HTC: Είχαμε smartphone με dual-camera 2 χρόνια πριν το iPhone 7 Plus

Η Apple ανακοίνωσε εχθές τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, τα οποία είναι τα πρώτα της κινητά με αντοχή στο νερό και χωρίς 3.5 χλστ. υποδοχή ακουστικών. Όμως στο 7 Plus έχει προστεθεί και dual-camera, κάτι που επίσης βλέπουμε πρώτη φορά σε smartphone της.

Ωστόσο, η Apple δεν είναι η πρώτη που βάζει διπλή κάμερα σε smartphone και η HTC φροντίζει να μας το υπενθυμίσει. Μέσα από το λογαριασμό της στο Twitter η HTC έγραψε ότι το HTC One M8 ήρθε πριν από δυο χρόνια με διπλή κάμερα. Στο tweet της η HTC αποφεύγει να αναφερθεί στην Apple, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι επέλεξε την ημέρα της ανακοίνωσης του iPhone 7 Plus για να μας θυμίσει την ύπαρξη του One M8, δείχνοντας στην Apple ότι άργησε 2 χρόνια να φέρει την διπλή κάμερα.

Το HTC One M8 ήταν το πρώτο smartphone με διπλή κάμερα με δυνατότητα καταγραφής πληροφοριών βάθους, έτσι ώστε να μπορείς να επεξεργαστείς αργότερα τις φωτογραφίες και να κάνεις refocus. Ωστόσο, η dual-camera του iPhone 7 είναι διαφορετική. Η Apple έχει τοποθετήσει έναν ευρυγώνιο (wide-angle) φακό και έναν τηλεφακό (telephoto), παρέχοντας 2x optical zoom – βοηθώντας στην καλύτερη λήψη πορτρέτων και bokeh effects.

htc dual camera, HTC: Είχαμε smartphone με dual-camera 2 χρόνια πριν το iPhone 7 Plus

htc dual camera, HTC: Είχαμε smartphone με dual-camera 2 χρόνια πριν το iPhone 7 Plus

htc dual camera, HTC: Είχαμε smartphone με dual-camera 2 χρόνια πριν το iPhone 7 Plus

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος

Η htc όμως απέτυχε γιατι η 4 ultrapixel κάμερα της ήταν μισό δουλεμένο προϊόν κ μετα έβαλε ενα φακό πίσω παλι η Apple φτιάχνει ολοκληρωμένο προϊόν αυτο ειναι μαγκιά

mitsaras

Εγώ που είχα το πολύ καλό one m8, έχω να πω μετά από δύο χρόνια. Περνώντας από το χέρια μου το LG g4 και το Z5 PREMIUM τώρα, ότι το m8 έχει την καλύτερη εφαρμογή σε κάμερα με τον διπλό φακό πισω

liris11

Και η huawei honor 6+το 2014 βγήκε με 2 κάμερες πίσω και το lg εχει βγάλει με 2 κάμερες ..αλλα οχι η Apple σε οτι κάνει καινοτομεί ..

Geo pap

Ενα μπραβο στην htc για το comment της.μπραβο που καλή εταιρία που δεν μπορείς να παραγεις ενα ανταγωνιστικό smartphone.μπραβο εισαι και η πρωτη

TechGeek

Και ποτε είπε κάποιος επίσημα της Apple ότι το έκανε πρώτη? ΠΟΤΕ. Η διαφορα είναι ότι το έκανε πολύ καλά, σε αντίθεση με την αθλια κάμερα του M8 γιατί μονο αθλια θα μπορούσε να την πει κάποιος σε συγκρίσει με τα τότε κορυφαία κινητά.

Μου αρέσει που ξαφνικά όλα τα κινητά με dual camera είναι γαμάτα επειδή το έκανε και η Apple. Και παλι, η Apple το έκανε την στιγμή που ξέρει ότι θα είναι καλοδουλεμένο, δεν βιάστηκε ποτε να βγάλει κάτι μισοτελειωμένο εκτος τα maps που και αυτό μια εξαίρεση είναι.

