HTC U12+: Το smartphone μιας εταιρείας σε ελεύθερη πτώση

htc u12 plus smartphone εταιρείας ελεύθερη πτώση, HTC U12+: Το smartphone μιας εταιρείας σε ελεύθερη πτώση

Δύσκολες οι μέρες για την HTC μιας και όχι μόνο οι καταναλωτές δείχνουν να μην την εμπιστεύονται αλλά η διαθεσιμότητα των smartphone της δείχνουν έλλειψη προγραμματισμού, προβληματίζοντας τους καταναλωτές.

Το 2018 βρίσκει την HTC με το U12+, ένας premium συνδυασμός από γυαλί και μέταλλο που διαθέτει παραδόξως αισθητήρες πίεσης που πραγματοποιούν καθορισμένες από το χρήστη λειτουργίες, κάτι το οποίο δεν ενθουσιάζει τους χρήστες που ψάχνουν περισσότερη ουσία σε ένα smartphone. Πολύ θετικό είναι το ότι η συσκευή διαθέτει το Snapdragon 845, 6GB RAM, Face Unlock, πιστοποίηση IP68 αλλά φαίνεται πως λείπει το κάτι παραπάνω που θα κερδίσει και πάλι την προσοχή των καταναλωτών.

Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στο U12+ θα δούμε πως η QuadHD+ LCD οθόνη του δε μπορεί να συγκριθεί με τις σημερινές οθόνες OLED στην ποιότητα και τη ζωντάνια των χρωμάτων τους. Επίσης, μπορεί η μπαταρία των 3500mAh να ακούγεται μεγάλης χωρητικότητας αλλά στην πραγματικότητα δεν δίνει το κάτι παραπάνω σε αυτονομία και κινείται στη μετριότητα.

Ένα ακόμα στοιχείο που προβληματίζει είναι το skin που χρησιμοποιεί η HTC, με το HTC Sense να δείχνει απαρχαιωμένο και σε συνδυασμό με τους αισθητήρες πίεσης (Edge Sense 2), συνθέτουν ένα σύνολο που φαίνεται να θέλει περισσότερο να μπερδέψει το χρήστη από το να του εξασφαλίσει μια ευχάριστη εμπειρία χρήσης.

Στον τομέα της φωτογραφίας, η εμπρόσθια διπλή κάμερα δεν αποδίδει το bokeh effect τόσο ποιοτικά όσο θα περίμενε κανείς ενώ η κύρια διπλή κάμερα αποτυπώνει φωτογραφίες υψηλής ποιότητας παρά το γεγονός πως το app της κάμερας αργεί να ενεργοποιηθεί σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές. Επιπλέον, εν έτει 2018 όλοι θα περίμεναν μια τέτοια συσκευή να “τρέχει” Android 8.1 και όχι Android 8.0, ενώ θετικό είναι πως η συσκευή θα λάβει την αναβάθμιση σε Android P, χωρίς να είναι γνωστό το πότε.

Ο τρόπος που λειτουργεί η HTC είναι σα να δοκιμάζει τεχνικές παλαιοτέρων ετών στο χώρο των smartphone που ακόμα και η LG προσπαθεί να φανεί ανταγωνιστική με αποτέλεσμα να μη μπορεί να κερδίσει τους καταναλωτές. Πόσο μάλλον η HTC που συνεχίζει να κάνει κινήσεις χωρίς ελπίδα, κάτι που φαίνεται και στο ότι παραχώρησε 2000 μηχανικούς λογισμικού στη Google, χάνοντας από το έμψυχο δυναμικό της που είναι οι εργαζόμενοι σε αυτήν.

Όλοι οι φίλοι της τεχνολογίας και των smartphone θέλουν να υπάρχουν εταιρείες που προσπαθούν να καινοτομούν και να διαφοροποιούνται, αλλά βλέποντας την HTC να διαγράφει μια λαμπρή πορεία από το 2010, και μέσα σε οκτώ χρόνια να φτάνει στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, τότε κάτι δε λειτουργεί σωστά και οι καταναλωτές διαπιστώνουν πως δε μπορούν να ελπίζουν σε κάτι.

Το να υπάρχει ανταγωνισμός από όλο και περισσότερες εταιρείες είναι κάτι που θα ωφελήσει τη βιομηχανία των smartphone αλλά κυρίως τους ίδιους τους καταναλωτές, οι οποίοι δε μπορούν να βλέπουν μονίμως την κόντρα Apple-Samsung και τις υπόλοιπες εταιρείες, των οποίων οι προσπάθειες είναι σεβαστές και αξιόλογες, να μη μπορούν να σταθούν ως ίσες απέναντί τους. Αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει προς όφελος όλων.

