Tο Huawei P10 θέλει να αλλάξει το πως πλοηγούμαστε στο Android

Ένα από τα προβλήματα της MWC είναι ότι πολλά νέα και χρήσιμα feature χάνονται στον “πόλεμο” των ανακοινώσεων. Ένα από τα πράγματα τα οποία δεν πρόσεξε ο κόσμος, είναι ότι το Huawei P10 εγκατέλειψε την Navigation Bar και ενσωμάτωσε όλες τις λειτουργίες σε ένα μόνο κουμπί αισθητήρα.

Στον χώρο του mobile UX αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό νέο, αφού σχεδόν για δέκα χρόνια η Navigation Bar δεν έχει αλλάξει. Η τεχνολογία της Huawei έρχεται να αναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο πλοηγούμαστε στο Android.

Στα πρώτα στάδια το Android χρησιμοποιούσε QWERTY πληκτρολόγιο με χρήση της οθόνης αφής σε αρκετές συσκευές. Όταν κυκλοφόρησε το Android 2.0, συσκευές όπως το HTC Hero, είχαν 6 hardware κουμπιά (home, menu, back, search και τα 2 κουμπιά για κλήσεις).

Huawei P10 MWC button, Tο Huawei P10 θέλει να αλλάξει το πως πλοηγούμαστε στο Android

Η Apple με το πρώτο iPhone επαναπροσδιόρισε την εμπειρία χρήσης, όπου ένα home button ήταν αρκετό, με το Android να ακολουθεί την φιλοσοφία αυτή, και τα κουμπιά να αρχίζουν να εξαφανίζονται σιγά σιγά. Οι σχεδιαστές μείωσαν τον αριθμό τους σε 3 ή 4 (home, menu, back, search), με την Samsung να δείχνει με την επιτυχία των Samsung Galaxy S και Galaxy S2 ότι δεν χρειάζονται περισσότερα.

Huawei P10 MWC button, Tο Huawei P10 θέλει να αλλάξει το πως πλοηγούμαστε στο Android

Από την εποχή των Samsung Galaxy S και Galaxy S2 άλλαξαν λίγα πράγματα, η προσθήκη της on-screen navigation bar και η αλλαγή του πλήκτρου menu με το task switcher. Η Huawei έρχεται σήμερα να αλλάξει το πως πλοηγούμαστε, ενσωματώνοντας όλες τις λειτουργίες σε ένα πλήκτρο με την χρήση gestures.

Η πρώτη φορά που η Huawei πειραματίστηκε με gestures στο κουμπί/fingerprint sensor ήταν με το Honor 7, όπου ένα swipe θα άνοιγε το notification shade. Το κουμπί/αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων του Huawei P10 μπορεί να αντιληφθεί 3 gestures. Ένα press με διάρκεια σε πάει στην home page, ένα απλό tap είναι το back, ενώ ένα swipe φέρνει πάνω το task switcher.

Huawei P10 MWC button, Tο Huawei P10 θέλει να αλλάξει το πως πλοηγούμαστε στο Android

Οι περισσότεροι χρήστες θα ανακαλύψουν την πολλαπλή λειτουργία του κουμπιού του Huawei P10 μάλλον από τύχη, ωστόσο είναι σίγουρα ένας εντυπωσιακός τρόπος για πλοήγηση. Σίγουρα θα χρειάζεται κάποια εκμάθηση, αλλά μετά από λίγο καιρό ο εγκέφαλος και το χέρι θα συνηθίσουν. Πως σας φαίνεται;

Huawei P10 MWC button, Tο Huawei P10 θέλει να αλλάξει το πως πλοηγούμαστε στο Android

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thanasis

και η λενοβο πιστευω αρχισε να το κανει αυτο αν κ αφηνει τη μπαρα με τις τρεις επιλογες λογω οτι δεν αλλαζει την εκδοση λογιαμικου οσο αλλες εταιρειες.

Bill

Αυτο δεν το κάνει και το op3?