Jim

Καλύτερο θα ήταν να είστε αντικειμενικοί!! Η HTC πράγματι ήταν η πρώτη!! Γενικά έχει παραγίνει αυτό με τα iphone….οκ καλά smartphone αν θέλει να δώσει κάποιος μέχρι 300 ευρώ αλλά μέχρι εκεί…κάποτε ήταν πρωτοπορία και γι’αυτο ήταν και τόσο ακριβό…τώρα έφυγε η πρωτοπορία αλλά η τιμή καλά κρατεί μπας και οικονομίσουν κάτι παραπάνω για όσο μπορούν…με τα τετραπύρινα android με 1,5 και 2 gb ram να μπαίνουν όλο και πιο πολύ στα mid και low range smartphones πλέον βρίσκεις κινητά των 100-150 ευρώ που ούτε κολλάνε ούτε τίποτα…αλλά αν θέλει κάποιος να σκάσει κανά 800 για χαζομάρες, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα

Thane

Το θέμα είναι ότι μόνο την είχε.Δεν μπορούσες να κανείς τίποτα με αυτήν. Ενός με του iPhone 7κανεις ΠΑΠΑΔΕΣ

Agnostos13

Η htc ειχε κανει μια τρυπα στο νερο…
Μια κακιστη καμερα (ή μαλλον δυο κακιστες καμερες) που εκαναν απλα ταυτοχρονη ληψη για να πετυχουν διπλη εστιαση και να εχεις να επιλεξεις… ΑΧΡΗΣΤΟ!
Καμια σχεση με το concept της Apple!
Καινοτομια δεν σημαινει να το σκεφτω πρωτος αλλα να κανω κατι νεο…και το concept της Apple ειναι νεο (η διπλη καμερα μπορει οχι)!

giorgos

τοτε απλα δε το ειχες πιασει στα χερια σου.το μονο μειον τοτε ηταν η αναλυση.

Thanoslam

Και γιατί το εγκατέλειψες τότε htc? μάλλον κάτι δεν έκανες σωστά όπως και όλες οι άλλες εταιρείες. Τώρα δείτε και αντιγράψτε 🤐

Chris_BMW

Άγνωστε @ Αγόρι μου τι κάθεσαι κ ασχολείσαι με άτομα που στο άκουσμα I phone βγάζουν αφρούς … Αστούς να πάρουν αυτό π θέλουν να πάρουν κ να νομίζουν οτι ειναι καλύτερο απο το I phone . Γιατι το I phone ειναι μονο ακριβό .. Οι άλλες ναυαρχίδες ειναι φθηνές ..Οπως σχολίασα για το s7 Οτι ειναι ένα ολοκληρωμένο τηλέφωνο (Δυστυχώς για εμένα έχει android κ ειναι Samsung -κακή εμπειρία απο το S3 ) Ετσι κ τωρα λέω οτι γιαυτον που δεν τον ενοχλούν οι περιορισμοί του iOS κ έχει να τα σκάσει το I phone ειναι μονόδρομος . Το καλύτερο κινητό αυτήν την στιγμη στην αγορά . Τελος

temasek

ρε παιδια ηρεμηστε λιγο, ρε thane το επιασες στα χερια σου και λες πως κανει παπαδες;

panagiotis

τουλάχιστον της HTC δεν προεξεχει σαν…
Α ρε APPLE αφου αντιγράφεις τις άλλες εταιρίες, τουλάχιστον αντέγραψε τες σωστά.

Γιωργοςmclaren

LG optimus 3d και htc evo 3d. Κινητά του 2011 με 2 κάμερες.

Egw

HTC το θυμόμαστε όλοι <3

P@NOS

Ναι και όταν η Apple έφτιαχνε smartphones εσύ ασχολιοσουν με transistors!!
ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ…

azriel84

Ω ναι HTC όλοι θυμόμαστε αυτό το τίποτα που έβγαλες τότε.

Aργυρης

παλι τα ιδια λετε οπως λεγατε και τοτε με το 3d touch οτι ειναι το ιδιο με το παρατεταμενο πατημα.Παλι τα ιδια κομπλεξικα αστειακια.Το οτι εφερε ενα κινητο διπλη καμερα απο πριν δε σημαινει απαραιτητα καινοτομια.Οι τεχνολογια που χρησιμοποιησε τοτε η htc δεν εχει καμια σχεση με την τεχνολογια που χρησιμοποιησε τωρα η apple για το τηλεφωνο της ουτε με την διπλη καμερα του huawei.Αλλα πραγματα εκανε η htc αλλα κανει to iphone 7 αλλα το huawei.Απο κει και περα για εμενα που το ειχα δει τοτε πριν 3 χρονια ηταν κινηταρα.Απο τα λιγα κινητα που ειχαν μεταλλικο περιβλημα,τρομερο επεξεργαστη,δε κολλαγε πουθενα και τρομερη οθονη.Ακομα και η μπροστυνη του καμερα ηταν αρκετα καλη.Tο θεμα το χε παντα η htc με την πισω καμερα.Την ημερα μπορει να σου βγαζε τρομερες φωτογραφιες το βραδυ απλα ηταν απαραδεκτες.Ηταν το κορυφαιο κινητο του 2014 αφου τοτε ειχε βγει το εκτρωμα που λεγοταν samsung galaxy S5.