Τέλος, εαν βάλουμε στη σειρά τους ανταγωνιστές της HTC και δούμε τις τιμές που διαθέτουν τις αντίστοιχες συσκευές, θα διαπιστώσουμε πως με την πολιτική που ακολουθεί δείχνει σα να μην έχει αίσθηση της κατάστασης στον ανταγωνισμό. Συνεπώς, οι καταναλωτές θα γυρίσουν την πλάτη στην HTC, προτιμώντας smartphone τα οποία μπορεί να βρίσκονται κοντά τιμολογιακά αλλά στην ουσία προσφέρουν το κάτι παραπάνω, τις λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημητρης

δεν λειπει το κατι παραπανω..ισα ισα που τα εχει ολα! εχει μια πολυ καλη καμερα,ειναι αδιαβροχο ειναι ωραιο εξωτερικα,λογικα η μπαταρια του θα ειναι καλη..το μονο κακο με τα καινουρια κινητα ειναι οτι ειναι παντοφλες..5.5 ιντσες το πολυ θελει το κινητο..και παλι ειναι μεγαλο αλλα τελος παντων!!! ευτυχως βγαζουν οι σονυ και η απλε μικρα!

bvb

Τα 240 σχολια για το αρθρο τα ειδατε καθολου πριν το αναπαραγετε? μαλλον οχι

Κώστας Βλαχάκης

bvb, Tα δικά σου σχόλια έχουμε δει μόνο που ειναι διθυραμβικά για την εταιρεία.

dark_master

Η αλήθεια είναι αν είχε χαμηλότερη τιμή Θ τα πήγαινε πολύ καλύτερα. Το θέμα είναι αν μπορεί να ρίξει τη τιμή στα επίπεδα της One+.
Όσον αφορά το UI που γράφει το άρθρο προσωπικά πάντα είναι πολύ πιο ωραίο/ευχρηστο από τα αντίστοιχα UI της Xiaomi,Huawei. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα έχει κ περισσότερες πωλήσεις από τα αντίστοιχα κινητά των παραπάνω εταιριών. Όσο πονάει στο marketing η παραπάνω εταιρία δε θα μπορεί να πάρει τα πάνω της.

bvb

Που καταληγουμε? στην αναπαραγωγη flame?

Κώστας Βλαχάκης

bvb, αυτή την συζήτηση και οτιδήποτε άλλο off topic πάντα σε σχέση με την τεχνολογία μπορώ να το συζητήσω μαζί σου και με οποιοδήποτε άλλο παιδί είτε μέσω email είτε αν έρθετε σε κάποια από τις συναντήσεις του Techblog. Άστο το θέμα να κυλήσει μόνο του.

ZJHellas

dark_master +1

Γεωργιάδης Ιωάννης

Σε 2-3 χρονάκια θα παίζουν (δυστυχώς) μόνες τους xiaomi, huawei. Ο λόγος απλός, όταν οι εταιρείες αυτές βγάζουν τεχνολογικά διαμάντια (βλέπε mi8, mate 10, p20pro) σε τιμές 500 έως 800€ με βάθος αναβαθμίσεων 5ετιας και φτηνό κόστος επισκευής συν ότι έχουν αναπτύξει δραστηριότητα και σε άλλους τομείς, ποιος λογικός άνθρωπος θα δώσει 1000-1200-1400€ για να αγοράσει κάτι άλλο???

Saša

Back to the basics.

Η επιτυχια μιας συσκευης εξαρταται απο:

1) Σχεδιαση, ποιοτητα κατασκευης, χαρακηριστικα, αποδοση
2) Marketing
3) Τιμη
4) Τρεχουσα εμπιστοσυνη καταναλωτων
5) After sale service, customer support, διαθεσιμοτητα ανταλλακτικων, τακτικες ενημερωσεις λογισμικου
6) Community development
optional – 7) Διατηρηση υψηλης τιμης μεταπωλησης

Αν υπολογισεις οτι στο 2), 3), 4), 6) και μερικως στο 1) και 5) το brand εχει αποτυχει εδω και χρονια ειναι απωλυτως φυσιολογικο η καθε καινουργια της συσκευη να χανει απο τα “αποδυτηρια” ελεω ανταγωνισμου. Τα ιδια ισχυουν και για Sony, LG… ΔΥΣΤΥΧΩΣ για εμας.