Σταύρος Χρι

Και το OnePlus 3 το κανει αν δεν κανω λαθος, και σιγουρα το p2 της Lenovo! Δεν ειναι κατι νέο απο την Huawei

Κωνσταντίνος

Με τον ιδιο ακριβως τροπο δουλευει και το κεντρικο κουμπι στο meizu m2 note καλο θα είναι να μην κοιταζουμε το δεντρο και χανουμε το δάσος

Alexandros

Επίσης αυτό το κάνει ήδη το Huawei Mediapad M3

Νικήτας

Στο Honor 8, μπορείς να το παραμετροποιήσεις αυτό, και να διαλέξεις εσύ τι θέλεις να κάνει α) με απλό πάτημα, β) με διπλό πάτημα, γ) με παρατεταμένο

diofar

Όλο και περισσότερα άρθρα στο Techblog μοιάζουν πολύ παιδικά, χωρίς ενδιαφέρον, και χωρίς να έχουν από πίσω κάποιο ψάξιμο ή βάθος. Τώρα είναι άρθρο αυτό, με τίτλο “Tο Huawei P10 θέλει να αλλάξει το πως πλοηγούμαστε στο Android”; Λες και είναι κάποια καινοτομία (που δεν είναι αφού το έχουν άλλοι εδώ και ΠΟΛΥ καιρό), και λες και ακόμα και αν ήταν όντως το P10 πρώτο, θα ήταν κάτι σημαντικό…
Σημαντική αλλαγή, αλλά αφορλα μόνο την Huawei, είναι το νέο της EMUI 5.0, το οποίο σβήνει ένα από τα φοβερά μειονεκτήματα που είχαν όλα τα Huawei… την έλλειψη App Drawer και το Notification Center στυλ iPhone…
Τώρα αμέσως γίνονται τα κινητά της άκρως ανταγωνιστικά, αφού πχ με το Honor 8 προσωπικά με έχει καταπλήξει.
Συγνώμη στον αρθρογράφο, αλλά πολύ ασήμαντο και απλοικό θέμα, για τα του βάζεις και τέτοιον τίτλο.

diofar

Επίσης, θα ήθελα να μάθω αν είναι δυνατόν να εμφανίσουμε αν θέλουμε την Navigation Bar, ώστε να διατηρήσουμε την κανονική εμπειρία android όπως την ορίζει η Google.
Η επιλογή αυτή στο P10 υποχρεώνει σε ύπαρξει hardware button, το οποίο επίσης φεύγει από την λογική της Google για το Android…
Πάντως όσο περισσότερες επιλογές σε ένα UI έχουμε, εφόσον μπορούμε να τα ενεργοποιούμε/απενεργοποιούμε/προσαρμόζουμε, τόσο το καλύτερο… ή μήπως όχι;

Πάνος®

Προσωπικά προτιμώ onscreen buttons, να προσθέτω και να αφαιρώ ό,τι θέλω, να αλλάζω τη σειρά τους, και να ρυθμίζω αν θέλω να κρύβονται αυτόματα σε συγκεκριμένες εφαρμογές που με βολεύει. Π.χ. έχω συνηθίσει το back αριστερά του home και το recent apps δεξιά του home. Αν π.χ. είχα συνηθίσει σε Samsung με τα κουμπιά ανάποδα, θα μπορούσα να τα γυρίσω όπως θέλω. Το να επιμένουν να βάζουν capacitive buttons μόνο πρόβλημα δημιουργεί. Για μένα πάντα.

Χρησταρας

Diofar όταν εγώ πριν κάποια χρόνια είχα γράψει σε σχόλιο ότι το 90 τις εκατό των άρθρων του techblog αποτελείται από φήμες (ή όπως λες εσύ επιφανειακες ειδήσεις χωρίς ανάλυση) με κάνανε ban (ή όπως αλλιώς λέγεται) και δεν μπορούσα να σχολιάσω για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις. Επειδή παρακολουθώ και την gaming κοινότητα έχω σαν πρότυπο το Gameover. Gr που δεν μένει μόνο στην απλή περιγραφή των χαρακτηριστικών ενός παιχνιδιού αλλά προβαίνει και σε αναλύσεις κοινωνιολογικου και πολιτικού περιεχομένου πράγμα που σου δείχνει ότι τα παιδιά την ψάχνουν παραπάνω τη δουλειά. Αυτά μπορεί σε κάποιον που δεν ασχολείται με την τεχνολογία να του φαίνονται υπερβολικά όμως δεν νομίζω ότι σελίδες σαν το techblog απευθύνονται σε τέτοια άτομα. Τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος τα βρίσκεις πανεύκολα. Οι απόψεις και η διεισδυτική ματιά των συντακτών όμως είναι που ξεχωρίζει και δίνει νόημα στα κείμενα. Έχει καταντήσει αηδία πια οποιοδήποτε νέο ή φήμη κυκλοφορεί να γίνεται άρθρο της μίας παραγράφου. Καταληγω Diofar ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Ραφ

