Huawei και LG αναλαμβάνουν τα επόμενα Nexus;

Εχθές κυκλοφόρησαν οι φήμες ότι για το επόμενο Nexus smartphone η Google θα συνεργαστεί με Κινέζο κατασκευαστή και ανάμεσα στα ονόματα αναφέραμε ότι μπορεί να είναι κατασκευαστές οι οποίοι έχουν κάνει πολύ σημαντικά βήματα όπως Xiaomi, Lenovo, Huawei. Σήμερα οι πληροφορίες γίνονται λίγο πιο συγκεκριμένες και αναφέρουν ότι προς τα τέλη του 2015 θα δούμε δύο Nexus συσκευές.

Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε τους διαδόχους των Nexus 6 που είχε αναλάβει φέτος η Motorola και του Nexus 9 που έχει την υπογραφή της HTC. Οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κατασκευαστές με τους οποίους θα συνεργαστεί φέτος η Google, είναι LG και Huawei.

Με την LG έχει συνεργαστεί στο παρελθόν για να φτιάξουν τα Nexus 4 και Nexus 5 ενώ με την Huawei θα είναι η πρώτη φορά. Αν ισχύουν οι πληροφορίες η LG λογικά θα αναλάβει την ναυαρχίδα ενώ η Huawei το tablet.

Τέλος, αναφέρεται ότι η Google δεν θα χρησιμοποιήσει Qualcomm επεξεργαστή, αλλά chipset κατασκευαστή που θα αναλάβει την συσκευή. Να υπενθυμίσουμε ότι Huawei και LG έχουν Kirin και NUCLUN αντίστοιχα.

lg huawei nexus, Huawei και LG αναλαμβάνουν τα επόμενα Nexus;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης σε λέω

Αν ισχύουν οι πληροφορίες παρατηρούμε ότι και η Google μετά τη Samsung επιθυμεί να γυρίσει την πλάτη στην “βασίλισσα” Qualcomm. Το θέμα είναι γιατί? Θεωρούν τους ισχυρούς επεξεργαστές της Qualcomm περισσότερο ακριβούς απ’ όσο πρέπει? Αν κρίνουμε πάντως απ τη Samsung, δεν παρατηρούμε κάποια μείωση της τιμής του S6, αφού αυτό θα φοράει τον δικό της επεξεργαστή και όχι τον 810 της Qualcomm. Οπότε βγάζουμε ένα χρήσιμο συμπέρασμα. Προφανώς η Google, με βάση τις πληροφορίες, θέλει να απεξαρτηθει από την Qualcomm αναθέτοντας σε Huawei και LG να χρησιμοποιήσουν τους δικούς τους επεξεργαστές για μείωση του κόστους, ενώ ταυτόχρονα η Samsung επιθυμεί να αυξήσει τα κέρδη της, μη ρίχνοντας την τιμή του S6 φορώντας τον δικό της επεξεργαστή, προφανώς για να καλύψει την περσινή ζημιά που υπέστη λόγω S5.

Παύλος

Αν όντως ισχύουν οι πληροφορίες τότε πρόκειται για μια πολύ καλη κίνηση εκ μέρους της google, ειδικά για την επιλογή της LG, μην ξεχναμε την επιτυχία που είχαν τα nexus 4 και 5.

Kostas-Doha

κριμα…θα ηθελα την sony (χαχαχαχαχαχαχα……..χαχαχαχ….χαχα….χαχαχα….χαχα)

9gag

παντως αν γινει κατι τετοιο, ο μεγαλυτερος νικητης θα ειναι η Huawei και αυτο γιατι θα γινει και πιο γνωστη και θα βγαλει απο πανω της την ρετσινια της “κινεζιας”. οι απλοι users δλδ θα την ενταξουν αναμεσα στις γνωστες εταιρειες και αυτο γιατι το μεγαλυτερο ποσοστο ηταν Samsung,Apple,Sony,LG,Nokia,HTC,Motorola και αντε και Lenovo.

οπως και να εχει εδω θα ειμαστε για να δουμε το αποτελεσμα. οποιο και αν ειναι αυτο!

gkoutsos

με μια πρωτη σκεψη, μου φαινεται πολυ καλη η ιδεα του lg nexus 5 (2015) και του huawei nexus 7/10 (2015).