Lolek

πραγματικα δεν κατανοώ τον λογο της αναδημοσιευσης του συγκεκριμένου άρθρου. Διαβαζοντας το συμπερανα οτι ειναι η αποψη κάποιου αρθρογράφου του techblog το οποιο θα ηταν απολυτως θεμιτό αν ειχε δοκιμασει τη συγκεκριμενη συσκευή. Ομως είδα οτι ειναι αναδημοσίευση καποιου αρθρογραφου απο το android police το οποιο δεν αναφέρεται πουθενά στο τιτλο ή το σωμα του αρθρου. Προσωπικά θεωρώ οτι η αναδημοσιευση πρεπει να αφορα ειτε σε ειδησεις ειτε σε αποψεις καποιων ανθρώπων που εχουν καποιο ρολο στη βιομηχανία η τελος παντων να φαινεται καπου το ονομα και η ιδιοτητα τους. Στα του άρθρου συμφωνω απόλυτα μονο στο θεμα της τιμολογιακης πολιτικης, για το sense απο την εμπειρία που ειχα παλιότερα ηταν οτι καλύτερο εχω δοκιμασει

mech.al.

Εδω να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει απαντήσει σε Τουίτερ ότι ο ανταπτορας για ακουστικά δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο κουτί κατα την αγορά… η ΛΓ ρίχνει τιμές, η Σόνυ παραδέχεται τα λάθη που εχει κάνει, η συγκεκριμένη τι κάνει για βρει διέξοδο;; Τα λέγαμε την ημέρα παρουσιασης της ναυαρχίδας, οτι δεν έχει το κάτι άλλο και πησει τον αγοραστή να αποχωριστεί τα 800 ευρω που ζητάει η εταιρεία για την συσκευή… Με λιγα λογια οταν ο καταναλωτής μπορεί να αγοράσει με 500+ ευρώ τα 1+6 ή ματε 10 προ (ή μι8 με 400ευρώ), ποιος ο λογος να δώσει 800 στο υ12+ ή στο χζ2 (την γ7 βαζω έξω για σύντομα θα πεσει η τιμή);; Α και μη μου λετε για το σενς υι που κάποτε ήταν ενα απο τα καλύτερα ενω τώρα έχει μηνει πίσω… δείτε στα βίντεο το υ12+ νεασέρνεται ακόμα και δίπλα στο γ7 της λγ!

dark_master

@mech.al. όσον αφορά το mi8 οι τιμές είναι τιμές κίνας από όσο ξέρω.Ευρώπη θα έρθει αργότερα και σε άλλες τιμές.Επίσης το Mate που αναφέρεις κυκλοφορεί πάνω από μισό χρόνο οπότε λογική η πτώση τιμής.
Ο αντάπτορας για τα ακουστικά δεν είναι κάτι το τρελό που λείπει.Αυτό είναι το λιγότερο. Μπορείς να βρεις αντάπτορα και σε πολύ χαμηλή τιμή αν θες. Δεν είναι αυτό το θέμα.
1+6 (αν και το γλυκοκοιτάζω), Mate 10 Pro, mi8 και SD δεν έχουν και το SAR τους βρίσκεται στο θεο από όσο ξέρω.Το G7 πχ δεν έχει, όπως και το U12+
Το τι θα πάρει ο καθένας είναι κάτι υποκειμενικό που θα καλύπτει τις δικές του ανάγκες και θέλω.
Εγώ πχ δε θα επαιρνα το mi8 αλλά το o+6, κυρίως για το UI του αλλά και γιατί το Mi8 μου θυμίζει κλώνο του iPhone.
Αλλά όπως ξαναλέω ο καθένας έχει διαφορετική γνώμη και θέλω.Εγώ θα έδινα μια ευκαιρία στο U12+ όταν με το καλό κυκλοφορήσει. Μη ξεχνάμε ότι ακόμα στο στάδιο των προπαραγγελιών είναι αν δε κάνω λάθος. Όχι πως η απόκτηση κάποιων από τα τηλέφωνα που ανέφερες θα με χαλούσε.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

sony, lg ,htc καταδικαστηκαν ολες απο τους απεριγραπτα αχρηστους υψηλοβαθμους υπαλληλους τους που ολοι τους σταθηκαν τοσο ανικανοι, ωστε να ειμαι σιγουρος οτι αν μπορουσαν να κανουν ενα ταξιδι πισω στο χρονο ,στο xperia z2 ,στο lg g2 , στο htc m7 και τους ρωταγες τι διαφορετικο θα κανουν τωρα ωστε να σωσουν τις εταιρειες τους και να τις κανουν ανταγωνιστικες στο μελλον θα σου λεγαν θα καναν ακριβως τα ιδια γιατι εχουν πιστη στις ιδεες και ικανοτητες τους…….

