Huawei Mate 40 Pro: Θα σας έπειθε να ξεχάσετε τις υπηρεσίες της Google;

Mate 40, Huawei Mate 40 Pro: Θα σας έπειθε να ξεχάσετε τις υπηρεσίες της Google;

Η Huawei ανακοίνωσε το flagship της Mate 40 Pro, όμως είναι ικανό να σας πείσει να ξεχάσετε τις υπηρεσίες της Google ή όχι ακόμα; Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο αποκλεισμός της Huawei από την Αμερική συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά την εταιρεία, ενώ ακόμα δε γνωρίζουμε τι θα γίνει με τα Kirin SoC της εταιρείας.

Ακόμα και έτσι όμως, η εταιρεία ανακοίνωσε τις νέες της ναυαρχίδες της σειράς Mate 40, με το μοντέλο που έρχεται στη χώρα μας να είναι το μοντέλο Pro. Από την εντυπωσιακή, κυρτή AMOLED οθόνη των 90Hz μέχρι το πανίσχυρο SoC Kirin 9000 στα 5nm, η Huawei φαίνεται να έχει κάνει καταπληκτική δουλειά. Παραδοσιακά, η κάμερα του νέου μοντέλου είναι και αυτή που κερδίζει τις εντυπώσεις, με 5x οπτικό ζουμ με οπτικό σταθεροποιητή, 50MP κύριο αισθητήρα με omnidirectional PDAF και σύστημα Laser AutoFocus για ακόμα πιο εντυπωσιακές λήψεις.

Όμως, αν και όλα τα παραπάνω μπορεί να εντυπωσιάζουν, το Huawei Mate 40 Pro δεν έχει υπηρεσίες Google, κάτι που ίσως απογοητεύσει πολλούς υποψήφιους αγοραστές. Επίσης, η τιμή του μοντέλου παρά την προαναφερθείσα έλλειψη είναι αρκετά υψηλή, καθώς αναμένεται στα 1.199 ευρώ στις Ευρωπαϊκές αγορές. Οπότε, το εύλογο ερώτημα είναι αν η συσκευή θα σας έπειθε, χωρίς πλάγιους τρόπους εγκατάστασης, να ξεχάσετε τις υπηρεσίες Google και να στρέψετε το βλέμμα σας αποκλειστικά και μόνο σε ότι παρέχεται από το store της εταιρείας ή τις web εκδόσεις. Πείτε μας στα σχόλια τη δική σας άποψη.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jo

απο μπροστα bezels samsung galaxy s9 plus με καμερα s10 plus και απο πισω s8 plus.τιποτα παραπανω εκτος απο παππα χαρακτηριστικα καμερας

Γιωργος

Επειδή υπαρχει διαθεσιμο εντος σπιτιου το s9+(πρωην δικο μου)… Δν βλεπω καμια σχεση στα μπεζελ… Γενικα αμα δεις ολα τ κινητα στο σκρουτζ πχ την φωτο τους απο μπροστα.. Ιδια εμφανιση εχουν τα μπεζελ. Εχω p30 pro τωρα π στην φωτο στο σκρουτζ…. Εσυ s9+ θα τ λεγες αλλα επειδη τα χω κ τα δυο… Μα καμια σχεση. Στην καμερα π λες θα συμφωνήσω.. Ειναι περιεργο ολο αυτο τ κομματι εκει. Τωρα στην ομοιοτητα με s8+ απο πισω ειλικρινα δεν ξερω που την ειδες φιλε μου. Μαλλον μπερδευεσαι. Τεσπα…κ μονο οτι η καμερα τα σπαει… Αν δν εισαι ντε κ καλα εξαρτημενος απο την google αλλα κανεις την συνηθισμένη χρηση…. Δλδ κανα insta… Messenger.. Facebook.. Youtube (youtube Vanced εν προκειμένω … Δοκιμασε το)… Chrome (η γενικα browsing)… Google maps(δουλευει κανονικα απλα δν μπορεις να συνδεσεις τ δικο σ λογαριασμο… Δν τ κανα κ ποτε μου προσωπικα).. Viber.. Whats app… Gmail(μεσω browser η του email της huawei)… Τοτε το κινητο ειναι ο, τι καλυτερο παιζει ν κυκλοφορει… Αν εχει τ λεφτα καποιος γ να τ παρει. Τωρα αν θες αλλα πραγματα π δν λειτουργουν με κανενα τροπο χωρις gms (δεν μ ρχεται κατι.. Εκτος καποια παιχνιδια και το google auto )… Συνέχεια »