@Γιάννης σε λέω το γεγονος οτι μπορει να βγαινει της samsung πιο οικονομικα η παραγωγη του s6 με δικο της επεξεργαστη, δεν σημαινει πτωση στην τιμη πωλησης. για τα ιδια (ή και περισσοτερα) κερδη θα πανε ανα συσκευη…
αν οντως οι φημες ειναι σωστες, δεν νομιζω να ειναι η τιμη ο λογος που η google μπορει να μην επιλεξει την qualcomm για επεξεργαστη. ενα απο τα αποτελεσματα-σκοπους της συνεργασιας της google με διαφορες εταιρειες για τις nexus συσκευες, ειναι οτι βοηθαει στο να διαδοθουν τα εσωτερικα χαρακτηριστικα των συσκευων. ετσι, πολυ απλα μπορει να θελει π.χ. να ανεβασει την αντηληψη των καταναλωτων για τους kirin επεξεργαστες της huawei, τους οποιους πολλοι δεν εχουν σε μεγαλη εκτιμηση. οι επεξεργαστες της “βασιλισσας” qualcomm εχουν ηδη κερδισει, με την αξια τους, την εκτιμηση των καταναλωτων, ενω αυτοι της huawei οχι.

Γιάννης σε λέω

@gkoutsos άσε με να έχω άλλη γνώμη. Δε νομίζω να ενδιαφέρει την Google να διαφημίσει τους Kirin επεξεργαστές της Huawei. Απλά θέλει η τελική παραγωγή του νέου Nexus να έχει χαμηλότερο κόστος. Με τους ισχυρούς Qualcomm επεξεργαστές αυτό δε γίνεται. Βλέπε Nexus 6. Επίσης ότι είπα για τη Samsung, το είπα με μεγάλη βεβαιότητα. Η κοινή λογική εκεί οδηγεί.

Γιάννης σε λέω

Να συμπληρώσω στο παραπάνω σχόλιο ότι ΝΑΙ η Huawei θα κερδίσει περισσότερο έδαφος στη δύση μετά τη συνεργασία της με την Google (στην Ασία ήδη πετάει). Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η Google ενδιαφέρθηκε να ανεβάσει τις μετοχές ή να διαφημίσει την Huawei. Τον εαυτό της σκέφτεται, όπως και κάθε άλλη εταιρία.

gkoutsos

@Γιάννης σε λέω βασικα, εξαρταται απο το τι συσκευη θελει να φτιαξει η google. θελει την high end συσκευη των 600 ευρω με ολα τα τελευταια χαρακτηριστικα και δυνατη σε ολους τους τομεις (π.χ. nexus 6)? ή θελει να φτιαξει μια πιο ισορροπημενη συσκευη με καλα χαρακτηριστικα στα 350-400 ευρω (π.χ. nexus 5)? στην δευτερη περιπτωση, λογικο ειναι να κοιταξει πως θα κατεβασει το κοστος παραγωγης.

επισης, αν και ποτε δεν εχει κοινοποιησει επισημα στοιχεια για τις πωλησεις της σειρας nexus, ξερουμε και φαινεται πως δεν την νοιαζει ιδιαιτερα το ποσο θα πουλησουν (τα εσοδα της απο αυτο πρεπει να ειναι ψιχουλα σε σχεση με αυτα των διαφημισεων κτλ.). ο λογος που βγαζει την nexus σειρα ειναι για να αναδεικνυει τις ικανοτητες του καθαρου android της σε μια συσκευη με χαρακτηριστικα, πανω στα οποια βασιζονται/θα βασιστουν πολλες δημοφιλεις συσκευες της αγορας.
αν οπως λες, η google σκεφτεται μονο τον εαυτο της σε αυτες τις συνεργασιες, και οχι τον αντικτυπο που θα εχει στην αλλη εταιρεια μια τετοια συνεργασια, τοτε ποιος ο λογος να συνεργαζεται συνεχεια με διαφορετικες εταιρειες και να μην μεινει σταθερη σε μια εταιρεια με την οποια εχει καλη συνεργασια και το αποτελεσμα βγανει καλο??