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

συνεπως ελα φουντο ολες χωρις καμια λυπηση και το συντομοτερο να μας αδειαζουν τη γωνια……!

JD

Αλλες μαρκες βρισκονται σε ανοδο (Oneplus , Huawei , Xiaomi) και αλλες πατωσαν (Sony , Htc) και πανε για λουκετο.

ZJHellas

Χρησιμοποιώντας 1 χρόνο το HTC 10, έχω να αναφέρω ότι:
1.Έχει την καλύτερη ποιότητα υλικών και συναρμολόγησης που έχω συναντήσει.
2.Έχει το καλύτερο UI (κατά την προσωπική μου πάντα άποψη), έχοντας δει κινητά όλων των
εταιρειών.
3.Έχει εξαιρετικό ήχο.
4.Έχει πολύ καλή κάμερα.
5.Δεν εμφάνισε ποτέ κανένα πρόβλημα λογισμικού.
6.Πήρε την έκδοση 8.0 νωρίτερα από smartphones του επόμενου έτους.
Γι’αυτό όταν το αλλάξω, το HTC U12+ θα πάρω…

djfapples

Είναι κινηταρα αποτελεί όμως δεύτερη μου επιλογή μετά το xz2 premium ή το xz3

vladimiros

@ djfapples Καλα το ΧΖ2 premium που παρουσιασε η Sony μιλαμε κινηταρα ειναι οι Ιαπωμενες βαλανε 2 αισθητηρες που ειναι με 1/2.3″, και οχι μονο το ενα να ειναι 1/2.3″ και το αλλο 1/3″ π.χ ..οπως τα περισσοτερα με διπλη καμερα..
οποτε το ΧΖ2 premium μαλλον θα ξεπερναει την καμερα του ειδη πολυ καλου HTC U12+, αλλα δεν βλεπω τα καινουρια Sony στο Dxo mark δεν ξερω τι παιζει..
Επισης η Sony αργει παρα πολυ να τα κυκλοφορησει στη αγορα ειδικα το premium μοντελο και αυτο ειναι λαθος..

Chris

Δηλαδη ρε παδια….
βρηκατε το πιο μισητο και flame αρθρο για το u12+ ενος εγκαθετου που τον κραζουν ολοι από κατω και το αναδημοσιευετε?
Τραγικοι

Chris

@mech.al.

“να σερνετει λεει το Ui της HTC, διπλα σε ενα LG”
Που να το πεις κ ποιος να σε πιστεψει, που απο performance και εμπειρια χρησης κορυφη πιανουν μονο Pixel, HTC, OnePlus. Τιποτα αλλο.

mech.al.

@Chris το g7 τρέχει στα 8.1 και αναβαθμισμένο UX, ενω το htc u12+ έχει το 8.0 και το περσινό sense ui…

Chris

@mech.al
Δεν έχει καμία σχέση ότι το ένα είναι 8.1 και το άλλο 8, πίστεψέ με.
Το sense είναι τόσο ελαφρύ και “καλογραμμένο” που δεν έχει καμία σχέση με αυτό της LG η της Samsung.

Petros

Κακη αναπαραγωγή άρθρου.
@mech.al. το htc σου παρέχει fluid εμπειρία που παρόμοια σε android θα βρεις σε κάνα pixel. Το UI του LG δεν είναι άξιο αναφοράς σε αυτόν τον τομέα.

Konstantinos

Ένα έχω να πω. Δύο φορές μέσα στο τρίμηνο που έχω κινητό της οι εφαρμογές email crasharan μετά από update του chrome και έκανε βδομάδες να το φτιαξει.
Κάνω αναβάθμιση στο oreo και αναγκάστηκα να το στείλω στο σερβις που δύο βδομάδες τώρα δεν έχουν φανεί και κάθε μέρα που ρωτάω μου λένε ζήτησαν ενημέρωση και θα μου πουν.

Πήρα ένα honor 9 lite προσφορά και είναι μακράν καλύτερο από το περσινό flagship. Ξεφτίλα σκέτη

Chris

@konstantinos πρεπει να είσαι ΠΟΛΥ άτυχος με τις συσκευές! 🤗

Κώστας Ζ.

@Konstantinos , είσαι όντως πολύ ατυχος φιλε!
Πάντως κι εγώ παιδιά, HTC και Sony τις έχω σαν κάτι τελείως ξεχωριστό στο Android…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.