Γεωργιάδης Ιωάννης

Η Huawei δεν χρειάζεται να πείσει κανέναν. Μας έχει πείσει εδώ και μερικά χρόνια για το τι μπορεί να κάνει.. Τώρα για όσους διστάζουν πάντα υπάρχουν άλλες εταιρείες να επιλέξουν…Θα ήθελα να διστάζουν πολλοί για να τα αποκτούμε εμείς που δεν διστάζουμε σε καλύτερες τιμές… Όπως λένε και οι Αμερικανοί για τις flagship συσκευές της Huawei ” masterpiece”…

Alex

Τίποτα δεν είναι ίδιο από πέρισυ που έχασε το προνόμιο να έχει Google Play. Αμερική και Huawei λέξεις ασύνδετες.

Γεωργιάδης Ιωάννης

Αυτό ακριβώς λέω φίλε μου!!! Τώρα οι συσκευές της χωρίς Google services είναι πιο γρήγορες και από του χρόνου με το harmony os/ hongmeng os σε θέμα ταχύτητας άπιαστες Στα υπόλοιπα είναι ήδη στην κορυφή και το masterpiece δεν το είπα εγώ, αλλά οι κορυφαίοι Αμερικάνοι που ασχολούνται με την τεχνολογία…

Φωτης

Τα έχω αφήσει εδώ και ένα χρόνο με το Mate 30 pro και είμαι μια χαρά, μόνο η έλλειψη YouTube με ενοχλούσε αλλά υπάρχουν λύσεις, προσωπικά εγώ περασα τα gms απλά για το YouTube

Αστεριος Στελιος

Την Huawei στις σειρές P & Mate την παρεδεχομαι και της βγαζω το καπέλο για τις καινοτομίες της και τη διάθεση να φτάσει στην κορυφή, δίνοντας σε εμάς ωραία εργαλεία δισκεδασης και εργασίας. Αυτά σε αντίθεση με Apple & Samsung που έχουν ξεχάσει τι θα πει πραγματικό innovation και σχεδόν ξεδιάντροπα κοιτούν μόνο την τσέπη τους, δίνοντας κάθε χρόνο ελάχιστα νεα “καλούδια” στις ναυαρχίδες τους.
Ωστόσο στο δια ταύτα, δεν μου αρέσουν καθόλου οι κυρτές οθόνες και για μένα αυτό είναι λόγος σημαντικός και απαγορευτικός. Επίσης η απουσία των gaps είναι πολύ μα πάρα πολύ αποτρεπτικός λόγος για μένα. Επαγγελματικά τα gaps, τα χρειάζομαι και σχεδόν είμαι εξαρτημένος με αυτά. Ωστόσο η αυτονομία της μπαταρίας και οι άψογες επιδόσεις των καμερών της ειδικά στα PRO + είναι όνειρο για όποιον επαγγελματικά τις χρειάζεται !!!
Ο κατά τι πιο χαμηλών επιδόσεων επεξεργαστής της (από SD865+ & A14) η κατά τι χαμηλότερων επιδόσεων οθόνη (σε φωτεινότητα και refresh rate) και κάποια άλλα μικροπραγματα δεν με ενοχλούν στη Huawei όσο με ενοχλεί στη Samsung ο κάκιστος exynos (ειδικα σε θέματα αυτονομίας).

Last edited 3 years πριν by Αστεριος Στελιος
Nickolas

Προσωπικά οι μόνες εφαρμογές της google που χρησιμοποιώ είναι το YouTube και οι χάρτες. Το πρώτο έτσι κι αλλιώς μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποια εφαρμογή όπως το vanced και για χάρτες με βολεύουν εξίσου και οι here maps. Τις υπόλοιπες εφαρμογές που έχω ψάξει τις έχει το app gallery ακόμη και το Microsoft office.

Από εκεί και πέρα ήμουν έτοιμος να πάω σε p40 pro όταν κυκλοφόρησε, αλλά ξενέρωσα με τις τιμές που τα έφεραν στην Ελλάδα, θυμάμαι Γερμανία 999 και έδιναν δυο καλά δώρα και εδώ 1.200 και δώρο το p30 lite που δε με ενδιέφερε.

