HTC Sensation XE, Ξεκίνησε στη Γερμανία η αναβάθμιση σε Ice Cream Sandwich

Τέλη Μαρτίου είχε υποσχεθεί η HTC ότι θα ξεκινήσει η αναβάθμιση σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich για τα HTC Sensation και HTC Sensation XE. Το δεύτερο ξεκίνησε σήμερα σταδιακά να αναβαθμίζεται στη Γερμανία (με HTC Sense 3.6). Φαίνεται ότι αυτή τη φορά οι υποσχέσεις κρατήθηκαν και ξεκίνησε η διανομή της αναβάθμισης. Να είστε stand-by.

Διαβάστε εδώ για τις υπόλοιπες προγραμματισμένες αναβαθμίσεις των HTC smartphones.

, HTC Sensation XE, Ξεκίνησε στη Γερμανία η αναβάθμιση σε Ice Cream Sandwich

, HTC Sensation XE, Ξεκίνησε στη Γερμανία η αναβάθμιση σε Ice Cream Sandwich

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MasterMind

Δεν μπορώ να καταλαβω γιατί τόσος ντόρος για το ICS. πραγματικά είναι απειροελάχιστες οι διαφορές σε σχέση με το gingerbread. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να μας πούνε τα παιδιά που πανηγυρίζουν τί ακριβώς πανηγυρίζουν;

Μιχάλης

MasterMind δεν μπορω παρα να συμφωνησω μαζι σου

ανωνυμοσ

Περιμένουμε και στο Neo V:D

Νίκος

Συμφωνώ οτι οι αλλαγές δεν είναι και τόσο μεγάλες.Για εμένα η καλύτερη αλλαγή είναι αυτή του UI και μάλλον η μοναδική που δεν θα την ενσωματώσουν οι μεγάλες εταιρίες έχοντας το TouchWiz ή το Motoblur που νομίζουν οτι είναι καλύτερα..
κατα τα άλλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά υπήρχαν απο πρίν στο android με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.Αυτά που κάνουν την διαφορά είναι τα εξής:

Resizable widgets
Home screen folders
Powerful web browsing
Improved email
Quick responses for incoming calls
.
Δεν μπορώ να πώ και εγώ ότι ενθουσιάστηκα .Άμα καθίσει και το δει κανείς με ψυχραιμία είναι απλώς μια καλή αναβάθμιση που διορθώνει το ήδη καλό gignerbread.

Χ.Φώτης

Έλεγα να το αγοράσω αλλά τελικά έμεινα με το Nokia N8…

Rapid-eraser

Ήλπιζα ότι θα βάζαν και Sense 4.0 κρίμα … 🙁 @MasterMind Οι αλλαγές σε όλα τα επίπεδα είναι τεράστιες. Ξεκινώντας εκ των έσω έχουν γίνει διάφορες αλλαγές στον τρόπο που διαχειρίζεται την μνήμη αλλά και την cpu το λειτουργικό πράγμα που σημαίνει ότι πλέων μπορείς να έχεις Multitasking που να μοιράζεται στα 2 ή και περισσότερα core χωρίς να χρειάζεται να κάνεις μαγικά με Internal Queues και IPC που να χρειάζονται τόσο σύνθετο κώδικα που στο τέλος το business logic να είναι λιγότερες γραμμές από το control/domain/container. Σε επίπεδο UI αυτό μεταφράζεται ότι θα μπορεί πχ ένα process να κάνει render το UI του και ταυτόχρονα να έχει ένα background service και να μην χρειάζεται να πάρει queue από το focus του χρήστη για να κάνει initiate το render. H htc λόγο του Sense κρύβει τις περισσότερες αλλαγές στο native UI μαζί σου σε αυτό οπότε από τις 30 – 40 αλλαγές οι άμεσα διαθέσιμες για ένα χρήστη που έχει Sense πέφτουν κατακόρυφα. Παρόλα πχ οτι το V8 στον native browser τρέχει 220-550% φορές πιο γρήγορα είναι ένα αρκετά θετικό feat. Επιγραμματικά αναφέρω μεριά ακόμα καλούδια: Wifi direct , BT/HDP , Android 3.x api και στα κινητά , multi-selection, καλύτερο… Συνέχεια »

Δημητρης K.

αντε να ρθουν και τα καινουρια htc μπας και πεσει η τιμη στο ΧΕ να το τσιμπησουμε!

Dr.Tzef

@Nikos Θα συμφωνησω μαζι σου φιλε μου,πανω απο 90% αυτων που προσθετει το 4.0 τα κανει ηδη το 2.3 με ενα καλο launcher και αυτο που θελαμε αρκετοι,ισως οι περισσοτεροι χρηστες android,ενα καθαρο ICS
u.i,δε θα το δουμε λογω sense,touch wiz….Ειναι απλα μια καλη αναβαθμιση η οποια οπως καθε αλλη που βελτιωνει ενα ηδη καλο λειτουργικο ειναι καλοδεχουμενο βημα προς τα μπρος!