Το κάνω στο jailbroken iPhone 6s μου
Tap,double tap,triple tap,tap and hold και πολλά αλλά επιλέγοντας εγώ τι θέλω να κάνει κάθε gesture

diofar

@Χρηστάρα, σε ευχαριστώ μου μοιράζεσαι μαζί μου (μας) αυτές τις πληροφορίες. Το techblog είχε ξεκινήσει διαφορετικά, ως πιο ψαγμένο και πιο βαθύ site, το οποίο φαινόταν άλλωστε και από τον τρόπο που ο Βλαχάκης έκανε τις παρουσιάσεις των κινητών. Ταυτόχρονα διατηρούσε, λόγω του χαλαρού ύφους του Βλαχάκη, με πολύ ωραία ισοροπία, την διασκεδαστική παρουσίαση των θεμάτων, όντας site ενημέρωσης και χομπίστικης ψυχαγωγίας για εμάς που μας αρέσει η τεχνολογία. Όσο προστείθονταν όμως επισκέπτες, και σε συνέχεια αυτού, όσο προστείθονταν αρθρογράφοι, έγινε αυτή η μετάβαση σιγά σιγά σε μια πιο χαλαρή, consuming εμπειρία blog. Δεν γνωρίζω εάν αυτό έγινε εσκεμένα ή τυχαία, όμως ταπεινά, και εκτιμώντας τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα ανθρώπων όπως ο Βλαχάκης που κατάφεραν με ΠΟΛΥ προσωπική δουλειά να δημιουργήσουν κάτι τόσο μεγάλο, θέλω να πω το εξής, και σταματώ εδώ, μιας και το θέμα δεν είναι και σοβαρό για να κάνουμε καμιά ιδιαίτερη ανάλυση: Πιστεύω πως το techblog δεν έχει πλέον ταυτότητα, και ούτε ένα συγκεκριμένο ύφος. Πιθανόν είναι καιρός είτε να διαφοροποιηθούν τα άρθρα σε δύο κατηγορίες: α) απλή αναμετάδοση ειδήσεων με ελαφριά κρίση από τους συντάκτες, β) ανάλυση σημαντικών θεμάτων τεχνολογίας, που ανακύπτουν από ειδήσεις πέραν των απλών. Μπορεί απλά όλα αυτά τα άρθρα που… Συνέχεια »

Χρησταρας

Η αλήθεια είναι ότι για τα ελληνικά δεδομένα δε πρέπει να υπάρχει άλλη σελίδα τόσο εξειδικευμένη στα κινητά τηλέφωνα και σε αυτό τους βγάζω το καπέλο. Όμως για μένα δεν αρκεί μόνο αυτό. Υπάρχουν youtubers αλλά και μεγάλα site του εξωτερικού που επεκτείνουν τη θεματολογία τους και σε άρθρα που αφορούν ζητήματα τα οποία απασχολούν όλους μας σε ένα βαθμό όπως ας πούμε τι είναι το hdr ή τι μπορεί να προσφέρει μια 4κ τηλεόραση περισσότερο από μια full HD. Νομίζω ότι πέρα από την παρουσίαση των τεχνικών χαρακτηριστικών των καινούργιων κινητών, τα οποία βγαίνουν 2 φορές το χρόνο, όλα τα υπόλοιπα νέα δε είναι απαραίτητα ή τουλάχιστον μπορούν να μπουν σε δεύτερη μοίρα. Νομίζω ότι άρθρα που θα εμβαθύνουν σε τεχνολογικά θέματα είναι περισσότερο χρήσιμα και θα εκτιμηθούν ανάλογα και από τον κόσμο. Το techblog αγαπητέ diofar δεν το ακολουθούσα από τη πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε αλλά παρόλα αυτα το εκτίμησα για τα πολλά reviews που έκανε ο Βλαχακης στα κινητά τηλέφωνα τα οποία έχουν μειωθεί πλέον υπερβολικά και επιπλέον ανεβαίνουν μετά από μήνες αφότου κυκλοφορησουν τα smartphones στην αγορά. Πιστεύω λοιπόν κι εγώ ότι η σελίδα έχει καταντήσει news feed κάτι που μπορεί πολύ εύκολα να αλλάξει αν… Συνέχεια »

Δημήτρης Hotel

Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να γίνεται τόσο αυστηρή κριτική. Εγώ σαν απλός χρήστης και σαν καταναλωτής που αρέσκομαι στην τεχνολογία και στο να αλλάζω κινητά το techblog.gr ήταν και παραμένει το site που με καλύπτει περισσότερο απ’ όλα. Το άρθρο μπορεί να μην ήταν 100 % τεκμηριωμένο αλλά σίγουρα δεν θα αλλάξει η ζωή μου τώρα που έμαθα ότι το έκαναν κι άλλοι πρώτα. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να το κάνει καλύτερα ας στείλει βιογραφικό στον Κώστα. Μην ξεχνάμε ότι όλοι μπορούν να κάνουν ένα λάθος αλλά όχι στην κριτική είμαστε πάντα πρώτοι!

