Huawei Mate 30: Η λύση για την απουσία των Google Apps και Services

Huawei Mate 30, Huawei Mate 30: Η λύση για την απουσία των Google Apps και Services

Νωρίτερα φέτος η Huawei μπήκε στη λίστα οντοτήτων της Αμερικής με αποτέλεσμα να σταματήσει τις εμπορικές συναλλαγές και σχέσεις με αμερικανικές εταιρείες. Η Google στις αρχές του μήνα είχε αποκαλύψει ότι δεν θα επιτρέψει τα Huawei Mate 30 να έρθουν με προεγκατεστημένα τα Google Apps & Services.

Σήμερα, έγινε η επίσημη παρουσίαση των Huawei Mate 30 στο Μόναχο της Γερμανίας και ο CEO της εταιρείας, Richard Yu, δήλωσε ότι η εταιρεία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την άδεια για τα Google Mobile Services (GMS). Συγκεκριμένα, ο Richard Yu δήλωσε:

“Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον πυρήνα των Google Mobile Services, ωστόσο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον πυρήνα των Huawei Mobile Services (HMS). Αυτό οφείλεται στην απαγόρευση των ΗΠΑ, γι’αυτό και τα Huawei Mate 30 δεν μπορούν να έχουν προεγκατεστημένο τον πυρήνα GMS. Αυτό μας ανάγκασε να χρησιμοποιήσουμε τον πυρήνα HMS που τρέχει και το Huawei App Gallery”.

Αν και τα Google Services είναι απαγορευμένα στην Κίνα, παίζουν σημαντικό ρόλο στη δυτική αγορά. Από τη στιγμή που η Huawei δεν μπορεί να βρει μία λύση για να αποκτήσει πάλι την άδεια των GSM αναγκάστηκε να ξεκινήσει τη δημιουργία της δική της εναλλακτικής.

Η Huawei θα επενδύσει συνολικά 1 δις δολάρια για χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη, την αύξηση της βάσης χρηστών και τη διαφήμιση των δικών της Huawei Mobile Services. Στο Huawei App Gallery υπάρχουν ήδη 45.000 εφαρμογές και η εταιρεία ανέφερε ότι εκατοντάδες άλλες προσαρμόζονται για να γίνουν διαθέσιμες στο store της Huawei.

Σε μία παρουσίαση 90 λεπτών ο Richard Yu αφιέρωσε λιγότερο από ένα λεπτό για να σχολιάσει το Android ban. Όπως και να έχει, σύμφωνα με αναφορές η Huawei θα προσφέρει το δικό της interface μέσω του οποίου οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε ορισμένες εφαρμογές της Google. Όμως δεν είναι γνωστό πόσες και ποιες εφαρμογές θα είναι αυτές ή το πως θα καταφέρει κάτι τέτοιο η Huawei.

Μέχρι να μάθουμε νεότερα, μπορείτε να διαβάσετε για τα Huawei Watch GT 2, την Huawei Vision και να δείτε το Huawei Mate 30 Pro στο hands-on βίντεο που εξασφαλίσαμε για εσάς.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ioannis

ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ 90 ΗΖ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΛΑΝΕ?

Κώστας Βλαχάκης

60Hz είναι η οθόνη.

dimitris

οποτε ειναι πλεον οριστικο?η huawei θα ακολουθησει δικο της μονοπατι με αποκορυφωμα ισως δικο της λειτουργικο??απορια το εχω,μενει να δουμε στο μελλον

Nickolas

Μακάρι μέχρι την κυκλοφορία του να καταφέρουν να ξαναβάλουν τις υπηρεσίες της Google, άλλωστε δεν έδωσαν την ακριβή ημερομηνία. Διαφορετικά δυστυχώς θα πάει άπατο Ευρώπη. Κρίμα κιόλας γιατί το κινητό είναι απίστευτο.

Konstantinos

Δηλαδή δεν θα έχει Facebook, viber, Instagram…

Vladimiros

Oχιιι δεν θα μπορεις να μπαινεις και να βλεπεις τα like στην φωτο σου,ουτε youtu b δεν θα εχει για να ακους τον sinboy!!