Νίκος

@Dr.Tzef Ευτυχώς που υπάρχουν μερικοί ακόμα που δεν φανατίζονται.Όλη αυτή η ιστορία με το Android και τα τεχνικά χαρακτηριστικά μου θυμίζει λίγο τον πόλεμο με τις αυτοκινητοβιομηχανίες όταν κάθε αυτοκίνητο είχε ABD,IBC,HBO,BPP,HID,DDI και ότι άλλη βλακεία μπορείς να σκεφτείς που στο κάτω κάτω δεν ενδιέφερε τον τελικό καταναλωτή

MasterMind

Το μήνυμα μου δεν είχε στόχο να τρολάρει. Πραγματικά κάθησα και περιηγήθηκα σε ενα sensation με custom ICS απο το xda (αλλά final εκδοση) και δεν είδα καμία διαφορά. Εντάξει ο task manager, το direct Wifi και τα home folders αλλά κάτι άλλο δεν είδα.

Όσο για αυτά που αναφέρεις φίλε rapid-eraser θα πρέπει να αναφέρουμε οτι ναι μεν ισχύουν αλλά για τον μέσο χρήστη (μαζί με εμένα) είναι κινέζικα και λεπτομέρειες. Είναι πράγματα δηλαδή που οχι μόνο δεν φαίνονται αλλά και δεν τα γνωρίζαμε απο πρίν για να καταλάβουμε οτι βελτιώθηκαν ή άλλαξαν. Μιλάω για συνολική εμπειρία χρήσης για την οποία δεν δικαιολογείται ο τόσος ντόρος

lumia800user

εχει πολλα καλα αυτο το update αν και λενε οτι εχι και προβληματα ακομα.. αλλα μην το μειωνετε ασχετα απο τις ευκολιες και τα extradakia και το ομορφοτερο περιβαλλον το σημαντικοτερο ολων ειναι οτι χρησημοποιει παντου και την gpu μεσα στο UI και το κανει πιο γρηγορο επισης ειναι φτιαγμενο για να χρησημοποιει και τους δυο πυρηνες η παραπανω ενω το 2.3 οχι

Λευτερης

Εσεις που λετε οτι δεν βλεπετε διαφορα απο το GB έχεται δοκιμασει να συγκρινεται καθημερινες λειτουργιες ICS και GB ή απλα είστε οπαδοι του ιOS και ότι δεν είναι Apple είναι κατώτερο? Σαν χρήστης του Sensation (rooted απο την πρώτη μέρα που βγηκε το exploit )μπορω να σας πω ότι είναι σαν να έχω πάρει καινουργιο τηλ απο τη στιγμή που πέρασα το ICS ( εδώ και εναμιση μήνα περίπου με custom rom ) ! O browser και το scrolling είναι τα κυριοτερα σημεία! Ο browser μου είναι πιο ομαλος απ’ αυτον στον υπολογιστή μου ενω στο GB ήταν χάλια! Επίσης η διαχείρηση μνήμης και η ταχύτητα του κινητου στα ΠΑΝΤΑ έχει βελτιωθεί απίστευτα! Τα υπολοιπα καλουδια που ήρθαν με το ICS (όπως Face Unlock κτλ) τα αναφέρει ο κώστας πιο πάνω!

Haduuken!

Καλοδεχούμενο το υπδατε σε παγωτό, εδώ είχε στοκ 2.3.4 τοσο καιρό και είδα ένα 2.3.6 και ζήλεψα τα μικροπλεονεκτήματα που είχε. Άντε να δούμε και τι εστί σενσε 3.6.

kyrias

το ics το εδω δει μονο απο βιντεο εδω στο techblog και φαινεται τελεια αλλαγη!!! δεν ξερω για εσας αλλα μου αρεσει περισσοτερο απο gingerbread και ios

telas

παιδιά το sensation που αναφέρει πιο πάνω ο mastemrind είναι δικό μου, μαζί συζητούσαμε και αυτό που είπα και εγώ είναι πάνω κάτω το ίδιο, ναι είναι ένα βήμα μπροστά ναι εννοποιεί το λειτουργικό για να δουλεύει σε tablet και κινητά αλλά σε τελική ανάλυση δεν υπήρχε κάτι να πεις WOW.

Και αυτό το λέω γιατί τους περασμένους μήνες όλο αυτό το θρίλερ με τα updates του στυλ “θα πάρει το κινητό μου ICS δεν θα πάρει και γιατί να μην πάρει” δεν άξιζε και τόσο το άγχος. Με βελτιώσεις σαφώς, αλλά μια από τα ίδια.

Tι ζόρι τραβάει η HTC και δεν δίνει το Sense 4.0 από τώρα για την σειρά sensation και μας ζαλίζει;

MasterMind

Το Sense 4.0 που φορούσε το One X πιο πολύ με έπεισε για τις νέες δυνατότητες και το ανανεωμένο περιβάλλον παρά το ICS συνολικά.

Παρόλα αυτά επιφυλάσσομαι να το δώ και σε συσκευές χωρίς sense γιατί είπε κάτι πολύ σωστό ο rapid-eraser πιο πάνω ΙΣΩΣ το Sense να επισκιάζει τις αλλαγές στο περιβάλλον.

vwgolf16

MasterMind μάλλον δεν κατέχεις το άθλημα οι αλλαγές από Gingerbread σε ICS είναι τεράστιες και το κινητό είναι πολύ ποιο γρήγορο από προχθές που έλαβα την αναβάθμιση παρατήρησα τεράστια διαφορά από την 2.3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.