Beowolf Ahates

@diofar, Xρηστάρα, και τ άλλα παιδια… 🙂
Μέχρι πριν κάνα δυό χρόνια πιστεύω ότι Techblog = Βλαχάκης and partners.
Tελευταία θεωρώ ότι ο Βλαχάκης είναι σ άλλες πίστες(και μπράβο του!) και η σχέση του με τον εδώ χώρο….είναι for commercial purposes του παρόντος τόπου, που εξαργυρώνει το ισχυρό κεφάλαιο “Κ. Βλαχάκης”.
“Άρθρα” που ‘γράψε κάποιος πιτσιρικάς στο blog του, ή κάποιος μαθητευόμενος δημοσιογράφος, χωρίς κανένα edit, τραγικά ορθογραφικά,..κλπ
___
Μy 2 cents. 🙂

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, δεν υπάρχει η δυνατότητα για ban η αποκλεισμό κάποιου διότι δεν μας δίνει αυτή τη δυνατότητα το WordPress. Αυτό που τηρούμε ευλαβικά ειναι να σβήνουμε σχόλια που δεν συμβαδίζουν με τους Ορους Χρησης του Techblog https://techblog.gr/disclaimer/ (ορισμένες φορές όμως δεν προλαβαίνουμε κάποια flames γιατι δεν ειναι δυνατόν να βρισκόμαστε 24 ώρες το 24ωρο μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή.

Γενικά να ξέρετε ότι ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε εδώ και 10 χρόνια (από τον Ιανουάριο του 2007) με τις καλές και άσχημες στιγμές μας και αισθανόμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα.

Καταλαβαίνω ότι ανάμεσα σε τόσες χιλιάδες καθημερινούς επισκέπτες δεν γίνεται να τα κάνουμε όλα καλά και να αρέσουν όλα σε όλους, σε κάθε περίπτωση όμως είμαστε χαρούμενοι που σας έχουμε όλους στην παρέα μας με τα θετικά και τα αρνητικά σας σχόλια.

Να ξέρετε ότι μας επηρεάζει ότι γράφετε και μένει στο πίσω μέρος του μυαλού μας και μας βοηθάτε στη λήψη μελλοντικών αποφάσεων. Έτσι συμβαίνει τα τελευταία 10 χρόνια! 🙂

Η τεχνολογία μας ενώνει!

Κώστας
Techblog

Χρησταρας

Κωστα καταρχάς ευχαριστούμε για την απόκριση σου.
Το γεγονός ότι μπαίνουμε καθημερινά στη σελίδα, ενημερωνομαστε και σχολιάζουμε, δείχνει την αγάπη μας για το techblog.gr. Μερικές φορές όμως εγώ προσωπικά αγανακτω γιατί ξέρω ότι μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο. Θα ήθελα το επίπεδο της ενημέρωσης που παίρνω από ξένες σελίδες να το παίρνω από ένα ελληνικό site (και δε μιλάω για το ποιος θα δημοσιεύσει πρώτος ένα leak). Νομίζω ότι είναι εφικτό για αυτό το αναφέρω. Τέλος να σου πω ότι κάποια χρόνια που πήγα να ανοίξω αυτή τη συζήτηση μου αποσπασατε το δικαίωμα να σχολιάζω και μάλιστα όταν σας έστειλα email δεν πήρα καμία απάντηση οπότε έπρεπε να περιμένω πολύ καιρό για να δω μια μέρα τυχαία ότι μπορώ να ξανασχολιασω.

diofar

Κώστα, καταλαβαίνω απόλυτα αυτά που λες, και σε ευχαριστώ για την δυνατότητα να εκφράζουμε την άποψή μας. Η απάντησή σου και η στάση σου γενικά προσδιορίζει και την εντιμότητα, αυθεντικότητα και ακεραιότητά σου.

Διογένης

Simeonas

Όλα τα Meizu από πάντα το κάνουν αυτό!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.