Anakin

Η μια χειρότερη από την άλλη είναι ποιος έξυπνος σκέφτηκε αυτήν την βλακεια με της δύο κάμερες; είναι τόσο αρχεία στο όσο και το 3d touch ψεύτικες καινοτομίες! Καινοτομία είναι η dual edge οθόνη της Samsung όχι οι δύο κάμερες αν και πιστεύω πως και η Samsung θα ετοιμάζει τέτοιο concept αντιγραφής

alexis touba

Huawei honor6 plus το ειχα και ηταν πολυ καλο σε φωτο γενικα και αλο ενα με διπλη καμερα καλυτερη απτου iphone7 plus ειναι το Huawei p9 plus απηστευτη καμερα οποιος το πιασει στα χερια του θα καταλαβει.Αλα τωρα οφειλω να πω για την κηνηση της apple ενα μπραβο για τις αναβαθμησης σε καμερα πυρηνες καρτα γραφηκων αδιαβροχοποιησει κτλπ.Τωρα πραγματικα θα αξηζει σα συσκευη.Ειδε οτι χανει εδαφος που τοσο καιρο ξεγελουσε κοροιδευε το κοσμο με 16gb με 8αρες καμερες με 3d touch και τριχες κατσαρες και οχι οτι δεν ηταν καλες συσκευες αλα ρε φηλε να εισαι πισω τεχνολογικα και να ζητας και 800ευρ?@Τωρα ομως πηστευω εβαλε λιγο μυαλο.Αλα και παλι το iphone7 εχει HD οθονη ουτε καν fhd!!@Δεν επιτρεπεται απτη στιγμη που ντουγκι μουγκι σουγκι βαζουν fhd και συ μια τετοια εταιρια ακομα hd?!?!@Παλι καλα ομως με το ipgone7 plus θα θεριζει

mpakas

ε και …?

Tor

Anakin Πες μας ρε φίλε τι καινοτόμο έχει η dual edge οθόνη του s7; Σε τι σου χρησιμεύει;

tech21man

Ωραιος ο poster για optimus 3d κτλ…αμα ειναι να λεμε ποιος εβγαλε πρωτος ο,τι ειχε 2 φακους στην πλατη.

Ειδαμε πως πηγε της HTC το dual camera concept…αντικασταθηκε απο software που λειτουργουσε μια χαρα.

Αφου δεν το ειχες miss htc και μονη σου το εβγαλες απο τα one, γιατι το ξαναθυμιζεις?

Αυτη η εταιρεια ριχνει καρπαζια στον εαυτο της…

tech21man

Tor η οθονη του S7 εχει την καινοτομια οτι σπαει πανευκολα οπως και μου πεσε. Καμια σχεση με την αντοχη που ειχαν τα παλια gorilla και τα samsung γενικως.

Ψευτικο πραγμα. Δεν ξερω αν το κανανε για να μη γρατζουνιεται αλλα και αυτο ηταν με τη μια και πολυ απλη πτωση.

JohnGR

Γατάκια, το LG Optimus 3D P920 του 2011 είχε 2 φακούς πίσω.

φωτης

Πες τα HTC. Τσάμπα μάγκες γίνονται οι άλλες εταιρείες. Ήσουνα η Πρωτη που έβγαλες τετραπυρηνο τηλέφωνο, η πρώτη με αλουμίνιο και dual ηχεία (beats audio)και η πρώτη με dual camera.Δεν μπορώ να καταλάβω πως μια τόσο έξυπνη σε ιδέες και καινοτόμα εταιρεία με όμορφα και ποιοτικά τηλέφωνα δεν τα πάει καλά στις πωλήσεις.κρίμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.