HTC, Δύο νέα smartphone με οκτώ και τέσσερις πυρήνες

Δύο νέα μοντέλα smartphones της HTC “διέρρευσαν” μέσω του Antutu benchmark, η πρώτη είναι εφοδιασμένη με οκταπύρηνο επεξεργαστή της MediaTek, ΜΤ6592, και η άλλη με τετραπύρηνο της Qualcomm, MSM8610. Οι δύο αυτές νέες συσκευές ίσως κάνουν την εμφάνιση τους στο MWC της Βαρκελώνης σε λίγες ημέρες στην Ισπανία.

H πρώτη συσκευή με κωδική ονομασία HTC D616W μάλλον ανήκει στη σειρά Desire και θα “φοράει” τον επεξεργαστή MT6592 της Mediatek με 8 πυρήνες αρχιτεκτονικής Cortex-A7 χρονισμένους στα 1.6 GHz. Το τομέα των γραφικών έχει αναλάβει η Mali-450 και το κινητό φαίνεται να είναι εφοδιασμένο με μόλις 1 GB μνήμης RAM κάτι που ελπίζουμε να αλλάξει στην συνέχεια. Το D616 έχει 5 ιντσών οθόνη, ανάλυσης HD και τρέχει Android 4.2.2 καθώς η MediaTek δεν έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση για τα chipset της ακόμη.

Η εσωτερική μνήμη είναι στα 4 GB κάτι που υποδηλώνει την υπαρξη microSD θύρας για επέκτασης της. Όσον αφορά τον φωτογραφικό τομέα η συσκευή είναι εφοδιασμένη με 8 Megapixel κύρια κάμερα στο πίσω μέρος και 2 Megapixel μπροστά για selfies. Αυτή η έκδοση φαίνεται ότι θα κυκλοφορήσει στην China Unicom που χρησιμοποιεί WCDMA οπότε θα είναι συμβατό και με τη χώρα μας για τους λάτρεις της αγοράς από το εξωτερικό.

HTC, HTC, Δύο νέα smartphone με οκτώ και τέσσερις πυρήνες

Το D516W είναι πιο φτωχό σε χαρακτηριστικά καθώς “φοράει” Snapdragon MSM8610, 4 πυρήνες Cortex-A7 χρονισμένοι στα 1.2 GHz με την Adreno 302 (το AnTuTu εκ παραδρομής αναφέρει ως GPU την Adreno 305) να αναλαμβάνει το τομέα των γραφικών. Για multitasking η HTC εφοδίασε το κινητό με 768 MB μνήμης RAM. To D516W δεν γνωρίζουμε ακόμη τι μέγεθος οθόνης θα έχει αλλά η ανάλυση της θα είναι qHD (960×540 pixels), θα τρέχει νεότερη έκδοση λειτουργικό από το D616W, καθώς θα φοράει Android 4.3.

Η μνήμη του είναι μόλις 2 GB κάτι που κάνει σίγουρο την ύπαρξη θύρας microSD για επέκταση της. Τέλος για φωτογραφίες έχει 5 Megapixel κεντρική κάμερα και 2 Megapixel μπροστά για βίντεοκλησεις.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ένα συγκριτικό μεταξύ των δύο κινητών. Ενδιαφέρον προκαλεί η κονταρομαχία, μεταξύ των δύο, στο τομέα των γραφικών.

HTC, HTC, Δύο νέα smartphone με οκτώ και τέσσερις πυρήνες

HTC, HTC, Δύο νέα smartphone με οκτώ και τέσσερις πυρήνες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
paspartou

καταλαβα ,απο οτι βλεπω θα κανω πολυ καιρο να αλλαξω το htc one s

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Λογικα αν ερθουν ευρωπη θα αλλαξει η ram…ελπιζω!

Temasek

Η τιμή του οκταπυρινου θα είναι κοντά στα 240 ευρώ λένε οι φήμες, οπότε μάλλον 1gb θα έχει

machineman

οκταπυρινο και 1gb ram εντυπωση μου κανει!

dark_master

Με τις απαιτήσεις του kit Kat μη σου φαίνεται περίεργο. Η τοποθέτηση 3GB ram σε συσκευές να σε παραξενεύει γιατί συνήθως σημαίνει κ μεγάλο bloatware από πίσω η υποστήριξη μεγάλων αναλύσεων στις οθόνες για λόγους καθαρά εντυπωσιασμού.
Πιστεύω ότι 1-2 GB Ram είναι υπεραρκετά για κινητά με kit Kat.

giannis_al

@dark_master μην ξεχνάς όμως ότι φοράει mediatek, που.όπως λέει και το άρθρο,δεν έχουν δοθεί drivers για μεταγενέστερη έκδοση της 4.2.2, άρα το 1gb δε θα συνδυάζεται με kitkat, όχι τουλάχιστον out of the box(εκτός αν δοθεί κάτι απ’τη mediatek)

dark_master

Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που αναφέρεις.Από την άλλη δεν νομίζω να βγει μοντέλο με 4.2.1 σύμφωνα με τις Τελευταίες φήμες περιορισμών που έβαλε η Google στους κατασκευαστές. Αρκεί βέβαια να να επαληθευτουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.