Γιάννης σε λέω

@gkoutsos εγώ πιστεύω ότι είδε με το Nexus 6 τις πωλήσεις να πέφτουν. Ο λόγος? Μα φυσικά η ακριβή του τιμή λόγω Qualcomm και όχι μόνο. Πώς θα ρίξει λοιπόν την τιμή στο επόμενο Nexus ώστε να είναι περισσότερο προσιτό για το μέσο χρήστη? Με το να επιλέξει κάποιον φθηνότερο, όμως σχεδόν εξίσου καλό σε απόδοση επεξεργαστή με αυτούς της Qualcomm. Έτσι αναθέτει σε Huawei και LG να κάνουν τη συγκεκριμένη δουλειά. Ας μην ξεχνούμε ότι αυτές οι 2 εταιρίες φημίζονται για τις χαμηλότερες τιμές στις ναυαρχίδες τους σε σχέση με άλλες π.χ. Samsung, Sony, HTC. Οπότε είναι λογικό και επόμενο να κατασκευάσουν ένα πιο προσιτό σε τιμή Nexus σε σχέση με το 6. Επίσης δεν μπορούμε να πούμε ότι η Google το έχει σύστημα να συνεργάζεται συνεχώς με διαφορετικες εταιρίες. Απόδειξη ότι κάνει ξανά πρόταση στην LG, μετά από άλλες δύο συνεργασίες που είχε μαζί της στο παρελθόν.

Spyros

Ρε παιδιά για μένα η Samsung έκανε την καλύτερη δουλειά που έβαλε τον exynos αντί για τον snapdragon για 3 κύριους λόγους:
1) Αρχιτεκτονική 16nm έναντι 20nm
2) Περισσότερη ταχύτητα δηλαδή καλύτερη απόδοση
3) Κατανάλωση μπαταρίας

Το παραμύθι με τον snapdragon πρέπει να τελειώσει και η Samsung πρέπει να επικεντρωθεί στους δικούς της επεξεργαστές γιατί είναι ανώτεροι…
Οταν η Qualcomm αποφασίσει να φτάσει την αρχιτεκτονική και την απόδοση του exynos τότε ας τον φορέσει…

Γιάννης σε λέω

@Spyros είναι που όλη η φιλοσοφία και η ουσία σ ένα smartphone κρύβονται στα nm, όχι τίποτα άλλο… χαχαχα!

nieris

Να πω κάτι σχετικά άσχετο???μήπως λέω μήπως αυτό μας λέει με πολύ φαντασία ότι το nexus 7 θα έρθει σε ένα μέγεθος περίπου 5-5,5 inch??Το λέω ότι η επιλογή της lg είναι λίγο άκυρη εάν εφόσον αποδεχτούμε ότι θέλει να ανοιχτεί σε κίνα και κινέζικες εταιρίες!!!Όμως το πιο καλό τηλέφωνο σε σχέση τιμής-απόδοσης σε 5-5,5 άντε 6 ιντσες μη κινεζικής εταιρίας είναι το g3 ???Μήπως το γυρίζει εκεί έχοντας παρακαταθήκη από την προηγούμενη συνεργασία την χαμηλή τιμή με τα σχεδόν κορυφαία specs??
Όσο για την συνεργασία με την χαγουεει ελπίζω να παράξει ένα εξίσου εάν όχι πιο πανέμορφο ταμπλετ όσο πανέμορφο είναι το p7!!!

Δημήτρης

Η qualcomm έχει μείνει αρκετά πίσω με τις τιμές της να παραμένουν στα ύψη. Την σχέση τιμής-Απόδοσης κοιτάνε πάντα οι εταιρίες και σκασιλα τους για όλα τα άλλα. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν από samsung,mediatek,huawei και lg καλύτερες υλοποιήσεις από τον sd810. Οι πρώτες δύο τον τρώνε και σε τιμή και σε απόδοση και οι υπόλοιπες κατά κράτος στην τιμή ενώ είναι και σχεδόν ισάξιοι σε απόδοση. Αρκετές μεγάλες εταιρίες ήδη έχουν στραφεί σε mediatek. Όσες παράγουν στράφηκαν στα δικά τους. Αν ξανά πρωτοπορήσει η qualcom κάνοντας κιόλας τις γενναίες εκπτώσεις που έκανε κάποτε στις μεγάλες εταιρίες, θα την προτιμήσουν. Απλά τα πράγματα.