JR

Θα μπορείς να κατεβάσεις χειροκίνητα όλα τα Apps που θες όπως γίνεται και στα Xiaomi που όταν τα αγοράσεις από την Κίνα δεν έχουν Google services αλλά κατεβαίνουν πανεύκολα μέσα από το App store της εταιρείας.

ΔΗΜΉΤΡΗΣ Ν

Με τα τελευταία νέα δεν είναι μόνο ο αποκλεισμός της από υπηρεσίες google που θα αποτρέψει πολλους να το πάρουν και μάλιστα σε τέτοια τιμή αλλά και αποκλεισμός από πολλές χώρες και ίσως με κάποια άλλα νέα που βγηκαν τελευταία και απο Ευρώπη μόνο Κίνα.

JR

Διαδίδεις Fake news.

Παναγιώτης

Στην Κίνα φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει με το δικό της λειτουργικό!! την αγορά της Κίνας να πιάσει μόνο δεν έχει ανάγκη την Ευρώπη και την Αμερική!! Εξάλλου στην Κίνα είναι όλα μπλοκαρισμένα google YouTube facebook έχουν τα δικά τους οπότε μικρό το κακό για την huawei να μπει στην αγορά της Κίνας!! Φανταστείτε να πάει καλά το δικό της λειτουργικό σε αυτήν την περίπτωση θα έχει ένα μπελά στο κεφάλι της η google!!!

karapetrobas

καλημερα μου θυμίζει windows phone χαχαχα η στρατηγικής της αυτη βεβαια υπαρχει μια διάφορα εχει τους χρήστες αρκετά εκατομμύρια εάν βρει συμφωνία πιστεύω το μόνο πρόβλημα θα είναι μετις εφαρμογές της google αυτό θα της στερήσει έδαφος πιστεύω στην δυτική αγορά αλλα για να δουμε

Ιωάννης jb

Δε θα λυπηθώ και καθόλου που βγάζουν από τη μέση τη Χαβάη καλά να πάθει!!!
Μια ζωή αντιγραφή είναι τις αξίζει να κοπεί και να μείνει στην ίδια τάξη!
Βέβαια ο λόγος που τη βγάζουν από τη μέση δεν είναι αυτός αλλά τι να κάνουμε.. Πήγες κόντρα στον Αμερικανό σημαίνει παίζεις με τη φλόγα και στο τέλος θα καείς…

Κινητομανής

Σου έριξε χυλόπιτα γκόμενα με Huawei; Ή μήπως το αμόρε σου σου έριξε κέρατο με τύπο που είχε Huawei; Δε βλέπω άλλο λόγο κάποιος έχων σώας τας φρένας να κάνει τέτοιο άκυρο σχόλιο.

Παιδιά, προσοχή στα σχόλιά σας, μην κάνετε χαρακτηρισμούς.

ironman mark 45

προσωπικά τα google apps είναι τα πρώτα που απενεργοποιούνται σε κάθε νέο κινητό. μόνο chrome και youtube αφήνω και αυτό από συνήθεια αφού υπάρχουν σίγουρα πολλές λύσεις και για τα δύο. store ΑΣΦΑΛΕΣ πάνω από όλα βρίσκεις για εφαρμογές, gmail, χάρτες, δεν με ενδιαφέρουν , (έχω outlook, here go maps) , γενικά υπάρχει στο doctorandroid.gr μία ενότητα ” φεύγω από την google” με πάρα πολύ καλές εναλλακτικές προτάσεις. τα mate 30 series είναι όχι μπροστά από σαμσοαπλε, απλά και οι δύο τα βλέπουν από μίλια μακριά, για αυτό και το ban….

Κινητομανής

Η έλλειψη Google services + apps καλύπτεται κουτσά στραβά. Το δυσάρεστο είναι ότι κατά 99% η συσκευή δε θα έρθει καθόλου Ευρώπη, άρα μένεις χωρίς επίσημη υποστήριξη σε service και ανταλλακτικά. Ρίσκο με το λογισμικό κάνεις, όμως ρίσκο με το hardware με τίποτα, εκτός κι αν τρέχουν τα λεφτά απ’ τα μπατζάκια σου και δε σε νοιάζει να κάνεις μια νεκρή αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.