Αν φέτος κάνουν καμία καλή προωθητική με το mate 40 pro θα το σκεφτόμουν σοβαρά, αλλά επειδή δεν το κόβω με βλέπω για κάνα iPhone, Samsung που έχω και τώρα λόγω exynos δεν ξαναπαίρνω.

Μάριος Παπανικολάου

Προσωπικά χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά εφαρμογές Google άρα δεν πρόκειται να το αγοράσω (αν είχα τόσα λεφτά να διαθέσω για ένα κινητό).

SUPS 👨‍⚖️

Θα επρeπε να ειχαν ακολουθησει μια πιο επιθετικη τιμολογικη πολιτικη γτ πλεον δεν ανταγωνιζονται μονο τη σειρα s της σαμμυ αλλα xiaomi κ Oneplus που ολα τους εχουν κανονικοτητα Play store και κορουφαιους επεξεργαστες SD…

Σπύρος

Αν είσαι λίγο ψαγμένος μπορείς και περνάς Google services και ξεμπερδεύεις και με αυτό το μειονέκτημα. Αλλιώς εγκαθιστάς τις περισσότερες από τις γνωστές εφαρμογές με απλή αναζήτηση, αν κάποιος είναι εντελώς άσχετος και θέλει όλα να δουλεύουν ρολόι με το που το βγάλει απτο κουτί τότε καλύτερα να ψαχτεί αλλού όλα είναι θέμα επιλογών και κυρίως ορεξεων, γιατί ακόμα και ένας άσχετος αν έχει όρεξη μπορεί να ψαχτεί λίγο και να το κανει να δουλεύουν όλα ρολόι.

Mybear

Ε και?Ισα ισα εφυγε ολο το bloatware του background με τα g apps που ακουγε τι θα πεις τι θα πληκτρολογησεις για να σου πεταξει τη διαφημιση κ το λειοτυργικο τωρα ειναι 10 φορες πιο σφαιρατο απο ποτε.
Ας μη γελιομαστε.Τα τοπ χαρακτηριστικα πουλανε μονα τους.Αυτος που ξερει επιλεγει αντιστοιχα.Οι εφαρμογες υπαρχουν κ προστιθενται κ αλλες.Γιατι πριν 10 χρονια που το android ηταν αδειο κ παριας τι ετρεχε ταχα?Η αν πας τωρα σε ios απο android θα δουλεψουν ολα ρολοι αψεγαδιαστα?Που δε μπορεις να στειλεις ενα 4K βιντεακι σε ενα φιλο κ πρεπει να το ανεβασετε σε καποιο chat με οτι σημαινει για την ποιοτητα?
Η “μα ειναι απλ” κ μοκο;

Jenny57

Με τίποτα smartphone χωρίς Google Play αγαπητή Huawei. Κοροιδα ψάχνει ο Κινέζος. Όχι θα κάθομαι να περνάω εγώ τα αυτονόητα και να ρωτάω από εδώ και από εκεί πως θα κάνω το καθετί που έχω συνηθίσει τόσα χρόνια. Αλλά και στα καταστήματα δεν το λενε, και μετά τους τα γυρνάνε πισω.

PETROS

Όταν το google one μόλις έφτασε τις 100 εκατομμύρια εγκαταστάσεις ΧΩΡΙΣ κάποιου είδους προεγκατάστασης, και μιλάμε για προϊόν που πληρώνεις μηνιαία συνδρομή παρακαλώ, κάποια Huawei fanboys στην εξωτική Ελλάδα ονειρεύονται ότι έχει τύχη το οποιαδήποτε android κινητό χωρίς το φυσικό οικοσύστημα του από πίσω. Όνειρα θερινής νυκτός, ήδη είμαστε ένα βήμα από τη πώληση της Ηonor.

SUPS 👨‍⚖️

πολυ καλα κινητα τ Huawei ηταν ανεκαθεν και ειχε μεγαλο μεριδιο αγορας στην Ελλδα…Απλα ακομα η αντιπροσωπος της εδω στην Ελλδα εξακολουθει και τα προωθει σε youtubers.Μολις σταματησει αυτο τοτε θα δεις ολοι θα θυμηθουν οτι android χωρις google services δεν γινεται..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Προωθητικό υλικό αποκαλύπτει “AI-mazing” κάμερα και επτά χρόνια ενημερώσεων

Προωθητικές εικόνες του Google Pixel 8a έκαναν την εμφάνισή τους και μας δίνουν μια καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένουμε από τη συσκευή.

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.