gkoutsos

@Γιάννης σε λέω Oπως ειπα, ολα εξαρτονται απο το ποσο προσιτη συσκευη θελει να φτιαξει η google. αν θελει να φτιαξει κατι προσιτο οπως το nexus 5, λογικο ειναι να κοιταξει απο που θα περικοψει σε κοστος. δεν ειναι μονο ο επεξεργαστης, απο τον οποιο μπορει να περικοψει… το nexus 5 ειχε το τελευταιο επεξεργαστικο πακετο οταν βγηκε, αλλα ηταν πολυ ισορροπημενο σε αλλα πραγματα (καμερα, μπαταρια, υλικα κτλ.)
επισης, η google καθε αλλο παρα τις πωλησεις να πεφτουν δεν ειδε. ισα ισα που η ζητηση ειναι περισσοτερη απ’οτι υπολογιζε και δεν μπορει να ανταποκριθει. (δες εδω https://www.phonearena.com/news/Google-didnt-expect-the-Nexus-6-to-be-in-high-demand-hence-the-supply-constraints_id65374 )

gkoutsos

@Spyros αυτο που ξαφνικα το παν σε ενα smartphone εγιναν τα nm… στη θεωρια ναι, εχει πλεονεκτηματα η κατασκευη ενος επεξεργαστη σε χαμηλοτερα nm. ομως αυτο δεν σημαινει οτι στην πραξη τα πραγματα εχουν απαραιτητα μεγαλη διαφορα… παιζουν πολλοι παραγοντες. @Δημήτρης δεν διαφωνω οτι οι επεξεργαστες της qualcomm μπορει να ειναι πιο ακριβοι. αλλα, ρε φιλε δημητρη, πως εβγαλες το συμπερασμα οτι ολες αυτες οι εταιρειες που ειπες βγαζουν καλυτερες υλοποιησεις απο τον 810??? πρωτα απ’ολα, δεν εχει βγει τιποτα απο αυτα στην αγορα για να δουμε και να συγκρινουμε πως θα τα πανε οι συσκευες που θα φτασουν στα χερια μας. μεχρι τωρα τα περισσοτερα, ισως ολα αυτα τα benchmark scores ειναι απο μη τελικες συσκευες. επισης, δεν εχει βγει ακομα συσκευη με την τελικη-νεα φουρνια του 810, αφου με βαση φημες που βγηκαν η νεα φουρνια, στην οποια εχουν λυθει ολα τα θεματα, θα ειναι διαθεσιμη τον μαρτιο μαζι με τις ναυρχιδες. (και το παγκοσμιο lg g flex 2 μαρτιο βγαινει…τυχαιο?) ( δες εδω https://www.phonearena.com/news/Snapdragon-810s-heat-issues-reportedly-dealt-with-mass-production-goes-to-mid-March_id65648 ) επισης, εγω βλεπω πως σε ενδεικτικo, προωρο benchmark, o 810 επιασε λιγο παραπανω απο τον exynos 7420… https://www.phonearena.com/news/Preliminary-Snapdragon-810-vs-Exynos-7420-benchmarks-show-Qualcomm-made-the-faster-SoC—with-caveats_id65973 οποτε, θελω να πω, πως δεν μπορουμε να βγαλουμε δικαιο συμπερασμα και να συγκρινουμε… Συνέχεια »

Γιάννης σε λέω

@gkoutsos αν θέλουμε το πιστεύουμε. Αν είναι έτσι τα πράγματα γιατί θέλει η Google να μειώσει (προφανώς) το κόστος του καινούριου Nexus? Γιατί δε θέλει την Qualcomm? Υπόψιν υπάρχει πιθανότητα να αερολογούμε. Όλα αυτά τα λέμε σε περίπτωση που οι συγκεκριμένες πληροφορίες είναι έγκυρες (για συνεργασία με LG και Huawei)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσε (και) η τιμή – Πόσο ακριβότερο θα είναι από το 7a;

Μια ακόμα είδηση έρχεται από το μέτωπο της Google και αυτή τη φορά αφορά το Pixel 8a και συγκεκριμένα την τιμή του.