Huawei Mate 30 Pro: Θα έχει κινηματογραφική κάμερα με Cine-Lens και Camera Matrix;

Huawei Mate 30 Pro, Huawei Mate 30 Pro: Θα έχει κινηματογραφική κάμερα με Cine-Lens και Camera Matrix;

Η Huawei κατοχύρωσε δύο πατέντες στο European Union Intellectual Property Office (EUIPO), οι οποίες ακούνε στα ονόματα “Cine-Lens” και “Camera Matrix”, προφανώς έχουν σχέση με κάμερες, και μάλλον θα κάνουν το ντεμπούτο τους με το Huawei Mate 30 Pro.

Huawei Mate 30 Pro, Huawei Mate 30 Pro: Θα έχει κινηματογραφική κάμερα με Cine-Lens και Camera Matrix;

Τα έγγραφα για τις πατέντες κατατέθηκαν πριν λίγες ημέρες υπό την κλάση 9. Το Cine-Lens καταχωρήθηκε στις κατηγορίες “cinematographic” και “cameras”, και το Camera Matrix στην “optical lenses”, για κινητά τηλέφωνα.

Huawei Mate 30 Pro, Huawei Mate 30 Pro: Θα έχει κινηματογραφική κάμερα με Cine-Lens και Camera Matrix;

Γενικότερα οι κινηματογραφικοί φακοί κατασκευάζονται με γνώμονα την βέλτιστη απόδοση της εικόνας που καταγράφουν. Είναι πιο γρήγοροι από τους συμβατικούς φακούς και έχουν βελτιστοποιηθεί κατάλληλα ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν εγγραφή σε διαρκή κίνηση, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Λόγο της κατασκευής τους οι κινηματογραφικοί φακοί απαιτούν περισσότερο χώρο, και είναι δύσκολο να προσαρμόσει κανείς τον σχεδιασμό μιας συσκευής, με στόχο τις όσο το δυνατόν μικρότερες διαστάσεις.

Επιπλέον, η θέση του εκάστοτε φακού σε ένα σύστημα που έχει ως στόχο να αποδίδει ως κινηματογραφική κάμερα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Οπότε, πώς η Huawei θα αξιοποιήσει αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας;

Η μόνη μελλοντική συσκευή που θα μπορούσε να υποστηρίξει κάτι τέτοιο είναι το Huawei Mate 30 Pro, κι αυτό πάντα βάση των leaks και rumors. Το design που έχουμε δει να έχει η συσκευή φαίνεται να στοχεύει στην κινηματογραφική εγγραφή βίντεο και εικόνας.

Βέβαια, όλα αυτά θα ανεβάσουν και το κόστος της συσκευής. Ωστόσο, σύμφωνα με τις φήμες, το Huawei Mate 30 Pro θα έχει τις κάμερες του P30 Pro. Δηλαδή, 40MP κύρια, 8MP περισκοπική με 5x ζουμ, 20MP ευρυγώνια και 3D ToF αισθητήρα.

Οπότε, δύο μπορούν να συμβούν, είτε οι φακοί του συγκεκριμένου module έχουν δυνατότητες βελτίωσης που θα τους δώσουν τις ικανότητες μιας κινηματογραφικής κάμερας ή το Huawei Mate 30 Pro θα έχει εντελώς διαφορετικό πακέτο καμερών.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
teo

Τι σημαίνει ότι τα έγγραφα κατατέθηκαν υπό την κλάση 9;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Huawei Huawei Android Smartphones

Huawei P60 Pro: Photo Master και Mate X3: Lightest Foldable

Η Huawei παρουσίασε επίσημα τη νέα σειρά προϊόντων υψηλών προδιαγραφών, με πρωταγωνιστές τα κορυφαία smartphones HUAWEI P60 Pro και Mate X3.

Smartphones Huawei Huawei Android Smartphones

Huawei Mate 50 Pro: Ναυαρχίδα με ασυναγώνιστα … μειονεκτήματα

Ενώ το Mate P50 Pro έχει κάποια καλά σημεία, απαιτεί από εσάς να κάνετε δύο μεγάλες θυσίες χωρίς να προσπαθεί να σας δελεάσει με μια πιο προσιτή τιμή.

Smartphones Huawei Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro: Πρόβλημα, δεν αναγνωρίζεται η κάρτα SIM

Χρήστες smartphone Huawei P30 Pro ανέφεραν ένα πρόβλημα που αφορά την αναγνώριση της κάρτας SIM τους.

Smartphones OPPO Huawei Android Smartphones

Η Oppo ξεπέρασε τη Huawei για πρώτη φορά στην κινεζική αγορά smartphones

Τα smartphone της Huawei αντιμετωπίζουν προβλήματα και στην αγορά της Κίνας με τις πωλήσεις να πέφτουν και σε αυτή τη χώρα, τη χώρα προέλευσής τους.