες μαζί με την Samsung) και το σημαντικότερο ΔΥΝΑΤΑ SPECS ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ (ΛΟΓΙΚΗ) ΤΙΜΗ!!!! Κι έπιασε. Το ίδιο πρέπει να κάνει και η HTC. Αν όχι όλα μαζί, οφείλει τουλάχιστον να βγάλει μία ναυαρχίδα με top για την χρονία της specs ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ. Αφού βλέπεις ότι δεν πιάνουν ότι δοκίμασες, ρίξε το περιθώριο κέρδους ανα συσκευή, βάλε μια τιμή ίσα-ίσα για να καλύψεις το κόστο κατασκευής της και έτσι δώσε λόγο να αγοράσει κάποιος την συσκευή σου. Θα… Συνέχεια »

t p note3

Ειναι απλο.Δειτε τη φωτογραφισ κ οχι μονο.Ειναι ολόιδιο με το iphone 6? Ανεξαρτητα ποιος αντογραφει ποον? Προσπαθησε να γινει apple.Οχι μονο εμφανησιακα.Αλλα κ στα αλλα.Εβγαλε spwcs,αποσπωμενη,εδωσε βαση μονο στη σχεδιαση κ ακριβυνε τις συσκευες.Γιατι νσ παρει καποιος κατι που μοιαζει με iphone κ πχι το ιδιο το iphone?Το ιδιο λαθος κανουν πολλοι,ακομα κ η samsung απο περυσι. Εκεινη που δειχνει οτι θα ειναι ωφελημενη σε βάθος χρονου ειναι μαλλον η lg με το σεβασμο που δείχνει στον πελατη.

dialteo

Είναι Ταϊβανέζικα δολλάρια και όχι δολλάρια ΗΠΑ.
1 Taiwan dollar = 0,030207 Us dollar

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.